Ce ati cumparat inainte de nastere?
Am inceput sa ma intreb de o vreme, mai am 3 luni, e prea devreme?
In afara de cumparaturile mari, carucior,patut,cantar,ce lucruri marunte trebuie cumparate inainte? Ma gandesc la biberoane,suzete, accesorii baie, cosmetice bb, hainute (ce si cate). Ca de pampersuri am de gand oricum sa-mi fac ceva provizii. Despre pompa pentru san ce-mi puteti spune,e necesara? Am citit undeva pe forum ca-mi va trebui chiar in maternitate. Ce altceva imi va trebui in spital pt bb? Mentionez ca voi naste la Giulesti.
Am gasit o adresa pentru cumparaturi online, daca mai stiti voi altele postati-le aici sa vedem si noi.
Va multumesc Dana
Raspunsuri
Mihi spune:
Noi n-am cumparat nimic pana dupa nastere!
Am imprumutat cu 2 saptamani inainte sa nasc un cosulet de la un var care avea deja bebele mare!
Poate si din superstitie dar mai degraba am zis toate la timpul lor!
Hainute am primit destule pentru ca am avut multi bebei in familie!
Cand eram isarcinata am cumparat o suzeta pe care Lorand a refuzat-o si 2 mameloane de silicon ca sa nu ma ranesaca la inceput, dar n-am avut nevoie de ele unul chiar l-am facut cadou la o mamica la maternitate careia i-a prins bine!
Despre pompa ce sa-ti spun mi-a cumparat sotul si foarte scumpa Nuk pe care nu prea am folosit-o!
Body-le sunt foarte utile!
Sarcina usoara si bebe sanatos!
Mihi mami lui Lori
sorana spune:
Buna Dana
Sa ai o nastere usoara si un bebelus sanatos.
Daca nu tii cont de superstitii (eu nu am tinut) te-as sfatui sa ai in geanta cu care vei pleca la spital urmatoarele: tampoane si eventual vata, pampers, pompita si/sau protectii pentru mameloane. Eu nu am folosit protectiile (probabil mi-am luat ce nu trebuie ca erau f. mari) si nici pompita - am nascut la Cantacuzino si aveau o pompita electrica, mai buna ca a mea. Dar am folosit cu mult succes pompita imediat ce am ajuns acasa. Am avut o mica rana pe san si nu i-am dat de la sanul respectiv 2 zile, timp in care am muls laptele. In plus daca vroiam sa ies la cumparaturi (deh, mai simteam nevoia de plimbare) lasam totdeauna sticluta cu laptele meu. Am avut o pompita f. buna cu biberon inclus, sterilizabila integral (asa ceva iti trebuie), de la Chicco. Costa in farmaciile scumpe 700.000. Eu am avut bafta de a o lua in timpul unei expozitii pt. bb-i cu 540.000. Daca iti permiti, iti va folosi, nu lua prostioarele de 80.000 ca am avut si eu si n7u mi-au folosit (ne-fiind sterilizabile poti doar sa mulgi laptele si sa il arunci, ca lui bb nu ii poti da). In spital nu-ti trebuie hainute si biberoane, au ei. Daca nu are cine sa ti le cumpere dupa aia (sau nu ai increderer in ce ar cumpara sotu :))) iti poti lua 2-3 biberoane (grija sa fie tetine cu gaura mica pt. 0-3 luni), pampers, hainute f. mici, o paturica, ulei, sampon, sapun. Bb-le meu nu a acceptat suzeta din prima. A acceptat-o abia pe la 3 luni, dar asta nu e o regula. La capitolul hainute te sfatuiesc ca pt. inceput sa-i iei cca. 5 perechi pantaloni si 5 bluzite, 2-3 caciulite, 1-2 costumase mai grosute + costumas gros pt. scos bb din spital. Nu-ti lua f. multe si eventual, ia modele diferite de bluzite. Vei constata in cateva zile cu ce tip iti este mai usor sa-l imbraci (capse pe umar, capse in fata, etc).
Apropos de devreme, eu zic ca nu e devreme. Nu stiu cum stai cu banii, dar costa destul de mult si e mai bine sa le iei pe rand, nici nu vreau sa ma gandesc ca nu i-as fi luat inainte - ca la cat te costa spitalul si ceea ce apare imediat dupa, nu stiu cum m-as fi descurcat.
Bafta si sanatate multa!
Monica si Sorana
mama-Silvia spune:
Nu e prea devreme !
Peste 3 luni si 1/2 voi naste si eu si trebuie sa ma pregatesc de pe acum.
Nu uita sa cumperi si o vanita pt. a face baita bebelui dupa ce iesi din spital.In rest cum au zis si fetele :cateva camasute , pantalonasi
salopete, prosoape de baie (iti ajung 2 ), sa ai o trusa a bebeului pt. dupa baie (betisoare igienice , forfecuta, pompita nazala,tamponase igienice ,etc ).
E bine sa le ai pe toate gata cumparate nu sa te gandesti la ele dupa aia , sa ai mai mult timp sa stai cu bebe , iar dupa ce iti mai revii va fi mult mai usor pt, tine, o sa vezi .
Multa sanatate si sa avem parte de o nastere usoara !!!
mariailin spune:
Nu e prea devreme. Nici eu n-am asteptat nasterea si sincera sa fiu cred ca ar fi fost un dezastru sa-l las pe Sorin sa cumpere singur oricate liste si indicatii as fi dat. Cat despre cele necesare poti sa mai faci cautare pe forum, ca sigur s-a mai discutat.
Eu mi-am cumparat pompa chiar in timp ce eram la spital pt. ca n-am avut sfarcuri si bebe mi-a facut rani cat ai zice "peste". Si pana pe la o luna cand s-a rezolvat cu ragadele am tot folosit-o. Si cand am intarcat iar am folosit-o. Ai putea sa astepti daca ai cu ce sa alaptezi(sfarcuri) si sa vezi daca ai nevoie.
Ca hainute - mie mi s-au parut f.utile body-urile, in special cele care se inchid cu capse nu cele care se baga pe cap(cel putin pana s-a facut mai mare).
Maria&Vlad
maryam spune:
Noi am cumparat (si am cheltuit o mititica avere!olala])absolut totul , de la mobila pana la tetine ptr. biberoane si pot sa-ti spun ca in afara de pudra de talc , totul a fost si este util , sigur ca in timp am primit tot felul de lucrusoare , insa eu sunt (recunosc!)cam de nemultumit in ceea ce priveste imbracamintea , lucrurile in general, asa ca toata lumea s-a adaptat...Ca un sfat personal e mai bine sa le ai dinainte , ptr. ca pe parcurs le vei folosi si oricum nimic nu e irositPe forumul vechi era postata chiar o lista cu ceea ce trebiue cumparat ptr. , destul de completa si pe care eu am "revizuit-o" un pic , dar mi-am luat-o cu mine la cumparaturi...Numai bine !
Maryam
dana d spune:
Da, as vrea o lista. M-am plimbat destul pe forumul vechi dar nu am dat de ea. Sfaturile celor care au trecut deja prin asta sunt de nepretuit,in general stiu si eu cam de ce am nevoie dar mai concret... Si ce sortimente sunt mai practice si mai de calitate... S-au mai schimbat marfurile de cand am mai avut eu bebe, acum vad ca tetinele sunt pe marimi, camasutele cu capse, biberoane de sticla termorezistenta (eu foloseam Camera de plastic si se faceau urate)...
Dana
oanaesn spune:
Lista nu am gasit dar am gasit alte doua subiecte interesante:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1596&SearchTerms=body
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1100&SearchTerms=body
madishor spune:
La http://store.babycenter.com/category/checklists gasesti tot felul de liste folositoare - ce sa iei la maternitate, ce iti trebuie in primul an, etc.
Din experienta proprie pot sa iti spun sa nu iei prea multe hainute mici de tot pentru ca nu apuca sa le poarte. Cel mai bine ia numai hainute pt ~o luna si, oricum, nu lua prea multe. Cand cumperi hainute de bebe, uita-te pe dos sa fie foarte bine cusute pt ca au pielea fina si se irita de la orice ata prost cusuta sau scama (atentie la materialele plusate - de obicei se scamoseaza).
Pompa de san e buna (desi se poate si fara ea) - dar e musai sa fie de calitate.
De biberoane nu am avute nevoie deloc in primele luni si nici de suzeta pana pe la 5-6 luni.
Altceva nu-mi mai aduc aminte (in afara de faptul ca, desi luasem o gramada de lucruri inainte, in prima saptamana sotul meu a alergat incontinuu sa faca noi si noi cumparaturi).