O singura biserica ?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Sabina
[size=2]hihihi
Bach a venit peste vivaldi si a copiat niste concerte si le-a facut geniale prin asta.

da, dar asta face ca vivaldi sa nu mai fie "adevaratul" vivaldi

si cu asta, basta, mi-am luat jucariile si am plecat

(casandra, si mie sf. augustin mi-e f drag... nu mai intru in detalii...)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

quote:
Originally posted by Sabina
[size=2]hihihi
Bach a venit peste vivaldi si a copiat niste concerte si le-a facut geniale prin asta.

da, dar asta face ca vivaldi sa nu mai fie "adevaratul" vivaldi

si cu asta, basta, mi-am luat jucariile si am plecat

(casandra, si mie sf. augustin mi-e f drag... nu mai intru in detalii...)

stiu ca esti tare grabita...da nu mai citi(cita)trunchiat, ca se intelege altfel decat am vrut eu sa spun.
asta era mai important:
quote:
unde e adevaru??? La vivaldi de duzina sau la bach genial? ( ca si vivaldiare lucruri geniale, asa ca...daca nu era bach, poate ca noi credeam ca concertele alea sunt adevarul...dar vine bach cu pana magica si ne da alt adevar!
chestia cu Adevarul n-avem cum s-o stim, ca de aia suntem noi oameni si Dumnezeu e Dumnezeu.

Iar credinta nu se poate altera, cred ca numai formele ei de manifestare

si tu ai inteles f bine, da nu vrei sa te dai batuta

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
draga ideea era ca sfintii au pastrat credinta nealterata, ce-ar fi daca peste partiturile lui bach venea nea gh. si scria si el cate ceva?! nu diferenta era probleama, ci adevarul

Care adevar, bre? Eu sint de acord cu ce a zis si Casandra, primilor crestini nu le-a ars de dogme. Dogmele s-au "inventat" mai tarziu. Iar ca sa zici acuma ca filioque e corect si "invers" nu, e ca si cum ne-am apuca sa comentam o poezie de Eminescu si sa zicem ca numai un comentariu e "corect" si ca numai ala care l-a scris stie el sigur ce-a fost in capul poetului. In scripturi nu se dau, dupa stiinta mea, indicatii privind ritualul religios. Christos a zis "faceti aceasta in amintirea mea", nu a mentionat ca inainte trebuie facuta vreo rugaciune pt ca Sfantul Duh sa se pogoare peste daruri, dar nici nu a zis ca e interzis sa se faca - da' acuma, iaca, diferenta cer-pamant intre ortodocsi si catolici pe tema asta. Asa ca, de unde stim pana la urma care e "adevarul"? Stim cum au interpretat unii si altii o anumita problema, atat. Adevarul nu se afla in traditie, traditia ar trebui sa fie pastratoarea a ceva, si nu motiv pentru ceva. De aia mi se pare mie ca toata chestia asta cu diferentele dogmatice e un fel de vorbit discutii - si nu ma refer la noi, ma refer la capii bisericii insisi. Mult mai dureros mi se pare faptul ca din cauza setei de putere, biserica lui Christos e impartita in doua si in noua. Macar pe protestanti tind sa ii inteleg, ei au reactionat pe baza unor idei intr-adevar diferite, menite, pe undeva, sa scada din importanta clerului (corectati-ma daca gresesc). Dar ortodocsii si catolicii, ce au avut fratele meu de impartit, ca nimic nu mi se pare esential. Si daca tot au avut de impartit, mai am si io un of: ce cautam noi, care ne batem cu caramida in piept cu latinitatea noastra de nu mai putem, alaturi de biserica rasariteana? Chiar va rog cine stie, sa ne spuna, ca alfel iar ma apuc sa ma "docomentez" o zi intreaga si dupa aia trag o postare luuuunga pe care n-o s-o citeasca nimeni.

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

nu, sabina, tu nu ai inteles, imi pare rau

dar intervine din nou aspectul despre care am scris nu de mult pe alt subiect, ok: desi vorbesc pe inteles, nu ma puteti pricepe:)

da, e vorba de credinta primilor crestini (si cu asta raspund si catalinei) - care, e drept ca atunci nu aveau nevoie de dogme, tocmai pentru ca erau putini, o "turma mica", si foarte aproape de Iisus (cronologic vorbind) - numai ca imediat cum invatatura lui Iisus a inceput a fi interpretata gresit (mai, care nu stiti de erezii macar spuneti, nu combateti in gol ca o bicicleta fara lantz) a fost nevoie de niste "legi" care sa clarifice mentinand curata credinta primara

un exemplu: dumnezeirea lui Iisus, natura duala, Sfanta Treime, etc etc etc (da, sabina, nu am timp;)

astrea sunt dogmele, fetelor, nu ceva bagat pe gat cuiva cum credeti voi, adica niste "reguli fara acoperire":))

catalina mama, filioque vad ca nu stii, dar scrie in Biblie cum ca Sf. Duh vine de la Tatal, acuma nu stiu cum au ajuns catolicii (si de ce) la aceste interpretari (inclusiv "purgatoriul", ca Iisus nu vorbeste decat despre "focul vesnic":))

cat despre adevarul pe care il tot puneti in ghilimele, raspunsul meu nu va va multumui, dar asta e: nu suntem dragelor la matematica, exista si adevaruri date prin revelatie si har... dar asta e credinta, sa crezi stiindu-le ca adevarate lucuri care altora par... absurde

si daca unii se simt mai intelepti in afara ritualurilor, asta e treaba lor, nimeni nu se mantuieste cu forta

va rog periteti-mi sa ma retrag acuma, bine?

...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

eu am inteles foarte bine ce vrei sa spui.Dar Adevarul nu avem cum sa-l cunoastem noi, cel putin nu aici.
Noi credem in ceva care nu poate fi demonstrat( ca de aia e credinta, si nu stiinta),dar e adevarul nostru personal.Cum putem fi atat de trufasi incat sa pretindem ca noi avem adevarul absolut? Chiar si cei aproape de Iisus in primii ani, care avusesrea revelatia...sunt oameni...iar deficientele de comunicare sunt f mari.

Iar revelatia iarasi nu poate fi demonstrata, slava Domnului.Norocul celui ce are parte de ea.
Tu ai fost prima care ai aruncat manusa cu mantuirea doar prin dreapta credinta...
ca noi nu de asta vorbeam:)
deci....nu stiu cum e mai bine...tu ti-ai gasit adevarul si nu mai ai de ce sa iesi din carapace,ci doar sa-l mentii viu...eu una probabil ca n-am sa-l gasesc multi ani de-acum inainte...de aia e bach mai mare si mai tare, el e unul din aia rari care aveau adevarul in ei.
Comparatia cu vivaldi era menita doar sa demonstreze ceva asemanator cu ce-a facut Iisus cu legea iudaica....si crede-ma ca nu e fortata.bach a facut ordine in muzica, la fel ca Iisus in religie.
acu ma intelegi mai bine?
mai e ceva.Intodeauna am sustinut ca aia carora le-a placut concertul sunt mai fericiti decat aceia care ies nesatisfacuti din sala...fara nici un fel de ironie.
asa ca tu choiar n-ai de ce sa te retragi sau sa te simti ofesata in vreun fel.
fii buna crestina si ajuta!

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

de-asta te iubesc eu pe tine, sabinutzo

io ma retrag ca nu mai am timp, mama draga, ca altfel, cu autocenzura mi-e mai greu

ps: dar sa stii ca ma indoiesc la faza cu "multi ani de acum inainte"... nu stiu de ce, dar... cred ca esti pe drumul cel bun
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

la faza cu multi ani....nu stiu, poate ca adevarul religios zace undeva in mine,adica de fapt stiu sigur ca asa e, dar io mai am si altele...la care toata viata o sa tot duc lupte.

pup.

Sabina si Sofia Galagia

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

O parere din "exterior":

Tendinta este in mod evident centrifuga iar orice unificare este utopica intrucat tot ce razbate din fiecare grup este egoismul autosuficientei.

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
catalina mama, filioque vad ca nu stii, dar scrie in Biblie cum ca Sf. Duh vine de la Tatal, acuma nu stiu cum au ajuns catolicii (si de ce) la aceste interpretari (inclusiv "purgatoriul", ca Iisus nu vorbeste decat despre "focul vesnic":))

Gandacelule mama, mai stiu si io cate ceva pe ici pe colo, evident ca nu asa de bine ca tine, dar iaca, intreb in stanga si in dreapta, poate m-oi mai destepta. Pacat insa ca nu mi se raspunde la ce intreb, pentru ca atunci cand la intrebari simple se dau raspunsuri care tind sa fie tot mai complicate, parca-parca ceva nu e in regula...
Acuma, nu te supara pe mine, dar am senzatia ca nu ai parcurs subiectul asta cap coada, pentru ca reiei niste chestii care s-au discutat deja. Ma insel?...
Si uite, ca sa vezi ca nu sint completamente batuta in cap, imi amintesc ca pozitia asta cu revelatia si harul in lipsa de argumente am mai auzit-o undeva pe aici pe forum... oare unde?... oare unde?...

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

iti zic io sigur ca n-a citit super atent, ca are 2 bebei,dintre care una care face traznai peste traznai si altu de tzatza, ce vrei si tu acuma

iar aia cu revelatia sa stii ca asa e, pt ca altfel nu ai putea sa crezi.ca dovezi ca Dumnezeu exista nu-ti da nimeni.
E pe undeva in aceeasi zona cu inspiratia la artisti...unii are ,altii( ca mine azi si ieri ) n-are

Sabina si Sofia Galagia

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput