Bebelusi de sept-oct 2004 (27)
Raspunsuri - Pagina 4
ellen spune:
Ana, ma bucur ca Stefan se simte mai bine. Multa sanatate si insanatosire grabnica.
Pufymic, ce mai face bazucu tau?
Ana, tu de cand ai inceput sa-i dai ceai de tei? As vrea si eu sa ii fac dar nu stiu daca am voie sa-i dau. Am uitat sa intreb pediatra. Ma gandesc ca doarme mai bine noptea daca o sa-i dau niste ceai de tei inainte de a se culca. Mai ales ca ea nu se culca daca nu bea ceai.
Elena & Alexandra (25.09.2004)
elyanne spune:
La multi ani Danyce! Si petrecere frumoasa... Ce de bunatati ai facut!
Ana ma bucur ce e bine puiutul! A trecut si vaccinul asta. Acum la 1 an.
Pufymic voi ce mai faceti?
Georgiana si eu am luat carutul piticei de la bebelusul tau si am fost foarte multumita. Era oferta speciala si l-am luat mai ieftin decat in Cora.
Aissa ai o pitica tare mancacioasa. Foarte bine! A mea a mancat ieri cred ca mai putin de jumatate din cat a papat Alexandra... a fost tare sclifosita. Am vazut si scaunul de masa. Arata foarte bine. Este cel de care ziceai tu?
Noi am iesit 10 minute afara la zapada. Acum ii dac supa si sper sa manace.
Elena cu cipilica
Eliana si Elena (23.10.2004)
danyce spune:
Merci fetelor pentru urari!
Eu ma simt super fresh azi, dupa bucatareala de ieri, cheful numarul 1 cu prietenii si o traducere in miez de noapteAcum imi astept musafirii pentru cheful cu numarul 2, care e mult mai mare deoarece imi vine tot familionul si mai vin si prietenii care stau mai departe si nu au putut veni ieri.Asa ca eu imi beau cafeluta de dimineata la ora asta si profit inca de linisteO sa pun poze maine cu Alma in ultima vreme, cu ce am pregatit de ziua mea si cu noi, of course.
In alta ordine de idei, Alma e acum super vesela, dar face balute la greu si i-am dat deja 2 tricouri pana acum.A reusit performanta sa se zgarie pe fetisoara si cu unghiutele taiate scurt.
Gata, fug sa deschid usa.
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
pufymic spune:
La multi ani Mennan si Daria!!!!
la toate mamicile care s-au gandit la noi si au intrebat de bazucu meu drag!
Noi suntem mai bine azi, deja a inceput sa zambeasca bazucu meu(pana acum tot suparici a fost)!De tusit mai tuseste, si inca mai are secretii dar e muuuuuult mai bine!!!
Maine mergem la control si sper sa nu mai trebuiasca antibiotice prea mult!
Acum sta in carucior si se joaca singurel, si frate-meu il plimba!
Geo, si eu am comandat la bebelusultau.ro, si au produse de calitate(i-am luat detergent la bazuc si jucarie de rontaiala, si o olita!). Sunt foarte multumita de ce am comandat.
Ziceti-mi si mie de unde pot sa cumpar o carticica de rontait pentru bazuc, ca in Arad nu am gasit!Eventual ceva magazine virtuale?
Tocmai au plecat socrii mei.....ma duc si eu sa mananc putin si apoi sa ma joc cu bazucu scump!...ca tare dor mi-a fost de zambetelele lui!
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/
roandre spune:
Pufymic, cat ma bucur ca e mai bine Alesio mic! Tinem pumnii in continuare sa scape de antibiotic.
Eu ieri am fost la sarbatorit bebe mic, pardon, acum e mare...la soacra-mea. Am pus si cateva pozici pe site si in sfarsit am reusit si noi s-o filmam pe bebelusa pt ca spre rusinea noastra desi avem camera video in casa nu am filmat-o decat o singura data pana acum.
Cu mancarea parca stam o idee mai bine dar am observat ca dupa vreo 40-50 gr de piure dat cu lingurita se plictiseste si nu mai are chef sa deschida gura si sa inghita. Incepe sa-si ridice funduletul in sus astfel incat sa se culce in scaun (Aissa, parca Alexandra ta face la fel...eu zic ca e din cauza ca se plictiseste si nu mai are chef sa pape...daca n-ar papa ar sta mult si bine in acea pozitie). Dupa ce papa cu lingurita ii pun restul in biberon si mai papa si de acolo.
Aissa, Alexia mea transpira si ea dar cred ca de la mana mea sau de la efortul pe care il facea cand papa...plus lapticul care era caldut.
Referitor la cat papa...parerea mea este ca-i dai cam mult sa pape iar stomacelul ei o sa se invete sa ceara din ce in ce mai mult si nu ar fi chiar bine ca sa nu se ingrase excesiv de mult. Apoi, de ce ii dai de 3 ori pe zi cereale? Astea iar ingrasa si eu stiam ca e bine sa fie date o data pe zi sau maxim de 2 ori.
Oricum, e bine ca e mancacioasa iar cu lingurita se va obisnui pana la urma!
Ana, bine ca i-a trecut febra lui Stefan! Piciorusul e ok acum?
Cu apa plata am inceput si eu de cateva zile sa-i combin cu nurofenul si pikovitul pt ca altfel nu le inghite de dulci ce sunt si bea fara probleme.
Astazi noi incercam ficatelul si o sa vedem daca are succes. Ana, tu ai inceput cu ficatel? I-l fierbi separat de legume?
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
ellen spune:
Pufymic, ma bucur mult ca bazucul tau e mai bine.
Nu stiu de unde sa zic sa comanzi carticica din aia pe net. Sorry.
Mihaela, oaaau ce tort ai facut. Ma gandesc ca si la gust a fost la fel de bun pe cat arata.
Elena & Alexandra (25.09.2004)
aissa spune:
Elyanne, da e scaunul de care ziceam. Imi place, dar sper sa inceapa sa-i placa si ei.
Danyce, si Alexandra se zgarie cu unghiile taiate. Se trage cu o mana de alta, iar una din ele iese mereu in pierdere. Vad ca e zgariata pe mana dreapta ca zici ca e Leana lu'Nea Nicu' cum sta cu mainile impreunate.
Roandre, da cred ca se plictiseste, dar e si mai mica decat Alexia ta si inca nu stie sa stea in fundulet.
Despre cereale, eu ii dau la 3 biberoane, dar cu totul, pe zi, e vorba de 4 lingurite de cereale. Eu ii pun in lapte 1 lingurita jumate, nu ii dau cerealele semisolide. Cand o sa le vrea asa o sa ii dau o singura data. Pe cutie scrie ca se dau cate luni are copilul atatea lingurite. Ori cu 4,5 lingurite la 5 luni nu cred ca ii dau mult.
De ce ii dau sa pape asa mult? Ca mananca si plange daca ii scot biberonul din gura. Azi la 10 nu i-am mai dat lapte, am pacalit-o cu lingurita sa pape un pic de piure si apoi i-am dat supa cu biberonul si atat. Eu ce ma tot plang pe aici ca abia astept miercuri sa vad ce zice dr. ce sa-i dau mai consistent sa pape ca nu vreau in nici un caz sa o umflu. Am zis ca e dupa boala si vrea sa recupereze, dar nici asa. Daca imi da voie sa ii bag si altceva in mancare care sa o sature mai bine, asa o sa fac. Oricum, de maine trec la formula de varsta a 2-a la lapte si ma gandesc ca cel de varsta 1 nu o mai satura.
Cristina si Alexandra(30.09.2004)
ana_a spune:
Fetelor, eu vreau sa raportez un copilas mancacios!!Daca pana acum imi faceam eu griji ca nu mananca cred ca acu imi face in ciuda si papa tot, chiar cere supliment. Azi inainte de somnic a mai vrut inca 60 ml laptic si apoi s-a culcat. Azia depasit cele 150 de gr de pireu la fiecare masa.
