Fibrom uterin (6)

continuarea
Capitolele precedente:
Fibrom uterin
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41875&whichpage=1" target="_blank"> (5)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40375&whichpage=1" target="_blank">(4) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33534" target="_blank">(3) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28892" target="_blank">(2) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23533" target="_blank">(1)

Raspunsuri

Loma spune:
Fetelor s-a intamplat ceva cu DC nostru, eu postasem mesajul asta de vreo cateva ori si tot nu aparea, noroc ca l-am salvat.
Gabela progestellul meu fiind ulei, pot sa-l insir pe o suprafata mai mare din corp.
Nu trebuie sa te ungi mereu in acelasi loc. Eu ma ung dim. si seara si de fiecare data in zone diferite, de ex. pe brate si pulpe sau pe sani, gat, fata, picioare inclusiv talpi.
Insa pielea a devenit catifelata nu numai in zonele unde folosesc uleiul, ci tot corpul pare ca s-a schimbat uimitor in bine, eu care aveam o piele ca de reptila inainte , cu cate creme ma dadeam si tot uscata era, sub straturile de creme, cu toate ca ma simteam grasoasa si pielea era tare uscataaa.
Trebuie evitat obligatoriu orice contact cu detergenti, (fie de vase, de frecat baia, fie de rufe), si de asemenea solutiile sau servetelele alea minute ce se pun la rufe ca sa miroase frumos si sa le faca soft, sunt cremenale pentru piele si nu numai...., evita-le pe cat posibil.
Pentru rufe se gasesc detergenti organici si cred ca si pentru vase, eu inca folosesc din asta chimical dar clatesc vasele (pana le sparg) cu multa multa apa.
Tincturile, vitaminele si ceaiul de naprazanic le iau dim. acasa o serie si restul la serviciu, le car cu mine tot timpul. la toate fetele.
la toate fetele, of course maine e ziau noastra.
Loma
Smerenia este regina virtutilor.

arinna spune:
Se pare ca si-a revenit, si eu am incercat de multe ori sa scriu si am salvat mesajul...
Kim
...poate ar fi mai bine sa nu te mai chinui cu alimentatia...mai ales ca spui ca ai mostenit fibromul...si eu la fel...ramai doar pe ceva tratamente naturiste,in masura in care le poti respecta, ca sa nu te stresezi prea mult...nu avem cum sa evitam anumite dezavantaje ale societatii de acum...chiar si tratamentele naturiste sunt cam dificil de facut, si eu incepusem acum ceva ani , cu coada calului, cataplasme si ceaiuri da cine poate sta ore intregi cu comprese pe burta, sau sa bea litri de ceai? Cum zice si Gabela...
N-am inteles cum femeile sanatoase raman gravide in medie la 6 luni- un an?Adica pot incearca si nu raman oricand?
Nu stiam ca vrei sa vii in Ro anul asta,poate ne aflam o perioada in aceeai tara totusi, tinem legatura, eu vreau prin iunie sa plec, de s-ar putea!
Gabela,
nu cred sa strice abdomenele,daca nu ai hemoragii, da-s greu de facut...mi-amintesc ca acum multi ani nu depuneam nimic pe abdomen, se repartiza uniform si m-am apucat sa fac abdomene si dupa aia m-am ingrasat si in zona...Si oricum, fara regim alimentar rezultatele sunt cam slabe... parerea mea e ca niste simple abdomene nu au cum sa dauneze...
Mcbeal,
...am inteles ca se acumuleaza lichide in organism inainte de CM, eu ma ingrasam inainte sa vina cu vreo saptamana, nu cred ca e de la fibrom, poate fi de la uter, ca se produc modificari atunci...
Florinini,
...sa spui medicului de urinari si constipatie, poate fi intr-adevar de la fibrom, sa apese pe organele din jur, e una din problemele pe care le poate da...
Numai bine,colegutze!

kim spune:
Cam lung mesajul meu, l-am salvat de ieri, si sper azi sa ajunga la voi (usor imbunatatit).
quote:
Originally posted by Gabela
Kim, spuneai undeva mai sus unde ai pus niste linkuri, ca exercitiile fizice ajuta. Eu una n-am mai facut abdomene de patru ani de cand am aflat de fibrom, de frica ca poate il fac sa creasca! Stie cineva sigur treaba asta cu exercitiile ca ar fi buna, adica a intrebat cineva medicul in mod concret asta? Eu as vrea sa fac niste abdomene sa scap de sunca de pe burta, dar nu sunt sigura ca ar fi bine. Ce stiti fetelor?
Gabela, un link de care-mi amintesc acum, dar cred ca stii si tu ca sedentarismul e unul din factorii de risc in aparitia fibromului
http://www.drweil.com/u/QA/QA158483/
si pentru toate fetele, alte linkuri interesante
http://www.paris-nord-sftg.com/patients.fibromes.0105.htm
http://www.femiweb.com/gynecologie/pathologie/fibromes_dev.htm
http://www.esculape.com/gynecologie/fibrome2000.html (curios, zice ca progesteronul nu e indicat?)
http://www.biam2.org/www1/SubCIMCFIBROME_UTERIN.html (contraindicatii)
http://www3.ziare.ro/articol.php/1108707977 (vorbeste de Rici a noastra!!!) http://www.babyfrance.com/faq/welcome.shtml
Mcbeal, fibromul se hraneste prin artere si vene, e normal sa creasca in preajma ciclului, la mine s-a vazut mai mare la echo facuta in timpul ciclului.
Arinna, chiar daca l-am mostenit, nu pot sa-l lasa sa creasca de nebun (cu ajutorul estrogenilor negativi), asa ca am grija pe cat posibil. Am inteles ca la femeile tinere tendinta e sa creasca mai repede. De-aia ma grabesc sa fac un bb pana mai apuc... Da, poti sa ramai din prima luna sau dupa un an de prestari, cauzele sunt diverse (uita-te pe ultimul link), dar nu inseamna ca nu se poate. Se vorbeste de infertlitate/sterilitate dupa 1 an de incercari nereusite.
La multi ani de 8 martie!

KIM

kim spune:
Deci s-a pierdut frumusete de subiect? (fostul 6)
Arinna, poate ne vedem cumva, eu in iunie sunt aici, nu plec in Ro decat in iulie, tinem legatura.
KIM

aliceN spune:
Saliu fetele!!!
Am si io o intrebare pentru fetele care au facut miomectomie!!!
La cat timp dupa interventie a venit CM ? Eu astept de 1 luna si nici un rezultat... Multumesc!!

Gabela spune:
Buna fetilii!
Credeam ca m-am tembelizat si nu mai sunt in stare sa-mi gasesc mesajul, cand colo disparuse singurel Noroc ca dragutele de voi ati apucat sa-l cititi si mi-ati si raspuns!
Loma, o sa incerc si eu sa cumpar ceva detergenti organici, cu toate ca sincera sa fiu nu prea am incredere ca ar putea contine chiar numai componenti "safe". De produsele de baie/cosmetice nu mai spun, sunt de calitate (Yves Rocher), dar toate contin parabeni! Am vrut sa cumpar o crema de la magazinul Natural Foods, dar crede-ma ca toate aveau si ceva parabeni pe acolo, de samanta... In fine, nu cred ca pot face mare lucru in privinta asta. Pe de alta parte, mi s-au rascolit chisturile de la sani si a inceput sa ma intepe un ovar sau o fi fibromul, ca nu mai tin minte in ce parte mi-au spus ca este localizat
.
Kim, Arrinna, eu stiu ca toti doctorii dau vina pe sedentarism si stres, indiferent de afectiune. Orice ai, cica e de la stres si sedentarism! Culmea e ca eu am facut sport de performanta pana la 30 de ani, din cauza asta am si amanat atat de mult problema lui bebe. Dupa 30 am avut niste probleme cu spatele si am lasat-o mai moale cu sportul, doar antrenam, dar tot faceam forta, cum ar fi abdomene, genuflexiuni, flotari etc. Abia la 32 de ani cand am aflat de fibrom am incetat orice efort, gandindu-ma ca poate tocmai afluxul sanguin si efortul l-ar face pe domnul fibrom sa creasca. Si acum am dezvoltat ca un colacel imediat sub buric, nu cine stie ce, dar eu sunt obsedata de el. Vreau sa dau numai doua kg jos, deci nu cred ca as avea nevoie de dieta speciala. Mi-am cumparat un aparat din ala "Gazelle", daca l-ai vazut la tembelizor (Kim)si mai lucrez la el(cand apuc ) pentru picioare si fund. Dar de acum inseamna ca ma apuc si de abdomene pentru burta (sper sa ma si tina
).
Hai ca v-am facut capul mare si n-am spus nimic interesant, numai ma vaicarescdar sunt suparata ca iar am ajuns la 8 seara acasa
si mi-am ratat din nou tratamentul.
Va pup pe toate si "La multi ani!" de 8 Martie!!!!
Gabela

