HISTEROSALPINGOGRAFIE(HSG)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu am luat un Ketonal inainte - e mai puternic ca altele - si a fost ok.

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

quote:
Originally posted by Anca Wish

Lucia, ce injectie?????? Nu am auzit pe nimeni care sa fi facut vreo injectie.
Iar in legatura cu durerea, parerile sunt impartite. Pe unele fete le-a durut mai tare, pe altele mai putin. Mie mi s-a parut suportabila. Doare cand iti deschide uterul si cand baga substanta de contrast, dar durerea nu e continua, iar interventia dureaza cateva minute.

Iti tin pumnii!

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

multumesc fetelor,m-ati linistit.Eu auzisem de o injectie si m-am cam speriat.Daca era de facut in alta parte nu era asa mare problema.As mai avea o rug. la voi:n-am mai beneficiat cam de mult timp de serviciile din spitale:cam cat se da la o asa interventie.Il cunoaste cineva pe dr.TARPAN de la Giulesti?E bun ca medic?Am ajuns la el dintr-o intamplare.E adevarat ca nu trebuie sa ai probleme de genul:o inflamatie sau altceva de genul asta,cand faci HSG-ul?Va pup pe toate.Sunteti niste dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Draga Lucia, imi pare rau ca nu am fost mai clara. Cand am zis ca nu e cel mai rau lucru care ti se poate intampla, nu ma refeream la viata in general, ci la tratamentele si investigatiile ce se fac in cazurile de infertilitate. Uite de exemplu mie cel mai groaznic mi s-a parut cand, internata fiind pentru laparoscopie mi s-au facut doua clisme ..., sau cand a trebuit sa dorm cu cineva in pat la Giulesti pentru ca erau prea multe internari, sau cand stateam la doi centimentri de saloanele cu cezariene la care veneau tatici peste tatici imbujorati cu flori si hainutze pentru bebele ce tocmai li se nascuse si io ma chinuiam cu HSG si alte prostii ... Chestiune de interpretare. Si o cauterizare m-a durut mai tare decat HSG de exemplu. La asta ma refeream ... . Si vorbesc numai de durerile din timpul procedurii. Seara m-a durut burta serios de tot.
Se pare ca trompele mele nu sunt deloc infundate dar sunt foarte subtiri si de aceea, dr. Niculescu, a carui pacienta sunt, mi-a dat tratament cu perfuzii. Nasol, speram din tot sufletul sa nu fie nevoie.
Iti doresc numai bine

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_smn spune:

La mine nu a fost dureroasa, mai mult am fost speriata de cele care au spus ca durerea este insuportabila!

Cristina si bebelusul Mihaita (11.05.2004)
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=277880526

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

nu trebuie sa ta sperii de ce discutam, noi dicutam ca sa stim, ca sa nu traim in ignoranta. Mie mi-ar fi placut sa stiu chestiile astea inainte sa fac hsg. Din pacate m-a durut (trompa infundata bocna) si.. nici macar nu am stiut de ce m-a durut! deabea pe DC am aflat

as fi vrut sa stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arnoldina spune:

Buna,

Va scriu pt ca si eu urmeaza sa fac aceasta interventie saptamana viitoare. Eu sper ca totul sa fie ok. Ce nu stiu este daca trebuie sa te interneze o perioada. Nu as vrea sa raman in spital...Si daca puteti sa imi spuneti care sunt tarifele pt. HSG... Va multumesc si va doresc o zi frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Draga Arnoldina,

Mie mi-au facut internare de zi. Adica m-am dus dimineata frumos la spital, cu capot, papuci, camasa de noapte, sosete (ce era frig), m-au internat, am asteptat vreo 3 ore pana s-a terminat cu vizitele si operatiile, dupa care mi-au facut HSG. Dupa aceea m-au mai tinut 2 ore, ca nu cumva sa mi se faca rau.

Anul trecut am facut HSG gratis. Anul asta din pacate spitalul nu mai avea solutie de contrast, asa ca a trebuit sa o cumpar eu (400.000 lei). Ai inteles cred ca am fost la spital, si nu la vreo clinica particulara. Desigur, anterior mersesem la cabinet la dr. si el mi-a zis ca doar in spital se poate face. Iar daca esti asigurat, nu platesti nimic.

Iti doresc numai bine si sa nu te doara deloc (adica sa nu ai trompele infundate).

Cu speranta,

Tabitha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Buna!
Cred ca durata internarii depinde de spital: la Giulesti te tin pina a doua zi, din cite am vazut, ca sa fie siguri ca nu ai nici o pb. dupa HSG.

Si toate fetele sustineau ca sint dureri in sensul ca SIMTI cind iti introduc lichidul, simti si cind iese ..dar nu ceva insuportabil.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Depinde foarte mult unde o faci. Pe mine la Sp. Sf Pantelimon dr Ancar m-a tinut numai cateva ore (dar mi-a incurcat filmele si deci am fost degeaba ...) iar la Giulesti m-a tinut pana a doua zi. Daca ai bilet de trimitere de la medicul de familie si adeverinta de la serviciu ca ti se platesc la zi cotizatiile catre casa de sanatate si in ce cont, oficial, totul este gratis. Practic, la Giulesti eu am dat 300 la radiolog (HSG este o radiografie), 500 la dr si cateva sute am mai avut marunt pentru asistente, infirmiere si alte nevoi.
Mai pune intrebari daca mai ai, e foarte important sa fii macar putin pregatita.
Multa sanatate!

Catalina

Mergi la inceput