O singura biserica ?
Raspunsuri - Pagina 14
cataghe spune:
quote:
Originally posted by conchita
Cata, impaca-te cu istoria si nu mai lamenta atata pierderea ipotetica a catolicismului
Yeap!Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i... Io-s foarte impacata mei, ce-ti veni?! Singura mea problema e ca nu prea pot a ma extazia in fata unor lucruri de la care, ca popor, ni s-au tras multe, si nu toate bune.
quote:
tocmai ca ortodoxismul a avut un caracter popular arata cat de specific ne este, ca nimic si nimeni nu ne-a convertit de-a lungul sutelor de ani, etc. eu vad in asta o parte buna.
Eu nuNe-au lucrat bine slavii pe toate partile, asa de bine incat, intr-adevar, ne-a devenit in timp foarte specific. Nu ca m-as bucura prea tare. Urmarile le tragem pana in ziua de azi.
Imi explici odata bre ce-i cu brazilianca aia, sau vrei sa mor cu zile?
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
conchita spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Te rog frumoooooos, explica-mi, da' asa ca la prost, ce tot vrei sa zici cu brazilianca aia? Ce criterii o exclud? Cine o dispretuieste? nu'nteleeeeeeg...
nu mai explic nimic ca am obosit. fa-mi o favoare si citeste explicatiile de pana acum. deja ajungem intr-un punct mort batand atata moneda pe brazilianca lu peste. ce e asa greu de inteles? eu o consider catolica, tu nu. tu si casandra ii negati braziliencei exact ceea ce o defineste. ea nu gandeste ca e voia lui Dumnezeu sa lase copilul sa dovedeasca apetitul pentru viata- in virtutea faptului ca e brazilianca sau saraca, ci pentru ca e catolica! cum puteti sa spuneti ca nu? sunt mai multe comunitati sarace in lume si nu au creat patternuri idendice de gandire, deci ce o diferentiaza pe brazilianca e catolicismul asamblat contextului in care traieste. deci, e catolica, crestina, vreti nu vreti. tocmai tu sa negi asta, care ma acuzi ca aleg numa ce-mi convine? :D
pe de alta parte, militati pentru unire fortata, de sus in jos, eu nu. deci cine are prejudecati si cine vede lumea in reprezentativi si nereprezentativi?
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
cataghe spune:
quote:
eu pe mintea mea de a deslusi bias si faulty resoning
Naaaaaah, ma dau batuta atunci, ca io n-am din alea
conchita spune:
cine zapaceste pe cine? ca n-am inteles.
mie nu mi-e rusine cu ce-au facut stramostii mei pentru ca nu am trait pe vremea aia sa le influentez modul de gandire si actiune. chiar, ma si vad frun cantemir luminand multimile :)))) si nici nu le port ranchiuna, au trait dupa vremuri si cum au considerat ei ca li se potriveste. prefer sa imi indrept privirea catre Dumnezeu si sa-i multumesc pentru ceea ce din adancul sufletului numesc "miracolul romanesc".
plus ca, in loc sa fi suparata pe bulgari, ar trebui sa tuni si sa fulgeri contra contemporanilor care, nesiliti de nimeni, se extaziaza manelist. nu cred ca Menumorut are vreun amestec in decaderea asta culturala, si nici macar biserica ortodoxa.
quote:
Originally posted by cataghequote:
Cata, impaca-te cu istoria si nu mai lamenta atata pierderea ipotetica a catolicismului
Yeap!Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i... Io-s foarte impacata mei, ce-ti veni?! Singura mea problema e ca nu prea pot a ma extazia in fata unor lucruri de la care, ca popor, ni s-au tras multe, si nu toate bune.quote:
tocmai ca ortodoxismul a avut un caracter popular arata cat de specific ne este, ca nimic si nimeni nu ne-a convertit de-a lungul sutelor de ani, etc. eu vad in asta o parte buna.
