Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 13
Shobo spune:
da, Sara, anamaria si kita, si eu ii dau acum numai sin. i-am dat la inceput citeva zile si completare ca nu mi se instalasa lactatia complet... dar de 1 luna si ceva maninca numai sin. si avem aproape 7 saptamini :) acum si cintarim 5,200kg de la 3,350 cu cit ne-am nascut :)
si eu vreau sa fac oricxe efort necesar sa alaptez cit mai mult timp, pina pe la 6 luni as vrea macar sa pape numai sin. pe urma mai vedem.
legat de asta am si eu o intrebare: de aseara nu mai papa decit un sin -adica daca il tin 20 min la un sin nu-l mai vrea pe celalt, se satura. (sa nu intelegeti ca ar avea o preferinta la un anumit sin) si nu stiu cum e mai bine sa fac cu laptele ramas in celalt.
ar fi 2 variante:
1. sa reduc timpul de supt la un sin de la 20 la 10 min si sa-l mut la celalalt
2. sa il las 20 min la un sin si sa-l mulg pe celallt si sal pun la congelator pt cindva...
voi cum aati proceda? anamaria, parca tu ai zis ca nu maninca decit un sin la masa. ce faci cu celalt.
va intreb asta deoarece ma gindesc sa nu las laptele in celalt sin si prin muls sa-l fac sa produica la fel ca si pina acum. ca daca il las acolo pina la masa urm. cred ca-si va reduce productia si asa... cine stie...
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
V. Erica spune:
Shobo, si a mea papa de obicei numai de la un san, eu o las sa pape de la un san pana se satura (si de obicei se satura) si la urmatoarea masa o pun la celalalt san (asa mi-a zis si pediatra si mai apoi am si citit), doar cand nu se satura de la unul o trec si la al doilea (uneori,rar, seara). Eu nu ma mulg deloc.
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
ana maria spune:
Kita noi nu avem program nici acum. Doar noaptea are o pauza mai mare care variaza intre 4 si 6 ore, in rest mancam intruna. Dar asa sunt bebeii alaptati la san. Citeste aici http://www.desprecopii.com/info.asp?id=94
Shobo eu nu golesc sanii, chiar daca manaca doar la unul la cealalta masa il ia pe urmatorul si tot asa. dar are si mese la care mananca la ambii sani. Eu sunt si cam nebuna, diupa ce m-am muls 7 saptamani o fac acum doar daca e musai (daca plec de acasa) altfel NU. Citeste si tu pe linku' de mai sus.
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
sara18 spune:
eu procedez asa: si la mine se intampla sa se sature numai cu un san si atunci daca se intampla noaptea il las sa pape numai de la unul in caz ca nu il mai vrea pe celalat , tocmai ca sa nu ii enervez si sa ii sara somnul si la urmatoarea masa il pun la celalalt.insa ziua il pun la ambii sani si incep cu ultimul de la masa precedenta: de ce? pt. ca din sanul mai plin , primul din care s-a mancat la ultima masa in prima faza vine la inceput mai mult apa si apoi partea consistenta , laptele: asadar ca sa nu se sature cu "apa" , procedez asa. astfel nu risc ca dupa 1/2 ora -1 ora sa vrea din nou papa.sper ca ati inteles ca nici eu nu mai stiu ce am scris
sara18 spune:
inca ceva: cum stiu daca ochisorii bebeului sunt de lapte sau raman asa? cand li se finalizeaza culoarea ochilor?
Shobo spune:
da chiar sara, sa-ti traiasca micutzul -acum am realizat ca azi face 2 luni BRAVO! sa se faca mare si frumusel ca mami.
chiar, al meu are 7 sapt. si se pare ca are ochii verzi, cind stiu daca ramin asa sau astia sint inca de lapte??? si eu vreau sa stiu asta...
in rest cu sinii, am inteles. gata, ma duc sa-i dau ca il aud/vad ca nu mai asteapta , au trecut deja 3 ore de la ultima masa...
va pup
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
adita spune:
Shobo, nu-i da dde la amandoi sanii la aceeasi masa, decat daca a terminat cu unul si inca mai vrea. laptele mai consistent e la sfarsit, si daca nu-l lasi sa goleasca un san o sa primeasca doar din cel mai diluat si o sa-i fie foame mai repede
Ana Maria, ai dreptate ca alaptatul ajuta foarte mult copilul. eu sunt convinsa ca asta e motivul pt care puiul meu a fost singurul din toata casa care nu s-a imbolnavit, chiar daca toti ceilalti am fost raciti rau de tot
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
ana maria spune:
Corect Adita. Sunt mai sanatosi. Si al meu a ocolit raceala cu toate ca si sotzu si mama au fost raciti. Sa sepram ca il vor ocoli bolile si in continuare. Ceea ce dorim pentru toti bebeii!!!
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
gabi.i spune:
Erica eu modific pozele cu ACDSee.
Alina Gabriela eu am facut invitatiile de botez de aici https://www.mycardmaker.com/flash.html? si de aici www.gesica.ro/informatii.html" target="_blank">http://www.gesica.ro/informatii.html si apoi le-am scos la imprimanta pe o hartie lucioasa mai groasa pe care ne-a taiat-o cineva A5 la o ghilotina.
Si eu vin la Baby Expo poate ne dam o intanlire la Clubul Parintilor.
Sara18 despre culoarea ochilor eu stiam ca se schimba pana la 6 luni dar pediatra mi-a zis ca se poate schimba chiar mai tarziu pana dupa un an.
Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
http://photos.yahoo.com/stroengr" target="_blank">POZE
Shobo spune:
tocmai l-am culcat dupa ce a papat dupa baie;
fetele, spuneti-mi si mie cum scoateti voi gazele lui bebe dupa masa de dupa baie??? eu nu reusesc NICIODATA!!! - este atit de darimat dupa suptul de dupa baie, ca il pun pe umar si bat la el degeaba!!! ... e adormit si uneori mai tine si gura inchisa ca nu mai iese gazul de DELOC, si nu cred eu ca la masa asta de dupa baie nu inghite aer... il pun din nou pe brate, il pun iar pe umar, geme saracul ca il deranjez teribil si tot DEGEABA... cum faceti voi ca eu ori nu ma pricep ori nu se poate face nimic in acest caz. intr-adevar, nu mi s-a intimplat sa mi se trezeasca imediat cu dureri nasoale de burta ca sa ma gindesc ca ar fi din cauza ca nu i-am scos nici un gaz... si totusi!... sa-l las in pace dupa aceasta masa? aaa, si tot cam asa se intimpla si la masa de noapte, daca adoarme nu mai scot nimic, si imi mai e si mila de el sa-l bat atita in toiul noptii si eventual sa risc sa-l trezesc cind si eu si el sintem adormiti
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS