Spalatul prosoapelor
Nu stiu ce se intimpla, poate din cauza materialului din care sint facute, unele prosoape dupa 2-3 zile de folosire, pur si simplu se imput si indiferent cit le-as inmuia, spala, clati cu lenor, cocolino, silan, nu iese mirosul decit prin fierbere. Dar unele sint colorate si nu le pot fierbe. Dati-mi si mie o idee, ce sa fac, ca am vreo 10-12 prosoape inutilizabile si nu-mi vine sa le arunc.
Karina + Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
Raspunsuri
saphir spune:
Cel mai indicat ar fi ca dupa fiecare folosire, sa le puneti la uscat, sa nu le lasati ude...din cauza asta capata miros.
In rest, eu spal prosoapele cu restul lucrurilor, cu detergent si balsam de rufe si au miros placut.
Saphir si Amos Daniel
http://community.webshots.com/user/climamos
Karina spune:
Saphir, eu in baie am un suport de prosoape-calorifer, pe care se usuca tot timpul prosoapele, iar vara le pun mereu afara la uscat, la soare si degeaba. Am incercat si cu schimbatul la doua zile doar, dar deja dupa prima zi miroseau. Asa ca nu stiu ce sa ma fac. Au un miros de picioare imputite . Si sint prosoape noi. Pe de alta parte am prosoape de la mama, care deja s-au rupt bucati, bucati, le-am folosit in aceleasi conditii si nu au mirosit niciodata. De aceea nici nu le arunc, ca sint inca f. bune.
Acum, am mare grija la calitatea prosoapelor cind le cumpar si sper sa numai patesc asa ceva, dar as vrea sa le fac ceva si celor pe care le am. Daca nu-mi da nimeni vreo idee, pina la urma am sa le fac cirpe de sters pe jos
Karina + Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
Otilia spune:
Karina, ai grija cind cumperi prosoape sa fie 100% coton si de buna calitate (mai grosute si pufoase). Probabil ca au si sintetic in compozitie de miros urit asa repede...
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
roxana1974 spune:
Bey pana nu am vazut nu am crezut. Dintre toate prosoapele mele din casa, am si eu unul cu care am aceeasi problema, am crezut ca eu nu fac ceva bine, insa vad ca...exista... ce chestie...a btw, prosopul cu pricina e chiar de bbc si mai grosutz...deci vad ca nici asta nu e chiar cel mai bun criteriu...in fine...
Serban
cazut la datorie
ankalaura spune:
Eu nu inteleg cum se intampla asta, dar ma rog!
Eu am prosoape separate - ala de vase e numai de vase, ala de maini e numai de maini; si am la bucatarie, deci, minim doua prosoape. Laveta de chiuveta e numai de chiuveta si blat, laveta de pe jos e numai de pe jos, carpa de praf e numai de par si ftot asa. Pe maini ne stergem cu servetele de hartie, sau ne spalam direct, depinde de gradul de mozolire.
Imi explic ce spuneti voi, numai daca la masa va stergeti pe prosoape, si e normal sa se imbacseasca. Acuma, nu vreau sa dau cu parul si nici sa jiognesc pe careva, da' n-am mai auzit. Sau... daca sunt mai vechi prosoapele, poate! Dar eu am prosoape la bucatarie de 5 ani si nu put.
Nu spal intotdeauna prosoapele separat, si nici nu folosesc detergeti scumpi (suna a pensiunea Ana?), pun mereu Vanish si balsam, masina le stparce bine de tot, si MEREU le calc. Si miros tare frumos, chiar si dupa mai multe zile de folosire, dar le usuc pe calorifer cand e prea frig ca sa le usuc la aer.
DACA as pati ca voi, le-as arunca si as cumpara altele.... Aaa, si NICIODATA nu fierb nimic. Doar calc!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
http://community.webshots.com/user/ankalaura
Laura T spune:
Anca, Karina vorbea despre prosoapele de baie, nu de bucatarie, sau am inteles eu gresit?
Mie nu mi s-a intamplat niciodata asta, desi le schimb cam la o saptamana, le usuc la fel pe un calorifer-suport din acela de perete. De spalat le spal la un loc cu celelalte si nu intotdeauna cu cel mai scump detergent. Am si prosoape mai vechi (de la mama, cum zici tu) si din cele mai noi (de la Metro, din cele uni), niciodata nu patesc acest lucru dupa spalare normala (nu le-am fiert niciodata!). Cred ca ale tale au ceva aiurea in compozitie, altfel nu-mi explic!
Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 9 luni) si Ramona (2 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele
vlada spune:
Si eu patesc la fel...am ajuns la disperare ! Si nu am decat din bumbac 100%, f. bune calitativ. Am tot aruncat din ele si tot asa patesc...dar nu pot sa am prosoape de unica folosinta !!!
Andreea si Vlad
Iubirea mea
Karina spune:
Da, intr-adevar de cele de baie vorbesc. Cele de bucatarie le-am ales special albe, ca sa le pot pune la fiert si la inalbit, sa scot petele. Cele de la bucatarie nu miros niciodata, indiferent cit de mult le folosesc, dar e drept ca sint de pe timpul lui Pazvante Chioru', de cind era bunica fata .
La unele nu stiu exact ce compozitie au, dar la altele scrie pe ele 100% bumbac, dar dupa modul cum absorb am o indoiala ca ar fi asa.
Probabil ca am sa le arunc, ca alta solutie nu am. Le spal si cind le miros nu au nimic, dar cum m-am sters prima data pe miini, mi se imput deja miinile.
Eu spal tot timpul cu Persil/Perwol sau Ariel lichid, dar nu cred ca detergentul e de vina, ca alte prosoape nu au nimic, sa nu vorbesc de lenjeria intima.
Karina + Bogdanel
claudia_2803 spune:
Daca vreti ca prosoapele sa absoarba bine, nu mai puneti balsam la clatit!!!
Gabriela (DPN 9 martie) & Laura Andreea (9 aprilie '01)