chist ovarian
Tocmai m-am intors de la dr., pentru ca sunt deja in a 47 zi de la ultima menstruatie eram destul de speriata si am dat fuga la control unde am aflat ca am un chist destul de mare (5 cm)si mi-a dat sa iau flamexim 5 zile apoi sa ma vada din nou doctorul si daca nu e bine, ma va opera (laparoscopic).
Cine a mai trecut prin asta, perioada de recuparere e mare ...si ce riscuri sunt. acum imi trec prin minte numai nenorociri, ca pot sa pierd ovarul ...si alte ginduri negre.
LALA
Raspunsuri
bblusha spune:
Stiu ca pe tine te intereseaza probabil mai mult operatia si urmarile, dar voiam sa-ti spun ca si eu sunt sub tratament pentru un chist ovar sting de 4,2 cm. Mi s-a recomandat intr-o prima faza Diclofenac pastile, Zanocin 1 la 12 ore si din a 16 zi de la ciclu Orgametril (linestrenol) tot 1 la 12 ore. Astept sa termin tratamentul si urmeaza un nou control. Din ce am mai citit pe aceasta tema in general dupa operatie, nu vreau sa te sperii, in cazul uterului fibromatos, chisturile reapar.
tanti spune:
LALA
Daca nu este atat de grabnic cu op.incearca si cu ceva naturist, am vazut multe fete aici care au scapat de op.
Am vazut ca au luat supozitoare carpicorn )sper ca am scris corect)si tinctura de muguri de zmeur , daca stiam de acest tratament at.cand m-am op.sigura l-as fi incercat, si mai inceaarca sa vorbesti cu Livia stie f multe despre produse naturiste si care au dat rezultate
psj spune:
Operatia nu rezolva dereglarile hormonale ( daca astea sint cauza ) si chistul(rile) se refac in scurt timp .
lala_1 spune:
este adevarat ca prin operatie nu se inlatura cauza, dar totusi chistul acela trebuie sa dipara de acolo intr-un fel si din cate stiu eu cand sunt mai mari de 3-4 cm numai prin operatie se rezolva.
MadaS spune:
In 1998 am avut chist ovarian de 6 cm (pe dreptul, eco facuta la Medsana , dr Herghelegiu)
Evident, primul doctor care m-a vazut mi-a indicat operatia in regim de urgenta, riscul pierderii ovarului la dimensiunea aceasta a chistului fiind mare. Am refuzat!
Am urmat tratament in prima luna cu Linestrenol, apoi am continuat cu contraceptie luni in sir- Diane, timp in care urmaream , initial la 1 luna, apoi 3-6luni-1an am urmarit evolutia prin eco transvaginale(iti recomand dr Herghelegiu, ecograf la Medsana sau Sanador
La 3 luni chistul era deja sub 3 cm, apoi a involuat pana la disparitie...
In cazul intreruperii contraceptivelor pe periode lungi (1 -2 ani sau chiar mai putin) pot sa reapara, si tot asa ....dau inapoi cu contraceptive
Acum am un fibrom descoperit de 2 sapt...
Intr-adevar, trebuie echilibrat organismul dpdv hormonal, altfel nu rezolvi mare lucru
Acum incerc tratamente naturiste, muguri de mladite de zmeur+napraznic
si stau mai mult pe subiectul "fibroame' ca de chisturi am scapat
le-am "gonit" pe uter....
Tia spune:
MadaS, si supozitoarele cu carpicon sunt bune pentru chisturi si mai citisem pe net despre cataplasme cu infuzie din coada calului (da o cautare pe google)
tanti spune:
Am fost op.anul trecut de un chist endometriozic de 6 cm, acum sunt bine , am fost op.clasic exista riscul sa imi fie scos un ovar dar am avut noroc si nu mi-a scos nimic.Cum ti-am spus daca stiam atatea cate stiu acum si descopeream acest site mai devreme incercam 1 luna doua cu ce ti-am zis inainte de a ma opera,
Intradevar la chisturile atat de mari dr.iti recomanda operatia ,
ps eu as lua legatura cu livia si as incerca un tratament naturist, daca intr-o luna doua nu se vad rezultate atunci m-as duce la op.,
MadaS spune:
Merci TIA, dar eu de chisturi am scapat
Stiu de supozitaorele amintite, le folosesc si eu acum pt fibrom, medicul mi-a recomandat inflamatoare in general, iar supozitoarele CARPICON au exact acest rol antiinflamator
Eu ma refeream strict la reechillibrarea secretiei de estogem cu preparatele amintite, acesta fiind cauza aparitiei atat a chisturilor cat si a fibroamelor (mai exact, dezechilibrarea balantei estrogen/progesteron, estogenul fiind in exces in cazurile noastre, ceea ce poate fi dovedit si din analize hormonale (cel putin in cazul meu)
Nu as recomanda operatia decat dupa 6 luni de incercari de metode contraceptive, care in mod normal tin ovarul in inactivitate si chistul se absoarbe de la sine.Daca nu dau rezultate, atunci te mai gandesti
cauta opinia mai multor medici
gabiu spune:
Lala 1, acum 2 luni aveam un chist de 5 cm ( un folicul nerupt). Dupa 18 zile de tratament naturist ( vezi tratamentul Liviei-eu am aplicat o schema simplificata), chistul scazuse la 3 cm. Astept cu nerabdare acum ziua 12 a CM-cind am programare la dr, sa vad daca a mai scazut sau nu. Eu sper sa fi disparut de tot, pentru ca tratamentul il iau in continuare.