O singura biserica ?
Raspunsuri - Pagina 6
Sabina spune:
quote:
Originally posted by gandaceluquote:
Originally posted by DARAEL
Inainte de acea clipa extraordinara care va fi in ziua in care bisericile se vor uni, astept sa vad acea Minune Dumnezeiasca in care parerile voastre, fetelor, NU vor fi atat de diferite................. si veti vibra fiecare cu Sufletul in alta tonalitate, dar in Armonie, sub bagheta Marelui Dirijor, slavind si Cerul si Pamantul........... zambind Vietii indiferent ce manifestare are Ea, catolica sau budista, hindusa sau iudaica, sau ortodoxa sau chiar atee......
darel... mie imi place mult cum gandesti... dar aici miroase a masonerie de imi muta nasu din loc
Si ce daca, si ce daca?
adeka...ce vrei sa spui cu asta...e bine sau e de rau?
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
gandacelu spune:
ca tot ma duc la culcare de 1 ora...
sunt impotriva ecumenismului oficial (motive dogmatice clare, s-au discutat) dar nu impotriva rugaciunii impreuna
si eu in canada am fost intr-o capela catolica (cand era zapada cat casa si eram blocati in campus) si am fost foarte impresionata atat de (sa zicem, ca alt cuvant nu gasesc pe moment) pietismul slujbei, cat si de diversitatea celor care se rugau...
m-am simtit minunat, a fost un moment rar, pe care nu-l voi uita lesne... dar recunosc ca sunt multi care tuna si fulgera impotriva acestei divesitati, tocmai pentru ca nu au iesit din barlogul lor...
problema e judecata pe care o aplicam "celorlalti": conform credintei noastre, e singura "dreapta"...
atunci?
nu putem spune despre "ceilalti" ca nu se mantuiesc, pentru ca nu avem dreptul sa judecam...
atunci?
mie mi-a placut raspunsul Pr. Rafail (Noica): nu putem spune ca "ceilalti" nu se mantuiesc, doar ca isi risca mantuirea
pentru cine nu stie, in bisericuta Pr. Rafail din Essex se facea rugaciunea inimii in cor, in toate limbile... poate ca si indiferent de apartenenta religioasa (dar nu bag mana in foc)
pupici
ma duc la nani
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Sabina
e bine sau e de rau?
noapte buna!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
darel... mie imi place mult cum gandesti... dar aici miroase a masonerie de imi muta nasu din loc
Trebuie sa recunosc ca m-ai spart cu masoneria ! Ma vede cineva pe mine tropaind cu faclii, colane si o toga maaaare pe umeri in cadrul unei societati „secrete” cae-si face publicitate la stirile PRO de la ora 17 ???
quote:
Si ce daca, si ce daca?
adeka...ce vrei sa spui cu asta...e bine sau e de rau?
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
E de bine !!!
Cel putin asta e parerea mea: ca e bine ca am mai intrat o data pe subiect si ca pot sa va marturisesc, pe cuvant de pionier, ca, asteptand unirea bisericilor, voi imprasia acum, aici, cate o pentru fiecare om de pe acest Pamant, indiferent de credinta sa si indiferent de biserica/templul/moschea sau pestera unde doreste sa se roage.......
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by gandaceluquote:
e bine sau e de rau?
noapte buna!
Trebuie sa recunosc ca acesta este un raspuns mai decat cel cu masoneria !!!
Gata, am fugit si eu sa fac !
Sa fiti iubite !!!
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
conchita spune:
neah, nu a masonerie neaparat, ci a baha'i. plus mai multe: Darael nu te supara pe mine, dar la topicul despre politete s-a zis clar ca o floare nu se da decat la sotie si/sau iubita. asa ca ori vii cu bratul, ori nu mai inoportunezi deloc cu cate o buruiana de mantuiala. sincer, as prefera ultima varianta, ca-s intoleranta si fazele astea imi amintesc cand stateam la masa cu prietenii si, cand era discutia mai pasionanta, aparea fro tanti insistenta sa ne intrerupa total aiurea, cu haolica, da un trandafir la satz traiasca frantuzoaica. vai, imi venea sa-i dau cu trandafiru in cap.
asadar, Gandacel, bine ai venit. tocmai aia spuneam si eu: atata vreme cat deranjeaza sarbatoarea mediatica, de ce se manipuleaza lumea cu argumente care tin de provenienta respectabilului sfant?
nu-s diferente? tonalitate cosmica si alte cele? vai, ce lume roz!
sa luam spre exemplu catolicii din nordul sarac al Braziliei. de fapt, pe femeile brazilience din zona respectiva. ele considera ca pruncii care refuza sanul, sunt slabi, se nasc prematur, sau in general pruncii care nu supravietuiesc singuri lasati acasa (femeia e la munca) dovedesc o lipsa de apetit pentru viata. si trebuie lasati sa moara. de fapt, trebuie ajutati sa moara, facandu-se astfel voia Domnului.
ah, sa nu uit floricicile
cataghe spune:
Mei, explicati-mi si mie va rog, de ce orice indemn la "pace si buna intelegere" suna musai sau a masonerie, sau a baha'i, sau a mai stiu eu ce? E chiar atat de greu de crezut ca sunt oameni care chiar asa gandesc fara a fi indoctrinati?
Curiozitate personala.
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
cataghe spune:
quote:
Originally posted by conchita
nu-s diferente? tonalitate cosmica si alte cele? vai, ce lume roz!
sa luam spre exemplu catolicii din nordul sarac al Braziliei. de fapt, pe femeile brazilience din zona respectiva. ele considera ca pruncii care refuza sanul, sunt slabi, se nasc prematur, sau in general pruncii care nu supravietuiesc singuri lasati acasa (femeia e la munca) dovedesc o lipsa de apetit pentru viata. si trebuie lasati sa moara. de fapt, trebuie ajutati sa moara, facandu-se astfel voia Domnului.
So? E urmarea catolicismului sau a saraciei lucii in care traiesc? Ortodocsi habotnici cu comportamente deviante nu s-or fi iegzistand? Nu sunt mame ortodoxe care isi lasa pruncii sa moara sau chiar ii omoara ele(ca tot veni vorba de stirile de la ora 5!)? Propovaduieste cumva biserica catolica ceea ce fac femeile din nordul sarac al Braziliei? Zau, Ana, care-i legatura cu subiectul? Sincer, nu pricep... nu te supara
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
conchita spune:
Cata, pai si mame ortodocse, ce, nu se poate? care fac pacate in numele lui Dumnezeu. se poate, cum nu. am si spus ca un britanic din nobilimea catolica nu s-ar duce la tartasesti, asa cum tu, ca o mama normala, nu te-ai identifica braziliencelor catolice din mediile sarace. tot crestini suntem, nu? totusi, de ce refuzi sa o privesti ca pe o catolica in primul rand, ma rog? ca atitudinea ei este suta la suta bazata pe interpretarea locala a religiei! ;)
ce voiam sa arat e ca diferente exista si sunt de substanta, nu neaparat intre cultele crestine, cat intre societati - si astea sunt cele care ne tin departe. diferente care tin de stadiul economic al societatii/comunitatii respective-de aici interpretarile locale ale crestinismului-, plus de gradul de educatie si cultura.
ce vreau eu sa spun e ca sunt sceptica, pentru ca in norma toate sunt roz si ideale, cum le vede Darael si altii ca el, dar norma nu se pupa cu realitatea. toti impartasim valori de toleranta si solidaritate in principiu, dar cand suntem pusi intr-un context real, se schimba calimera.
si e logic sa se intample asta. stam la computer si vorbim aici, intre prieteni, despre terte persoane fara fetze macar. adica nu ne reprezentam intamplari concrete, persoane reale cand vorbim ca da, hai sa ne unim. dar pe strada, ar fi de ajuns sa se apropie un martor al lui iehova sau unul de-al lui Bivolaru sa vorbeasca despre Iisus frate cu Buddha ca am da la spate orice idee roz despre unirea intre crestini. sau sa aflam ca din noua dogma unita ar face parte si obligativitatea purtarii basmalei, a hainelor cuviincioase, a bentitei la elevi sau mai stiu eu ce alte nazdravanii pentru ca asa au hotarat capii bisericilor crestine cand au pus unirea la cale: adunand ce e mai aproape de canon din fiecare cult.
citeam deunazi despre cum indienii nu ii considera hindu pe occidentalii din Hare Krishna care vin in pelerinaj prin tara lor. nu suntem numai noi, crestinii, cu reprezentari a ceea ce este pur in propria religie si cine e mai aproape de El, mai sunt si altii. e tendinta naturala sa ne organizam mental lumea inconjuratoare in ai nostri, ai vostri, restul lumii. eu chiar nu vad fiinta umana traind in unitate si consens deplin cu toata lumea. ar fi contra naturii. ne-ar depasi limitele de intelegere o astfel de lume. creierul nu poate functiona normal intr-un asemenea univers. no, parerea mea adica.
Casandra, ma risc: pentru ca sunt utopii?
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
conchita spune:
Casandra, rectific: nu orice mesaj la pace si buna intelegere, pentru ca aici nu vad pe nimeni predicand razboiul intra-religios, ci oamenii puncteaza diferente si isi spun pareri. dar un apel dintr-ala la unirea tuturor bisericilor si verbalizarea sperantei ca va veni o zi in care, cel putin, toate postantele de pe topic vor gandi la fel...brrr, tot inainte, pionieri!
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)