nervozitate la superlativ

nervozitate la superlativ | Autor: simkat

Link direct la acest mesaj

Ma numesc Simona si am un baietel de 11 luni. Inca de cand era in burtica s-a dovedit a fi cel mai energic copil "din lume". Mi l-am dorit din tot sufletul, l-am facut dupa incercari grele, il iubesc mai mult decat pe propria-mi fiinta, dar am momente cand nu ii mai fac fata. Nu sta o secunda intr-un loc, la 4 luni s-a ridicat singur in fundulet, la 5 luni si jumatate a inceput sa alerge cu premergatorul, la 6 luni si jumatate s-a ridicat pe patut si a inceput sa mearga de la un capat la altul, la 9 luni a luat-o la picior, iar la 9 luni si jumatate a mers pe motocicleta . Cel mai tare ma enerveaza cand ii fac doua sau chiar trei feluri de mancare si nu mananca, imi da peste mana, baga mana in bura si scoate mancarea sau scuipa.
Oare eu sunt defecta sau el este prea rasfatat?
Cum ma invatati sa procedez, ca am momente cand imi vine sa ii dau cate o palma, dar ma gandesc ca este prea mic si nu o face intentionat?

va sarut si mai vorbim,

Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Nu stiu daca este rasfatat, poate pur si simplu este pretentios la mancare, sau poate ii ies dintii si e nervos si nu prea ii arde de papa sau verifica sa nu aiba vreo ciuperca pe limbuta. Eu te inteleg perfect pentru ca si eu ma enervez cand imi dau toata silinta sa fac papa bun copilului si dupa ce eu ma chinui prin bucatarie cu tot soiul de retete, vad ca nu ii place. Incearca si metoda lasatului mai mult fara papa. Succes si rabdare multa multa, ca or sa treaca problemele astea dar vor veni altele, nu?mama Lucia si Liviu minunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Este intr-adevar un copil ft energic, mie mi se pare ft haios dar cu mancarea lasa-l nemancat putin ca nu se intampla nimic. Altfel, nu mai faci fata si cu energia si cu feluri de papa respinse. Poate se mai moleseste de la nemancat

zepelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

simkat, join the club!
Al meu are 10 luni 1/2 si functioneaza cred cu Duracell.
Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau ca si eu am tot cerut si incerc sa le aplic dar nu prea imi iese. E perioada dificila cand ies dintocii si sunt tare nervosi.
Si mie imi da peste mana cand il hranesc, dar nu pt. ca nu-i place mancare ci pt. ca vrea in brate, sau vrea sa manance singur.
Si atunci il pun in scaunelul lui, ii dau si lui o lingurita, el se face ca mananca cu a lui, eu ii bag in gurita cu a mea si uite asa papa tot.
Ziua intind canapeaua din sufragerie cat e ea de mare, sau pun saltele la el in camera, si imprastii toate jucariile, sau pun cosul cu jucarii in mijloc sa-si ea el, si se apuca sa cante la xilofon, sa bata la toba. Minunea nu tine prea mult ca o ia la plimbare si eu dupa el... si uite asa seara nu mai am pic de forta in mine.
Eu insa mai am si norocul ca 3 zile/sapt. vine bona si sta cu el si ma mai odihnesc eu .
Rabdare multa iti doresc!

Sa traim bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Buna!!!
Trebuie sa ai si mai multa rabdare...e totusi un copilas....si unele lucruri nu le intelege cum am vrea noi....
Succes si sa auzim de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simkat spune:

Va multumesc tuturor, deja simt ca imi sunteti prietenele(nii) pe care ma pot baza la nevoie!
Eu sunt un membru nou si nu m-am familiarizat foarte mult cu ceea ce poti face in acest forum. Sunt atatea subiecte care ma intereseaza, dar nu am foarte mult timp de stat de vorba. Daca va pot ajuta si eu cu ceva puteti sa imi spuneti unde anume sa caut, asta pana ma voi obisnui. Sunt convinsa ca ma veti intelege, fiindca toti ati trecut prin acest inceput.
Va astept sa mai vorbim,
Pa!

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Si al meu e ultradinamic.Toata lumea spune ca e mai bine, decit sa stea lipit intr-un loc.Face parte din personalitatea lor.Alergatul prin casa cu lingura cu mincare, e sport olimpic.Il plimb cu carauciorul si, ba sta in picioare uitindu-se la mine,ba se apleaca peste carucior sa studieze pe jos,iar se ridica in picioare sa vada mai bine la distanta.Parca sintem de la circ!Eu mi l-am dorit obraznic si asa mi l-a livrat.Da ,ati ghicit si al meu are numai 11 luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Eu m-am saturat de gatit ca degeaba gateam ca el nu manca deloc.
Este pe borcanele GERBER care ar fi in stare sa linga si borcanul de buna ce ii se pare lui macarica aia din borcanele.

Am avut si eu rabdare de OTEL dar la categoria MANCARICA GATITA DE MAMICA sunt pagubasa.

RABDARE SI IAR RABDARE

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37862" target="_blank">A fost odata...Fat-Frumos din LACRIMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mal spune:

Buna.
Eu zic sa nu fortezi copilul cu mancarea. Ai rabdare si totul va fi bine. Ai grija sa aiba un meniu echilibrat. Masa sa fie masa, fara jucarii ori jocuri. De foame va manca si singur. Asa sunt toti copii, imprastie mancarea si fac murdarie. Cand va creste, va veti gandi cu drag la aceste clipe. Pana atunci, ata ete...
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

NU vreau sa te descurajez, dar Bogdan, baietelul meu cel mare este ca si baietelul tau de cand s-a nascut si pe ce a crescut s-a facut tot mai agitat. Cu mancarea este la fel, un foarte mare mofturos. Mai am un baietel care-i calca pe umrme, dar parca nu este chiar asa de agitat, dar este mult mai incapatanat. De obicei la noi in casa este agitatie maxima si tot timpul incerc sa-i tin ocupati cu cate ceva pentru a se mai linisti. Asa ca astept sa mai creasca sa vedem cum o fi. Trebuie sa stai linistita, nu esti singura in situatia asta.

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simkat spune:

Am revenit cu vesti bune. Raducu a inceput iar sa manance cum manca inainte, adica tot si fara probleme.

Sper sa nu revina la obiceiurile de dinainte!

Mami

Mergi la inceput