Postul Mare (2)
Raspunsuri - Pagina 9
niccostea spune:
Daro, multumesc! Cum as putea sa ma supar? Mi-a prins tare bine raspunsul tau. O sa caut viata parintelui Siluan athonitul.
Pe 23 ajung in tara... de-abia astept... parca niciodata nu mi-a fost mai dor ca acum de acasa. Poate si din cauza ultimelor incercari. Biserica ortodoxa romaneasca este cel mai aproape la 2 ore de mers cu trenul de aici. Iar aici, in oras sunt niste rusi care fac Sf. liturghie intr-o capela catolica o data pe luna, dar parca nici acolo n-am tragere de inima sa ma duc (unde mai pui ca nu inteleg slujba decat prin comparatie cu ce mai tin minte de la noi... ca altfel nu inteleg nimic...).
Multumesc inca o data si post usor la toata lumea!
Optimistul e mai aproape de Adevar.
irina.c. spune:
Dragelor,deja e ora 23 si eu nu mi-am facut canonul,ca maine merg sa ma impartasesc.Parca nu-mi vine sa cred ca mai sunt doua saptamani si se termina Postul!Ce repede a trecut,postind impreuna!Imi pare rau ca nu am scris despre semnificatia fiecarei duminici din post,dar o sa scriu pentru zilele ramase.
Starr,ai reusit sa prinzi Radio Trinitas?Eu sunt atat de multumita ca emite,in sfarsit,la Bucuresti!Eu am fost studenta in Iasi si il ascultam mereu.Acum nu mai tin apropape deloc televizorul deschis,ascult doar radioul.
Haideti ca va las,multi pupici si post usor in continuare!Doamne ajuta!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
mariuta spune:
quote:
Originally posted by niccostea
Iar aici, in oras sunt niste rusi care fac Sf. liturghie intr-o capela catolica o data pe luna, dar parca nici acolo n-am tragere de inima sa ma duc (unde mai pui ca nu inteleg slujba decat prin comparatie cu ce mai tin minte de la noi... ca altfel nu inteleg nimic...).
Multumesc inca o data si post usor la toata lumea!
Optimistul e mai aproape de Adevar.
niccostea, nu-ti place la rusi?
noi avem slujba romaneasca de doua ori pe luna, si in rest, in acelasi loc, sunt alternativ rusi si ucrainieni.
eu stiu putina rusa, dar multe cuvinte sunt intrate din slavona in limba romana bisericeasca si sunt usor de recunoscut.
imi place sa ma duc la toate slujbele si sa le compar.
Mai multi ani m-am dus la greci, nu aveam biserica romaneasca, invatasem si acolo aproape pe dinafara.
O solutie e si sa citesti acasa apostolul si evanghelia, in rest poti recunoaste destul de usor momentele slujbei.
Eu prefer sa merg, decat sa stau acasa, liturghia e liturghie pana la urma, in orice limba ar fi.
Rusii canta bine, desi putin ca numar (in biserica, in oras e plin de ei) si au foarte mult "feeling" care te poarta pe sus, efectiv.
Post usor,
Mariuta
Florinini spune:
Fetelor,
Ce stiti voi despre incercarea conceperii unui copil acum in postul mare?
Este bine sau e un pacat, daca incerc sa am copilul acum in luna asta, mai exact monitorizez temp. si s-ar parea ca ar fi o per. fertila buna sapt. viitoare, deci inainte de Sapt. Mare.
Ce ziceti voi?
Florinini
irina.c. spune:
Draga Flori,in primul rand bine ai venit si speram sa ramai cu noi in continuare,fie ca postesti sau nu.Referitor la intrebarea pusa,eu stiu ca nu este bine sa concepi copii in post si fetele care au mai citit pe parintele Arsenie Boca pot sa iti spuna mai multe.Poate ca ar fi mai bine sa postiti aceste doua saptamani,sa va spovediti si sa va impartasiti,ca Dumnezeu sa va ajute si sa va daruiasca un copil.Si sa incercati dupa Pasti.E doar un gand personal,voi procedati cum credeti ca e mai bine.Irina si bb Iinca(26apr04)
Florinini spune:
Irina,
Iti multumesc ptr. primire, ai dreptate ca ar trebui sa asteptam pana dupa Pasti desi la mijloc e o problema de sanatate, e varsta si nu as prea vrea sa mai aman, am tot amanat, dar... cred ca sfatul tau e foarte intelept. Fara voia lui Dumnezeu nu putem face nimic, ce-o vrea El asa sa fie si ptr. mine si sotul meu. Cum a trecut atata timp mai trece inca o luna.
Florinini
irina.c. spune:
Draga Flori,am auzit de multe cazuri cand,dupa post cu spovedanie si impartasanie,cupluri fara copii au dobandit acest dar de la Dumnezeu.Daca e si o problma de sanatate,ati putea incerca si Sfantul Maslu.O prietena avea niste chisturi ovariene si a primit vindecare la un Maslu.Acum e si ea gravida in doua luni.Rugaciunea fierbinte face minuni.Doamne ajuta!Irina si bb Iinca(26apr04)
irina.c. spune:
In alta ordine de idei,tre' sa va spun ca ma facu copilu'azi de ras,n-a vrut sa inghita Impartasania,tot scotea limba afara si se incrunta la parintele.Mi-a spus sa o aduc des,ca nu e obisnuita.Adevarul e ca nu am impartasit-o foarte des,dar de-acum o sa o duc saptamanal.Binenteles ca nu am auzit nimic din slujba,a trebuit sa alerg dupa ea peste tot.Sunt franta.Va las,ca mi-s gata cartofii prajiti si poate revin la cafeluta.Irina si bb Iinca(26apr04)
nora2005 spune:
Florinini mai asteapta sa treaca sarbatorile, sa iesim din post...Nu e bine sa concepi un copil acum...
Tin posturile toate de 7 ani si te asigur ca Bunul Dumnezeu te va ajuta in ceea ce doresti, daca si tu vei putea sa faci ceva pentru El. Nu e asa de mult sa tii un post ...trupesc...si la mincare...Dar nu e doar asta, trebuie sa fii bun, sa nu te manii pe nimeni, sa nu tii suparare...Cred ca se poate si rasplata e pe masura efortului.
Post usor!
Doamne ajuta!
Nora
www.iubirea-divina.home.ro
nora2005 spune:
Florinini mai asteapta sa treaca sarbatorile, sa iesim din post...Nu e bine sa concepi un copil acum...
Tin posturile toate de 7 ani si te asigur ca Bunul Dumnezeu te va ajuta in ceea ce doresti, daca si tu vei putea sa faci ceva pentru El. Nu e asa de mult sa tii un post ...trupesc...si la mincare...Dar nu e doar asta, trebuie sa fii bun, sa nu te manii pe nimeni, sa nu tii suparare...Cred ca se poate si rasplata e pe masura efortului.
Post usor!
Doamne ajuta!
Nora
www.iubirea-divina.home.ro