de gustibus...
fetele, dragele, am si eu o intrebare: de ce v-a placut million dollar baby?
l-am batut la cap pe sotul meu: hai sa-l vedem ca car ca mar ca au zis fetele de pe forum ca e bun, ca am incredere in ele, ca is cinefile adevarate (si tot asa, pana a cedat omul, normal)
dupa film am cedat amandoi. psihic
ca am tot asteptat ceva, un semn, o luminita la capatul tunelului!
nimic!
pot spune ca este cel mai prost film pe care l-am vazut in viata mea (si asta nu pentru ca nu as fi avut contact cu altele, mai proaste, ci pentru ca le miros din primele miute si nu le vad! nu ca pe asta nu l-am mirosit, dar am zis: lasa, ca au zis ca e bun, trebuie sa fie ceva de capul lui!)
de ce spun asta?
un asemenea film care sa taraganeze o actiune in care nu se intampla nimica, cu cadre a la anii in care era taica eastwood fata mare (penumbre, chestii), personaje fara consistenta (ea, za baby) si ireale (maica-sa si clanul), dialoguri "inteligente" (faceau filosofie si in 20 de secunde cat o stergea cu prosopul),lipsa totala de mesaj (??!!), promovarea unor valori in care nu cred (eutanasia) si a unor valori in care cred - drept antivalori (preotul mai moron decat decat toti moronii - ??!!), chestii fara directie dar pe care trebuie sa le luam drept drama psihologica (relatia lui cu familia) si, parca nu era de ajuns, totul sa dureze 2 h intr-o filmare dezlanata care ar sinucde nervii oricui
de ce a luat oscarul?
nu aduce nimica nou, si de-ar fi numai atat
dar ea? de ce a luat fratilor oscarul? daca ma antrenez 2 luni pot sa fac si eu un rol la fel de bun!
va pupic!
nu sunt suparata, dar, va imaginati, ne-am stricat o duminica seara cu filmul asta (singurele chestii faine au fost caracterele create de eastwood ca actor si de freeman, in rest... daca nu jucau astia doi...:))
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Raspunsuri
iarina spune:
Drept sa-ti spun, eu as fi vrut sa iasa Aviatorul...bine ca m-ai lamurit cu million dolar baby, tocmai ne gandeam sa ne ducem. De ce a luat Oscarul? pai incep sa cred ca de vreun timp incoace umbla niscaiva interese pe la A.cademia Americana.
Pegasis spune:
quote:
Initial creeata de gandacelu
fetele, dragele, am si eu o intrebare: de ce v-a placut million dollar baby?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Gandacel, da' cin' ti-a spus ca ne-a placut?
Nu e cel mai prost film vazut vreodata de mine, da' nici in top 100 nu intra... Cred ca initial filmul a fost gindit ca un punct de plecare pentru toate discutiile care au au mai mult sau mai putin legatura cu controversata eutanasie. Dar n-a fost sa fie...
Dupa parerea mea, filmul nu aduce absolut nimic nou, nici in plan regizoral si nici in ceea ce priveste scriptul. De ce a luat Oscarul? Beats me...
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
Oana_B spune:
Merci de lamuriri sa nu-mi pierd vremea si eu m-am intrebat ce e asa nemaipomenit la un film gen Rocky a lu' Stallone.
Oana_B
Ramonika spune:
uffff... bine ca mai vad si eu pe careva caruia nu i-a placut filmul... nici mie nu mi-a placut deloc... si ma contraziceam cu colegul meu de birou, care in toate stupiditatile vede ceva filozofic, ceva ascuns, care nu se poate vedea de toata lumea, muritorii, de-al de mine... el zicea ca e fain filmul, cu subtilitati...
oricum, mie nu mi-a placut deloc.
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
adrienne12 spune:
Chiar ca m-ati facut curioasa. Nu am vazut acest film insa am vazut saptamina trecuta filmul Sin City si pot sa spun ca este cel mai oribil, dezgusting si prost film pe care l-am vazut vreodata. Cinematografic da e f. bun, imaginile si realizarea e jos palaria, dar for God sake puteau sa gaseasca alt subiect. Din puct de vedere tehnic rivalizeaza probabil cu filmele lui Alexander Sokurov sau Bunuel dar e oribil!!! Cele mai urite 2 ore din viata mea le-am petrecut vazind acest film.
conchita spune:
nu ti-am vazut filmu', Gandi, si nici n-aveam de gand, ca num place actrita principala. acu ma facusi sa mor de curiozitate, va trebui sa-l vaz. :))
despre de gustibus in general, tocmai ce-am vazut Shark Tale in seara asta si m-am plictisit teribil. desenele sunt misto, nu zic, dar dialogurile si ideea povestii sunt clicheeeeeeee. unde-i Nemo sa le dea lectii? okay, is numa vedete la microfon in povestea rechinului, personajele au trasaturile "vocilor" - ceea ce e sharmant. dar in rest, oha.
cu Clintutzu, n-am inteles nici pana in ziua de azi ce-a fost asa extra si super la Unforgiven, si a luat patru oscaruri. din ce-a mai regizat el mi-a placut, in schimb, Midnight in the garden of good and evil, care nu creca a luat frun oscar.
carmenutza spune:
apropos de "de gustibus"..am vazut zilele trecute Dreamers al lui Bertolucci...bey mie mi-a placut mult de tot...desi pentru unii poate parea socant, scandalos...lumea din sala reactiona total idiot..radea la faze care nu erau de ras, au iesit din sala randuri- randuri...deah,pudibonzi...mie mi-a placut mult.
L-a mai vazut cineva?
I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by conchita
nu ti-am vazut filmu', Gandi, si nici n-aveam de gand, ca num place actrita principala. acu ma facusi sa mor de curiozitate, va trebui sa-l vaz. :))
sa stii ca m-ai facut sa imi recitesc postarea sa vad: domne, ce am putut domne sa scriu ca sa-ti trezesc interesul?
am mai multe varinante:
-ori ca ti-e teama sa nu mori fara sansa de a vedea cel mai prost film din viata ta
-ori ca vrei sa-ti imaginezi cum as arata eu in rolul principal, dar iti zic din start ca n-am chiar dintii aia de cal al lui hillary, in rest, cre' ca merge
cat despre trezit interesul, iti spun sincer ca adrienne a reusit sa mi-l trezeasca pe al meu cu Sin city nu de alta, dar imi place bunuel de nu mai pot!
quote:
unde-i Nemo sa le dea lectii?
io-s asa de conservatoare, ca si la nemo am strambat din nas: unde-i disney sa le arate ce inseamna frumustetea detaliului nesemnificativ?!... (vorba lui sorescu: daca apare o pusca in actul I, musai trebuie sa se traga cu ea in actul al 3-lea?!)
okey, io dupa experienta cu million dollar baby tot ezit sa vad si aviatorul (nu de alta, dar ultimul scorsese a avut soartea filmelor proaste de care v-am zis: am incercat de vreo 3 ori sa il vad si dupa primele 10 minute il inchideam - e vorba de Gangs of NY, daca a lu scorsese o hi si nu m-am ramolit de tot)
si la cat is de rea, pana si la finding neverland am strambat din nas (nu am vazut decat vreo jumate de ora si nu stiu daca sa mai vad ori ba)
e drept, depp e de zile mari (dar poate tocmai d-aia!), subiectul e imposibil sa nu-ti placa (dar poate tocmai d-aia), decorurile, personajele, filmarile sunt pe sufletul oricui (dar poate tocmai d-aia!) asadar o previzibilitate a placerii care ma duce cu gandul la o farsa de buna calitate: v-a placut? v-am luat banii!
lilanda spune:
Ahhh...io am le-am zis scandinavilor ca Million nu-i film de Oscar ... te sfatui totusi sa vezi Aviator pentru ca este film gindit, elaborat, frumos montat si care traduce frumos o poveste adevarata; insa nu este cel mai bun film al lui Scorsese - parerea mea!!! Chiar ma gindeam ca anul trecut a fost unul foarte prost pentru cinematografie, artistic judecind
Mie insa mi-a placut de Hilary Swank pentru ca a conturat foarte bine personajul, l-a nuantat...cit despre dl. Eastwood, nici io nu stiu de ce-i asa sarmant pe la Hollywood (mie nu-mi place deloc deloc de el)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Porumbita spune:
nici mie nu mi-a placut Million Dolar Baby si m-am tot contrazis cu niste pers pe aici care imi ziceau ca asta e un film care va ramane in anale...
Aviator mi-a placut mai mult decat asta, dar nu prea mult... poate si pt ca nu imi place pre tare Leonardo (desi mi se pare ca joaca f bine aici); Gangs of NY mi-a placut in schimb!