Gradi cu probleme?

Gradi cu probleme? | Autor: adrianangi

Link direct la acest mesaj

As fi putut sa intitules acest subiect, mai degraba "Taxa creste o data cu numarul copiilor"...
Pe scurt: baietelul meu este la o gradi particulara unde platim 100 de euro/luna program prelungit (8-18). Nu conteaza ca noi il ducem la 10 si-l luam la ora 16, maninca acolo, doarme acolo, n-am nimic de comentat aici.
Dar... desi initial erau 10 copii in grupa (la doua educatoare, intr-o camera de 4/5 metri), acum sunt ... 12. Cind i-am vazut de dimineata pe toti (probabil ca in celelalte zile erau cu raceli pe-acasa), m-am speriat.
Numarul lor creste, dar creste si taxa. tot azi, am citit pe usa urmatorul anunt - "pentru program prelungit taxa se majoreaza la 120de euro". Nu e gluma de 1 aprilie..
Mentionez: nu avem nici un contract cu gradi, asa ca nu pot apela la nici un fel de clauze... Pot doar sqa fiu fericita, nu-i asa?, ca n-a cresut taxa la 200 de euro! Iar numarul de copii din grupa mica (unde sunt si "flacai" de 4 ani...) la 20!
Voi ce parere aveti?

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

si eu care ma vaitam ca a crescut taxa de la 80 la 100 euro.......tot cam 12-15 copii sunt in doua grupe,dar eu am contract cu ei si se stipuleaza ca pot modifica costul in functie de imprejurarile economice.au avut insa un mod mai elegant de a ne anunta,prin intermediul unui plic in care ne multumeau ca am avut incredere in ei si etc...primul impuls a fost sa o mut la alta gradi,dar nu am gasit nici una in oras care sa se asemene la conditii cat de cat,asa ca m-am scormonit prin buzunare si am platit.o sa ne fie cam greu cu banii,dar asta e,baremi nu-mi fac griji cu mancarea,somnul si educatia(o duc la 8,o iau la 17.30).mai mult mandrei ii place din ce in ce mai mult la gradi.

Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Ai incercat sa discuti, prieteneste, cu patronii gradinitei ?
Probabil ca vor incerca sa-ti prezinte justificari pentru marirea taxei dar, ma gandesc ca, poate, discutind faptul ca v-ati inteles la altceva in momentul inscrierii (copii mai putini, taxa mai mica), vor accepta sa amane, macar, luarea deciziei de majorare.
Din pacate, asa cum zici, lipsa unui contract poate duce la genul acesta de surprize.

succes,
vlad

_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Tata lui Toma, si daca ai contract, ce? Uite ce au patit cei cu Impact-ul...

Adriana, eu nu cred ca e vorba de o gradinita cu probleme. Sa le luam pe rind:
-Taxa. Era de asteptat ca taxele fixate in valuta sa fie reconsiderate acum, ca a luat-o euro la vale. Si la gradinita lui Tudor s-a intimplat asta. Lucru care, sigur, nu m-a entuziasmat, dar l-am inteles. La urma urmei, ei fac diversele plati in lei, ori preturile nu au scazut, dimpotriva. Contract de-adevaratelea nu avem nici noi, am semnat o cerere de inscriere unde era mentionata taxa, dar nu m-am gindit sa ma cramponez de asta. Pentru ca, dupa cum am spus, ii inteleg.
-Numarul de copii in grupa. Daca ati vorbit clar la inscriere despre un anumit numar, iar acum el e depasit, ai tot dreptul sa te superi. Eu, de pilda, stiam de la bun inceput ca numarul maxim in grupa e de 20. Ceea ce m-a dezamagit, ca eram obisnuita de la grupa mini, de anul trecut, cu cel mult 10 ...Si...m-am foit, m-am gindit, m-am razgindit, si am acceptat. Iar acum sint multumita ca-s "numai" 15 inscrisi, care nici ei nu vin toti.

