O singura biserica ? (3)
Raspunsuri - Pagina 6
xenocid spune:
nu mi-as permite sa zic ca eu sigur o sa ma mantui ,iar altii nu.
Irina, pina acum ai spus ca in afara bisericii ortodoxe nu exista mantuire.
Nu cumva aveai tu 2 prietene si trista erai deoarce STIAI SIGUR ca vor ajunge in iad?
Putina consecventa nu strica. Nu de alta dar vine Conchita si te intreaba care e EXACT opinia ta.
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
irina.c. spune:
quote:Ba da,Suceava e in Bucovina ,si asa e,in general la inmormantari,nunti si botezuri se exagereaza mult,uneori.Dar cine vrea poate sa faca si simplu,eu vroiam sa scot in evidenta ca nu Biserica te invata asa,ci obiceiul .Cred ca obiceiurile de inmormantare sunt ultimele pe lista de predici,fiindca sunt pacate mai mari si mai grave la care trebuie sa se refere,nu mai dau exemple.Xeno,nu am spus ca stiam sigur ca ele o sa se duca in iad,ci ca ma gandeam ca probabil se vor duce acolo.Probabil,ca nu sunt Dumnezeu,sa stiu sigur unde merge fiecare.Nu stiu daca sesizezi nuanta
Originally posted by cataghe
Da mei Irina, ai dreptate, da' din cate stiu eu in zona Iasilor asa fac toti, si daca asa fac toti se cheama obicei. Am gresit eu ca am zis "in Moldova", pt ca stiam de Iasi si mai stiam si de alte zone mai in sudul Moldovei ca e la fel. Da' Suceava nu-i in Bucovina? Poate ca obiceiurile difera...
In fine, cum o fi, nu cred ca neaparat fala si mandria ii impinge pe oameni, cat teama sa nu se faca de rusine in fata celorlalti... Si scuza-ma, dar eu raman la parerea mea: brosurica e una, iar ce zice taica popa cu glas mare in biserica are cu totul alt impact, mai ales la tara... eu una asa cred.To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
Nu spun eu,spun Sfintii Parinti ca in afara BO nu exista mantuire.Eu ii cred pe cuvant si actionez in consecinta in ceea ce ma priveste,adica raman ortodoxa si nu caut alte cai.Deasemenea,cand sunt intrebata,eu spun ce crede BO (si implicit eu),dar nu judec cum primesc altii acest lucru si nu imi permit sa judec caile lor.Adica,n-am sa spun niciodata"Xeno,o sa te duci in iad",fiindca nu stiu eu ce e in sufletul tau si care va mai fi viata ta,si care va fi sfarsitul tau,asta stie doar Dumnezeu.Eu pot doar sa iti zic "uite ce spun Sfintii Parinti" ,dar cum primesti tu asta si ce faci mai departe nu e treaba mea,eu imi vad linistita de-ale mele,ca Domnul ne poarta de grija la toti.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
adusca spune:
Sa incerc conchita sa raspund punctual, sper sa fiu inteleasa, macar de o parte.
quote:
Originally posted by itsme
irina.c, "multi chemati putini alesi" zici...
Daca asa stau lucrurile, in rai vor fi doar romani, rusi, greci, sarbi si niste bulgari.
Oare Dumnezeu sa excluda in intregime rase intregi de oameni si nenumarate alte tari? Chinezii, indienii, intregul continent african vor fi sortiti iadului, daca ce sustii tu e adevarul adevarat.
Cum vezi tu lucrurile astea? Nu ai nici un fel de indoieli ca poate nu esti singura 'aleasa'?
Doar intreb, cu cea mai sincea curiozitate, te rog nu mi-o lua in nume de rau.
quote:
Originally posted by irina.c.
Draga Itsme,daca prin alte religii ne-am fi putut mantui,nu ar mai fi venit Hristos.Din fericire(sau din pacate?)El e singura Cale spre Dumnezeu si "nu este sub cer alt Nume in care sa gasim mantuire".Eu nu sunt defel "aleasa",doar Dumnezeu stie daca ma voi mantui,ca am multe pacate,dar e sigur ca in afara invataturii lui Hristos,care se gaseste in Biserica Lui,nu este mantuire.O sa revin cu un raspuns mai detaliat mai tarziu.
