Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 22

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

In sfarsit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am ajuns acasa si am sarit pe calculator. Chiar nu am vrut sa ma joc cu nervii vostri, dar chiar azi trebuia sa mi se intample mie chestia cu net-ul!.

Aseara am mai cumparat 2 teste, din pacate de la supermarket si fff ieftine (22,000 lei/buc). AZi dimineata aveam TB 37.1. Din pat am tzasnit direct spre baie sa fac testele... pe care mai intai le-am studiat meticulos sa nu cumva sa aiba umbre care sa ma insele pe urma. Erau albe, curate. Am facut unul pe care, de ce sunt, l-am defacut de aseara sa vad cum arata. M-am tot holbat la el... aparuse o singura liniuta anemica, roz-pal si ... atat. Mi-am zis: il fac si pe al doilea, poate asta nu e bun ca a fost deschis aseara. Am repetat, m-am uitat repede la el (ma grabeam la serviciu), am vazut ca tendinta e aceiasi, asa ce le-am aruncat pe amandoua in dulapior, alaturi de cel de ieri, care-si pastra perechea de liniuta rozosina. cand am venit de la serviciu... surpriza: cele doua teste de azi dimineata aveau si ele slabe liniute roz, langa cele deja aparute, una era mai evidenta la testul care nu fusese deschis aseara. Oricum sunt destul de greu vizibile. In consecinta mi-am cumparat un test Ozone si maine dimineata ori rushii ori... Sunt agitata, dar, de vreo 3 zile am o stare de spirit extraordinara, parca as rade tot timpul, ce mai, sunt euforica... si acum micile sperante imi accentueaza starea. Sotul meu se tot intreaba ce e cu mine, ca asa bine dispusa nu m-a vazut de mult! Va afla el... sper! Alte simptome, nu. Ieri am facut multe-multe drumuri la baie, aveam frecvent senzatia de urinare. Azi nu a fost asa de mult, in schimb m-a durut tare stomacul, senzatie de "bila grea" atarnand in el. Abia astept ziua de maine, ca taaaaare mi-e frica sa ma bucur.
Daca va fi sa fie, voi da incolonarea spre gravidute pt Cata, Florinini, Danangie, Maria-Alexia, Iepurila, Mishulina, Cristinna, Alexia27, Laurici, Catalina2 si toate celelalte aspirante!!!! Si nu accept vreun refuz!

Ma iertati pentru mega-mesaj - a iesit mai mare decat m-am asteptat - dar am strans toata ziua emotiile si abia acum reusesc sa le transmit. Si inca un lucru: mi s-a demonstrat (a cata oara?) ca aici e singurul loc unde asemenea emotii sunt intelese asa cum sunt transmise. Nimeni din cei apropiati (si vorbesc de prietene) nu reusesc sa reactioneze ca voi

dulce

http://community.webshots.com/album/284896936zAybVu?937

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

quote:
Originally posted by Catalina

Dragele mele,
Va spun asa pentru ca, dupa ce am citit ultimele 11 pagini de subiect, parca va cunosc de o viata. Va admir pentru eforturile voastre si pentru dedicatie si ma rog lui Dumnezeu sa va ajute sa aveti cat mai repede bebei frumosi.

Eu sunt o super incepatoare in ale monitorizarilor desi incerc de 6 ani. Sunt in prezent pacienta drului Niculescu la Giulesti,mi-a facut HSG, perfuzii, toate au iesit bine. Vazand ca analizele hormonale nu erau proaste dar menstruatia la mine vine intre 21 (minim) si 90 (maxim) de zile, m-a trimis la Parhon la dra Neamtu. De acolo m-am pricopsit cu un tratament care desi m-a cam dat peste cap, mi-a dat si sperante si se pare ca voi intra in clubul vostru select (dupa urmatoarea menstruatie merg la echo).
Vroiam in primul rand sa intreb daca a mai auzit cineva de tratamentul ce mi-a fost dat mie: acum iau metformin (care ma rupe la ficat) si voi lua duphaston din ziua 15 pana in ziua 24. Dupa menstra, din ziua 5 in ziua 9 trebuie sa iau Ovamit, una dimineata si una seara si in zilele 11 sau 12 trebuie sa merg la echo.
Vroiam in primul rand sa le intreb pe fetele din Bucuresti de unde au luat Ovamit, care au luat, pentru ca eu nu gasesc ?
Aveti ceva sfaturi pentru mine ? Precautii, cand sa prestam, ce sa fac dupa (stau cu picioarele in sus)?
Orice sfat e mai mult decat bine venit.
Va pup

Catalina

dragă Cătălina2, în primul rând staționare cât mai scurtă pe aici, în drum spre graviduțe. Ovamit mi-a prescris și mie doc, dar încă nu am început să iau. Dacă aflu ce și cum îți spun și ție. Apropo de poziție: dacă ai uter normal poziționat, chestia cu picioarele în sus e OK. Dacă ai uter retrovers (ca mine), e recomandată poziția "pe la spate" și statul pe burtă după aceea cel puțin 30 min.
Te pup și sper că te-am ajutat cât de cât

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Buna fetele,
scuzati lunga absenta, dra n-am avut net de vineri incoace. Cumplit!
As vrea s-o felicit pe Tania. caci sint sigura ca va veni cu vesti bune.
Celelalte fete, cite un pupic de la mine . O sa citesc cu atentie in urma si o sa va mai spun cite ceva, sa ma pun la curent.

Catalina, o sa incerc sa centralizez informatiile primite de la fete:
Dat fiind ca ai analize bune, si eu sint de parere ca o monitorizare a temperaturii este u bun inceput. Eu zic sa incepi odata cu Ovamitul, caci acum, in ziua 13, nu prea ai ce vedea. In acest sens, familiarizeza-te din timp cu www.fertilityfriend.com, unde iti poti completa zilnic temperaturile si alte chestii. Dupa 2-3 luni, in cazul in care totul merge bine, vei putea vedea cind ovulezi.
Si cu ocazia asta o sa stii si cind TREBUIE sa prestezi.

In ceea ce priveste tratamentul pe care il urmezi, mi se pare cam dur - si aici ma refer la metformin. Din cunostintele mele, asta e da pentru cicluri anovulatorii si sindromul ovarelor polichistice, si numai in cazul in care stimularea cu Clomifen (substanta activa din Ovamit sau Clostylbegit, si apropo, daca nu gasesti ovamit, poti sa iei clostylbegit) nu da rezultate. Dar tu nu pomenesti nimic de o stimulare precedenta.
Si mai stiu ca in tratamentul cu metformin trebuie sa faci analiza glucozei din singe saptaminal, pentru ca pot aparea complicatii mari daca o ia razna insulina...
Tratamentul clasic pentru cicluri anovulatorii este cu Clomifen (cum ziceam, ovamit sau clostylbegit) pentru inceput o pastila pe zi, si apoi, in fucntie de rezultat, la urmatorul ciclu, se mareste doza. In zilele 10-11-12 se face ecografie pt vizualizarea eventualilor foliculi si apoi, pentru siguranta ovulatiei, o injectie cu Pregnyl. Apoi prestare si gata.

Cam asta ar fi "reteta" stimularii ovariene.
In ceea ce priveste temperatura, zi cum ai facut-o si daca nu e bine, iti mai zic.

Va pupa fata.

_
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Infertilitate cauze necunoscute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florinini spune:

Catalina2,

Bine ai venit in cercul nostru. Nici eu nu sunt prea de mult timp membra, dar le multumesc inca o data fetelor ptr. caldura cu care m-au primit si ptr. atentia pe care mi-au acordat-o.

Tania,
Ce faina ai fost tu in lungul tau mesaj, citindu-l parca iti simteam starea ta de euforie combinata cu indoiala si cu dorinta. "Ori la bal ori la spital dar pana cand sa mai astept ca si rabdarile mele au margini"-parca asta ar fi vrut sa zica inimioara ta care sigur ar vrea sa vada linioarele alea albastre odata. Mama lor de linioare...
Iti tin pumnii asa cum ii tin si ptr. mine. Eu sunt in ziua 25 si nu am nici o veste, ma tot verific si numic inca. Doamne da sa fie asa inca cel putin 3 zile adica si atunci fac testul.

Danangie,
Asteptam sa vedem ce ne mai aduce ziua de maine. Speram ca numai bine.

Fetelor, multa sanatate
Florinini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Taniuta saniuta...cu 2 liniute...sa nu ne fierbi cu rezultatul OZONEului ...eu il stiu deja pentru tine...2 liniute...si o sa le ajungi din urma pe Cora si Gabitaco...asa sa faci si sa ne anunti imediat dupa ce-l bifezi...cu adevarat aici emotiile sunt la maximum si ai sa rizi...de fiecare data cind aud ca o fata cu care am vorbit a ramas grea...simt ca am contribuit si eu...macar cu un sfat....asa ca in sinea mea ma va deja nasa....e un sentiment de reusita care ne ajuta pe noi, aspirantele, sa mergem mai departe...si asa si trebuie...
Catalina 2...sa o asculti pe Ale ca este o fata foarte inteleapta...
Eu sunt in a 17-a zi...a 3 sau a 5-a de DPO...ca v-am zis ca am luat temp. aiurea...si astept...azi se duce prietena mea sa faca TPC-ul si sa vada daca s-a spart foliculul de 29 mm ...eu sper ca da...in rest nimic nou sub soare cu exceptia faptului ca maine husbandul meu va face si el 28 de ani....ma ajunge din urma...
Va pupic pe toate si va urez o zi minunata precum vremea de afara!

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Dragele mele, va multumesc din tot sufletul pentru primirea calda si pentru sfaturi.
Hai sa va mai dau niste lamuriri despre mine, ca sa va faceti o idee mai clara.

Draga Ale, da, sunt si eu de aceeasi parere cu tine, anume ca tratamentul meu e dur. De altfel am toate efectele adverse scrise pe prospectul de la metformin (greata, ameteala, furnicaturi in gura). Cu toate acestea, si restul a ceea ce ai spus tu este adevarat despre mine: diagnosticul meu este de ovare polichistice, cicluri anovulatorii, daca te vei uita scriam mai sus cam care a fost rezultatul pe care l-am auzit de la majoritatea echo pe care le-am facut pana acum. Clomifen am luat o luna si nu a avut efect. Din pacate doctora de la Parhon nu mi-a zis sa vin la analize saptamanal, si mie imi e cam frica cu acest medicament care pare foarte puternic.
Iti multumesc pentru site-ul catre care m-ai indrumat, il voi studia cu atentie.

Draga Alexia27, la HSG uterul a iesit ca este putin sucit spre dreapta deci ... . Sa stau cu picioarele in sus spre dreapta ? Multumesc de sfat.

Repet despre masuratori ce am zis mai sus, fara nici un fel de stimulare mi-au iesit endometru 4 mm si nici un folicul. Sunt beton ce sa mai !
Am inceput de azi dimineata sa imi iau temp.- 36.8 Voi continua, chiar daca am inceput din ziua 13 ... cine stie, poate foloseste.

Tania, inca doi pumni stransi si la mine. Sa te ajute Dumnezeu sa fie cum vrei tu!

Va pup pe toate si astept cu sufletul la gura mesaje de la voi.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Catalina, sotul tau este de o seama cu mine, nascut exact in aceeasi zi! Ce chestie! Si eu maine fac 28 de ani. Hi, hi, hi

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Catalina2 neata...mai fetelor cam multi berbeci la orizont...vad ca sunteti de o seamna ...poate sunteti frati gemeni...cine stie? Acum serios...ia-ti temp...si mai vedem...poate treptat cu tratamentele pe care le iei se remediaza problemele tale...si vor veni si zile insorite...eu asa sper...

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Cata, sotiorului tau!!.Abia astept sa primesc vestea de la tine cu cele 2 liniute!
Ctalina 2, si tie!
Tania astept vestile bune si de la tine!
Cat despre mine fetele, e o luna nebuna. Azi sunt in ziua 18CM, respectiv ziua 7 DPO,temperatura mea e 37 si culmea ca incep sa ma doara sanii. Nici nu stiu de ce o mai masor avand in vedere chistul.Dar sa va mai spun ceva ..aseara a incewput sa ma intepe ochiul drept si azi dim surpriza..se pregateste un mic ulcior.Era singurul lucru care imi lipsea ca sa fie tot tacamul complet.
Va doresc o zi buna si va dulce pe toate dulce.
Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Cata, sotiorului tau!!.Abia astept sa primesc vestea de la tine cu cele 2 liniute!
Ctalina 2, si tie!
Tania astept vestile bune si de la tine!
Cat despre mine fetele, e o luna nebuna. Azi sunt in ziua 18CM, respectiv ziua 7 DPO,temperatura mea e 37 si culmea ca incep sa ma doara sanii. Nici nu stiu de ce o mai masor avand in vedere chistul.Dar sa va mai spun ceva ..aseara a incewput sa ma intepe ochiul drept si azi dim surpriza..se pregateste un mic ulcior.Era singurul lucru care imi lipsea ca sa fie tot tacamul complet.
Va doresc o zi buna si va dulce pe toate dulce.
Cristinna

Mergi la inceput