Concluzia: pui in balanta lucrurile care iti convin la aceasta gradinita cu cele care-ti displac, si vezi incotro bate acul....Si eu fac, din cind in cind, exercitiul asta, si, pina acum, m-am declarat multumita.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

"Tata lui Toma, si daca ai contract, ce? Uite ce au patit cei cu Impact-ul..."
Din pacate, ai dreptate, uneori un contract iti ofera mai putine garantii decat ar fi normal dar, in general, e o baza de negociere pe care altfel nu o ai. Probleme cu Impact-ul, ca tot ai amintit acest exemplu, am avut si eu dar sa stii ca, inainte de a semna contractul respectiv l-am negociat cat m-am priceput mai bine iar apoi, in baza lui, le-am taiat craca de fiecare data cand au incercat sa-l ocoleasca.
Oricum eu am facut referire la lipsa contractului pentru ca adriana pomenea, ea insasi, de imposibilitatea de a apela la oaresce clauze.
Incercam sa-i sugerez o discutie prieteneasca cu "partenerul de afaceri" care, dupa parerea mea, este singura varianta care ar putea da rezultate in atare conditii.

vlad

_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

tocmai cand sunt putini copii,costurile la o gradi particulara sunt mai mari.Mai rau e sa creasca in acelasi ritm,si cand s-o mari numarul de copii.De asta ma tem cel mai tare...

Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Vlad, sigur ca ai dreptate, faceam si eu haz de necaz...
Si pe Adriana o inteleg, prea au venit deodata, adica inrautatirea conditiilor din grupa a coincis cu marirea taxei. E, cumva, un "gentelman agreement" care a fost incalcat. Ramine testul cu balanta...

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Ileana, realizezi in ce directie au luat-o talerele balantei mele de dimineata: pe usa grupei era afisat un "scor" nou, deschid usa si vad puzderia de copii...
Acum constat ca nu stau f.f. rau. Si ca, mai mult ca sigur, voi face un compromis (al citelea oare?) si voi inchide ochioi si voi deschide punga...
Salariile multora din parintii care-si aduc aici copii sunt tot in euro stabilite. Culmea e ca taxele se stabilesc in valuta tocmai pentru e preintimpina devalorizarea. Bag seama ca profitul se calculeaza insa tot in lei...

PS. Ca un amanunt haios, cineva de pe forum mi-a trimis un PM, interesat fiind de coordonatele gradinitei pentru a-si inscrie aici copilul. Eu, in meschinaria mea, nu am vazut decit un pici in plus in grupa deja supradimensionata...

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Adriana, cu banii gandeste-te ca toate costurile lor: utilitatile, mancarea, poate si salariile personalului sunt in lei si in conditiile in care euro a scazut de la 41.000 la 36.000 iar preturile au crescut... gradi particulara nu e unitate de binefacere trebuie sa-si acopere cheltuielile si sa iasa in profit. E adevarat ca unele salarii sunt in euro, dar ar trebui sa va rafuiti voi cu patronul/sefii, nu cu gradinita pt chestia asta.

Iar cu nr de copii in grupa, eu cred ca n-ar fi fost rau daca ai fi intrebat de la inceput care va fi nr maxim de copii care vor fi inscrisi. Poti intreba si acum, ca sa stii la ce sa te astepti, plus ca va fi un semnal ptr ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Adriana, daca mai vrei o parere in plus... Eu cred ca orice te hotarasti sa faci, trebuie sa semnalezi nemultumirea ta conducerii/patronului gradinitei. Daca toti parintii tac si platesc si data viitoare veti fi tratati la fel...

La anu' neaparat sa faceti contract. Daca (Doamne fereste!) se intimpla un eveniment nedorit cit timp copilul tau se afla la gradinita cum poti sa-i tragi la raspundere???

Daca n-aveti contract banuiesc ca nici chitante pt. plata taxei lunare n-aveti, nu?

Concluzia: Daca patronul nu considera normal sa va trateze corect si sa va asculte nemultumirile schimbati gradinita. Am mai spus-o si cu alte ocazii -- eu am o idee fixa (da' buna ): pe banii mei nu-mi spune nimeni ce trebuie sa fac. Ma rog... ai inteles tu ce-am vrut sa spun...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

si eu care vizitasem gradi si mi se pare ok 100 de euro..si 10 copii i ngrupa la grupa mica, acum vad ca s-a marit sitaxasi numarul de copii..sa astepte ei mult si bine. apropo, firma de catering nu scumpeste masa, ca sa fie in tandem???
mi se pare total aiurea, sincer. apropo, daca tot creste nr de copii, aduc si ei vreo asistenta? ca acum ajung lejer la 50 de copii...
noi taiem gradi asta de pe lista..probabil ca tot cea de stat din fata blocului ramane optiunea de baza..offfff

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput