Dureri dupa laparoscopie

Dureri dupa laparoscopie | Autor: Elise

Link direct la acest mesaj

E normal sa am dureri dupa laparo?

Am facut op. acum 3 saptamini (ovare +trompe).

Nu stiu daca sa ma impacientez sau nu...
Durerile sint destul de mari, localizate in partea dreapta, si cred ca ar trebui sa imi vina CM zilele astea.... asta daca nu cumva hemoragia de dupa laparo a tinut loc de ciclu.

Nu stiu ce sa fac: sa mai astept, sau sa ma duc urgent la un control?
O fi normal, n-o fi?

PS: si inainte de laparo aveam dureri, dar alea erau de la un chist ovarian mare, care apasa pe diverse altele. Acum, nemaifiind chistul... cred ca n-ar trebui sa mai doara nimic? Sau e posibil sa se fi format din nou in 3 saptamini ?!

Elise

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Elise, parerea mea e ca ar trebui sa te duci la un control. Vad ca vorbesti de o hemoragie. Eu am avut o scurgere cateva zile...atat. Am o luna de la operatie si ma simt bine.
Hemoragia de care vorbesti nu are cum sa tina loc de ciclu. Poate te doare din cauza ca trebuie sa-ti vina.
Ai ridicat...ai facut efort..sau ai avut contact sexual si poate din cauza asta?

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Anca..n-am avut contact .... am o rana proaspat cauterizata shi n-am cum sa am contact citeva sapt..... N-am ridicat (nu cine stie ce) dar am inceput serviciul de vreo sapt. (12 ore pe zi... bine, lucrez in birou, nu car, nu sap) si de atunci am inceput sa am dureri vagi, care acum s-au accentuat.

Eu dupa op. am avut hemoragie masiva, care s-a oprit cam in 6 zile.
Ma doare in partea dreapta, e o durere continua, ca o arsura, cu sold cu tot, si din cind in cind ascutia (crampe).

O fi oare normal sa doara la primul CM dupa op.?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Mie tocmai mi-a trecut ciclu dupa operatie. A tinut 7 zile, foarte abundent si dureri ingrozitoare.
Asa o fi normal, nu stiu ce sa spun. Dar pentru linistea ta, du-te la dr. si vezi ce spune.
Sanatate multa!

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Elisa,

Suna-ti medicul, e posibil sa fie ceva aderente create de la laparoscopie, tinad cont de tipul de dureri pe care il ai

Mergi la inceput

MadaS, aderentze asha repede?!
Am 3 sapt. de la laparo!!
Si, oricum, am luat antibiotice si antiinflamatoare tot timpul asta!!

Ce ma ingrozeste pe mine e ca nenoricitele astea de aderente nu se vad la echo - se vad doar la op. (eu am avut inainte de op., si habar n-am avut). Adica sa inteleg ca... pot sa ma op. din nou? Si dupa aia sa fac iar aderente in 3 sapt si tot asa?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Aderente de la interventia laparoscopica facuta in urma cu o luna???
NO WAY!!! Nici gand ! nu are cum e mult prea devreme! Aderentele se fac in ani!
E altceva Elisa, nu aderente. Du-te oricum la dr.
Dar pentru ce a fost facuta laparo?
Tu scrii trompe si ovare. Ce anume? Ca se poate ca specificul diagnosticului pe care l-ai avut sa genereze aceste dureri. Prin laparo se rezolva multe si vindecarea dupa, inclusiv durerile depind de diagnosticul pentru care s-a facut laparo.
Nu te impacienta! Du-te la doctor. Sanatate.
Suna-l pe medicul care te-a operat si spune-i ce se intampla poate te lamureste el! Eu il stresam zilnic pe medicul meu dupa laparo.

Mergi la inceput

lachione,

am avut salpingita (si aderente), chisturi ovariane bilaterale mari (peste 5 cm), ovare micropolichistice (si de portelan: s-a facut decorticare), ambele trompe infundate de tot si strangulate de aderente, ambele palnii lipite de ovare... o pagina intreaga de diagnostice
Problemele s-au rezolvat in urma op. (care a durat vreo 4 ore) si am inteles ca singura pb. in coada de peste ar mai fi trompele, care s-ar putea infunda din nou cam in 6 luni, motiv pt. care in vara tb. sa fac un HSG.

Ma gindesc ca, fiind o interventie destul de complicata, e normal sa am dureri: pb. mea e ca dupa op. m-am simtit bine si m-au apucat acum, brusc!!
Am facut eu ceva gresit?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Elise - eu sunt stan patitu' cu aderentele - astea se reformeaza (ti-am mai scris, parca), dar in timp si in nici un caz in 3 saptamani. Si eu dupa a 2a laparo, am mai avut dureri.
Probabil, iti vine CM. Tot la fel, s-ar putea sa reactioneze si organele tale, acum sa inceapa sa functioneze cum trebuie si tu din pacate, sa simti diverse.
Iti doresc multa sanatate si intreaba doctorul.
Chiar sunt si eu curioasa.
Beatrice

Mergi la inceput

eh, m-am mai linistit, cel putin cu aderentzele....
ceva dureri difuze am mai avut si eu dupa op., dar astea de acum chiar sint insuportabile: nu pot sa ma misc din pat si am luat 3 Piafen pina acum....

O sa mai astept pina maine (poate e de la CM), daca nu-mi trec si nu apare CM, maine dimineata fugutza la dl. doctor....

Elise

Mergi la inceput

alta belea: mi-am luat temp. bazala: 37.7 - 38.1 (le juma de ora diferenta).
Ovulatie ar fi trebuit sa am pe 3-8 februarie.
Gravida nu sint.
O fi vreo infectie?

Elise

Mergi la inceput