Despre gradinarit (9)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by simonab

Uite ca mi-ati dat o idee cu pusul bujorilor in gradina . Multumesc ! Oricum vad ca multe suntem pasionate de gradina !
Si am si eu o intrebare - cum se zice la bujor in franceza ca poate gasesc si eu pe aici ? Multumesc si vreme buna si gradini frumoase !

Simona si Maria AlexandraBujor = Pivoine


Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

fetele, cochetele, va rog ajutati-ma.
ce as putea sa fac unor trandafiri pe care i-am primit si care s-au blegit? e buchet, nu ghiveci.
le-am taiat coditele, le-am pus zahar in vaza, dar...degeaba. si sunt albi, superbi, si mi-e mila de ei sa-i arunc asa repede.gen, mamica doar de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by gen68

fetele, cochetele, va rog ajutati-ma.
ce as putea sa fac unor trandafiri pe care i-am primit si care s-au blegit? e buchet, nu ghiveci.
le-am taiat coditele, le-am pus zahar in vaza, dar...degeaba. si sunt albi, superbi, si mi-e mila de ei sa-i arunc asa repede.gen, mamica doar de mariusSunt mai multe secrete!
1 . trebuie taiate coditele cam in jur de 2cm, oblic, cand ii pui in vaza.
2. ca sa infloreasca frumos, trebuie ca apa pusa in vaza sa fie calda.
3. daca vrei sa-i pastrezi mai mult boboci, in vaza in care ii pui, pe pune Sprite (suc) si cuburi de gheata.

Orice punct 2, sua 3 vrei sa adopti, principalul secret este la punctul 1 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

petra, mama, sarumana. stiam eu ca tu imi esti sfetnic.

am folosit primele doua variante. din pacate, nu cred ca am putut salva decat vreo 3 din 7 cati erau. ceilalti au petalele fleoscaite.
interesanta si ultima varianta. o sa tin minte.

pup u.

gen, mamica doar de marius


"poze cu de-alde noi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Gen68,
In general secretele pentru pastrarea trandafirilor se pun in aplicatie cand ii primesti si ii pui in apa. Daca sunt deja belgiti nu mai stiu cat efect poate sa aiba.
Mie cand m-i se mai intampla asa, rup capurile trandafirilor si las cotita de max.5 cm, acolo si ii pun intr-un bol cu apa sa pluteasca. Uneori isi revin, dar nu mai sunt cu coada lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foxy spune:

MIK -despre rododendron.Cred ca ,conteaza f. mult vremea;aici este mai rece,primavara vine mai tirziu,vara poate fi cam rece. Eu ii pun(le pun,am 5 de fapt,culori diferite) ingrasamint in fiecare vara(la inceputul verii),si ii ud cind este nevoie. Cind am cumparat casa era deja un rodendron,f mare,dar primii 2 ani nu a inflorit nici macar o floare;nu fusese ingrijit deloc,avea multe crengi uscate in partea de jos(pe care le-am taiat).Anul urmator a fost incarcat de flori,o minunatie. Si apoi a continuat.Este important si pamintul. Ideal este cu ph scazut, 4 sau 5.Eu am cumparat pamint special pt. rododendroni si deasemenea ingrasamint.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Mersi, foxy. Nu stiam de ingrasamint special, am sa caut; de curatat ramurile inca nu am facut-o caci al meu e tinar (3 ani).


Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valilabrador spune:

Buna dimineata soare!Hai ca am ramas in urma cu productia.Am transplantat florile de regina noptii,nu ma uita si am taiat crengutele mai lungi de la dafin(care creste bine in casa).Crengutele pe care le-am taiat le-am pus sa faca "pui"sper sa se prinda!
Deborah,nu cred ca tre sa schimbi ghiveciul la bonsai dar pentru orice eventualitate vezi www.bonsaiweb.com.
Stie cineva cum se inmulteste leusteanul?Aaaa...apropo de plantele aromatice:oregano al meu isi da toata silinta si creste iiiinceeet iiinceeet dar destul de frumos.Oricum de cand ne-a zis Anto ca nu e prea prietenos m-am hotarat sa-l domesticesc umpicN-am uitat de poze dar mai dureaza umpicCa doar "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"cum zice Mircea Badea.Va urez o zi plina de lumina si bucurii.
Puterea imaginatiei ne face infiniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

Gredinaritzelor
Spuneti-mi si mie ce diferente este intre rhododentron si begonie?Ca eu aproape am inebunit cind m-am tot contrazis cu floraresul de la care am vrut sa cumpar rhodobegonia asta.........(greseli intentzionate:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


uite poze :
www.aujardin.info/plantes/rhododendron.php" target="_blank">http://www.aujardin.info/plantes/rhododendron.php pentru rodedendron, eu il stiam din poze din Retezat unde creste in stare naturala (planta de exterior only). La mine si la foxy creste f bine because stam la mai frig si asta ii place

www.aujardin.info/plantes/begonia_interieur.php" target="_blank">http://www.aujardin.info/plantes/begonia_interieur.php begonia planta de interior (florile sunt carnoase si cu un gust acrisor (am gustat cind eram copil)
www.aujardin.info/plantes/begonia_tubereux.php" target="_blank">http://www.aujardin.info/plantes/begonia_tubereux.php begonie de exterior care nu prea e sora cu cea de interior
www.aujardin.info/plantes/begonia_semperflorens.php" target="_blank">http://www.aujardin.info/plantes/begonia_semperflorens.php vizibil din aceeasi familie cu cea de interior

Alte begonii mai exotice :
www.aujardin.info/plantes/begonia_bambou.php" target="_blank">http://www.aujardin.info/plantes/begonia_bambou.phpMik.

Mergi la inceput