Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 12
alina_gabriela9 spune:
Sara, la 4 luni ii faci vaccinul antipoliomielitic, antidifteric, antitetanic, antipertussis. Este un singur vaccin si se gaseste la farmacie.
Shobo, nu stiu ce sint puchini, insa printesa mea are un fel de urdori sa le zicem doar daca plinge mai multisor.
Cornelia, si a mea bebelina face balonase si intr-adevar se distreaza de minune.
Crinuta, de saptamina viitoare incepe Baby Expo. Poate am putea sa ne intilnim in parc mamici si bebelusi. Pentru mine ar fi excelent vineri pentru ca este mult mai liber. Poate sint mai multe amatoare. Stiti ca anul asta se va plati intrarea (40
ana maria spune:
Fetelor, mai intru si eu dupa o saptamana de pauza. Bebe al meu de aprope 4 luni ma solicita din ce in ce mai tare. Nu are colici se simte foarte bine, e activ, doar ca vrea compania mea tot timpul. Micile momente libere sunt atunci cand sta in pat (vreo 15 minute si se uita la jucarii, la carusel sam,d). In rest peste zi doarme destul de putin, si cel mai adesea cand iesim afara. Iar cand este treaza sta doar la verticala in brate si vrea sa exploreze cu privirea cat mai mult. Asa ca timop nu ne prea mai ramane. iar de o saptamana ma ocup de organizarea botezului care va fi pe 14 mai.
Shobo e normal sa suga mai viguros. Al meu are mese la care mananca doar la un singur san. Eu inca il alaptez exclusiv la san, saptamana viitoare implineste 4 luni si vom merge la doctor pentru vaccin si vom vedea daca incepem diversificarea. Oricum desi are 4 luni el fiind nascut prematur (cu o luna mai devreme) are si sistemul sigestiv mai sensibil, asa ca este posibil sa mai asteptam.
Iar ca sa incurajez fetele care alapteaza intrucat sunt veterana cu alaptarea, credeti-ma ca merita. L-a ferit pe bebe de orice fel de imbolnaviri si sa nu uitam ca al meu puishor a fost tare mititel la inceput. Chiar daca bebeii alaptati la san nu iau foarte mult in greutate (desi Adita dovedeste contrariul), faptul ca sunt sanataosi si vigurosi compenseaza.
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
alina_gabriela9 spune:
Ana Maria, si noi avem botezul tot pe 14 mai.
Voi at facut invitatii de botez? Puteti sa-mi dati o adresa, nr. de telefon, site pentru orientare?
Multumesc!
Shobo spune:
Erica, puchini = urdori :)
adica i se formeaza la ochi in coltul dinsore nas cum avem noi dim. cind ne trezim. si nu stiu de ce acum? si daca e normal? caci eu il tin in balansoarul din poze care sta pe jos in casa si mi-e frica sa nu-l fi tras curentul cumva... desi tin geamurile inchise.
kita, NU SE AMESTECA LAPTE MULS LA ORE DIFERITE!!! LE AMBALEZI PE FIECARE SEPARAT! SI PUI DATA MULSULUI PE FIECARE SEPARAT.
deci dupa cum am zis, el nu are nici o roseata si are doar aceste urdori pe care le culeg de linga nas dar mai apr si de-alungul genelor de jos. e ok?
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
kita spune:
Ana MAria multumim de incurajari cu alaptatul:))
Felicitari ca mai aveti timp si pentru pregatirile de botez, caci eu una nu stiu nici daca o sa ma timp sa ma duc sa-mi cumpar ceva mai deosebit, caci incap in vechile mele haine si parca vad ca o sa ma las pe tanjeala, insa noroc ca o sa fiu si nasa in IAsi, la doua saptamani de la botez.
So, botezul il facem pe 22 mai, caci nu am gasit locuri pe 14 sau 21 mai, de cununat o sa fie pe 4 iunie, iar vaccinul lui bebe de 4 luni pe 10 iunie.
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
ana maria spune:
Alina Gabriela si eu sunt in cautari de invitatii si alte accesorii. Site-uri: invitatia.ro, invitatii.ro. De asemenea vezi ca am pus o intrebare la Botezuri, nunti, petreceri
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46890
Kita nu sunt vorbe goale cui alaptarea, eu am petrecut momente grele, dar crede-ma ca a meritat. Eu primele 7 saptamani ale copilului m-am muls si apoi am dus o mare batalie si l-am trecut sa suga la san. Dupa aceea au aparut alte probleme: la un moment dat a luat intr-o saptamana doar 100 de grame si conform cartii lu Capraru daca ia mai putin ded 150 de grame trebuie dat completare lapte praf. Docotrita mkea fata desteapta a zis NU, continuam cu laptele matern pentru e important cat in greutate intr-o luna si luase 800 de grame. Iar luna asta (a 4, cand cica se ia mai putin) a luat deja 750 de grame in 3 saptamani). Ca sa nu spun ca a crescut in lungime de la nastere 16 cm (de la 42 la 58). De asemenea mi s-a intamplat intr-o seara sa nu mai am lapte, i-am, dat lapte praf lu bebe. M-am speriat dar nu m-am dat batuta, am bauta galactogil si la 12 noapte am avut lapte. A trecut o luna de atunci si uite ca alaptez in continuare.
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
V. Erica spune:
Shobo, merci. Banuiam eu...
Fetelor, vad ca nu stiti nici una un prg. de `reduces red eye effect` pt poze digitale , ziceam ca primenesc si eu pozele lui Ruxi sa ma laud si eu cu ingerasa mea la rude in week end.
Asta e, le-o arat asa, vampira...
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
kita spune:
Ana MAria si mie mi-a spus dr. ginecolog, ca intre trei si patru luni o sa am o perioada in care o sa mi se para ca nu mai am lapte, si ca sa nu ma "bucur" ca mi-a disparut lactatia. Se pare ca are dreptate.
Stiu ca voi sunteti mari acum, insa la apropape 4 luni are un program de masa, si cam pe la cate saptamani a inceput sa se tina de el? Eu ma tot chinui de vreo cateva zile sa-i dau sa manance la 6,10, 14, 18, 22 si 2; insa ba se trezeste nopatea mai tarziu si se decaleaza dimineata cu vreo ora, ba dimineata nu mai are rabdare si cu tot trasul de timp incep sa-i dau san cu vreo jumatate de ora mai devreme, ca nu mai am cum sa-l amagesc.
Sunt nebuna eu si merit sa dati cu pietre, ca la un bebe de 8 saptamani sa-i fac program?, caci singur vad ca nu si-l face, si nu pot nici sa plec de acasa la cumparaturi, nici in parc...basca ma dau si eu peste cap cu somnul.
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
sara18 spune:
Erica,Alina Gabriela,multumim frumos.
ana maria, si eu de cand am nascut ii dau numai san si la 2 luni azi implinite a luat in greutate pana la 6800gr.de la 3447 gr. iesite din spital. am de cand sa alaptez cat pot de mult, e cel mai sanatos.atata timp cat lui ii este bine ma dau si peste cap
Sara si David Ran,DN 08.02.2005
www.geocities.com/sara_semida/bebe_DavidRan" target="_blank">album poze bebe David Ran