chist ovarian

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Lala,
incearca inainte de operatia laparoscopica (din cate stiu este o procedura mai putin traumatizanta, dar cu riscul crescut de refacere a chistului, deoarece nu se inlatura si membrana acestuia), incearca medicina naturista. Merita ! Incearca tot ce crezi ca este bine.
Dar ai dureri sau pur si simplu ti-a aparut acest chist la ecografia de rutina ??? De obicei la aceste dimensiuni daca sunt asociate si dureri existra riscul contorsionarii. Daca nu ai deloc dureri, dar deloc, merita incercat orice !!!

Sanatate muuulta !!!

P.S. Si io am fost posesoarea unui chist de 8 cm

Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Imi pare rau dar nu am putut intra pe DC decat azi sa va multumesc ptr. parerile voastre care m-au facut sa iau hotarirea de a consulta si o a doua parere a unui alt medic.
Mama Giuliei: acum nu mai am dureri ptr. ca mi-a dat dr. sa iau un antiinflamator dar am totusi burtica balonata, cand am ajuns insa la dr. ma durea f. tare burta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Lala,

Eu tocmai am fost op. de chist: sfaturile mele sint urmatoarele:

1 - intreaba inainte doctorul care te va opera ce sa intimpla cu ovarul tau. Daca spune ca s-ar putea sa-l scoata, cauta alt doctor!

2 - daca te operezi, fa-o laparoscopic.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

cum spunea si Elise daca te hotarasti sa te operezi mergi la mai multi medici sau cel putin informeazate bine despre urmari este foarte important.totusi eu cred ca operatia chirurcical este mai buna chiar daca te taie si nu uita intreaba medicul ce riscuri pot aparea in timpul operatiei.iti doresc numai bine si totusi poate nu ajungi la cutit ca nimeni nu vrea asta succes mult.

camy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MickeyD spune:

eu am fost ieri la o ecografie si mi-a spus ca am ovare polichiste. Ambele au chisturi insa nu mari ci mici. Mi-a spus sa iau pilule macar o luna. Exista si un alt tratament pe care il pot face pentru a scapa de ele. Nu cred ca e indicat un FIV inainte sa rezolv problema asta.

Mickey

d

Mergi la inceput

Eu maine merg la control sa vad daca a involuat chistul meu, va tin la curent...

Mickey, eu am avut de cand ma stiu ovare micropolichistice, dar iata ca de aprox. 1 an tot apar chisturi mai mari. Oricum 1 luna de anticoncep. nu rezolva pb. decat momentan, chisturile apar din nou...cel putin la mine asa s-a intamplat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Lala, Mickey - sfatul meu ar fi sa cereti medicului sa investigheze daca aveti doar MICROPOLICHISTURI sau OVARE DE PORTELAN (sint 2 lucruri diferite: puteti avea chisturi sau polichisturi fara sa aveti ovare de portelan).

In cazul ovarelor de portelan, am inteles ca doar operatia si tratamentul de durata poate rezolva lucrurile - ovarele au o membrana prea rezistenta, motiv care nu permite eliberarea foliculului.

Elise

Mergi la inceput

am fost din nou la control si se pare ca e destul de mare chistul meu(73mm) iar dr. a spus ca pentru un chist de asemenea dimens. nu exista tratament si ca tb.operat; m-a programat peste o sapt. ptr. laparo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

ce depaseste 5cm medici intradevar recomanda operatia dar nu in toate cazurile,daca tu consideri ca ai multe incercari da a scapa de chisturi prin tratament si nu a dat roade atunci sa zicem ca ramane doar operatia dar pana atunci incearca tratamente poate in cele din urma au efect,cu parere de rau pot sa spun ca la mine na-u avut efect si am ajuns tot la operatie mult succes!

camy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MickeyD spune:

Categoric trebuie sa ma mai documentez. La eco doctorita a spus ca ea sugereaza sa iau pilule o luna insa nu e ceva foarte grav.
Multumesc din suflet pentru raspunsuri. Lala_1, succes la operatie

Mergi la inceput