Jocul cu cartea (15)
Raspunsuri - Pagina 5
lilanda spune:
Povestea unui tinar si a familiei sale...(manuscrisul cartii, partial autobiografice, a fost gasit in masina in care scriitorul si-a pierdut viata).
Revin pentru ca nu stiu sigur daca romanul "Primul om" al lui Albert Camus a fost publicat si in Romania (a aparut ptr prima oara in Franta, abia in 1994), iar cu google am gasit doar ca ar fi fost montata in Romania, o piesa dupa roman. Asa ca, imi cer scuze si pun alta carte....
O fetita de 13 ani scrie piese de teatru pentru a fi jucate de ea si de verisorii ei...mai stim ca fetita urmeaza sa devina --- criminala!!!
----------------------------------
S-a vorbit de cartea asta pe cind trebuia sa ghicim "Crima si pedeapsa"...mai tineti minte enuntul Andradei???
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
bombi spune:
Eu mai mult decit www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33495&whichpage=8" target="_blank">link la subiectul cu pricina nu pot sa zic.
Hai ca am gasit, in sfirsit, si un rezumat la propunerea ta de raspuns si corespunde ...
Sa zic sau lasam sa vada si lumea care a citit cartea?
lilanda spune:
quote:
Originally posted by bombi
Eu mai mult decit www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33495&whichpage=8" target="_blank">link la subiectul cu pricina nu pot sa zic.
Hai ca am gasit, in sfirsit, si un rezumat la propunerea ta de raspuns si corespunde ...
Sa zic sau lasam sa vada si lumea care a citit cartea?
bombi, detectiv trebea s'te faci!!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
lilanda spune:
Beneintels...placerea e de partea mea!!!
bombi spune:
Deci, ca sa fie clar pt toata lumea cartea trecuta era Ispasire de Ian McEwan, iar urmatoarea e
Abrasax. Catrene. Profetii.
Era Magul. Romanul lui Nostradamus de Valerio Evangelisti
Urmatoarea ghicitoare a fost postata de Teodora D.
atlantida.saranza.trecerea timpului.
...franta. stepa rusa.o bunica si un nepot…
Marox spune:
quote:
...franta. stepa rusa.o bunica si un nepot…
"Testamentul francez" - Andrei Makine?
Teodora D. spune:
da,marox!
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
bombi spune:
Teodora, ambele propozitii se refera la aceeasi carte? Sau , cu alte cuvinte, de ce a citat Marox, doar partea a doua?
Marox spune:
quote:
Teodora, ambele propozitii se refera la aceeasi carte? Sau , cu alte cuvinte, de ce a citat Marox, doar partea a doua?
Si eu as vrea sa stiu...Nu de alta, dar prima propozitie parca nu are legatura cu "Testamenul francez" din cite mi-l amintesc eu. Sau o fi vorba de un alt roman al aceluiasi autor?