Poftiti in cancelarie (II)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Iti raspund punctual:

mai exista elevi constiinciosi, studiosi?
-da, dar destul de rar, cam 2-3 intr-o clasa

care e relatia voastra cu ei?
-cu acestia, ff buna, cu ceilalti, buna

aveti o activitate extrascolara impreuna cu elevii?
-da, suntem obligati la 5 activitati extra pe an, plus altele care se ivesc pe drum, la noi in Colegiu cam 4-5 in plus pe semestru

negociati notele date elevilor?
-nu. Dau cat merita. A negocia= a le da coarne

ii primiti imbracati indecent la ora?
-da, dar le atrag atentia sa nu se mai repete, si ei inteleg (so far)

dar cu cercei in nas, buza, buric etc ...?
-nu am intalnit

de la Mada si minunea Sofia Maria, 12.08.2004
http://community.webshots.com/user/fiquelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

Eu nu sint din breasla profesorilor dar am citeva intrebari . Nu am idee daca e vre un subiect corespunzator dar daca este rog moderatorii sa imi dea adresa corespunzatoare, ma gindeam sa nu mai deschid alt subiect.
Deci daca stie cineva cine face evaluarea copiilor care au invatat in srainatate si se intorc in tara, la ce nivel, local, Bucuresti, judet, etc. Daca copilul nu are cunostinte bune de limba romana ce se intimpla, il pune in clasa a I a?
Exista sistemul de educare acasa = home school care exista in America? Stiu ca sint copii , gen cei bolnavi de SIDA sau cu alte handicapuri care nu fregventeaza scoala. Care e situatia lor? Poti sa iti faci educatia acasa si sa sustii niste teste?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Gorjan,

Nu vreau sa te dezamagesc in vreun fel, eu am predat si in Romania, dar acolo din pacate profesorii nu fac "accomodations/modifications" referitor la continutul lectiei adaptate dupa nevoile elevului, neavand un plan individual de studiu. Ideea dupa care se merge din pacate e ca elevul sa faca toate eforturile sa tina pasul cu ceilalti, fie ca e gifted/disabled/ADD/autist sau in cazul tau cu dificultati in vorbirea limbii romane. Sper sa aud ca ma insel cat de curand, iti urez multa bafta!

Cred ca sistemul homeschooling s-ar putea translata in meditatiile practicate pe scara larga, uneori de nevoie.

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Khristin multumesc de raspuns.
Stiu si eu mentalitatea invatamintului romanesc si nu cred sa se fi schimbat f mult. Pe mine ma interesa sa stiu cine decide in ce clasa ii pune pe copii si de ce se tine cont.
Sa iti spun drept nu ma doare asa de mult pt ca la o adica daca chiar vor sa se educe pot sa o faca oricum doar ca le-ar fi mai usor poate sa invete limba romana fiind printre copii . Ei au avantajul ca daca se "pregatesc" oricind pot sa vina in Ontario, nu stiu de celelalte provincii, sa faca ultima clasa de liceu si sa isi ia diploma. Asta in caz ca nu reusesc sa se integreze in sistemul romanesc. Cam asta inseamna home school aici, iti faci educatia acasa cu ajutor de la parinti sau centre speciale de indrumare si in caz ca ai nevoie de o diploma, nu toti au nevoie de ea, poti sa o obtii in urma unor teste sau ultimului an de liceu.
De meditatii stiu si eu dar nu asta e ideea. Eu am facut meditaii in clada a 10 a ceva ceva la fizica si in a 12 a la fizica si matematica si pot sa spun ca daca nu doreai sa mergi la Fac. de Matematica unde subiectele erau mai complicate la celelalte fac.tehnice nu era nevoie de meditatii. Eu le-am facut pt ca ai mei au vrut sa fie siguri dar nu am facut decit sa urmarim manualele ci ceva ceva culegeri la mate.
Oricum intrebare ramine in picioare si daca cineva are vreo informatie ramin datoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Gorjan,sincer nu am timp sa citesc raspunsurile,mi-au picat ochii pe intrebare si atata tot.
La noi in scoala sunt cazuri de elevi care nu stiu romana,se inscriu in functie de foaia matricola,apoi problema lor cu cine sau cand o invata,cum se descurca la materii,am intalnit cazul unor prieteni,el absolvent la noi in scoala ea americanca,copiii vorbeau doar engleza au fost inscrisi in clasa I,respectiv a IV,tatal fiind roman facea cu ei lectiile si crede-ma sunt la super nivel in clasele lor.
Sunt copii deosebiti,chir vreau sa postez mai mult despre ei.Intrec romanii care,stiti bine ca au pretentii la capitolul invatamant.

Mergi la inceput

Angi11 multumesc.
deci daca inteleg bine doar se inscrie in fct de foaia matricola de aici si toate formalitatile se fac la scoala la care vrei sa ii inscrii?
Chiar m-ar interesa mai multe detalii daca se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Se pare ca am nimerit unde trebuie!
Ca si pe Gorjan, si pe mine ma intereseaza ce trebuie facut in situatia in care un copil care a invatat la o scoala in alta tara revine in Romania...
Baiatul meu are 8 ani, a mers in clasa intai la o scoala de aici iar acum, cand e in clasa a doua, invata acasa, dupa programa clasei a doua... Ne gandeam ce ar trebui facut in cazul in care ne-am intoarce in tara...Am inteles ca in Romania nu exista posibilitatea de a invata acasa (homeschooling).
Aici baiatul meu e printre primii, citeste mult (in ebraica si romana) si a inceput si in engleza...dar e genul de copil care sta in banca lui, nu-i place galagia si agitatia in timpul orelor de studiu (in pauze e altceva) de aceea am si optat pt. invatatul acasa...El mi-a spus ca la scoala se pierde mult timp din cauza unor copii care "n-au stare" (expresia lui) si ca din cauza asta se plictiseste in timpul orelor. Adevarul e ca de cand invata acasa mi-a spus ca se simte mult mai bine, nu mai e stresat...ma bucur pt. el!
Imi place ca atunci cand invata se concentreaza si termina repede...si are mai mult timp sa citeasca si altceva in afara de ce trebuie pt. lectii, sa se joace ,(chiar daca uneori imi face capul patrat!)
Scuze ca m-am intins prea mult, dar ma gandeam daca si cum s-ar adapta la sistemul de invatamant din Romania!
Ma puteti incuraja?

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Buna tuturor! Predau mate aplicata in economie in inv. sup. si astazi, la ultimul seminar in contextul prezentarii referatului Matematica - o lume paralela? un student mi-am spus: Doamna, in clasele mici parintii nu ma scoteau din tolomac, prostalau, asa ca mi-am acceptat conditia de tontul familiei. Cum auzisem ca matematica este doar pt. copiii destepti nici macar nu m-am straduit sa o inteleg pt. ca eu eram un simplu prost. L-am intrebat daca nu si-a pierdut respectul de sine si mi-a raspuns ca nu l-a avut mult timp pana ce profesoara de germana i-a calificat referatul la care chiar muncise ca fiind cel mai bun din clasa.
Si mi-am dat seama ca studentii mei au traume asa cum putini dintre noi aveam inainte de 90, sunt copii neglijati, copii somati sa rasplateasca banutii investiti in educatia lor. Gratiela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Vai, cat v-am mai cautat!! Bine v-am regasit, ce ma bucur ca a inviat subiectul. Aveam si eu o gramada de spus despre invatamantul privat insa am citit atat de tarziu mesajul lui Chrysion , poate as fi reusit s-o imbarbatez.
Eu sunt in al doilea an la scoala franceza, s-a schimbat directorul, a venit o tipa ambitioasa care trage sapte piei de pe noi, da' io-s zen anu asta, sau poate ma stoarc de puteri ambele servicii laolalta si nu mai am energie sa ma stresez.
Pusiche la dascalite,

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

quote:
Originally posted by gorjan

Angi11 multumesc.
deci daca inteleg bine doar se inscrie in fct de foaia matricola de aici si toate formalitatile se fac la scoala la care vrei sa ii inscrii?
Chiar m-ar interesa mai multe detalii daca se poate.

AP

la noi e scoala vocationala,dar intreb pe colegul in cauza,ce acte ii trebuiau la inscriere.Inca ceva imi amintesc perfect ca imi povestea ca,copiiiau si certificat de nastere romanesc cu toate ca s-au nascut in SUA,o fi contand si asta...,cel mai bine intreb si iti scriu dupa.

Mergi la inceput