Fibrom uterin (6)
Raspunsuri - Pagina 2
arinna spune:
...Kim, ma refeream la intalnire sa fie in Canada, se intelege ca estrogenii
dupa cum am scris...
asi spune:
Fetelor eu am un fibrom mic de 17-18mmm care nu se manifesta nicicum.L-am descoperit la un control acum 2 ani cand avea 12mm.Dr zice ca nu e cauza de infertilitate dar eu am 30 de ani si incercam de 5-6 ani sa avem bebe.Intre timp ne-am cam plictisit sa tot asteptam sa vina bebe si am adoptat un baietel care ieri a implinit un an.
Deci ce parere aveti?
Asi
asi spune:
Fetelor eu am un fibrom mic de 17-18mmm care nu se manifesta nicicum.L-am descoperit la un control acum 2 ani cand avea 12mm.Dr zice ca nu e cauza de infertilitate dar eu am 30 de ani si incercam de 5-6 ani sa avem bebe.Intre timp ne-am cam plictisit sa tot asteptam sa vina bebe si am adoptat un baietel care ieri a implinit un an.
Deci ce parere aveti?
Asi
rachel owen spune:
Asi, scumpo, ce cauti pe aici?
Nu fibromul e cauza. Cu asa mutantzel micut nici nu se pune problema.
Sa iti traiasca baietelul, sa creasca mare sa te bucuri de el. Lasa ca acuma il ai pe el, si el inseamna totul pt tine. Fibromul ala e o nimica toata, poti sa il ignori.
Pupici.
Mada, dar eu unde ma incadrez???
Multumim de urari!!!

la toate
si 

POZICI:
Omuletul_meu_drag
Rici, cea mai fericita mamica
si omuletul ei drag 
MadaS spune:
esti o mamica fericita, pe aproape 8 martie bebe-ul adoptat face 1 an
Felicitari pt curaj!
Kim, nu e primul articol naucitor in care se vorbeste de rolul nefast al progesteronului in fibroame.Am mai gasit unul si eu, nu acelasi, il caut si va dau link-ul, tot in franceza, deci e a doua oara cand aud teoria asta naucitoare, atunci de ce apar, dl dr francez nu da o alta explicatie...dar scoate progesteronul din schema, aberant!poti identifica vechimea articolului?il caut si eu pe celalat
mada
MadaS spune:
La multi ani RICI!de 2 ori, ca femeie si ca MAMA!Lucru cam rar pe subiectul asta, dar nu stam degeaba...
Tu te incadrezi la exceptii castigatoare.Felicitari INVINGATOAREO!
Pe Albert il visez noaptea, e asa dulce!
Mada
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by MadaS
La multi ani RICI!de 2 ori, ca femeie si ca MAMA!Lucru cam rar pe subiectul asta, dar nu stam degeaba...
Tu te incadrezi la exceptii castigatoare.Felicitari INVINGATOAREO!
Pe Albert il visez noaptea, e asa dulce!
Mada
Multumesc!

Azi s-a intors singur de pe burta pe spate. E grozav. L-am filmat sa il vada si tati. I-am pus botoshei si uite ce face. Daca ii puneam papuci?! I-am spus eu la tati ca daca mai intarzie acasa il asteapta bebe sa ii deschida usa.

Am pus poze noi
POZICI:
Omuletul_meu_drag
Rici, cea mai fericita mamica
si omuletul ei drag
mcbeal spune:
La multi ani, colegutze de suferinta! 

Sa dea Dumnezeu sa ne invingem mutantii
si sa trecem de pe subiectul asta la mamici de...
Va doresc sa aveti o seara minunata si romantica (si cine stie ce mai iese de aici...)
kim spune:
quote:
Originally posted by MadaS
In toate articolele de medicina se subliniaza riscul de fibrom la femeile sedendare si obeze (asociatie nefericita).Estrogenii sunt secretati de ovare, dar se pot sintetiza si din tesutul adipos al femeii (cand are!).De aceea se spune ca femeile "plinute bine" sunt mai expuse, inclusiv riscului la cancer la san, col uterin, sau toate celelate afectiuni determinate de excesul de estrogeni.
Nu stiu voi cum stati cu greutatea, dar eu am 49 kg la 1,67 cm si nu cred ca am nici 1 mm strat de grasime (se cam vad oasele). Am facut toate analizele de tiroida si sunt Ok, nici un medic endocrinolog nu e capabil (si caut de vreo 10 ani!) sa-mi spuna de ce nu iau nici macar 1-2 kg in greutate. Sunt cam “prea” dinamica, ma misc cam mult, ce-i drept.
Ereditar nu este nici al meu, nimeni din familie nu a avut. Ma acuz doar de ff multi ani in care luam contraceptive full de estrogeni, Diane 35 sau Microginon.Tulburarile mele hormonale sunt mai vechi, de pe la 20 ani. Le-am asuns bine sub contraceptive, pana am vazut efectul la 33ani .Dupa cum stiti, ca vad ca toate sunteti sincere si va declarati varsta (eu am 33, toate suntem pe aproape, Rici nu era cazul, are doar 26) lipsa sarcinilor pana la varsta asta este un factor de risc. Deh, civilizatia asta careia ii platim tribut, care ne invata sa facem copii dupa 30 ani, sa ne ocupam mai intai de cariera, alte prioritati...deci nu cred ca puteam trage o concluzie ca numai poluare si E-urile sunt de vina..fiecare se incadreaza sau nu intr-un alt « profil » ereditar, hormonal, etc…dar bine ar fi sa evitam tot ce e sintetic, eu m-am convins pe propria piele cat de eficace sunt tratamentele naturiste in cazul unor anumite boli (alergia care mi-a disparut in 2 sapt), pacat ca toate ne-am trezit cam tarziu , cand fibromele nostre s-au cam rotunjit, macar daca pt ele nu putem face prea mult, sa nu mai evolueze si altele sau alte efectiuni
Deci... fetele, daca tot e ora adevarului:
Eu am 1,61m si 52kg, si incerc sa fac miscare (dar iarna trebuie sa recunosc ca... nu prea fac, si mai ales cu masina sub fund, scuzati expresia). Lumea zice ca sunt slaba, arat bine imbracata, etc. dar daca n-am grija repede pun pe mine kg, si din familie exista tendinta de ingrasare. De aceea, pt mine e un aspect important, deloc de negljat.
Mada, subiectul cu progesteronul dateaza din noiembrie 2000
( Conseil national des gynécologues et obstétriciens français), si al tau e mai vechi?
Rici, asa-i ca de tine era vorba in articolul acela? Pupici lui Albertino.
Arinna, si eu sper sa ne vedem in Canada! Vreau sa vin inspre Toronto, Niagara pe la sf. lui iunie! Vb pe privat.
pupicutzi

KIM