Clinica-operatie tumora cerebrala- Elvetia, De??
Nemtoaicelor si elvetiencilor va rog din tot sufletul daca puteti da o mina de ajutor sa gasim impreuna o cale de scapare pentru un tinar caruia nu i s-au dat sanse de viata in Romania. Nu am pus subiectul la ajutor umanitar, pentru ca exista o persoana care e dispusa sa platesca oricit pentru aceasta operatie, deci nu e nevoie de bani numai de informatii...Dar cit mai repede, fiecare secunda se scurge in defavoarea lui si timp nu mai are..mult.Si cine ma poate ajuta sa traduc si diagnosticul in germana, va rog din toata inima, nu ma descurc cu termenii medicali.Spital Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni"Laborator de anatomie patologicaBULETIN DE EXAMEN HISTOPATOLOGICData interventiei: 22.03 2005Nume: BIVirsta 36Numar blocuri:1Numar lame:3Numar examene inraoperatorii:0Localizare: tumora parietala si de corp calosDiagnostic:multiple mici fragmente sugestive pentru diagnosticul de glioblastomCod procedura: 2.7500; 2.7301; 2.7010; 2.7011Cod (International of Diseases for Oncology): M9440/3Tinarului abia ce i s-a descoperit boala, nu a avut nici o reactite pina in urma cu 2-3 luni, viata de familie normala, munca si casa. Deodata a avut un episod extrem de rau, a fost trimis la Bucuresti in ianuarie, la tomograf i s-au descoperit 3 tumori la cap. I s-a luat proba de la cea de la suprafata, aceea a fost benigna, a fost extirpata si s-a sperat ca si evolutia celorlalte doua sa fie asemantoare. Dupa o luna in care tinarul s-a simtit mai bine, a facut iar o cadere, de data asta a paralizat, nu mai poate vorbi, insa e constient, plinge si sufera sa se vada atit de neputincios. La a doua venire la bucuresti i s-a luat proba si din celelalte 2 tumori, una si jumate din sunt maligne, deja si-au marit si volumul enorm de mult pt numai o luna de la ultima tomografie.In Romania asemenea interventii nu se fac. Singurele sanse i-ar fi fost date in clinici din Germania sau Elvetia.Haideti sa dam o mina de ajutor va rog mult fetelor
Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
Raspunsuri
Camelia spune:
Krankenhaus München-Schwabing
Kölner Platz 1
80804 München
Tel: (089) 30681
Stiu sigur ca la acest spital se fac asemenea interventii.
Din pacate, nu pot sa ajut cu traducerea diagnosticului ca nu sunt asa de priceputa la germana.
Sanatate multa tanarului in cauza!
Tinteste catre stele si poate ca vei atinge cerul.
vikinga spune:
Multumesc mult Camelia!Ce bine ar fi daca m-ar ajuta cineva cu traducerea, tare mult as vrea sa-i pot da un raspuns si o speranta cit mai repede cu putiinta tinarului. i s-ai dat numai 4 luni de viata si 8 -12 luni cu chimoterapie. Dar nu pot fi siguri, numai Dumnezeu stie!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
iarina spune:
Trebuie tradus doar diagnosticul "tumoare parietala si corp calos?" Din pacate sunt la serviciu si n-am dictionarele la mine, dar o sa incerc, sun acasa, desi nu ma pricep la termeni medicali. Pana ajunge in Germania, in afara de chimioterapie, sa mearga la cineva care face tratamente cu marul lupului si spanz, am citit despre cazuri care s=au vindecat.
iarina spune:
vikinga: parietaler Gehirntumor, da' nu stiu cum sa traduc corp calos. Am gasit niste cuvinte pentru calos, dar nu stiu cum sa fac o traducere corecta. Iti trimit cuvintele gasite, poate cu ajutorul cuiva reusim:
gefühllos; abgestumpft; verhärtet; hart
abtöten; unempfindlich machen (Gefühl)
abtötend; unempfindlich machend
abgetötet; unempfindlich gemacht
schwielig {adj
Cred ca doar verhärtet sau hart ar merge, celelalte in nici un caz.
Uite ce definitie am gasit in Dex.
Corp calos = fascicul de fibre nervoase care uneºte cele douã emisfere ale creierului mare. – Din fr. calleux, lat. callosus.[/i][/i]
Jeff spune:
Buna, prietenul nostru bun din Elvetia, medic si profesor la Universitatea din Zurich a suferit pana acum 2 operatii de acest gen in Elvetia. La Zurich deci !
Poate ne ajuta Ana sa vedem unde se pot opara tumorile la Zurich. Mie imi este imposibil sa iau legatura cu el, se reface undeva la Titlis in munti, in liniste si nu are mobil, nimic. Din cand in cand coboara in oras si ne mai suna.
Daca ne suna o sa-l intreb dar pana atunci poate dati sfoara in Zurich.
Adela spune:
Inteleg ca are tumoare la creier? = Hirntumor.
O traducere in germana m-ar ajuta mai mult.
Am cautat pe internet si am gasit ca in Basel la Uni-Spital s-ar face interventii, la prof. dr. medic www.doktor.ch/verzeichnisse/adressen-aerzte/chirurgen/32400.html" target="_blank">Adrian Merlo.
Am mai cautat.
La spital Zürich ar fi adresa asta: http://www.nchusz.unizh.ch/
sau aici: http://www.neurologie.unispital.ch/german/default
Vikinga daca stii germana poti suna (sau email) si fa-i o programare tanarului(esti mai in tema decat mine). Oricum medicii elvetieni nu opereaza pana nu il consulta si ei in amanunt.
Adela
, mamica de Julia 
vikinga spune:
Fetelor multumesc de raspunsuri. Incerc sa iau legatura cu anangel_lexi, ea este traducator oficial si s-a implicat in cazul teodorei. Vreau sa am o traducere bine facuta ca sa pot sa o trimit fara stringeri de inima prin fax la clinicile gasite.Adela da e vorba de tumoare la creier, pozitionata intre emisfere. Problema e ca aceasta tumoare e malinga, adica e cancer! Si ma gindeam ca daca clinicile respective stiu exact diagnosticul gasit in ro, cu rezultatele de la biopsie, vor putea zice din start ca pot sau nu opera. Stiu ca operatii de extirpare a tumorilor se fac si in bucuresti cu rezultate destul de bune, dar nu in acest caz. Pt ca e deja cancer si nu se stie daca vre-un doctor s-ar baga la asa ceva chiar oriunde in lume.Ar mai fi de tradus acest "corp calos", ma gindesc ca bine macar ca avem teremnul in latina, doctorii stiu denumiril astea.cum s-ar traduce "BULETIN DE EXAMEN HISTOPATOLOGIC"?Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
Adela spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Fetelor multumesc de raspunsuri. Incerc sa iau legatura cu anangel_lexi, ea este traducator oficial si s-a implicat in cazul teodorei. Vreau sa am o traducere bine facuta ca sa pot sa o trimit fara stringeri de inima prin fax la clinicile gasite.
Adela da e vorba de tumoare la creier, pozitionata intre emisfere. Problema e ca aceasta tumoare e malinga, adica e cancer! Si ma gindeam ca daca clinicile respective stiu exact diagnosticul gasit in ro, cu rezultatele de la biopsie, vor putea zice din start ca pot sau nu opera. Stiu ca operatii de extirpare a tumorilor se fac si in bucuresti cu rezultate destul de bune, dar nu in acest caz. Pt ca e deja cancer si nu se stie daca vre-un doctor s-ar baga la asa ceva chiar oriunde in lume.
Ar mai fi de tradus acest "corp calos", ma gindesc ca bine macar ca avem teremnul in latina, doctorii stiu denumiril astea.
cum s-ar traduce "BULETIN DE EXAMEN HISTOPATOLOGIC"?
Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
In germana la HISTOPATOLOGIC= Histopathologie si buletinul arata www.pathology.unibe.ch/Diagn/formgefass/Auftr_form_Hist_Path.pdf" target="_blank">asa
Medicii de aici nu se pronunta pana nu il consulta. Asta e.
Am gasit ca exista termenul de "Pathologiebulletin"... dar mai bine sa ne ajute anangel_lexi.
"corp calos" = in latina corpus callosus iar in franceza corps calleux
Adela
, mamica de Julia 
Adela spune:
Am editat mai sus raspunsul si mi-a aparut iconul cu "Love you" si nu-l pot sterge.
Adela
, mamica de Julia 
vikinga spune:
Am primit un fax acum si am refacut textul initial, la telefon s-a strecurat o mica greseala. deci ar fi frazele astea de tradus:Localizare: tumora parietala si de corp calosDiagnostic:multiple mici fragmente sugestive pentru diagnosticul de glioblastomPS. ei lasa mai Adela ca nu ma supar, uite eu te pup la loc
de fata frumoasa si inimoasa. Multumesc mult de ajutor
. Si da constientizez si eu ca fara analize facute de ei nu va fi programat pentru operatie, nu are cum, e normal.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."