Ce ati cumparat inainte de nastere?
Raspunsuri - Pagina 2
Podeanu spune:
Eu n-am cumparat mai nimic inainte,in general nu sunt superstitioasa prea tare,dar atitea lucruri rele am auzit de gemeni (ca nu traieste decit unul,ca celalalt nu e dezvoltat,etc) ca mi-a fost teama.Mi-am luat doar paturici,ca era octombrie,si cind m-au scos din maternitate mi-a luat cumnata mea cea a stiut ea ca e necesar sa-i pot scoate.
Stiu ca nu te pot ajuta prea mult cu raspunsul dar vroiam sa fac si o precizare ptr Mihi,mama lui Lori.
Stiu ca la un moment dat Theodora avea poze frumoase cu gemenii la semnatura si i s-a atras atentia ca ocupa mult spatiu.
Nastere usoara si bebe cuminte si sanatos.
Dana si gemenii.
"The trouble with experience is that by the time you have it you are too old to take advantage of it"
Jimmy Connors
coryna spune:
Eu am cumparat aproape tot inainte de nastere, caci pe urma te apuca iuresul. Deci: am cumparat 3-4 body-uri cu minecuta lunga (eu am nascut in septembrie), 3-4 salopete cu totul d-alea de 11 Iunie Timisoara, alte 3-4 perechi salopete fara mineci, 2 tichiute, 3 prosoape mari si 3 mici, 3 scutece finet, 2 paturici (una mai subtire si una mai grosuta), patut, pompita de la Chico(n-a fost buna), inca una de la Nuk,un biberon, o suzeta, un aspirator nazal pe care nu l-am folosit ca nu e bun de nimic in comparatie cu banala para de cauciuc, forfecuta nu am luat ca am vazut la altcineva ca nu poate sa-i taie unghiutele cu ea, glicerina boraxata, sampon, sapun si lotiune de corp Sanosan, am luat si pudra de talc dar nu am folosit-o, tampoane, pansamente pentru sini, lapte Madona de la chico pentru sini, 2 halate subtiri cu nasturi de la Obor, o saltea de iarba pe care nu am folosit-o nici pina in ziua de azi ca miroase a fin de trazneste, iar eu sunt alergica si nu suport mirosurile tari,carusel muzical. Am mai cumparat un costumas cu care l-am imbracat pe Dragos cind l-am adus acasa. Oi mai cumparat si altele , dar nu imi mai aduc aminte acum, oricum eu sunt de principiul ca ce-ti iei tu cu mina ta e cel mai bun, nu am crezut in superstitii si oricum pe urma nici n-avea cine sa mi le cumpere, ca al meu sot saracu' nu mai stia cum sa-l tina pe Dragos in brate (i-a placut la el in brate mai mult ca la mine). Daca o sa ai fetita eu as lua si o pereche de cercei sa-mi puna cerceii din maternitate. Nastere usoara si spor la cumparaturi!
P.S. : Ia si o sticla cu spirt ca dupa ce te speli pe miini, sa te dai cu spirt (macar la inceput, ca pe urma...)
ilinca spune:
Pentru maternitate printre altele iti recomand:
Supozitoare cu diclofenac
Comprese sterile
Vata si tamponane din belsug
Pampers
Bacnotele de 10000, care fac minuni
Spray pentru gandaci daca ai norocul sa stai in "salonul 13".
Mult foarte mult calm.
Bafta si nastere usoara.
ilinca spune:
Tot pentru maternitate ar fi bun si un colac mare cat sa intre pe un scaun, deoarece scaunele pe care stai sa alaptezi sunt groaznic de tari si sezutul nostru dupa nastere destul de fragil.!
Danza spune:
Eu nu sunt superstitioasa, dar mamica nu m-a lasat sa cumpar nimic inainte de nastere. Oricum, prin luna a 8, imediat ce doctoritza la care urma sa nasc a dat startul, am alergat si am cheltuit o mica avere. Avem si noi multi bebe in familie, dar sunt toti mai maricei si oricum vroiam ca ingerasul meu sa aiba totul nout, numai pt. el si + la asta am vrut sa-i aleg eu culoarea la hainitze, patutz, plapumioara, pernuta, patutz, baldachin, etc. Mi-am facut rezerve de toate, pampersi, tampoane, sutieni pt. alaptat, camasa de noapte comoda pt. alaptat, hainute pt. bebe nici nu mai zic. Chiar daca multe colege imi ziceau ca 3-4 seturi de hainite imi ajung, eu mi-am cumparat cate 15-30. La fel si scutece din panza. E adevarat ca multe nu le-am folosit, in special caciulite, ori ca erau prea mici, ori ca nu erau comode, dar mai bine asa decat sa le duci lipsa. Un singur lucru nu am reusit sa iau: CARUCIORUL, dar s-a oferit mami sa mi-l cumpere imediat ce am ajuns acasa de la materniate.
POmpita pt. san mi-a cumparat sotul dupa ce nascusem, pt. ca nu mai faceam fata cantitatii IMENSE de lapte.
AAA, sa nu uit, pregatisem de inainte si trusa cu medicamentele necesare pt. bebe (supozitoare de paracetamol pt. sugari, talc, ulei, betisoare cu vata, vata, iod, furacilina, KMnO4, discuri demachiante, sirop de Ampicilina, sirop Bebinos pt. colici), ierburi pt. baita, la fel si sapunel, sampon, buretel de pus pe fundul caditei dar si de spalat bebeul etc.
O sarcina cat mai usoara si un bebe sanatos. Nastere usoara!
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
sumisa spune:
Si eu pentru Daria am facut cumparaturile inainte si a fost foarte binne. Nu s-a intamplat nimic rau, ba din contra a fost foarte bine sa le stiu pe toate aranjate (spalate, calcate) mai ales ca nu am avut ajutor. Cu atat mai mult cu cat la noi nu poti gasi tot ce-ti trebuie si la preturi accesibile intr-un singur loc.
Si acum tot asa am procedat astfel incat as putea chiar in seara asta sa-i fac baie la bebic si sa-l echipez.
Deci pentru bebe am cumparat:
-patut cu saltea iarba de mare,(sunt bune cele cu trei pozitii ale saltelei sau cu gratii care se lasa jos ca sa nu trebuiasca sa te apleci.
-masa de infasat am facut dintr-o masa veche de bucatarie, am mai cumparat doar un burete invelit in musama pentru infasat; desi e destul de scump este foarte bun. La Daria nu am avut si i-am simtit lipsa.
-carucior si scaunel de masina( de la 0-6 luni) foarte bun mai ales ca noul cod rutier pretinde sa ai asa ceva daca transporti bebeul cu masina; astea le-am cumparat deja pentru ca am preferat sa pot umbla sa aleg, dar se pot lua si mai tarziu
- plapumioara de bebe, asternuturi pentru patut, paturica
-scutece de finet, pentru pus la caput in pat. Lor le curge laptic din gurita si saliva si in felul asta poti schimba tot timpul sa fie curat fara sa fie necesar sa schimbi tot asternutul. Am ales scutece din finet pentru ca rezista foarte bine, se pot fierbe, calca si raman albe frumoase si moi.Sunt bune sa-ti iei si la spital cateva daca bebe va sta cu tine.
-vanita; am ales vanita traditionala romaneasca, ieftina si mare, celelalte mi se par prea mici
-prosoape 2,3
-hainute: body 2 de cea mai mica marime( vezi ca alea straine numarul 56 sunt mai mici decat cele romanesti numarul 20, la fel si salopetele)
body 4 de marime mai mare
salopete tot asa cu manecuta si care se desfac intre picioare sa nu fii nevoita sa i le dai jos cu totul cand il schimbi
salopeta matlasata de iarna alba pentru scos din spital si botez
un costumas mai gros pentru dat pe sub salopeta
caciulite numa 2, una mai subtire pentru casa si una mai groasa pentru afara ( numa in matern am tinut-o pe daria cu caciula in rest in casa nu i-am dat)
restul am mai primit, dar asttea mi-au fost absolut necesare
-port bebe
-cosmetice pentru bebe: servetele umede, sampon, ulei, crema pentru fundulet(neaparat sa fie din cea ce ramane alba pe piele, cred ca contine zinc dar s-ar putea sa ma insel, betisoare de urechi, perie pentru par
-pampers mi-am facut provizii adevarate inclusiv marimi mai mari asa ca vreo 4 luni n-am avut cheltuiala cu asa ceva
-biberon n-am luat decat o sticluta mica cu tetina de silicon
-suzeta am luat una dar degeaba ca daria nu a vrut
-ceaiuri : de musetel, chimen anason sau ceai de colici sa fie in casa
-cantar daca ai de la cine sa imprumuti
-tampoane sterile si alcool alb pentru buric
Cam asta ar fi , sper ca nu am uitat mare lucru.
Pentru mamica:
-vata 2, 3 pachete
-tifon in care sa invelesti vata nu irita asa tare si nici nu se agata scame de vata de fire; poti sa iei comprese sterile sau tifon vrac pe care sa-l speli si sa-l calci tu apoi sa-l tai in bucati cat vrei tu de mari (eu asa am procedat)
-tampoane
-sutien pentru alaptat
-tampoane pentru sani
-pijamale cu deschidere in fata
-pompa pentru muls, mie cea mai buna mi s-a parut aia de la Chico in forma de palnie
Poate unele fete o sa zica ca-s un pic paranoia ca am cumparat chiar tot dinainte. Dar dupa ce se naste bebe adevaru e ca nu prea mai ai timp si cumparaturile facute in pripa lasa de dorit .
Sarcina usoara in continuare si spor la cumparaturi.
dana d spune:
Va multumesc pentru sfaturi. Am o intrebare referitoare la pompa pt san; care anume e cea buna, cea manuala cu pompita de la chicco de 612ooo lei din catalogul de la reclama ? Sunt interesata de o pompa buna (nu-mi permit sa iau una proasta si pe urma alta, sunt destul de scumpe) pentru ca la Alexa nu prea am avut lapte sau nu am stiut sa-l pastrez si as vrea ca acum sa alaptez mai mult, sa stimulez cumva secretia lactata.
Daca alaptez natural am nevoie si de biberoane? Pentru ceai? Daca ii mai dau si cu biberonul (laptele meu ) va mai suge de la san?
Urmaresc cu interes raspunsurile si va multumesc. Dana.
GabiG spune:
mi-am cumparat si eu o pompitza si am constatat ca am dat banii degeaba pe ea (a fost o trusa completa cu vreo 60 euro, adica mai avea ceva sticulte pe linga pompa. Este de la Avent). Te rog sa ma crezi ca doar prima oara am reusit sa scot vreo 60 ml cu ea, in vreo 5 minute, dupa aia degeaba ma mai chinuiam. Sanul curgea si cind puneam pompa pe el nu mai iesea nimic. Nu am inteles fenomenul si probabil cum ma enerva nu mai iesea nici atit. E adevarat ca se spune ca daca bb se invata cu biberonul nu mai vrea de la san ca trebuie sa munceasca mai mult. Eu i-am dat si sticultza si san pina la 3 luni si nu a avut probleme. Am intarcat-o fiindca trebuia sa incep scoala. Si cum pompitza nu isi facea treaba, nu ii mai puteam da laptic de la mine...Nu stiu daca iti foloseste ce am scris, sper ca da.
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
sorana spune:
Pompita de 612.000 e cea pe care ti-o recomandam eu. Mie mi s-a parut buna si utila. bb n-a avut nici o problema ca sugea si de la san si din biberon (laptele meu). Oricum in spital primeste lapte praf in primele zile (cel putin in maternitatea Cantacuzino asa a fost - si oricum eu am avut lapte suficient abia dupa vreo 5 zile). Eu zic ca nu-i problema daca ii dai si din biberon - a mea manca si de la san si din biberon cu aceeasi pofta - si acum mananca orice-i dai si destul de mult - dar poate ca am eu un copil mancacios.
Monica si Sorana
Marianar spune:
Si eu am cumparat totul inainte: patut echipat cu tot ce trebuie, carut, masa de infasat, cadita, pampers, hainute (bady, costumase, salopete, scutece de finet, prosoape de baie, etc. etc. cam ce ti-au spus si celelalte mamici), termometru de camera, de baie, de corp, biberoane am cumparat de la Chicco dar tetine am folosit din latex, rotunde de la Baby Nova marimea 'S' pentru ceai si 'M' pentru lapte, suzete am folosit de la Baby Nova ortodontice din latex, pompita de nas para nr. 6, cosmetice sapun, sampon, crema pt. fundulet de la Sanosan, si unguentul de galbenele e bun pt. fundulet, cutaden pt. iritatii mai urate,servetele umede de la Pampers, ser fiziologic, seringi, ceva medicamente supozitoare eferalgan si novocalmin, nystatin suspensie orala, ceai Baby Drink si Baby Calm, pompita mi-am luat la maternitate, manuala de la Wee 70.000 lei (laptele muls nu il papa bebe), nu am folosit-o mult.
Si eu am nascut la Giulesti cu Dr. Sorin Puia. Am nascut prin cezariana. Nu o sa stai cu bb. Pentru bebe trebuie sa ai pampers (8 pe zi ) si servetele umede. Pe tine te sfatuiesc sa-ti iei camasa de noapte, pijamale cu nasturi, halat, papuci si chiar lenjerie de pat, sa nu-ti pui pe tine nimic din ce iti da de acolo. Eu am folosit camasa cu care am intrat in sala de operatie si m-am ales cu o iritatie urata. Am stat intr-o camera cu 4 paturi , aer conditionat, frigider. Celelalte camere erau mai aglomerate. Mai sunt rezervele dar doar daca nasti prin cezariana.
Nastere usoara si bebe sanatos!