Bebelusi de sept-oct 2004 (27)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Aissa, sa-ti zic ce meniu are bebelina mea:

7.00 - 150-180ml lapte
10.00 - 60g piure de fructe + 100 ml suc
14.00 - 200g piure de legume + 50 ceai sau suc
18.00 - 100g iaurt + 100ml lapte
22.00 - 240ml lapte cu cereale + 50g ceai

Cam asta este dar totusi variaza destul de mult. De ex. azi ca nu s-a trezit la prima masa i-am dat la 9.30 60g piure de fructe + 100ml lapte si asa am eliminat o masa. Pana acum cand nu ii dadeam iaurt la 18.00 manca numai lapte, cam 180ml.

Elena & Alexandra (25.09.2004)

Mergi la inceput

Aissa, am uitat sa te intreb. Dar tu de ce incepi abia acum cu formula 2? Stiu ca se da de la 4 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

ellen, eu ii dau Novalac. Asta se schimba la 5 luni.
Depinde de lapte. Milumil se schimba la 4 luni, dar bebelac e la fel pentru pana la 1 an.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

bb gargaritza vagaboanda n-o sa aiba premergator! deja spatele meu canta de fericire.

bblushii transpira, in principal, de la efortul facut la supt si de la caldura excesiva.

va admir pentru exactitatea cu care stiti cate grame d-aia si cate grame d-ailalta mananca bb, eu habar n-am! (nu-mi spuneti ca s-a inventat cantarul pls!)

Mergi la inceput

Aissa, am inteles. Am crezut ca asa ai vrut tu sa mai astepti cu schimbarea.

NinaB, totusi datele alea sunt aproximative pentru ca oricat de mult le-as cantari cand mananca mai da si pe jos iar alea din pacate nu se pot cantari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Vremea este ingrozitoare, n-am putut iesi afara, eu sunt foarte plictisita si bb e maraita.

Alexia Maria cocheta

Mai multe poze cu noi

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Aissa, e ok asa cu cerealele. Eu am crezut ca-i dai cate 4-5 lingurite la fiecare dintre cele 3 mese si atunci era cam mult. Incearca sa vorbesti cu pediatrul sa-ti spuna ce sa-i dai sa manance ca sa-i tina mai bine de foame.
Deci la capitolul diversificare puteati sa fiti cam la acelasi nivel cu noi (eu am inceput la 5 luni diversificarea pt ca am alaptat-o exclusiv...iar bebelusii care sunt hraniti artificial pot incepe de la 4 luni).
Hai sa-ti spun si programul nostru de papa (nu scriu cantitatile pt ca sunt mici si nu sunt relevante):
ora 8 lapte praf
ora 11-12 piure fructe (cu cereale/branza/biscuiti) si laptic completare
ora 15-16 piure legume (plus carnita/ou/ficatel) si putin laptic
ora 19-19.30 cereale (piure) si laptic
ora 22 lapte praf

Noi astazi am introdus si ficatelul si l-a mancat foarte bine...dar cu biberonul. Deci cu lingurita mananca foarte putin dar cu biberonul papa peste 120 gr.

Ellen, ala a fost tortuletul micut pe care l-am oprit acasa. Bun a fost, dar ornatul a cam lasat de dorit .

Ana, bine ca ati scapat de febra si ca Stefan a inceput sa pape bine. Ma gandesc acum ca o fi criza aia de la 6 luni.
De iaurt mie doctora mi-a zis sa-i dau dupa 7 luni caci e suficient cata mancare noua i-am bagat pana acum. Oricum peste 2 sapt ar fi ok sa-i dai.

Mcm, mie nu-mi venea sa cred cat de urata e vremea cand m-am uitat pe geam. N-am indraznit sa ies afara.
Eu am cam racit, adica imi curge nasul...asta in spirit de solidaritate cu bebelina.
Astazi ma uitam la dintisorii bebelinei si sunt ca niste fierastraie iesite. Nu sunt drepti ca ai nostri ci sunt in zig-zag...hihihi
A invatat sa se intoarca singura si toata ziua numai asta face...nu sta deloc intr-un loc si ea ca un copil cuminte. Cand ii pun pampersul trebuie sa ma lupt cu ea ca sa i-l pun.

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

salut!

Aha, Mihaela, acum intelegi ce spuneam eu cand ma vaitam ca nu mai pot pune pampersu la copil ca se da pe burta? Lasa, ca in cateva zile te inveti sa imbraci/dezbraci/schimbi copilul in timp ce sta pe burta Imi pare rau sa aud ca esti racita.

Nina, lasa, mama draga, ca si sa stii cat papa si sa te stresezi ca noi... e mai rau

Of, iar a venit iarma asta. Oare ne consemneaza in casa?

V-am pupat!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Ufff Roandre, hai ca m-am mai linistit! Credeam ca bag in ea cu pompa. Diferenta intre noi e totusi mica. Daca zici ca ii dai piure plus lapte completare, eu ii dau piureul diluat (deci e mai mult lichid, nu papa) si lapticul de completare de la legume l-am scos. Eu mai trebuie sa bag masa de fructe si sa ajung la 3 mese de lapte si 2 de diversificare (legum/fructe), si sa vad daca ma lasa dr sa ii dau branza, carne etc. Azi nu i-am mai facut 210 ml decat o data, oricum nu o sa ii mai fac de acum ca am desfacut cutia de lapte 2. Si bineintels, can dse va invata cu lingurita o sa ii dau cerealele piureu.
Acum: Ce fructe le dati? Eu am incercat azi cu mar (semi)copt - ca l-am tinut in cuptor o gramada dar nu era moale de tot. Cred ca nu ii placea consistenta (mi-a fost lene sa-l mai pun in blender si l-am zdrobit cu furculita) si se poate sa fi fost un pic mai acrisor ca desi deschidea gurita (victorie!) cand dadea de gust icnea, isi facea greata. A papat sa zic vreo 2, maxim 3 lingurite de ale noastre.
Despre pampers pus pe o parte....ma alatur si eu. Ma perfectionez zilnic. Alexandra nu se intoarce pe burta, dar nu mai sta pe spate ci numai pe parti. Si, de regula, se intoarce pe partea opusa decat umblu eu sa o inchei, logic nu?

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Mina, acum vreau sa stea cuminte inainte vroiam sa se rasuceasca...hihihi, cine ma mai intelege?
Aissa, mai e putin pana se intoarce si alexandra. Asa facea si a mea, se dadea pe toate partile pana cand s-a gandit ea sa incerce singura si intoarcerile si acum le repeta nevoie mare.
Ca fructe eu am incercat mar, banana, para, portocala, mandarina si cam atat.
Marul nu-l suporta si isi face greata imediat ce da de gustul de mar. Am incercat si mar ras cu banana, biscuiti si suc de portocala si la fel isi facea greata desi abia se simtea marul. Maine incerc banana cu biscuite si suc de mere.
La noi completarea cu laptic dupa piure inseamna 30-60 ml maxim, dar v-am spus ca nu e relevant pt ca ea papa putin.

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput