Mamici de iulie-august 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Alimente interzise:
-carnea cruda (biftec) sau insuficient fiarta
- ficat proaspat,gatit in “sange”
-carnea foarte proaspata
-peste crud(ex sushi)
-scoicile pt ca pot contine bacterii,pestii tropicali,pot contine toxine
-fructele de mare si crustaceele (pot cauza alergii)
-specialitati fine de branza (camembert,roquefourt,feta)
-laptele nepasteurizat de vaca (permis doar lapte cu 1,5%grasime, si samantana cu 12%,ambele cu lapte pasteriuzat,untul permis doar cel cu 60%grasime)
-maioneza (doar maioneza de casa cu galbenus bine fiert)
-inghetata(E buna cea preparata in casa dupa retete care presupun fierberea)
-frisca(e cu albus crud)
-cofeina,alcoolul
-ouale crude
-alimente care nu au fost pastrate in frigider
-grasimile
-dulciurile si ciocolata (doar asa un pic de pofta)
-bauturi carbogazoase
-laptele,branza,smantana de tara(laptele de tara trebuie dat in clocot 10 min)
-grasimile artificiale (margarina)
-de evitat pastravul si somonul
-ceaiul negru sau verde
-hot-dog,shaworma,hamburger,crenwursti,salamuri.
-indulcitori artificiali (suspectate ca ar produce leziuni cerebrale,zaharina produce cancer la animalele de laborator),de preferat zaharul brun si cea mai recomandata e melasa concentrata
-chips-uri,guma de mestecat
-apa tonica,bitter lemon, suc de grapefruit
-costita ,sunca,carne sarata
-de evitat conservele,pot contine ,acidul fosforic,fosfatii(necesari pt conservare)desi nu sunt toxici,produc dezechilibru alimentar ,cat si la nivelul vitaminelor din organism

AniS si bebelina mea dulce 17+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Multumim mult pentru lista!!!

Dar inghetata oare de ce nu e buna? Ca eu de cand sunt gravida am asa o pofta de inghetata!!! Plus ca avem in cartier o cofetarie italiana care face o inghetata , cea mai buna inghetata mancata de mine vreodata

Numai bine,
Katink sapt.17+

Mergi la inceput

E la fel ca maioneza, adica poate contine oua crude si mai ales inghetata nu se fierbe decat la unele retete.
E buna cea preparata in casa dupa retete care presupun fierberea.

De ex o RETETA:, iaurt degresat pasteurizat amestecat cu zahar,cu o lingurita de cacao,zahar vanilat si se pune la inghetat.Si asa scapi si cu pofta facuta !

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by Katink

Multumim mult pentru lista!!!

Dar inghetata oare de ce nu e buna? Ca eu de cand sunt gravida am asa o pofta de inghetata!!! Plus ca avem in cartier o cofetarie italiana care face o inghetata , cea mai buna inghetata mancata de mine vreodata

Numai bine,
Katink sapt.17+

si eu lucrez la o cofetarie italiana...patronul e italian....si ce inghetata..........daca pana acum inghetata mea preferata era cea de jogurt....acum bb are alte preferinte: de lamaie...culmea e ca cea de lamaie e singurul sort care nu l-am mancat de cand lucrez acolo...am gustat dar o consideram prea "acruta"...acum bb nu vrea nimic altceva decat lamaie......si eu inghit si ma stramb...sotul se distreaza de minimca mea.....si bb e fericit....
dar oricum nu mamanc extrem de mult doar asa 1/saptamana

