vacanta in Italia - recomandari
Raspunsuri - Pagina 15
crista-s spune:
Frumoooooooossssss rau de tot in Toscana !!!
De fapt eu sunt indragostita "lesinata" dupa Firenze (care insa nu are legatura cu vacanta la mare hahah)in particular si Toscana in general si dupa Siracusa in Sicilia. In Siracusa mi-ar place sa imbatrinesc ... asa cum americanii la batrinete iti tirasc oasele "obosite" in Florida mie tare mi-ar place sa le tirii in Sicilia. Acolo viata frumoasa, lume mai calda, soare - mai cald chiar si iarna, dulciuri minunate, plaje la 2 pasi...
Toscana in schimb un paradis verde, patria agriturismurilor si a mincarii si bauturii naturale, biologice , ecologice ... lumea insa mai plina de sine... ce sunt italienii mindrii de ei dar toscanii sunt cireasa de pe tort. La ei se vorbeste italiana curata, la ei vacile fac lapte mai gras si iarba e mai verde, vinul e mai bun hahah . Si cam au dreptate asta e adevarat !
Nu vreau sa se supere fetele din Romania ca m-am adresat in special celor din Germania in mesajul de mai sus. Insa din Germania pina la urma se ajunge mai usor si poti merge unde vrei, din Romania din pacate esti legat de agentie in general, trebuie sa iti alegi un loc din ceea ce iti ofera ei, iar ei vor oferii mereu numai locatii unde au contracte avantajoase pentru ei ..Asta si ca sa eviti de multe ori nebunia de la vama . Asa cum in Grecia parca nu mai exista si alte statiuni decit Paralia Katerini asa si ofertele pentru Italia daca nu e Rimini e Lido di Jesolo si gata ...
Eu as putea sa povestesc pina miine ca de "limbaritza " nu duc lipsa hahahah insa preturi mai greu ...noi suntem adeptii campingului deci preturi la cort da .. posed ... insa la hotel nu stiu. Acum fiecare cum e obisnuit, eu in Romania aveam "aere de mare doamna" si n-as fii stat la cort nici moarta hahh , acum dupa ce am facut experienta cortului nu as mai sta la hotel, e minunat sa vezi rasaritul ( sau apusul depinde cum ai cortul asezat ) direct din cort ... sa auzi tinerii cintind pina noaptea tirziu la chitara linga tine, sa ii vezi pe tinerii francezi, nemti, englezi si chiar si alte natii care umbla cu rucsacul in spate si dorm in sacul de dormit sub cerul liber in camping.Deci imi pare tare romantic. Si erau alaturi de noi de fiecare data si parinti cu bebei de citeva luni la cort. Intradevar bebei cuminti ca nu i-am mai auzit plingind (despre mine familia povesteste ca nu imi tineam limba in gura de urlete ... deci nu as fii fost buna de mers la cort hah ).
Mai mi-am amintit un loc frumos in Calabria , Praia A Mare .. plaja frumoasa stil Mamaia / Rimini insa fara hoteluri gigant, numai case /vile cu apartamente de inchiriat.
De fapt si in Toscana cred ca e cam la fel. Eu nu am vazut hoteluri ca pe litoralul Adriaticii. Dar nici inghesuiala de acolo si vinzatorii ambulanti si zapaceala de acolo cu "Ia gogoasa neamule!" .
Iar despre cit e de ieftin sau scump, in Italia toate hotelurile ( pina si campingul ) sunt mai scumpe decit in Franta sau Grecia. Insa cred ca mai scumpe in nord decit in sud. Iar Santa Margherita si Portofino pe continent, Porto Cervo si Porto Rotondo in Sardegna, Taormina in Sicilia ( dar asta e zona de povesti rezervata Irina - eu am fost pe acolo doar in trecere in luna de miere )cred ca sunt cele mai scumpe. In rest dupa noroc si probabil daca prinzi un last minute sau din contra faci o rezervare cu mult timp inainte ar putea sa fie avantajos. Oricum parerea mea de evitat luna august cind preturile urca la cer peste tot. Sfat pe care fetele din Germania nu-l pot urma, dupa cite stiu eu copii au vacanta acolo numai in august deci slabe sperante.
Pentru Laura, atentie ca dupa ce o sa vezi Budapesta s-ar putea sa te dezamageasca un pic Italia. Budapesta e superba: oras curat, vinzatori amabili si care vorbesc si cite 4-5 limbi straine, cele mai frumoase si mai elegante femei, taximetristi care nu i-au pielea de pe tine, restaurante cu mincare super ieftina si multa (o portie se poate minca in 2 fara probleme), hotelurile chiar si cele economice curate si elegante cu personal care nu stie cum sa faca sa fie amabil cu tine care esti in ochii lor un CLIENT nu conteza ca vii din America sau din cine stie ce fund de lume ... Deci pina aici e cam opusul Italiei ....
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56382&whichpage=1" target="_blank">vacanta in Italia -recomandari(2)
Irina,veve & croko
poze,poze,poze si iar poze