Florinini spune:
Mcbeal,
Sa sti ca si mie m-i se umfla burta, dar in timpul CM, sunt ca un balon mai ales in primele ore ale primei zile. Pe masura ce inainteaza si se declanseaza mai scad durerile si starea de disconfort, dar starea de umflat sa sti ca ma cam tine toata peioada CM.
Acum sunt cam confuza cu CM. Pana acum l-am avut de 25 de zile, in ian. m-a tinut cam 7 zile si aproape tot timpul foarte abundent, iar in febr. a venit tot la 25 de zile, dar m-a tinut aproape 3 zile, ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca as putea fi gravida...da de unde, poate gravida cu bocancosu'...In curand ar trebui sa-mi vina CM dar deocamdata nu simt nimic din ce ar trebui, poate o usoara tensiune in sani.
Si sa-ti spun Mcbeal ca am niste dureri de ma ia cu transpiratii asta cam 4-5 ore de cand se declanseaza CM. Si ca o nebuna nu iau nici un calmant, stau si rabd ca un caine si ma plang in capul sotului, de bietul nu mai stie ce sa faca, noroc ca e tare rabduliu. Parca nu-mi vine sa-mi bag tot felul de chimicale in organism si asa bagam destule in noi cu hrana asta plina de hormoni si aditivi. Ce am observat e ca daca ma pun in pat si stau linistita cam o ora , durerea se mai amelioreaza si chiar pot sa adorm putin, iar cand ma trezesc, ma simt bine, pana cand ma ridic din pat cand durerea revine dar nu asa de profunda, este mult mai suportabila.
Va pup pe toate si numai bine la burticile voastre.
Florinini

Florinini spune:
Astazi e ziua femeilor, indiferent daca au sau nu copii, indiferent daca incearca sau nu, indiferent daca au ...fibrom sau nu.
Va doresc numai sanatate si implinirea celor mai arzatoare dorinte.
Eu imi doresc cel putin sa-mi spuna medicul (pe 8 Martie am programare) ca am sanse sa am un copil si ca chiar si cu fibromul pot sa lupt si poate nu trebuie sa fac nici o operatie sau embolizare sau mai stiu eu ce tratamente.
Toate cele bune si va scriu cand am mai multe informatii despre bocancosu'
LA MULTI ANI!

MadaS spune:
In toate articolele de medicina se subliniaza riscul de fibrom la femeile sedendare si obeze (asociatie nefericita).Estrogenii sunt secretati de ovare, dar se pot sintetiza si din tesutul adipos al femeii (cand are!).De aceea se spune ca femeile "plinute bine" sunt mai expuse, inclusiv riscului la cancer la san, col uterin, sau toate celelate afectiuni determinate de excesul de estrogeni.
Nu stiu voi cum stati cu greutatea, dar eu am 49 kg la 1,67 cm si nu cred ca am nici 1 mm strat de grasime (se cam vad oasele). Am facut toate analizele de tiroida si sunt Ok, nici un medic endocrinolog nu e capabil (si caut de vreo 10 ani!) sa-mi spuna de ce nu iau nici macar 1-2 kg in greutate. Sunt cam “prea” dinamica, ma misc cam mult, ce-i drept.
Ereditar nu este nici al meu, nimeni din familie nu a avut. Ma acuz doar de ff multi ani in care luam contraceptive full de estrogeni, Diane 35 sau Microginon.Tulburarile mele hormonale sunt mai vechi, de pe la 20 ani. Le-am asuns bine sub contraceptive, pana am vazut efectul la 33ani .Dupa cum stiti, ca vad ca toate sunteti sincere si va declarati varsta (eu am 33, toate suntem pe aproape, Rici nu era cazul, are doar 26) lipsa sarcinilor pana la varsta asta este un factor de risc. Deh, civilizatia asta careia ii platim tribut, care ne invata sa facem copii dupa 30 ani, sa ne ocupam mai intai de cariera, alte prioritati...deci nu cred ca puteam trage o concluzie ca numai poluare si E-urile sunt de vina..fiecare se incadreaza sau nu intr-un alt « profil » ereditar, hormonal, etc…dar bine ar fi sa evitam tot ce e sintetic, eu m-am convins pe propria piele cat de eficace sunt tratamentele naturiste in cazul unor anumite boli (alergia care mi-a disparut in 2 sapt), pacat ca toate ne-am trezit cam tarziu , cand fibromele nostre s-au cam rotunjit, macar daca pt ele nu putem face prea mult, sa nu mai evolueze si altele sau alte efectiuni …...va doresc sanatate si "la multi ani", feteleor.Si mamici!
Ps i-am trimis lui Tia un mesaj si a zis ca s-au pierdut mai multe pagini, de pe mai multe topic-uri, incearca sa le recupereze

arinna spune:
La multi ani colegutze !
Kim, ma gandeam ca e obositor ( si costisitor) cum ai spus si tu, sa cauti alimente mereu, sa nu-ti faci rau cu stressul de a avea mereu grija la tot...se pare ca estrogenii-s pretutindeni...
Sper ca la vara sa fie in Canada !
MadaS,si eu am 1,67 da' mai departe nu spun ( kg) ca ar fi diferenta cam mare, ma intrebam mereu cat pot sa atarne si fibroamele astea...