HISTEROSALPINGOGRAFIE(HSG)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Eu la Cantacuzino nu am fost internata deloc.Am dat 1 milion la dr. si 500 la radiolog.M-a durut putin cand a introdus substanta de contrast.Dupa am plecat cu masina direct acasa, in ziua aceea am sangerat putin, dar apoi nu am mai patit nimic. nu am folosit nici macar un banal algocalmin si eu m-am dus blindata cu tot felul de analgezice.Iar CM a fost fara dureri, cand de obicei era f. dureros.
Verifica ce fel de substanta de contrast vor folosi ! Cea mai buna este "omnipac", pe care o gasesti la farmacie la pretul de 1.500.000 lei, daca nu o au in spitalul respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty13ro spune:

Buna. Asta e mesajul pe care l-am postat la "aspirante optimiste" si nu mi-a raspuns nimeni pana acum...poate stiti voi:
"Nu stiu daca va mai amintiti de mine caci n-am fost prezenta in ultimele luni. N-am avut timp sa citesc ce s-a mai intamplat pe aici dar voi incerca sa recuperez.
Eu n-am mai facut nimic interesant in ultima vreme, doar am muncit. Ieri am fost la medic, mi-a facut ecografie si totul e ok asa ca m-a trimis la maternitate sa fac histerosalpingografie. Am citit la 'subiecte fierbinti' tot ce am gasit pe tema asta si nu pot sa spun decat ca mi s-a suit stomacul in gat. Am citit ca daca VSH e mare nu se mai face HSG, dar nu am gasi ce importanta au celelalte analize pe care mi le-a dat sa le fac, respectiv fibrinogen si ex. urina. Pleaseeeeeee, daca stiti spuneti-mi si mie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

betty, in primul rand bine ai revenit printre noi! Am citit mesajul tau si la aspirante ...dar eu personal nu am auzit ca e necesar sa faci fibrinogenul si examenul de urina inainte de HSG.

Eu am facut doar VSH. Sper ca cineva sa iti poata raspunde la intrebare.

Bafta multa !
dulce,
relya

Mergi la inceput

Merci Relya, sper sa aflu pana la urma.
Te pup si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Fetelor,de ce daca ai VSH-ul mare nu se face HSG? S-a intimplat la cineva sa nu faca din cauza asta? si ce trebuie sa facem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Valoarea mare a VSH-ului stiu ca poate indica prezenta unei infectii.
Sanatate si , Beatrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Salutare tuturor!

Eu sunt mai noua ca prezenta pe acest forum, dar am tot citit mesajele voastr de vreo jumatate de an. Astazi am facut si eu o HSG si ca urmare, mi-am luat o zi libera.
Ca sa fiu sincera, eu nu am fost pregatita prea tare de doctora, nu mi s-a facut nici o injectie inainte, doar mi s-a luat sange in aceeasi dimineata (probabil ca dupa asta deja eram destul de slabita). Oricum HSG m-a durut destul de tare (cand mi-a injectat linchidul si cand mi-a facut radiografia propriu-zisa). Senzatia era foarte ciudata, parca erau dureri mentruale dar foarte mari, imi venea si sa lesin si sa vomit, am fost ametita vreo ora.
Nici acum nu mi-e prea bine, simt ca ma apasa ceva in partea dreapta, si am facut HSG la 9 dimineata.
Rezultatul a fost ca uterul este in retroversie si mai este si deviat pe o parte si mai am si trompele foarte subtiri, poate ca acestea ar putea fi cauzele durerilor foarte intense, nici nu stiu ce sa zic.

Daca m-ar fi repvenit doctora , sigur nu ma duceam singura, l-as fi luat pe sotul meu cu mine. Eu mi-am imaginat ca ma duc ca o floare, imi face o radiografia si plec bine merci la seriviciu ... ei bine n-am mai fost in stare sa ajung la munca.

Nu stiu daca are vreo relevanta, dar eu la ciclu am dureri destul de mari, uneori imi vine sa si vomit de durere ... am avut cazuri (prin tinerete, inainte sa imi incep viata sexuala) cand ma treceau traspiratiile de durere, nu puteam manca nimic, vomam, eram 2 zile o leguma ...

Sper sa nu va fi speriat foarte tare, dar v-am zis realitatea, ca sa nu va duceti nepregatite ... cum m-am dus eu. Dupa cate am vazut pe forum, nu la toate fetele doare, dar mai sunt si exceptii

Va pup pe toate si va doresc cat mai putine investigatii si cat mai multi copii

Uitati ce am gasit pe net despre HSG:

Este investigatia prin care se verifica permeabilitatea tractului genital. Se recomanda a se efectua la cateva zile de la incetarea menstrei, iar ca masura de precautie inainte de aceasta investigatie se efectueaza un test de sarcina. Histerosalpingografia consta in injectarea unei substante de contrast prin colul uterin, dupa care se efectueaza radiografii. Se pot depista tumori uterine, malformatii, lipirea cavitatii uterine, leziuni la nivelul trompelor. Histerosalpingografia nu se efectueaza in caz de infectii vaginale, ale colului uterin si nici in situatiile in care exista o suspiciune de sarcina. De multe ori, femeia poate ramane insarcinata dupa histerosalpingografie, datorita efectului de "lavaj mecanic" pe care il are aceasta investigatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Eu am facut doua HSG: una la Municipal si una la Giulesti. Prima a durat douazeci de minute si m-a durut atat cand a injectat substanta de contrast ( Omnipaque)cat si pe urma ( 2 ore) : rezultat - trompe slab permeabile, lungi, foarte cutate.Nu mi s-a facut nici o pregatire prealabila. A doua a durat 7 minute, nu m-a durut nici cand a introdus substanta de contrast (ultravist 370) nici pe urma, chiar deloc si mi s-a dat o supozitoare cu Scopantil pentru a relaxa muschii. Rezultat : singura trompa - permeabila, dar cu aderenta la capatul dinspre ovar. Deci difera in functie de spital si de medic, atat procedura cat si timpul in care este facuta. Iar durerea este influentata si de gradul de suportabilitate al fiecaruia.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Si eu am facut HSG la Giulesti. Interventia a durat citeva minute, aproape ca nici nu mi-am dat seama cind s-a terminat. M-a durut putin doar cind mi-a bagat si mi-a scos ustensilele, iar apoi totul a revenit la normal- m-am dus la munca, menstruatia din acea luna a fost normala, etc.
Curaj, fetele, trece foarte repede!

Mergi la inceput

Neatza!
Iriss mama, chiar atat de tare doare? Si eu am uter in retroversie si am probleme la fiecare menstruatie din cauza asta...inseamna ca o sa ma doara si pe mine ??????????????????
Bine macar ca stiu despre ce e vorba si la ce sa ma astept...
Va pup.

Mergi la inceput