vacanta in Italia - recomandari
Raspunsuri - Pagina 13
iriale spune:
Caarra, la inceput a fost mai greu, dar cred ca asta ar fi fost valabil pentru oricare alta zona/oras, caci problema era "catapultarea" mea intr-o realitate cu totul si cu totul noua. A fost mai greu si cu limba, caci multe persoane vorbesc in dialect (este o caracteristica a italienilor in general) deci pt. mine care de-abia invatasem italiana nu era prea usor, dar incet-incet am perfectionat tot, lb. italiana si chiar dialectul pe care acum il inteleg foarte bine.
Aici e frumos, e mai tot timpul cald, e plin de palmieri si tot felul de copaci incarcati de flori, Messina este un oras "inghesuit" intre mare si munte, oamenii sunt primitori, nu sunt xenofobi, in general e ok. Sunt si aspecte mai putin placute, gen lipsa de job-uri si o vaga mentalitate mai inapoiata a unora...dar cum nimic nu este perfect, e bine si asa.
O zi buna.
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
doruletz spune:
IriAle, merci mult de reteta cu paste alla norma. O sa le fac intr-o zi desi nu cred ca vor fi la fel de bune ca cele de la 'sursa'. Am mai mancat si paste cu fistic, bizare pentru gustul nostru dar tare bune si ele. pe astea nu m-as incumeta insa sa le fac aici.
hehe, tumpi,uite uitasem de granite, mmmh , mie imi placea ala de limone.
caara, merci de aprecieri, pentru noi calatoriile sunt o pasiune, plecam deindata ce avem putin timp liber. Numai ca vacantele noastre seamana cu un maraton, rareori stam mai mult de doua zile in acelasi loc, iar cand ne intoarcem ne mai luam inca vreo doua zile de concediu ca sa ne odihnim .
Vara asta planuisem o calatorie pe meleaguri mai indepartate (in India sau in SUA) insa din motive 'obiective' () a trebuit sa ramanem pe aici mai pe aproape. Insa acum nu regret deloc ca am ales Sicilia, dimpotriva.
"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini
doruletz spune:
Asa cam asa ie bre vere narancea , situatia devine din ce in ce mai , d'aia nu putui si io sa calatoresc pe unde as fi vrut. da'lasa ca nici in Sicilia nu fu rau, ba chiar nu fu rau deloc auzi!
Laura Takacs spune:
Daca tot fusei in Italia, sa imi dau si eu parerea neintrebata. Noi am stat la Lido di Jesolo, care o recomand cu cea mai mare caldura (si la propriu si la figurat). Am stat la hotelul Vidi Miramare & Delfino, minunat si destul de rezonabil (104 euro pe noapte pt 2 persoane). Ne-am dus in jos la RiImini, care nu ne-am incantat prea tare, prea multa tiganie dupa parerea mea, cam prea "colorat". Nu a fost rau, dar calitatea a lasat putin de dorit, chiar cu cele 4 stele pe care cica le avea hotelul- cred ca l-au inaltat in stele mai mult. De la Rimini ne-am dus pe coasta de vest la Santa Margherita si Portofino. In Santa Margherita am stat la Hotel Metropole, asta a fost cam scump, dar serviciu si calitate ireprosabila. Desi e mai stancoasa coasta de vest, e mult mai frumoasa, galagie mai putina, calitate mai buna. Evident astea sunt parerile mele, la fiecare ii place probabil altceva.
Laura T spune:
Laura, iti multumesc ca ai scris si parerile tale, asa "neintrebata" cum zici tu, mi-ai adus o veste buna. Caci poimaine plecam la Lido di Jesolo. Abia astept sa vad cu ochii mei cum e, ca prea ati zis toate ca e super! La Aqualandia ati fost vreuna? se merita?
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 4 luni) si Ramona (3 ani si 3 luni)
poze_cu_fetele_mele
Alina spune:
Laura Tacacks ,ma bucur mult ca v-a placut in Italia.
Laura T,vacanata frumoasa si voua la Lido.
Noi mergem anul asta din nou,la Lido di Jesolo din 3 pina in 10 septembrie.Vom sta la hotel Heron,de data asta.Mai merge cineva atunci?
Fetele din Italia,
De la Lido di Jesolo vrem sa mergem citeva zile la Milano.Ma ajutati, va rog,sa gasesc hotel la pret convenabil.Ce hotele im recomandati?
Am vazut ca in Italia nu sunt Etap si Formule 1.
Alina
Laura Takacs spune:
Tizo, Lido de Jesolo e o alegere buna mai ales cand te duci cu copii, dar si altfel. Plaja e super, loc de plimbare seara cat vrei pe corso (il inchid traficului dupa ora 7), restaurante la tot pasul. Numai cum ziceau si alte fete pe aici, intre 1 si 3 sau 4 magazinele inchise. Si pe piele proprie am constatat ca nu serveste mancare gatita la amiaza, numai daca consideri pizza si calzone mancare gatita. Asa ca ne-am dus la market si am cumparat prosciutto si gorgonzola (branza aia cu mucegai) de la mama lor, ca sunt mult mai bune decat aici, si am mancat din traista in camera. Restaurantele mi s-au parut cam scumpe, dar e litoral, se explica.
Venetia e la 30-35kn de Lido, neaparat sa dai o fuga intr-o zi. Atentie numai ca la intrarea in venetia trebuie sa parchezi intr-un garaj- o fii si alte parcari inafara dar trebuie sa iei autobuzul. ASta costa 20 de euro pe zi, de fapt indiferent de cate ore stai, 24 ori numai 2. De la garaj poti lua waterbus-ului cum ii zic ei, si te plimba pe canalul principal, sau poti merge pe jos, faci 40 de minute pana in Piata San Marco.
Alina, noi in Lido di Jesolo ne-am dus fara rezervare, in Rimini am avut, dar camera putea si ne-am dus la hotelul de alaturi. In general gasesti camere, cred eu, ca pute locul de hoteluri. Te poti uita pe www.venere.com sau www.bookings.net, acolo au toate Tarile din europa, tu alegi evident Italia. Iti trebuie un credit card ca sa-ti tina rezervarea, dar nu ti-l taxeaza decat atunci cand te duci- poti plati cash nu e nevoie d ecredit card. Parerea mea despre hotelurile astea. Sub 4 stele calitatea cam lasa de dorit, oricum in Rimini la 4 stele a lasat, asta din Lido a fost superb. Dar, chiar daca ai rezervare, cand ajungi la hotel du-te intai si vezi camera, daca iti place o iei, daca nu, nu. Treci la alt hotel, ca sunt destule. Italienii cer pasapoartele la hotel si te pun sa completezi o hartie, cica e masura de securitate, si o dau la politie, sa stie care turist unde e.
Daca imi mai aduc aminte ceva va mai scriu, ca tare as fii vrut sa stiu anumite lucruri cand am ajuns acolo, sa nu ma bat de ele si sa invat din greseli.
Atentie la mopeduri si biciclisti! Moped nation nu alta! Ne-au innebunit, iar la biciclisti mai ca nu te calcau pe trotuar. Benzina era 1,30 euro litrul cand am fost noi, asta acum doua saptamani.
Taxa de autostrada nu-i tare ieftina. De la intrarea in Italia (din Austria) pana in Lido am platit daca nu ma lasa memoria 25 de euro aproape. Merita sa platesti, pt ca drumurile de lanaga autostrada sunt aglomerate, iar avantajul pe autostrada e ca e fara limita de viteza si e foarte buns (asfalt).
iriale spune:
Alina si Laura, atentie, si pe autostrada exista limita de viteza (120 km/h).
Distractie placuta celor care veniti in Italia! Si, daca imi permiteti un sfat pentru viitoarele voastre vacante, sunt o multime de alte locuri minunate pe aici, nu doar Jesolo...amintiti-va de plajele din Sicilia si Sardegna, apoi Roma, Firenze, Napoli, Coasta Amalfitana, Coasta Adriatica (dar nu Rimini, prea "populara", mai degraba Riccione, mult mai eleganta, sau Pesaro)....multe, multe...iar in Sicilia "mea", trebuie sa vedeti neaparat Taormina si Giardini Naxos (iubite si pomenite chiar si de Mircea Eliade in Jurnalul sau).
Numai bine si vara frumoasa in continuare (eu m-am intors deja la boriu, of)
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
iriale spune:
Vroiam sa zic "la birou"...ha ha
IriAle