Ce am zis eu:
1."Hristos a venit pt toti oamenii, indiferent daca-s romani ortodocsi, englezi protestanti, hindusi budhisti sau indieni care cred in "vesnicele plaiuri ale vanatorii". Abosut nimic nu ne face sa fim mai presus decat ei, decat poate daca reusim sa fim mai buni, toleranti si sa oferim iubire in jurul nostru."
2."Si sa nu-mi spuneti ca luati Biblia mot a mot pt ca zambesc amar."
Si aici va dau cateva exemple: "In Biblie, Cartea numerelor, capitolul 31, versul 15 zice (Numeri 31: 15): "Si Moise le spuse lor, Cum ? ati lasat in viata toate femeile?"
Si versul 17 si 18 zice: "Acum dar, omorati pe orice prunc de parte barbateasca, si omorati pe orice femeie care a cunoscut pe un barbat culcandu-se cu el; (18) dar lasati in viata pentru voi pe toti pruncii de parte femeiasca si pe toate fetele cari n-au cunoscut impreunarea cu un barbat". (n.t. - Numeri 31: 1, 2 zic de asemenea: "Domnul a vorbit lui Moise si a zis: (2) Razbuna pe copii lui Israel impotriva Madianitilor, apoi vei fi adaugat la poporul tau.")
Dumnezeu a ucis, sau a facut ca sa fie ucisi milioane de oameni nevinovati? Dumnezeu a aprobat uciderea de civili, de copilasi mici, de batrani fara putere, de femei fara aparare, de prizonieri de razboi si chiar de biete dobitoace? Dumnezeu a aprobat ordinele date soldatilor de catre Moise, ca acestia "sa tina fecioarele pentru ei"?
Eu nu pot sa cred.
Alt exemplu din Geneza: prima porunca pe care Dumnezeu a dat-o omului. Geneza 2: 16, 17 zice: Si Domnul Dumnezeu a poruncit omului, spunand "din orice pom din gradina poti sa mananci liber; dar din pomul cunoasterii binelui si raului tu nu trebuie sa mananci, pentru ca in acea zi in care vei manca cu siguranta vei muri."
Insa Biblia ne spune ca barbatul, Adam, nu a murit in ziua in care a mancat din copacul interzis; intrucat Biblia zice ca Adam si Eva au fost expulzati din Rai si Geneza 5: 5 zice: "Si toate zilele pe care Adam le-a trait au fost noua sute treizeci ani; si atunci muri".
Exodul 33: 20, se spune ca Dumnezeu ar fi zis: "Tu nu-mi poti vedea fata; intrucat nici un om nu poate sa ma vada si sa traiasca." Exodul 33: 22 zice insa: "Si Domnul vorbi cu Moise fata in fata, asa cum un om vorbeste cu prietenul sau."
As mai putea continua exemplele cu Lot si ficele sale:Geneza 19: 5, 6, 7, 8 zice: "Si ei il chemara pe Lot si ii spusera acestuia, unde sunt dar barbatii care au venit la tine noaptea asta? Adu-i la noi ca sa-i putem cunoaste. (6) si Lot iesi afara la ei si inchise usa dupa el: (7) si spuse, va rog fratilor nu fiti haini, (8) uitati-va aici, am doua fete care nu au cunoscut barbat; va rog, lasati-ma dara sa vi le aduc voua, si faceti-le lor ceea ce va va placea; numai nu faceti nimic acestor oameni, fiindca au venit sub umbra acoperisului casei mele."
Nu pot sti ce spune altuia povestea asta, dar mie pare sa-mi spuna: 'Iata aici, eu am 2 fete care n-au cunoscut barbat; lasati-ma va rog sa vi le aduc si faceti-le voi ceea ce vi se pare voua de cuvinta."
Ce fel de tata si-ar oferi copii unei gloate pentru a fi folositi de aceasta "cum crede ea de cuvinta" ?
Insa povestea nu se sfarseste aici, ea continua si continua urat. In Geneza 19: 31, 32, fetele lui Lot vorbesc intre ele: 'Si cea mai mare zice celei mici, tatal nostru e batran, si nu mai este nici un barbat in tinutul acesta ca sa intre la noi, dupa obiceiul tuturor tarilor: (32) hai vino sa-l facem pe tatal nostru sa bea vin, si sa ne culcam cu el, astfel incat sa pastram samanta tatalui nostru." Si aceasta poveste demna de bolnavi mintal, continua pana la Geneza 19: 36 care zice: "Si astfel ramasera ambele fete ale lui Lot insarcinate de tatal lor."
In Bibie in Deuteronomul 28:16 Dumnezeu se zice ca ar fi spus: "Insa din orasele acestor popoare pe care Domnul Dumnezeul tau ti le-a dat drept mostenire sa nu cruti cu viata nimic din ceea ce respira."
Iosua 10:12, 13 "Atunci Iosua a vorbit Domnului in ziua in care a dat Domnul pe Amoriti in mainile copiilor lui Israel si a zis in fata lui Israel: "soare, opreste-te deasupra Gabaonului; si tu, luna asupra vaii Aialonului !" (13) si soarele s-a oprit, si luna si-a intrerupt mersul, pana ce poporul s-a razbunat pe vrajmasii lui.")
Dumnezeul Universului infinit nu a oprit niciodata soarele (adica vrea sa zica ca a oprit Pamantul sa se invarta) astfel incat o adunatura de salbatici sa poata avea timp sa macelareasca pe indelete o alta adunatura de salbatici.
Este o minciuna !
"In decembrie 1945, in Egiptul superior au fost descoperite un grup de 52 de suluri gnostice care datau din jurul anului 148 AD. Aceste prime suluri ne dau informatii despre lupta intre diferitele doctrine si incertitudinea din jurul Crestinismului timpuriu. In 1947, a avut loc o a doua descoperire incredibila. In Qumran. Pe litoralul Marii Moarte, la aproximativ 24 km de Ierusalim au fost descoperite un alt important numar de suluri stravechi. Aceste suluri sunt cunoscute ca "Sulurile de la Marea Moarta". Impresia lasata publicului a fost ca acolo au fost descoperite doar cateva suluri, doar cele descoperite in prima grota. Insa realitatea este ca au fost descoperite sute de suluri, acestea fiind mai vechi cu aproximativ o mie de ani decat orice alta copie cunoscuta a Bibliei, ele continand toate cartile Vechiului Testament mai putin Estera. Mai sunt deasemenea alte suluri care au fost scrise cu o suta de ani mai inainte de perioada in care se spune ca ar fi trait Isus din Nazarteth; ele contin "Predica de pe Munte" si alte farame de bunatate si intelepciune atribuite lui Isus. Ele nu contin insa nici una din zicerile haine ale lui Isus. Acestea au fost adaugate mai tarziu . . . . . Aceste vechi suluri pur si simplu distrug orice credibilitate a bazei istorice a Crestinismului, dovedind ca Noul Testament isi are originea in scrierile istorice, "neinspirate", ale oamenilor. Aceste suluri nu au fost prezentate in mod onest publicului. Este straniu ca ceea ce Dumnezeu cauta asa asiduu sa aduca la suprafata, "oamenii Domnului" sunt atat de hotarati sa ascunda ! Religia este o afacere de anvergura, care "invarte" miliarde de dolari, iar cei care detin pozitii de profit si prestigiu in acest business, nu vor permite ca un biet adevar sa devina o amenintare pentru religie.
Cum credeti ca ar fi Dumnezeu? Dumnezeu ar fi drept, ingaduitor, bun, de nadejdie, inteligent si intelept. Pe scurt Dumnezeu ar fi toate acele lucruri care Dumnezeul Bibliei crestine nu este.
Pentru mii de ani, Crestinismul si Biblia au esuat in a aduce pacea si armonia in lume. De fapt, Biblia a fost responsabila de unele din cele mai diabolice masacre si persecutii cunoscute in istorie.
Nu exista azi un conflict in lume care sa nu isi aiba radacina in diferenta de opinii religioase; evreii, crestinii si musulmanii, se macelaresc intre ei in Liban, catolici si protestanti se ucid intre ei in Irlanda. Si oare cat din ura noastra pentru Rusia - si comunism - nu izvoraste din faptul ca ei au ales sa institue Ateismul?
