Mamici de iulie-august 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 4
anis spune:
Olaaaaalalala..
Pai nu ati vrut voi listutza???Sa stiti ca nu e scrisa de mine..voi ati vrut-o ..
Eu zic acum nici sa ne tinem de ea ,asa strict.
Eu recunosc ca fara sa vreau nu mananc alimentele din lista,pt ca nu mi-a fost pofta.Am mai dat iama pe la chipsuri in schimb.
Si eu am avut toate cele, CMV,TOXO si listeria..asa ca stau linistita...dar totusi ma gandesc sa nu imi fac nimik cu mana mea.
-Alimentele nepastrate la frigider, sunt expuse f usor degradarii, a se citi diverse bacterii.
-Ceaiul negru sau verde contine cafeina care favorizeaza eliminarea lichidelor si a calciului din organism.
-Guma de mestecat,contine BHA si BHT care sunt antioxidanti ce impiedica rancezirea grasimilor, cercetarile sunt inca neclare asupra acestor 2 substante si pana ajung ei la o concluzie ,zic ca e mai bine sa se evite.
-Laptele de tara ,trebuie dat in clocot,fiert 10 min, si e bun dupa aia.
Hai ca m-ati pus la munca...sa scriu explicatiile...da-ti o bere ceva??fara alcool,bineinteles!
AniS si bebelina mea dulce 17+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
brianamica spune:
Hai ca dam o bere.... fara alcool desigur.
Si acuma... ne e si noua pofta si apoi cand am vazut listuta aia luuuunga cat o zi de post, ne-au apucat si pe noi intrebarile...
Oricum multumim si iti dai seama ca o sa avem mai multa gria in continuare.
A fost binevenita !!!
Briana
Katink spune:
Foarte bine ca ai scris lista, este bine ca uite multe nu stiam ca sunt interzise, nu ca as fi facut abuz, dar macar pe viitoar sunt atenta
Si fetele, daca mai stiti ceva ce ati citit sau v-a recomandat dr.... nu ezitati sa scrieti, asa invatam si noi una de la alta
Numai bine si o bere pentru Anis,
Katink sapt.17+
Delia spune:
Mai fetelor, eu nu stiu cum sa scap de dependeta de ciocolata, ajung sa mananc si una pe zi, la Codrin am mai mancat dulce dar in limite normale, cred ca acum chiar ma fac cat casa...si stau intr-una mare de tot...:)
Anis: de cel negru stiam dar nu ca si cel verde ar contine atata cat sa fie daunator iar despre alimente la frigider - salata, mandarinele, merele si chestii dintr-astea eu nu le tin la frigi si totusi le mananc...care este?
P.S.: raman datoare cu berica pentru explicatii.
Pupicei!
Delia si Codrin
caterina71 spune:
Si eu eram stresata de ouale crude in maioneza, asa ca pana saptamana trecuta, cand am intrebat medicul in mod expres, n-am mancat nimic cu sos de maioneza (nici macar de sarbatori). Dar mi-a spus ca-s periculoase ouale de RATA crude, nu cele de gaina, asa ca sa mananc sanatoasa maioneza la salate. Si nornal ca sambata am facut salata de boef!!! Iar ficatei de pasare a spus ca pot manca de cate ori mi-e pofta (bine, nu toata ziua), gatiti, asa ca va puteti face singurele pate daca vreti, ca doar frecati ficateii fierti cu unt si condimente.
La Multzi Ani de ziua noastra!!!!
Cati si bb 17sapt+3zile
anis spune:
Delia, ...in carte nu scrie .sic..
Fructele nu se pun.Eu salatele le tin in frigider .Un ex,care imi vine in cap, ar fi salata verde facuta, care trebuie tinuta la rece, si oriucm dupa cateva ore chiar si tinuta la frigider nu mai e buna,ca s-au cam oxidat vitaminele.
AniS si bebelina mea dulce 17+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Monica-Elena spune:
Delia sa imi povestesti si mie te rog cum e la Pop la ecografie. Daca mergi la diagnosis vezica doar Pop face inregistrare pe caseta video. ca sa sti sa iti iei caseta. Cate sapt o sa ai la ecografie?
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
mamini spune:
fetelor, toate ca toate, dar aia cu guma de mestecat e o prostie. astia aici recomanda sa maninci zilnic pastilute si guma cu xilitol toata sarcina ( si in general), plus ca dau la copii de la gradinita. scade incidenta cariei( la mama, deci mai putin streptococi mutans pe care sa ii ia copilul, deci si la copil), plus copii ale caror mame au papat xilitol fac mai putine raceli si otite. asta e sigur. iar de restul indulcitorilor, am cautat si am mai postat aici: zaharina si ciclamatul neindicate, acetsulfiramul si aspartamul ok.
cred ca din listuta aia, orice poate fi consumat cu conditia sa fie proaspat si curat. mamele noastre habar nu aveau si noi am fost ok, nu? farmacista mea imi spunea ca acum 30 de ani cind a avut ea copiii dr ii recomanda ficat crud fiindca avea hemoglobina mica. si are 3 copii zdraveni si nepoti. sa dea Dumnezeu sa fim si noi bine si bblusii nostri si sa fim bunicute cindva!
pupici
M15S+5
irinabungau spune:
Ce haioase sunteti!!!! Listutza asta cu alimentele nerecomandate este super ok... Dar cu ciocolata ce-au fratilor??? Ca RECLAMA ILEGALA al meu cere Ciocotof de vreo cateva saptamani... Si-i dau, sa nu fiu mama rea!!!
Cat despre berea fara alcool.... tare-am mai salivat intr-o seara dupa ea... Acum imi sting pofta de bere din cand in cand ( o data la vreo 3 sapt) cu o bere fara alcool... macar sa nu-i uit gustul...
Pupici!!!!
Irina si bebe 16 sapt.