Febra nu a mai facut inca, la 14 nu i-am mai pus termometru dar nu parea sa aiba, acu cand se trezeste il verific din nou, dar sper sa nu fie temperatura. Piciorusul si-a revenit, roseatza aproape a disparut, am scapat cu bine....si nu ne mai chinuie decat la un an.
Eu m-am speriat un pic pentru ca am povestit cu o mamica care mi-a zis ca i-a facut pitica febra cu convulsii la vaccinul de 6 luni...dar se pare ca am scapat!
aissa, e bine sa vorbesti cu medicul sa iti spuna el ce anume sa-i dai sa pape mai consistent, dar din cate stiu eu copii hranitzi cu formula trebuie sa inceapa diversificarea la 4 luni pentru ca laptele formula nu mai e de ajuns.
roandre, inca nu i-am dat ficatzel maine imi cumpara sotiorul si poimaine ii gatesc ca maine mai am pireu de azi cu carnitza in frigider.Eu ii gatesc la 2 zile si jumate pun in frigider, asta cand imi iese mai mult decat o portie.Abia astept sa vad si eu daca o sa-i faca placere. Eu as incerca sa-i dau si iaurt dar am uitat sa o intreb pe tanti doctor, o sa incep cu cate o lingurita peste vreo 2 saptamani.
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
aissa spune:
Multumesc, Ana_a, as fi vrut si eu sa incep mai devreme, dar dr a zis sa nu-i dau nimic inca.
Acum in ultimul mesaj ai spus ceva...."cele 150 de gr de pireu la fiecare masa". Lamuriti-ma si pe mine cum dati la bebe sa pape. Ca nu mai stiu cum sa fac.
Eu am asa:
7,00 180 ml lapte
10,30 piure/supa (nu mai zic de lapte ca nu o sa ii mai dau)
14,00 210 lapte cu 1,5 lingurita cereale (cand trec la formula 2 de lapte o sa fac 180)
17,30 idem masa 3
21,00 idem masa 3
Azi i-am copt si mar, incerc la masa 4 sa-i dau sa vad daca vrea.
Voi care aveti copiii mai mari ca a mea, cum faceati la 5 luni? Ce program, ce meniu, ce cantitati?
Cristina si Alexandra(30.09.2004)
ana_a spune:
aissa, sa stii ca eu am observat ca fiecare copil e cu programul lui, si eu am tot intrebat ce program au alti copii ca pana la urma sa constat ca nu pot sa-l fac sa manance decat cum vrea el.
Noi avem asa: la 6 luni
dimineatza 6-7.30-8 (depinde cand se trezeste)lapte de la san + 100 ml formula (mai nou)
la 10 pireu fructe - mar, banana, suc portocala, cereale cam 150 si acu ceva peste nu stiu exact ca nu am cantarit, din ochi
la 13-14 pireu de legume - morcov, cartof, un pic patrujel, conopida (de azi) carnitza sau un ou(galbenus) cam 4-5 linguritze carnitza, in curand am sa cresc cantitatea pana la 6-8 linguritze la o masa de legume, in jur de 150 gr cu totul, si poate ceva peste...
mai nou pe la 16 mai vrea lapte - 100 ml formula
la 18 150 ml cereale
la 20.30-21 150-180 ml lapte formula si somnic.
uneori mai cere noaptea sanul, dar mai mult de drag sa stea la san si atunci dimineatza mananaca numai formula ca la san nu mai gaseste mare lucru...e pe terminate.
doctoritza mea mi-a zis sa nu insist prea mult cu laptele daca mananca carne si ou zilnic, si acuma si ficatzel, pentru ca la cat mananca e destul, dar eu am observat ca isi creste singur si cantitatea de lapte.
cam asta este. La inceput manca mult mai putzin, dar vad ca de o saptamana mananca destul de bine.
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!