Postul Mare (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Uitati ce am gasit:
In săptămâna Patimilor, în afară de Joi când facem două mese se mănâncă numai o data pe zi, seara, PAINE si APA, Vineri si Sâmbătă e post desăvârsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Sabina , bine ai zis-o.. cu internetu, nu stiu.. poate daca chiar mi-ar cere-o, as face post, dar ma cam zbarcesc cand ma gandesc
Apropo de artisti, te invit pe www.earpower.com sa-mi spui ce parere ai tu.. hehe..

Star33... sa vad.. voi incerca postul, nu zic nimic.. dupa sa vedem ce spun, daca mai pot

----------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui Codrin(19 aprilie 2002) si a Olgutei(6 decembrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Adriana, inca o data, multzam pt acatist Sf Nectarie si pt ca te-ai gandit la mine.

Irina.c., ai dreptate, de multe ori totul se rezolva atunci cand nu mai vedem nici o solutie. Nu vreau sa imi pierd nadejdea si sper ca nu o voi face cu toate ca am momente si de cadere.

Star33, pelerinajul la Prislop nu e neaparat organizat de biserica. Eu merg pentru a treia oara acolo si de fiecare data am mers aproape cu aceeasi oameni care stiu cat de important e locul ala. Daca vrei sa mergi, spune-mi si o sa vad daca mai sunt locuri.

Va pup pe toate si pace in suflet sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si noi am fost mereu cu copiii in noaptea de Inviere, cand erau mai mici au dormit la slujba, anul trecut erau mai marisori si au sta treji pana dimineata,vorba Irinei, sa vedem cum ne descurcam anul asta, cu efectivul marit

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Adriana, am deschis situl ala...da nu inteleg nimica, am vrut sa-mi fac testu da n-am auzit , cred ceva de la mine nu merge
oricum, pt ureche tot dictarea data de profesor e sfanta....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

Sabina, sa-ti fie de folos Sf. Impartasanie! Ma bucur pt tine .
Rugaciunile care se citesc inainte de Sf. Impartasanie (sunt cele 12, cred ca se gasesc in toate cartile de rugaciuni si sunt foarte frumoase)si cele de dupa impartasire ne arata clar ca nu suntem vrednici de a primi Sf. Impartasanie, dar ni se da din mila lui Dumnezeu (cum ziceau si fetele), cu incuviintarea duhovnicului, pentru a ne intari si ajuta. Iti doresc sa te bucuri cat mai mult de darurile primite!

Star33, pentru cine poate posti dupa regula pe care ai citat-o. Fiecare insa stie cat poate sa duca. E adevarat ca nu stim cat putem posti pana nu incercam... Sf. Casian e de parere ca decat sa postim (=sa nu mancam deloc) cateva zile (el zice trei-patru) si dupa aceea sa exageram mancand prea mult, mai bine sa postim in fiecare zi, ridicandu-ne de la masa cand inca nu ne-am saturat. ( ...Mey si asta e greu, eu pana nu imi simt burtica plina...nu ma las . Voi cum faceti?). Precizez ca Sf. Casian se referea la post in general, nu la Saptamana Patimilor cand postul e mai aspru.
Chiar daca nu putem posti atat de drastic (poate eventual sa manacam fara ulei), putem sa citim mai mult, sa participam la denii, sa ne gandim mai putin la lucrurile marunte si trecatoare si mai mult la ceea ce a facut Dumnezeu pentru noi. Eu stiam ca in Vinerea mare e post negru. Taranii nu semanau nimic in aceasta zi, se spune ca nu creste ce semeni/plantezi in vinerea seaca.

Va doresc post cu folos in continuare! Nu-i asa ca au trecut repede 6 saptamani? Mie mi-a facut tare bine sa fiu cu voi! pentru initiatoarea subiectului si pentru participante!
Mai vorbim si saptamana viitoare (daca nu postiti de internet ...). Da' eu zic ca poti sa gasesti si o rugaciune pe internet sau ceva folositor, asa ca se poate intra un pic ...
Mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

Am uitat sa va spun pofta buna la peste de Florii!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daro26

Sabina, sa-ti fie de folos Sf. Impartasanie! Ma bucur pt tine .

Star33, pentru cine poate posti dupa regula pe care ai citat-o. Fiecare insa stie cat poate sa duca. E adevarat ca nu stim cat putem posti pana nu incercam... Sf. Casian e de parere ca decat sa postim (=sa nu mancam deloc) cateva zile (el zice trei-patru) si dupa aceea sa exageram mancand prea mult, mai bine sa postim in fiecare zi, ridicandu-ne de la masa cand inca nu ne-am saturat. ( ...Mey si asta e greu, eu pana nu imi simt burtica plina...nu ma las . Voi cum faceti?

Eu mananc mai putin in timpul postului si pentru ca mancarurile sunt mai monotone si nu imi ies chiar asa de gustoase . Dar de o saptamana parca stomacul meu e sac fara fund!! Mananc seara enorm si inca as mai manca si mai fug la frigider sa iau cate ceva. Parca am bulimie nu alta! E cam greu de luptat cu lacomia atunci cand se pune ea sa se lupte cu tine!

Si eu ma bucur ca am petrecut impreuna aceste saptamani de post!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

fetele...eu nu am carticica de rugaciuni
Gasesc pe net undeva? Maine ma duc sa ma impartasesc, ca e sf Gheorghe! si de Florii nu pot sta la toata slujba ca tre sa merg la un concert al fostei mele profesoare de compozitie...
Cat despre mancat...la inceput am slabit 2 kile dupa care acu vad ca am pus deja unu la loc....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Sabina draga, la biserica unde mergi gasesti sigur carte de rugaciuni. Nici eu nu aveam si mi-am cumparat una micuta sifoarte ieftina, cu toate rugaciunile necesare.

Ce frumos ca te impartasesti maine! Sa iti fie de mare folos! Eu inca mai am de facut canon pana la impartasanie..

Mergi la inceput