Meniu de nunta
Raspunsuri - Pagina 6
Camelia spune:
quote:
Originally posted by musca tzetze
nushulica mie una nu mi se pare putina mancarea... Imi suna tare aiurea si invechita ideea ca lumea vine la nunta sa manace. Eu chiar cred ca in zilele noastre vine sa se simta bine. Si asta implica mai multe... (parerea mea)
Steluta merci mult de informatie. Chiar nu ar fi o problema sa mai fac un tort (doar nu-l fac eu) Nasa nu a avut nici o pretentie cu obiceiurile, super dragutza. Doar soacra-mea se pare ca are idei... Cred ca pur si simplu o voi intreba pe nasa daca vrea un tort al ei, desi am intrebat-o daca tine la ceva traditii si mi-a zis ca nu are nici o treaba... Oricum nunta e in Ardeal si majoritatea invitatiilor sunt de pe aici.
Dar cum sa-i scot la soacra-mea tortul din cap?
Cred ca stiu... va fi un al 2-lea tort... "tortul pt socra mare"
pupici la miresici
In Ardeal, cel putin in zona de unde eu provin, obiceiul e asa: partea din varf a tortului miresei, nu se taie spre a se imparti invitatilor, ci se inmaneaza miresei care, de regula, il ia acasa.Nasei i se ofera tot atunci un tort de ciocolata care, la fel, il ia acasa.De fapt, toti invitatii pleaca de la nunta cu ceva: fie cu cate un tortulet, fie cu un carton de prajituri, comandate anume pentru asta.Ti-am povestit toate astea, ca sa intelegi de unde i-a venit soacrei tale ideea cu tortul nasei. Oricum, in ultima vreme acest obicei, nu mai e chiar atat de raspandit.
Tinteste catre stele si poate ca vei atinge cerul.
nushulica spune:
musca tzetze
draga mea sigur ca m-a ajutat raspunsul tau si toate celeleate pe care le primesc
dar vorba ta ne-am inteles ca srudu cu mutu'
scuze ....ok mai vb
pupici
m_monique spune:
musca tzetze in Ardeal se obisnuieste ca si nasa sa primeasca un tort. Se face un tort mic de 1 kg, max. 2. In general acest tort este de ciocolata. Tu poti sa-l faci cum vrei. Tortul nasei se aduce impreuna cu cel al miresei, dar acest tort nu este in centrul atentiei cum este tortul miresei.
Invitatii la plecare primesc cate un pachet pt. fiecare familie. In acest pachet este o sticla cu bautura (1 butelie de vin sau 0.5 l palinca; cum poate fiecare) si un tortulet sau carton cu prajituri (cca. 300 g).
Pe pachet sau pe sticla se scrie un text de genul: Mirii (numele) va multumesc ca ati fost alaturi de ei.
goanga23 spune:
eu am avut urmatorul meniu;
1. gustare rece (legume , mezeluri, branzeturi, salata vinete)
2.sarmalute in foi de vita
3.peste pe un pat de legume la aburi (super delicioase)
4. friptura de porc cu o garnitura de cartofi gratinati.
5. tort, miniprajiturele, fructe (au fost tot timpul pe masa)
ca bauturi am avut numai vin alb , plus un bar cu de toate: whisky,martini, coniac, votka, sucuri naturale, bauturi racoritoare gazoase , apa minerala...fiecare invitat se ducea la nenea ala si cerea ce-i poftea inima.
Mancarea a fost foarte gustoasa, frumos aranjata in farfurie, suficienta . Eu am explicat in principiu ce am avut in meniu, denumirea preparatelor suna mult mai pompos, pestele a fost gatit cu un anumit sos de vin alb si lamaie, friptura a avut si ea un sosulet f bun.
Una peste alta , totul a iesit de nota 10, servirea a fost impecabila. Acum, va spun sincer, marea mea grija a fost ca mancarea sa fie calda la masa...un fix al meu...am avut experiente neplacute la alte nunti cand pestele era rece iar friptura talpa.
V-am pupat,
Andreea
Cata_pufy spune:
Noi avem nunta in iulie si tata a avut niste idei excelente: frappe la masa si inghetata...asta pe langa aperitive, peste, friptura, tort.
Pupici,
majaginn spune:
hello fetelor, ma alatur si eu vou in discutiile despre meniu, ca mai avem doar vreo 50 de zile si e randul nostru...
Noi nu prea am fost la nunti in Romania si de aceea as vrea sa va intreb eu pe voi, sa ma sfatuiti voi daca ceea ce noi vrem sa facem ar merge sau nu:
1.in loc ca aperitivul sa se aduca la masa, ne-am gandit sa facem un bufet cu aperitive, asa sa inceapa seara. Lumea vrea sa fie vazuta, sa se plimbe prin sala, ne-am gandit ca ar fi o deschidere a serii mult mai placuta, decat sa se ajeze toata lumea cum vine. deci bufetul (tip-suedez) sa contina tot ce ar fii normal pe o farfurie aperitiv, dar frumos aranjat, si fiecare sa-si ia ce ii place de acolo...?? Credeti ca ar merge sa facem asa?