Eu nuNe-au lucrat bine slavii pe toate partile, asa de bine incat, intr-adevar, ne-a devenit in timp foarte specific. Nu ca m-as bucura prea tare. Urmarile le tragem pana in ziua de azi.
Imi explici odata bre ce-i cu brazilianca aia, sau vrei sa mor cu zile?
gandacelu spune:
fight club
enjoy!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
conchita spune:
nu stiu care e problema ta si ma opresc din aceasta preocupare de a-ti intelege reactiile la ce spun. ai dat niste citate de acu doo sute, o suta de ani. roxana plange, eu vin si reamintesc contextul citatelor, tu te superi si imi spui pe ce ma bazez, eu iti zic ca pe mintea mea, acu si mintea mea e subiect de luat in balon. mie mi se pare ca rational si de buna credinta este sa integrezi o opinie in contextul in care a fost facuta. daca am gresit cu informatiile furnizate, astept argumente, eventual alte citate, nu luat in baza. imi porti pica pentru ca nu m-am extaziat la citatele tale, sau cum? scuze, cand se revine la dialog rational, revin si eu.
quote:
Originally posted by cataghequote:
eu pe mintea mea de a deslusi bias si faulty resoning
Naaaaaah, ma dau batuta atunci, ca io n-am din alea
-----------------------
conchita spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
fight club
enjoy!
tu ce faci mah atata galerie, ca tu ai inceput, cu masonii tai.
deci, ca sa se stie, io si Cata suntem prietene, sa nu interpretezi altfel lupta asta in noroi decat ca un simplu dezacord de idei. mai bine vino si ajuta-ma sa plantez niste bulbi de picioru cocosului in gradina, ca de cand aman. si sa lasam bubulii in seama altora, ca acus ii imbuneaza Darael cu floricicile si Cata cu citatele din stone age.
-----------------------
cataghe spune:
quote:
nu mai explic nimic ca am obosit. fa-mi o favoare si citeste explicatiile de pana acum.
Numa' te rog eu frumos nu te nerfa
quote:
deja ajungem intr-un punct mort batand atata moneda pe brazilianca lu peste. ce e asa greu de inteles? eu o consider catolica, tu nu.
ba eu o consider foarte catolica, numai ca nu consider ca este reprezentativa pentru catolicism. Pentru ca ceea ce face ea nu reprezinta pozitia bisericii catolice. Nu pricep nici de ce te superi, si nici ce vrei sa spui, adica unde vrei sa ajungi cu brazilianca asta, ce-i cu ea? Care este importanta ei in contextul discutiei? Asta te-am rugat sa explici.
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by gandacelu
fight club
enjoy!
tu ce faci mah atata galerie, ca tu ai inceput, cu masonii tai.
deci, ca sa se stie, io si Cata suntem prietene, sa nu interpretezi altfel lupta asta in noroi decat ca un simplu dezacord de idei. mai bine vino si ajuta-ma sa plantez niste bulbi de picioru cocosului in gradina, ca de cand aman. si sa lasam bubulii in seama altora, ca acus ii imbuneaza Darael cu floricicile si Cata cu citatele din stone age.
-----------------------
ptiu ptiu ptiu nu-s ai mei, ia-i de pe mine!
io ma gandeam ca chiar va place...
da la gradinarit nu ma pricep... vin daca ma chemi la un tiramisu... ei?
aideti fetele, o stiti p-aia:
urss
suntem tari prietene
etce etce etce
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
conchita spune:
Cata, pai aia spuneam si eu maaaaah!! ce conteaza mai mult, pozitia oficiala a bisericilor, deci compromisurile pe hartie la nivel inalt, sau gropile si noroaiele cand te duci cu munca de unificare in teren, adica acolo unde se intampla si diferente, si lipsa de reprezentativitate, si tot. cum te-ar percepe o brazilianca de-asta pe tine? ar vrea sa se roage in aceeasi biserica cc cu tine? dar tu cu ea?
-----------------------