peca

_
http://community.webshots.com/user/peclitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Mai fetelor, abia acum am reusit sa termin tot ce ati scris, tare harnicute ati mai fost!In primul rand cate un martisor virtual tutror fetelor de pe DC si in special viitoarelor mamicute.
Fie ca primavara sa va aduca tuturor caldura in suflet si numai clipe minunate!
Anis:ma bucur ca totul este OK, stai linistita si odihneste-te!
Monica:nu cred ca trebuie Triplu Test, eu am echo la Pop saptamana viitoare si mie nimeni nu mi-a mentinat asa ceva. In fond ma duc sa fac echo...
Gia:despre placenta la mine scrie:
Saptamana 12 +3 zile: placenta posterioara jos inserata, grosime maxima 17, 4 mm, structura grad I de maturitate.
Saptamana 15 + 2 zile : placenta posterioara grupa a II-a, grosime maxima 25,8 mm,structura grad I/II de maturitate.
Asta scrie la mine, poate iti mai spun si celelalte fete.
Multi pupicei tuturor si un martisor minunat!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

quote:
Originally posted by anis

E la fel ca maioneza, adica poate contine oua crude si mai ales inghetata nu se fierbe decat la unele retete.
E buna cea preparata in casa dupa retete care presupun fierberea.

Asa deci... asta nu o stiam ...

Si eu tot asa o data pe saptamana mananc inghetata, dar daca ziceti ca nu e indicata.... incercam sa mancam mai rar .

Si de baut voi beti apa minerala cu acid sau fara? Am citit ca apa minerala e foarte buna deoarece contine si calciu printre altele, dar nu scria daca e buna cea cu acid sau cea fara

Pupici,
Katink 17+

Mergi la inceput

Katink...scrie bauturi carbogazoase..asa ca apa minerala nu e buna.
Eu de ex beau numai apa plata.Desi inainte nu ma atingeam de ea.
Si eu zic ca daca nu se face exces cu inghetata ,nu e nici o problema.

O buna parte din lista am luat-o din revista "MAMI" de pe luna decembrie...poate o mai gasiti pe undeva,dar si din alte 2 carti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Mai Anis, m-ai demoralizat cu listuta ta!
Pai mie imi mai raman covrigii, bananele si mancarea de cartofi, ca vreo 60-70 % din lista e mancarea mea de zi cu zi...
Eu sunt ceva mai linistita deoarece am pozitiv Ig G la Toxo, Listeria, CMV.
La alimente nepastrate in frigider ce intra?
Ceaiul verde ce are?
Sunt taare nelamurita la astea doua...
Pupicei!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cin spune:

Of...si eu ce sa mai zic..ca in ultima perioada imi amagesc greata cu guma de mestecat...si pana acuma foloseam ca remediu apa minerala... am mai mancat si cu maioneza...sper sa fie totul ok..dar am o pofta nebuna de inghetata..
tocmai mi-am facut programare pt morfologie fetala la dr Iosup la CMU pt 21 martie...costa 2.400.000 in care este inclusa o poza, fiecare poza suplimentara costa 20.000...si daca vin cu caseta video, inregistrarea costa 200.000...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Mai Anis, ce ne-ai facut tu cu listuta aia???
Pai sincer , mor de pofta sa beau lapte de vaca adevarata (nu din ala din desene de pe cutii) . Am pe cineva care imi livreaza de 2 ori pe saptamana lapte de vaca, pt mine si fetita mea cea mare , si sincer... daca nu beau imediat dupa ce il fierb..... "lesin" !!!! Nu il fierb 10 minute..sincer. Dar pot sa iti spun ca BB din burtica pare tare fericit.

cat despre miscarile din burtica.... eu sincer desi sunt la a doua sarcina si de obicei se spune ca simti copilul mai repede si mai bine ca la prima.... cred ca e pe toane. . Uneori sunt sigura ca e BB, alteori nu simt aproape nimic zile intregi. Doar seara cand ma bag in pat simt asa ca un fluturas in burtica. . Imi amintesc ca la prima mea sarcina am fost la doctora disperata ca aveam 18 saptamani si nu il simteam.... ha ha ha .... era acolo, bine merci insa nu voia sa ma bage in seama prea tare...... Atunci m-am linistit asa ca acum nu intru foarte tare in panica .

Va pup pe toate si sa aveti o primavara SUPERBA !!!!

Mergi la inceput