Jocul cu cartea (15)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Marox, nu pui o ghicitoare noua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Pai nu stiam daca e rindul meu sa pun o intrebare, avind in vedere ca nu m-am lamurit cu intrebarea de mai 'nainte.

Dar hai sa incerc:

Cum se numea iubita lui Cyrano de Bergerac? Ce legatura de rudenie exista intre ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

www.sparknotes.com/lit/cyrano/summary.html" target="_blank">Roxana, era verisoara lui.

Dar nu se mai joaca cu carti si autori?

Pentru ca daca da, autorul piesei e Edmond Rostand.

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput

Corect, Smillaraaq !

Rindul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by Marox

quote:
Originally posted by bombi

Teodora, ambele propozitii se refera la aceeasi carte? Sau , cu alte cuvinte, de ce a citat Marox, doar partea a doua?

Si eu as vrea sa stiu...Nu de alta, dar prima propozitie parca nu are legatura cu "Testamenul francez" din cite mi-l amintesc eu. Sau o fi vorba de un alt roman al aceluiasi autor?

saranza este localitatea in care locuia bunica, iar franta-atlantida este un leit-motiv al intregului roman,la fel si scurgerea inexorabila a timpului; marox, probabil ai citit cartea mai demult.

Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Buna fetele,

n-am deloc timp azi sa intru pe forum si nu vreau sa va incurc jocul.

Cedez, asadar, randul ... cui se inscrie prima/ primul la cuvant.

Pupici,

Smilla

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

Incerc eu.
Saga a unei familii ce se stabileste in Canada (eroina principala era irlandeza la origini)
Sunt vreo 16 volume parca.

Mergi la inceput

"Jalna"-Mazo de la Roche?

Teodora, saru' mina pentru lamurire ! Intr-adevar, am citit romanul acu' muuult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Imi dreg "vocea" si imping jocul mai departe.
Daca imi dati voie:

Darael ... pe lume.

Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Singur pe lume, Hector Malot

Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. -- Carl Sagan

Mergi la inceput