Bebelusi de sept-oct 2004 (27)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Multumesc pentru raspunsurile referitoare la bebelusultau. Ma si inregistrez si trec la treaba

Mina ti-am dat un PM cu niste intrebari, multumesc dar am gasit raspunsurile, atat am fost de chioara ca nu vazusem ieri aceste informatii pe site-ul respectiv.

Azi am fost la Capraru si Dami este OK, are 66 cm, PC41, kg 6. A zis ca desi e mai micut ca greutate este perfect sanatos , ca si Ioana ia mai incet in greutate (asa sunt copii mei mai suplii). Mi-a zis sa incep sa-i bag si carnita si galbenus de ou iar la 6 luni si jumatate masa de la ora 18 care acum este de lapte s-o inlocuiesc cu iaurt cu biscuite sau branza de vaci cu biscuite dar pana atunci mai ma duc la el.

Pentru pure mi-a zis ca pot sa-i pun urmatoarele (stiu ca le cunoasteti deja dar daca ne-a scapat ceva pana acum nu strica un reminder): morcov(romanesc ca nu are nitrati), cartof (zilnic), pastarnac, patrunjel, fasole verde, dovlecel (este laxativ), broccoli, ardei gras, conopida (mai peste 1 luna, chiar 2 pentru ca produce multe gaze), telina, salata, spanac, piept de pui sau manzat, galbenus si ficatel (peste 2 saptamani)

Am mai intrebat parca, stiti ceva de Crini??

Pufy ce bine ca incepeti sa va reveniti!!!!!

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Mihaela, super ca pitica ta face rotatzii...al meu desi e mai mare e mai lenes... o singura data s-a intors singur pe burtica si cred ca nu i-a placut senzatzia ca nu a mai reusit a doua oara inca...da am observat ca se straduieste.Inapoi de pe burtica pe spate inca nu stie cum se face...

Si la noi e vreme urata, am crezut ca vine primavara...da s-a lasat un frig si un vant de numa! Nici eu nu am iesit cu Stefan de cateva zile si la fel este si el marait.

Azi a avut pofta de tzitzi si tare mila mi-a fost de el ca nu prea a avut ce papa, stau in cumpana in al intzarca de tot si al lasa asa sa mai gaseasca cateva picaturi cand e agitat sau marait pentru ca la san intodeauna se linisteste...da nu-mi place ca nu mai este lapte decat putzin de tot si mai mult il necajesc cred ca... Pana maine am zis ca ma mai gandesc la ce sa fac....

Nu a mai facut febra, avea cam 37 cu 7 ultima data, dar nu imi mai fac probleme, am scapat de vaccin! Sper ca in noaptea asta sa doarma linistit ca foarte greu am reusit sa-l culc...

Cam atat.
Nu mai stiu cine ma intreba de ceai de tei, eu ii dau de vreo 3 saptamani ca mi-a zis doctora sa-i dau pentru tusea asta seaca a lui...si nu am avut nici o problema, nu cred sa fie vreuna... chiar ii place la gust pentru ca e dulce si aromat.

Maine imi vine bunica mea de la tzara.... si sta ceva mai mult la mine, sa-l vada pe Stefan si ma tot gandesc ca nu cumva sa fie racita ufff ca sunt obsedata! Da nu degeaba! Ca am vazut la fetele a caror copilasi au fost bolnaviori cat sau chinuit...
Pufymic, ce face Alesio? Pe maine asteptam numa vesti bune!!!! Pupici de la noi! Si multa sanatate!

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Ana, multumesc mult pentru "ceaiul de tei". Cred ca totusi o sa intreb pediatra. Stefan al tau e mai mare decat Alexuta mea. Parca tin minte ca mi-a zis ea ceva de ceaiul de tei dar nu mai tin minte ce :(.

Noi cred ca incepem incet incet sa ne inscriem in clubul nemacaciosilor. Azi desi a eliminat o masa, la nici una din celelalte mese nu a mancat cat manaca ea deobicei. Oare sa intram si noi in randul popcornului???
Am incercat eu sa o verific. Cand pun mana nu se simte nimic in schimb parca are putin gingia rosie si se vede un punctulet mic alb. De azi a si inceput sa muste, pana acum numai lingea.

Am uitat sa va zic, ca bebelina mea acum doua nopti, pentru prima data, a dormit pe burta. S-a intors singura si asa a ramas.

Voi va plangeti ca se introrce la schimbat? A mea a inceput sa se intoarca in somn si nu stiu cum sa o mai tin.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julya spune:

salutari fetelor...aparem si noi mai pe inserat, ca de obicei..
noi tot maraiti suntem... dintisorii astia...sper sa nu ne chinuie mult...

La multi ani puiutilor care au mai adaugat o lunisoara...Stefan, Alexia, deja sunt puiuti mari ce mai...jumatate de anisor...repede mai trece timpul..blue77,la multi ani si pentru puiutul tau...mai e un pic si atinge si el jumatatea de anisor...incetisor va ajungem noi din urma

danyce, vin si eu codasha sa-ti urez La multi ani, ,numai impliniri alaturi de cei dragi...e ceva timp de cand am citit, dar inca mai salivez cu gandul la bunataturile tale din care presupun ca la ora asta nici faramiturile nu au mai ramas ...

tot voiam sa va intreb, mai e cineva care da Aptamil {milupa}la puiuti? din cate stiu,cam de la 5 luni ar trebui sa trecem la nr2, insa intreband doctorul,mi-a zis sa fol in continuare nr1, nu stiu daca sa-l ascult, nici nu vreau sa-i dau copilului un lapte mai "sarac" ptr varsta lui...voi cum faceti, ce v-a zis doctorul? multumesc anticipat...

Multa sanatate ptr mamici si puiuti, numai bine

Iulia si puiutul Adrian http://community.webshots.com/user/adrienut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut,

Merci inca o data tuturor celor care mi-au adresat urari.Am mai crescut cu un an
Alma a fost super cuminte, probabil si pentru ca toata lumea i-a acordat atentie maxima.Atata ca s-a zgariat putin , dar se pare ca nu e singura bebelusa cu asemenea preocupari si performante (sa se zgarie cu unghiutele taiate scurt).Oricum, eu i-am si facut unghiutele cu pila ei si sper sa nu se mai intample.
O sa pun poze cand ma trezesc.
Ralu, aub get in touch with me ca sa punem tara la calevis-a-vis de intalnirea de miercuri.

Noapte buna si
pupici tuturor,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mai scriu o propozitie si chiar plec la culcare:am o carticica (brosurica) pe care am primit-o cu revista Kinderen (Copiii) la care sunt abonata si sunt chestiute interesante despre diversificare si diverse alimente, printe altele despre alimentele cu nitrati (de ce nu sunt bune de dat de la inceput). Acolo se mai subliniaza clar ca nu sunt bune organele (ficat, rinichi) la bebelusi (ar fi prea greoaie), si la fel scrie despre peste sau fructe de mare (ar putea da nastere la alergii nasoale).Se incepe cica cu carnita de pui si de vita si alte feluri de carne se introduc dupa varsta de un an, chiar mai incolo (mezeluri abia cand au cativa anisori).Daca vreti, pot sa va traduc ce scrie in brosurica.
Pupici si pe mai incolo,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Buna dimineata fetelor!
Danyce, succes cu unghiutele! Eu i le si pilesc, atat cat ma lasa de fiecare data, dar tot se zgarie. Mai ales pe manuta. Trage foarte tare cu mana stanga de cea dreapta, nu stiu cum sa explic, sta mai mereu cu mainile impreunate si isi infige, cred eu, colturile la care eu nu am acces, ca nu ma lasa sa insist prea tare.
Interesant ce spui de carnite, cred ca merita aprofundat. Oricum eu inca nu i-am dat si daca incep o sa ii dau o vreme numai pui. Nu de alta, dar dupa vita nu ma omor si in general nu o sa o gatesc vreodata, asa ca...., iar de peste nici nu ma ating. Eu chiar ma intrebam daca exista combinatii cu peste la borcanel ca eu vomit numai daca il simt in casa, dar sa pun mana pe el...cah! Despre organe am mai auzit recomandarea, facuta si pentru oameni mari, sa se evite. Ficatul si rinichii sunt organe in care se stocheaza/filtreaza, nu stiu exact, toxine si asta ar fi motivul pentru care sa le evitam. Dar vezi tu, noi (adica eu si sotul) papam numai ficatel de pui si nu cred ca papa un pui asa multe prostii incat sa ne transmita si noua. Rinichi nu voi manca vreodata si nici alte organe si deci nici lui bb nu-i voi da.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Buna dimineata!

Astazi am fost mai matinala ca de obicei si am zis sa citesc repede si forumul.
Georgiana, multumesc pt lista cu alimente pt bebe. Am salvat-o si acum trebuie sa trec si la treaba sa prepar mancarica (desi pe balcon am stoc de borcanele si borcanase).
Despre Crini imi amintesc doar ca spunea ca trebuie sa vina in Romania. Sa fi venit deja?
Ana_a, rotatii face pitica mea de vreo saptamana singura caci inainte se rasucea doar daca o impingeam eu putin de fundulet (cam 3 sapt ne-am chinuit sa invatam...hihihi, ca era greu fundul si nu puteam sa-l ridicam).
Cat despre intarcat...daca el inca mai suge si ii place eu zic sa-l mai lasi si pt picul ala de laptic. Mie asa de rau imi pare cand vad ca nici nu vrea sa mai puna gurita pe san....la noi sunt aproape 2 saptamani decand nu mai suge deloc iar dupa 24 h mai scot cam 50 ml lapte (muls la o singura masa ca sa nu mai stimulez mult lactatia). Am incercat ieri s-o pun iar la san si dupa ce a luat sanul in gurita imediat i-a dat drumul cand a realizat ca nu e biberonul.
Despre ceai de tei...prietena mea i-a dat bebelusei cam de la 4 luni si a fost ok. Eu nu-i dau decat ffff rar ceai si nu am intrebat doctora care e bun si care nu.
Ellen, acum sper ca nu s-au vorbit copii nostri sa nu mai pape. Poate a fost doar o zi mai "speciala". Iar daca sunt dintisorii e posibil cam 2 saptamani sa nu mai pape bine (asa mi-au spus si mie alte mamici cu experienta in dintisori).
Julya, multumim pt urari si va asteptam sa ne prindeti din urma! Despre laptic nu pot sa te ajut caci nu stiu.
Danyce, gata petrecerea? Cu unghiutele nu prea avem ce sa le facem caci sunt asa de smecheri copii astia incat mereu "ne dau peste nas" cu cate un coltisor mic de unghie pe care il pot folosi la infrumusetarea fetei. Las ca trece ca si noi suntem insemnate mai mereu.
Si...ar fi interesant sa ne traduci ce scrie si in revista aceea si daca ai putea sa ne spui si de cand recomanda ei ficatel, peste, etc.

Va pup!

Ps: Ce vreme urata e afara!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Urata vremea de afara? Eu mor ca nu pot sa ies la zapada ca azi sotul meu e la munca. Din partea mea asta e cea mai frumoasa vreme, bine in afara de faptul ca nu pot scoate pitica afara, dar mi se pare superb. Si tu esti tot copil de iarna (asa ma numesc eu pe mine), ma mir ca nu-ti place zapada. Toata iarna am tanjit dupa ninsoare.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna dimineata,
doamne ce frumos este afara, pacat ca bate vintul.

Azi o sa vina doctorita si la noi sa ne masoare. Sunt tare curioasa cit a mai luat in greutate.
Programul nostru de masa este urmatorul:
aprox. 7.30-8.00 lapte 150ml
10.00 suc de fructe (mar, morcov, portocala)
12.00 brinza de vaci cu mar/banana si biscuite (de ieri a devenit o masa fara lapte)
15.00 lapte 180ml
18.00 cereale 210ml
22.00 lapte 180 ml

O zi buna
Danyce aaaa .. deci a fost chiar ziua ta!! Sa traiesti, inseamna ca esti pestoaica.

Monica Robert si Razvan (10.09.05)

Mergi la inceput