Biblia este adevarata sau nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Din vietile sfintilor;
Sf. Apostol si Evanghelist Ioan http://www.arhiepiscopiatomisului.ro/evenimente/26sept_sfapevioan/sfapevioan.html
Sf. Apostol si Evanghelist Matei
http://66.102.9.104/search?q=cache:rzkAnu1f4JYJ:www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie16.htm+sinaxar+evanghelist+matei&hl=ro
Sf. Evanghelist Marcu
http://www.credo.ro/proloage.php?data=2504&i=1
Sf.Evanghelist Luca
http://66.102.9.104/search?q=cache:vDSzM2iUxPYJ:www.calendar-ortodox.ro/luna/octombrie/octombrie18.htm+sinaxar+evanghelist+luAm pus linkuri catre vietile Sfintilor evanghelisti,ele spun pe larg ce am zis intr-un post anterior despre fiecare evanghelist.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

Ohoho fetele, ati venit cu argumente frumoase, respectele mele, insa ca sa va raspund exact la obiect cu citate trebuie sa-mi fac temele, iar acum sunt pe fuga, a trebuit sa raspund si la o alta rubrica unde-s judecata eu ca persoana, nu mesajele mele (pe la gramatica).......ce ma uimeste pe mine este faptul ca dati dovada de un calm absolut, ceea ce este un castig pt comunicare si informare in general, mesajele mele ar fi putut sa va oripileze de-a binelea, si sa va revolte, in schimb ati ales calea dialogului. Apreciez enorm lucrul acesta.
Si e adevarat, ce nu-mi apartinea am incadrat in ghilimele, nu am dat tot link-ul pt ca nu-s de acord cu multe lucruri de acolo, si ati fi considerat ca-mi asimilez cu totul acel punct de vedere.
Opinia mea personala mi-am exprimat-o deja (sunt de religie ortodoxa), si redau citatul (iertare ca nu scriu din nou):
Cred ca avem 5 miliarde de feluri de a crede in D-zeu (sau oricum l-am numi)...fiecare are calea lui, fiecare are propria lectie de invatat din viata asta...iar totul se reduce la "a face bine sau a face rau".
Cred in liberul arbitru si in faptul ca omul detine intelesul tuturor lucrurilor...si mai cred intr-o balanta universala a binelui si a raului, cred in libertatea de a alege in fiecare clipa in ce parte vrei sa o inclini, fiind insa perfect constient ca orice ai face ti se va intoarce, acum sau mai tarziu, dar sigur se va intoarce.
Cred cu putere ca nimeni nu are dreptul de a-si impune propria cale catre Dumnezeu altora, pentru ca nu toti avem aceeasi lectie de invatat si pentru ca nimic nu are valoare fiind un act constrans.
Credinta se reduce in esenta la evolutia spirituala individuala. Nu se poate sa evoluam in masa...cine si-a gasit calea, sa si-o urmeze, fara sa incerce sa o impuna si altora.
Poate ceea ce este bun pentru el, nu se dovedeste a fi compatibil cu sistemul de perceptie al altuia. Si acel altul are propria lui cale, iar daca va vrea, o va gasi.
Nu putem noi sa o gasim in locul lui...sau mai rau, sa-l fortam a o accepta pe a noastra.
Nu cred in preotii de duzina...cred in schimb in constiinta, un judecator mereu treaz, mereu drept si, mai presus de toate, incoruptibil. Trebuie doar sa invatam sa ii dam crezare...el nu greseste.
Ciudat cum toti avem in noi, parca setate genetic, notiunile de bine si de rau. Poti pacali pe oricine, mai putin pe tine insuti si acea farama de divinitate numita constiinta, care se afla in fiecare individ.
Credinta in Dumnezeu trebuie sa fie propria noastra alegere, ca si felul in care credem...credinta este cea mai buna definitie a valorilor noastre, a intelegerii noastre, a determinarilor si deciziilor noastre, a ceea ce am reusit sa fim si mai ales a ceea ce incercam sa devenim.
Iertati-ma ca m-am repetat.

Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allygi spune:

A citit cineva cartea "Codul lui da Vinci"de Dan Brown?sper sa fie asta titlul exact...eu am citit-o in italiana.Ridica o sumedenie de intrebari...Va sfatuiesc sa o cautati si sa o cititi.E drept ca nu tot ce se citeste e adevarat(e totusi un roman thriller)insa mare parte din argumente sunt verificabile.Dupa aceasta lectura cautati si "adevarul din codul da vinci" de Dan Burstein.Pot sa va dau cateva link-uri:
www.danbrown.com www.secretsofthecode.com www.randomhouse.com/doubleday/davinci...(referitoare la roman)
www.ordotempli.org/priory_of_sion.htm(in care se vorbeste despre templari si organizatia prioratului din Sion)
www.croponline.org/cattedrali.htm
sau pur si simplu cautati cu google cuvantul "Sangreal"sau "graal"si veti descoperi nu CE este dar CINE este sfantul graal cautat de atatia istorici,cavaleri,aventurieri si chiar de Biserica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by Allygi

A citit cineva cartea "Codul lui da Vinci"de Dan Brown?sper sa fie asta titlul exact...eu am citit-o in italiana.Ridica o sumedenie de intrebari...Va sfatuiesc sa o cautati si sa o cititi.E drept ca nu tot ce se citeste e adevarat(e totusi un roman thriller)insa mare parte din argumente sunt verificabile.Dupa aceasta lectura cautati si "adevarul din codul da vinci" de Dan Burstein.Pot sa va dau cateva link-uri:
www.danbrown.com www.secretsofthecode.com www.randomhouse.com/doubleday/davinci...(referitoare la roman)
www.ordotempli.org/priory_of_sion.htm(in care se vorbeste despre templari si organizatia prioratului din Sion)
www.croponline.org/cattedrali.htm
sau pur si simplu cautati cu google cuvantul "Sangreal"sau "graal"si veti descoperi nu CE este dar CINE este sfantul graal cautat de atatia istorici,cavaleri,aventurieri si chiar de Biserica.

Mda, am citit-o deja mai multe dintre noi (daca nu toate, ca vaz ca-i la moda). S-a si discutat despre asta www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36539&whichpage=1" target="_blank">aici
Dar sa stii ca nu este nimic nou...

Claudia si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

quote:
Originally posted by cataghe

P.S. De acord ca Biblia nu trebuie interpretata ad literam... dar cam asta e singurul punct cu care sint de acord in expunerea ta. Dar fiindca bati moneda pe Vechiul Testament, spune-mi te rog, care din cele zece porunci ti se pare ca nu e de actualitate?

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

De acord cu tine, nu trebuie luata ad literam, problema mea este cu :

quote:
Crestinii(zic de ortodocsi,nu stiu ceilalti) considera Scriptura ca fiind o colectie de carti sfinte,scrise sub inspiratia Duhului Sfant,intr-un interval de 1500 de ani.Deoarece este scrisa sub inspiratie divina,ea este numita si Cuvantul lui Dumnezeu.Ce inseamna inspiratie?Inspiratia este lucrarea nemijlocita a Duhului Sfant prin care scriitorul biblic devine capabil de a primi,de a exprima corect si de a scrie invataturile de credinta care formeaza continutul revelatiei dumnezeiesti,ferindu-l de greseli.Este o conlucrare intre Dumnezeu,care comunica continutul revelatiei si-l fereste pe om de greseli,si om,care comunica acest continut in expresii si cuvinte omenesti.

Cu ceva vreme in urma Alin citase cateva versete din Biblie care arata un Dumnezeu manios, razbunator,un ucigas cu sange rece. Ei bine, eu asta nu o mai cred. Este absolut irelevant contextul in care apar multe dintre citatele de la primul post al subiectului, mesajul ramane unul singur: crime, instigare la crima. De aceea eu, personal, nu cred ca Biblia este de inspiratie divina sau oricum altcumva ati numi-o. E pur si simplu o adunatura de povesti scrisa de oameni, fiecare dupa mintea lui. Iar fiecare crima pe care o gasesti acolo, in nici un caz nu e cu acordul lui Dumnezeu, El a fost doar scuza. La urma urmei mai gasesti si azi ucigasi in serie carora Dumnezeu le-a spus ca victimele trebuiau sa moara, nu????

Iar referitor la cele 10 porunci, aici chiar nu vad ce legatura are credinta in Dumnezeu cu respectarea lor. Tine mai mult de viata intr-o societate, cred ca o sa gasesti ca majoritatea ateilor respecta aceste porunci din simplul fapt ca tine de constiinta, de moralitate, nu de credinta in Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by dpintilie

quote:
Originally posted by cataghe

P.S. De acord ca Biblia nu trebuie interpretata ad literam... dar cam asta e singurul punct cu care sint de acord in expunerea ta. Dar fiindca bati moneda pe Vechiul Testament, spune-mi te rog, care din cele zece porunci ti se pare ca nu e de actualitate?

De acord cu tine, nu trebuie luata ad literam, problema mea este cu :

N-am inteles ce vrei sa spui... a fost o greseala de editare?
quote:

Iar referitor la cele 10 porunci, aici chiar nu vad ce legatura are credinta in Dumnezeu cu respectarea lor. Tine mai mult de viata intr-o societate, cred ca o sa gasesti ca majoritatea ateilor respecta aceste porunci din simplul fapt ca tine de constiinta, de moralitate, nu de credinta in Dumnezeu.

Am adus in discutie cele 10 porunci in replica la urmatorul pasaj: "Acest "ultim racnet" al acelui timp, este insa mai jos de genunchi pentru omul modern . . . . Omenirea a avansat in decursul miilor de ani care au trecut de cand a fost scrisa Biblia, iar nivelul nostru de cunoastere si inaltele noastre principii morale de astazi ne spun noua astazi ca acest "ultim racnet", Biblia adica, nu este "cuvantul lui Dumnezeu".
Departe de mine gandul ca nu exista atei cu constiinta si moralitate. Insa daca ne uitam in jur vedem ca in societatea omului asta modern atat de evoluat, incalcarea normelor sintetizate in cele 10 porunci, indiferent daca se face de catre credinciosi sau atei, duce la mari catastrofe, deci nu mi se pare ca ele nu ar mai fi de actualitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Da Cata dar din 10 porunci 4 sint balast religios inutil.
Iar celelalte 6 erau de mult in Codul lui Hamurrabi.

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Da Cata dar din 10 porunci 4 sint balast religios inutil.
Iar celelalte 6 erau de mult in Codul lui Hamurrabi.

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Corect, alea 4 sunt balast religios inutil pt o persoana non-religioasa. Iar celelalte 6, tot nu vad de ce nu mai sunt de actualitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Cata, nu, nu era nici o greseala de editare. Eram de acord ca nu trebuie sa luam Biblia ad literam si iti aratam in urmatorul citat ce anume ma deranjeaza pe mine, ca mod de precepere a Bibliei.

Iar relativ la cele 10 porunci(ma rog, 6 dintre ele cum bine a punctat Alin ), nu spune nimeni ca nu sunt de actualitate, dar sunt absolut convinsa ca (,) cu sau fara Biblie omul ar fi ajuns sa le "publice" si sa le respecte, pentru ca tin de constiinta si de viata in societate.
Nu cred ca cine nu fura si nu minte o face pentru ca Biblia spune asa, ci pentru ca asa ii dicteaza propria lui constiinta.

Mergi la inceput