De fapt nu este treaba noastra daca o alta natiune, sau un alt individ, crede sau nu in Dumnezeu. Singura noastra gija este ca fiecare individ trebuie sa aiba libertatea sa decida in ce crede. Si ca acesti indivizi sa aiba dreptul sa isi exprime, sa-si publice si sa-si urmeze aceasta credinta a lor in prefecta siguranta."
3."Eu cred ca totul este mult mai simplu. Citisem undeva marturia unui om care a avut moarte clinica. Spunea ca exista Forta Divina, dar nu in viziunea care ne-am format-o noi, noi nici nu ne putem inchipui cum este cu adevarat."
Totul se reduce la "a face bine sau a face rau", de "a iubi sau a uri", de "a darui sau nu"
Nu cred in obiceiurile capatate de-a lungul secolelor, mai mult sau mai putin din vointa oamenilor, ritualuri ce te forteaza si te contrang, exact cand esti doborat de durere. (la asta ma refeream conqita.....si nu e vorba doar de neamurile mele irina, este o situatie generala). Milostenia o poti face oricand, nu trebuie sa alergi prin sat disperat sa imprumuti bani pt vamile vazduhului (sunt convisa ca si fara ele, cel decedat isi are locul lui in functie de faptele sale), si nici sa te jupoaie preotul.
Preotii de la sate se cred mici Dumnezei, fac legea....ei nu inteleg ca de fapt ei sunt in slujba comunitatii, si nu invers.
As putea continui cu exemple concrete, dar cred ca e suficient pt azi.
Cu stima...
Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.
xenocid spune:
Adusca bag seama ca drumul spre iad devine extrem de aglomerat zilele astea.
Eu propun sa ne incolonam frumusel ca sa fluidizam traficul.
Si iti garantez eu ca citarea pasajelor cu crime violuri genocid incest din biblie nu are efect. Ti se va raspunde ca sint parabole hiperbole icosaedere dodecaedre alegorii dracii si fantezii si in nici un caz ceea ce sint - legendele unui trib minuscul ratacit intru'un desert insignifiant de pe a treia planeta a unui banal sistem solar la periferia unei galaxii ordinare din roiul Fecioara.
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
mate spune:
quote:
Din cate stiu eu,din BO nu fac parte doar sarbi,rusi,greci si romani.Biserici Ortodoxe se gasesc peste tot in lume.
Irina si bb Iinca(26apr04)
Draga mea,biserici ortodoxe se gasesc "peste tot in lume" unde exista o comunitate de sarbi,romani,rusi,etc.Ca altfel despre ortodocsi nu prea s-a auzit.Oricum parerea generala este ca crestinii sint catolicii(cei mai multi) si protestantii. Din cate am vazut si auzit ortodocsii sint asociati cu rusii,comunistii(ironia soartei)...Cel putin asta mi s-a intamplat mie.Trist,nu?
irina.c. spune:
Draga mea ,materialul dat de tine despre Biblie pare desprins de pe islam.ro sau de pe siturile lui Xeno.Care sunt acele"ziceri haine ale lui Iisus"?ca m-ai facut curioasa.Irina si bb Iinca(26apr04)
miau-miau spune:
quote:
Religia este o afacere de anvergura, care "invarte" miliarde de dolari
Asta n-o putetzi nega.
adusca spune:
Irina, ti le voi da, dar inainte de asta te rog contrazice-mi afirmatiile, zi-mi ca nu asa scrie in Biblie. Nu te limita la expresii de genul "pare". Pt ca pana acum ai venit cu citate foarte concrete, te rog s-o faci si acum.....daca nu cer prea mult.
Asta 1, si 2 "ele (manuscrisele) contin "Predica de pe Munte" si alte farame de bunatate si intelepciune atribuite lui Isus. Ele nu contin insa nici una din zicerile haine ale lui Isus. Acestea au fost adaugate mai tarziu . . . . ."
Nu am sustinut ca Isus ar fi avut acele ziceri, ci doar ca au fost adaugate.
Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.
irina.c. spune:
Adusca,iti promit ca o sa raspund atat cat ma pricep eu,dar maine(de fapt azi)dimineata,ca deja e 2 si al meu imi zice ca tre sa ma scol la 7.30,nu la 10,cum imi planuisem eu.Ma duc sa ma culc,ne vedem mai tarziu.Somn usor!Irina si bb Iinca(26apr04)