2. pe bufetul asta vrem sa punem multe feluri de branza, alune, nuci, multeeeeeeeeee fructe , biscuiti sarati, etc, si sa fie acolo toata seara, lumea sa poata sa-si ia cand pofteste ceva bun la paharul de vin...Tinand cont ca e in iulie, ar merge sa facem asa?
Noi facem nunta la senator in Timisoara, meniu costa cam 1.500.000 fara bautura, e mult? ??
Dupa cum am vazut eu nu prea a scris nimeni daca serviti sau nu traditionala supa de gaina, se mai serveste sau nu??? Eu cred ca noi o sa o servim,...dar nu stiu...
maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
http://community.webshots.com/user/ginmseb
Alinus25 spune:
Majaginn, hy again!
Am mai auzit de bufet suedez la nunta, si cred ca e o idee foarte buna! Va fi un pic mai original, oricum nunta voastra va fi un pic mai originala, nu?
Cat despre supa de gaina, iti spun ca si noi vom avea.
Meniul nostru va fi urmatorul:
- aperitiv: rosie cu vinete, ardei liptauer, dobos cu cascaval, muschi umplut, rulou de sunca a la rouss, rulada din piept de pui, papiote de ficatei, chiftelute, rosii, castraveti, masline
- supa de gaina
- sarmalute cu mamaliguta
- friptura cu cartofi
- riz bizi cu pulpa de pui
- inghetata
- prajituri si tort
Cam atat, si bineinteles bautura.
Pupici
kriss79 spune:
Meniul nostru contine :
1.gustare rece(pastrama porc,muschi montana,sunculita taraneasca,salam sibiu,rulou cruditati,rulada cu cascaval,rosie cu pasta de branza,castraveti,salata verde,verdeata)50/50/50/30/50/50/150/50 gr.
2.file de salau,cartofi natur,lamaie 150/100/50 gr.
3.rulou tirolez din vitel cu sos de hrean 200 gr.
4.ceafa la grata,cartofi taranesti,castraveti murati 150/100/300 gr
5.tort,prajiturele,fructe
Meniul ajunge in jur de 850mii lei, maxim 900 mii lei.
Bautura o vom aduce noi, va fi vin,tarie,whiski,gin,sampanie si vrem sa aducem un butoi cu bere pt cine vrea sa se serveasca. (nunta va fi pe terasa)
Nu prea am fost de acord cu mancarurile astea consistente (ceafa, ruloul), dar parintii si socrii mei, si din ce am mai auzit la o nunta conteaza mult mancarea. Oaspetii trebuie sa se sature, sa nu plece flamanzi.Intr-adevar am fost la o nunta la o cantina, cu mancare tare naspa, nu prea manca nimeni, farfuriile au ramas neatinse cel putin la aperitive, vinul tare naspa si noi am dat pana la urma mai putin decat aveam pregatit sa dam. Si nu numai noi am facut asa. Oamenii au fost tare dezamagiti, in fine nu numai de mancare, ci si de organizare si de muzica care racnea intr-un hal ca nu ma puteam intelege cu sotul meu care statea langa mine.trebuia sa ii tip in ureche.
Majaginn> 1500 000 lei? fara bautura? e cam multisor, acum depinde si de invitati, de calibrul lor. Adica sa iti acoperi cheltuielile cu meniurile. Eu cel putin nu as vrea sa trebuiasca sa mai scot din buzunar sa platesc meniurile.POate in Timisoara oamenii sunt mai instariti. Aici in Moldova(Iasi)la o nunta se da minim cam in jur de 3,5 milioane pt 2 pers. trebuie sa te mai consulti cu cei din timisoara..
In legatura cu bufetul. Si noi am vrut sa facem ceva asemanator, dar ne-am gandit ca e mai bine in fata omului pe farfurie.Aceeasi idee ca trebuie sa se sature omu`.
de supa de gaina la nunta nu am auzit sincer.
http://photos.yahoo.com/darbyshaw79
pisu_miau spune:
Maja, o intrebare:
in timpul bufetului suedez, mesele vor fi aranjate deja?
In acest caz sa stii ca oamenii se vor aseza la masa cu tot cu mancarica pe care si-au luat-o de la bufet, so..., ideea e ca s-ar putea sa nu prea iasa treaba asta cu statul in picioare atnci cand exista optiunea scaune.
Ziceai ceva de un filmulet la inceput...asta daca nu e lung e ok, poate fi vazut si din picioare.
imi place ca vei avea o nunta originala, asta e super! Si mai ales faza cu slujba in aer liber
Eu zic sa renunti la ciorba de gaina pentru ca este ceva traditional, si nu se merita sa amesteci stilurile...parerea mea
Pupici si sunt sigura ca va iesi ceva super ....
btw, noi mai avem 90 zile
Pisu_Miau
nushulica spune:
asta cu supa de pui nu e asa de traditionala cum ati zis voi mai sus decat poate prin partile alea dar la noi in moldova nici nu am auzit de asa ceva
kriss-cum de te-ai descurcat cu un meniu asa de ieftin???parca stiu ca faci la onyx si eu cand am fost acolo sa discutam ni s-a zis ca meniul e min 1.200.000de persoana si...bine...daca ar fi fost loc as fi fost bucuroasa si asa ...fara bautura