Poftiti in cancelarie (II)
Raspunsuri - Pagina 6
mamamariana spune:
Exista o carte cu jocuri pentru copilasi??? as fi tare fericita daca mi-ai putea scrie niste joculete pentru 4-5 ani, ca pe astia mari ii scot eu cumva la liman... nu e tarziu miercuri - chiar e f. bine.
Fetelor, citesc ce scrieti aici si ma minunez. Voi ajunge si eu anul viitor in Canada si tare sunt curioasa ce imi mai pregateste viata asta. Acu lucrez la o scoala internationala si nu am probleme majore - le pot rezolva de obicei singurica, o singura data a trebuit sa trimit o lichea la principal.
Mai povestiti ca tare le ziceti frumos...
Daca vreti sa ma intrebati si pe mine ceva, va raspund cu mare drag. Eu am predat anul trecut la junior high si anul asta am in plus o clasa a 10-a, insa sunt copii tare buni pe care deja ii cunosc.
Va citesc cu interes!
Numai bine,
Mamamariana
mamamariana spune:
Mik, sarut mana!
Jocurile pot fi de ambele feluri... de stat cuminti si de sarit in sus. Ca nu prea le am de nici o culoare. Nu am predat niciodata la copii asa de mici si ma ia cu rece pe sira spinarii.
Multumesc mult,
Mamamariana
Fiquelle spune:
Am revenit si eu dupa destul demult timp. Nu am avut timp sa citesc chiar tot ce s-a scris, insa mi-a atras atentia ce a povestit Angela. Daca mai ai timp, mai povesteste-ne si noua tehnici de classroom management, caci in toamna asta reiau activitatea didactica, si ma simt cam departe de lucrurile astea...cam am emotii, parca nu mai stiu nimic!
Pupicei
Mada si bebe Sofi,12/08/2004
http://http://community.webshots.com/user/fiquelle
Fiquelle spune:
quote:
Chrysion Posted - 02/07/2005 : 22:47:38
--------------------------------------------------------------------------------
Hello,
(...)
In clasele applied cu probleme serioase de disciplina, violenta nu era ceva neobinuit. Elevii ajungeau sa se injure sau sa bata ignorand total profesorul. (...)
In clasa mea de applied am avut un singur caz serios - un elev care prefera sa doarma tot timpul. Daca incercai sa il pui la lucru sau macar sa il faci atent, devenea violent. Habar nu aveam ce se intampla cu el. Am convenit cu profesorul asociat sa il lasam in pace, asa ca dormea intreaga ora. Alti profesori care aveau ore cu el faceau exact acelasi lucru. Mama lui sa plangea ca l-a scapat de mult din mana. La sfarsitul modulului de practica profesorul asociat mi-a spus ca banuie ca studentul respectiv se drogheaza, de aici comportamentul sau. Nu era singurul student de acest fel din scoala. Culmea, era foarte bun la matematica, dar pur si simplu nu ii pasa ca nu va absolvi cursul.
si ce ati facut cu situatia scolara a elevului respectiv? L-ati lasat corigent? - in Romania asa se practica, daca nu participa la ore si nu invata...chiar sunt curioasa cum e acolo...
Mada si bebe Sofi,12/08/2004
http://http://community.webshots.com/user/fiquelle
Mik spune:
Sorry, mamamariana, ca nu ti-am raspus la timp, dar n-am gasit nimic adaptat la un grup de copii in cartea cu pricina (fixata mai mult pe jocuri cu propriul pui).
Alte idei : sa te joci cu ei ghicitori cu tema ("ma gindesc la o pasare care e mare cu pene ...."), ghicitori cu ochii inchisi (mirosit sau gustat ceva), jucat de-a cumparaturile, apoi clasicele "ratele si vinatorii", "sapte pietre", "tara, tara, vrem ostasi".
Mik.
orchid spune:
Mi-a luat ceva timp sa gasesc subiectul si sa-l readuc pe linia de plutire dar se merita efortul pentru un asa subiect!
De ce e cancelaria goala? Doar nu sunteti toate in vacanta (cu exceptia mea).
Eu tocmai am intrat in vacanta de primavara si ma bucur de fiecare minutel liber si fara stres.
Ce se mai aude prin Canada? Franta? Scandinavii? Romanasii? Unde va ascundeti? Va invit la o www.monin.co.nz/uploads/_images_recipe/recipe_basicflavouredespressoicedcoffee.jpg" target="_blank">iced coffee si o prajiturica ca sa prindeti curaj la"discutii"
Am intrebat si eu cu ceva vreme in urma despre licee particulare in Romania? Stie cineva ceva? Preda cineva la un liceu particular in Romania?
dora78 spune:
Nu mai suntem in vacanta, activitatea a inceput pe 1 Sept...
Si sa ma si prezint: profesor de limba romana... activa din 2001... in cazul in care se mai ocupa cineva de lista!
Va doresc tuturor un an bun, cu multi copii destepti si cuminti!!!
Dora, mami de Ami
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea
mamamariana spune:
M-am uitat si io luuuuung dupa subiectul asta vreo 2 luni, dar nu a mai aparut pe prima pagina. Asa ca iti multumim mult Orchid ca l-ai adus din nou pe prima pagina. Eu am terminat cu gradinita intre timp si acu am inceput scoala cu cei mari. Vacanta scurta , doar de 2 saptamani inainte de summer school si alte 2 dupa, nu mi-a priit, am stat tot timpul cu cartea in mana si pe internet ca sa imi caut activitati pentru cei mici (la inceput) si apoi sa imi fac programele si planurile pentru cei mari inainte de a incepe scoala.
Acu mi-am intrat cat de cat in mana, sunt pe linia de plutire (la noi a inceput scoala pe 12 august) si mergem inainte...
Nu stiu cati profesori de liceu sunt aici, si mai ales m-ar interesa cei din afara Romaniei, si spun asta cu riscul de a parea putin deplasata, pentru ca scolile sunt atat de diferite, elevii - nici nu am cuvinte si ora se desfasoara total diferit. Vreau sa va intreb pe cele care predati pe la clasele a saptea si a opta cum va planificati ora? Aveti si voi ore din astea lungi de 70-80 de minute? Mie mi se par prea lungi pentru clasa a saptea si mi se intampla des ca elevii sa se plictiseasca, sa se foiasca, sa nu vrea sa mai lucreze si atunci tre' sa adopt solutii de criza: sa jucam un joc, sa le povestesc cate ceva (cand sunt in pana de material, le povestesc de prin viata mea) cu legaturi matematice sau mai rezolvam probleme din astea cu solutii surpriza sau la care nu te gandesti niciodata... Ma gandesc ca voi mai aveti si alte idei. Aveti si voi problema asta? In general, elevii mei sunt f. respectuosi - americanii sunt copii de misionari, cu bun simt si bine educati thailandezii sunt si mai si, iar europenii sunt mai zvapaiati putin, dar stiu cum sa ii tin sub control, deci nu am probleme de disciplina, ma simt f. stapana pe situatie, chiar daca unii profesori se plang de asta.
Va mai astept cu povesti. Stiu ca de acu va fi mai greu, dupa ce incepeti scoala... dar totusi. Macar in weekend (asa ca mine) sa scrieti cateva vorbe.
Va urez un an scolar cu multe succese si impliniri!
Numai bine,
Mamamariana
ghinetz spune:
Un an scolar frumos! Sa va bucurati de tot ce poate aduce minunat profesia noastra. Si nu uitati de subiectul asta, mai ales ca, dupa doi ani jumate, revin si eu in cancelarie
Oana si Stefanel
http://community.webshots.com/user/ghinetz
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Angela T. spune:
quote:
Originally posted by mamamariana
Nu stiu cati profesori de liceu sunt aici [...] Vreau sa va intreb pe cele care predati pe la clasele a saptea si a opta cum va planificati ora? Aveti si voi ore din astea lungi de 70-80 de minute? Mie mi se par prea lungi pentru clasa a saptea si mi se intampla des ca elevii sa se plictiseasca, sa se foiasca, sa nu vrea sa mai lucreze si atunci tre' sa adopt solutii de criza: sa jucam un joc, sa le povestesc cate ceva (cand sunt in pana de material, le povestesc de prin viata mea) cu legaturi matematice sau mai rezolvam probleme din astea cu solutii surpriza sau la care nu te gandesti niciodata...
Numai bine,
Mamamariana
http://community.webshots.com/user/mamamariana4
Buna seara la toata lumea,
Tocmai am redescoperit din intamplare subiectul asta si nu pot decat sa ma bucur ca inca se mai scrie la el. La noi a inceput scoala pe 6 septembrie si deja am intrat rapid in "paine", teste, proiecte, prezentari, dezbateri, etc. Maine va fi mare vanzoleala caci vin unii de la televiziune sa filmeze cateva ore la clasele 3,6 si 9. Acum cum mi-o fi norocul, te pomenesti ca vin si la mine la clasa, ca maine am un curs de Intro to Business la o clasa a 9 a. Cine stie, ma vedeti mare star la TV (emotioncom pt "bat in lemn" , poate asta o fi potrivit )
Fiquelle , cum a debutat noul an scolar? Ti-ai intrat in "mana"? Mai ai emotii?
Mamamariana , in legatura cu durata unei clase, aici pt. high school e standard o durata de 75 min, pe cand la clasele 5-8 durata medie e de 40-45 min. E adevarat si mie mi se par 70-80 min cam mult pt clasele 7-8. Nu cred ca au ei un attention span asa de lung. Povesteai ceva de niste brain teasers la matematica ? Ai si ceva pt liceu? M-ar interesa si pe mine, in masura in care e posibil, sa imi trimiti pe PM cateva idei. Intre timp, am gasit si eu un game gen Jeopardy foarte misto pt matematica. Linkul e aici: http://mathbits.com/MathBits/PPT/mathA2F2.html De fapt website-ul respectiv are multe activitati dragute care pot fi folosite la clasele 9-12 la matematica. Mie mi-a fost de real folos.
Fetelor, mai scrieti, ca eu va citesc din umbra, chiar daca uneori nu am timp sau dispozitia necesara pt a scrie. E pacat asa frumusete de subiect sa dispara in eter.
O si un
Angela