Unde locuim dupa nunta?

Unde locuim dupa nunta? | Autor: R.Cata

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca e bine postat subiectul asta aici. Dar ma interseaza enorm de mult. Ce veti face voi dupa nunta? Unde stati? La asta ma refer. El nu e din Bucuresti (momentan sta in gazda la cineva), eu stau acum cu ai mei. Dupa nunta nu vrem sa stam cu ai mei. Suntem decisi in privinta asta. Dar si o chirie.....te usuca. Si ce sa mai zic de pusi bani deoparte pentru propria casa
Voi ce faceti??????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Eu am fost o norocoasa din punctul asta de vedere, parintii mi-au cumparat un apartament in care stateam si inainte de nunta, socrii stau (s-au mutat din Bucuresti) langa Campina si cumnatul meu sta impreuna cu ei si casa nu e foarte mare ...
La ai mei am fi putut sta ca si ei stau la curte dar deja eu stateam singura de la 18 ani..si nu aveam chef sa ma intorc acasa.
Marele nostru vis este..sa ne construim o casuta a noastra (iarasi norocul meu ca avem teren), dar bani

http://community.webshots.com/user/blanca_000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamadalina spune:

Buna!
Si eu sunt norocoasa...noi ne-am mutat impreuna de un an de zile. Am prin un apartament prin ANL...zona nu e misto, e chiar nasoala rau. M-am obisnuit foarte greu pentru ca am plecat din vila, intr-o zona foarte misto.
Ce pot sa-ti spun...inainte sa avem acest apartament ne gandeam sa se mute el cu mine in vila unde stateam cu mama si bunica mea. Era loc suficient...dar am ajuns la concluzia ca ar fi un calvar. Ai mei se inteleg foarte bine cu el si el cu ei, dar crede-ma am vazut cu ochii mei casnicii distruse de locuitul cu parintii. Mai devreme sau mai tarziu cineva incepe sa comenteze despre altcineva, sa streseze pe cineva si ies discutii si auzi comentarii. Eu una te-as sfatui sa nu stati cu parintii dupa casatorie. Chiria este o solutie de compromis pana reusiti sa faceti ceva. depuneti-va de pe acum cerere la Anl pentru apartament sau pentru apartamentele alea pe care le fac pentru inchiriere. Crede-ma, rata nu este dezastruoasa. Noi platim in jur de 150 de euro. E greu, dar nu imposibil. Totul e sa ai norocul sa prinzi. Noi deja uitasem de cererea ANL pentru ca auzisem ca numai pe pile se poate, dar am avut noroc pentru ca in ziar au dat la un moment dat ca unii renuntaseara la contractele pentru blcul in care ne-am mutat pentru ca nu aveau bani. Ne-am dus si am facut contractul. Aici apare insa problema. Trebuie sa dai un avans....care este binesa fie cat mai mare. Asa ca ori stringeti la ciorap, ori un credit ceva....Sunt sigura ca gasiti o solutie. Ideea de baza era ca....NU CU PARINTII!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Dragelor,eu locuiesc impreuna cu sotzul meu, de cand ne cunoastem (2 ani), la socrii....calvar nu e, dezastru nu e (eu nu-s bucuresteanca,din 96 am stat numai prin camine). Partea buna este ca ei, in cursul acestui an, se vor muta din Bucuresti, undeva la tara, iar apartamentul (cu 3 camere) va ramane sotzului meu si surorii lui(care are acum 20 de ani). In decursul acestor 2 ani am stat si noi cu chirie 9 luni (sotzul meu nu fusese niciodata plecat de-acasa mai mult de 10 zile!),dar nu pentru ca ar fi fost discutii/scandaluri intre noi, ci pentru simplul motiv ca, hotarati fiind sa ne casatorim, am considerat ca fiecare trebuie sa-l cunoasca pe celalalt - ca doar n-o sa traim toata viata in haita (cu parintii lui,adica) si am vrut sa vedem cum ne e daca suntem doar noi doi. A fost cea mai frumoasa experientza din viatza noastra...pentru ca realmente a fost o experientza pentru amandoi. Cu chirie stand, am facut si cununia civila, dupa care, dat fiind ca trebuia sa strangem bani de nunta, ne-am intors de unde plecasem, adica de la socrii Si inca nu s-a-ntamplat nici o nenorocire!

olguttza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Oanamadalina, imi poti da mai multe amanunte despre chiriile de la anl? Ce acte iti trebuie? Si tu ai zis ca platesti 150 euro dar pentru ce? Rata lunara la casa sau chirie? Cred ca te refereai la rata apartamentului, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Buna!!
Si eu ma pot considera norocoasa.Am stat impreuna 2 ani de zile in Italia( ne-am inteles super). Acum am revenit in tara, momentan stam in chirie, dar avem deja platit avansul si am inceput cu ratele pt. un ap. de 3 camere.Problema e ca vor fi gata numai la anul in ianuarie si pana atunci trebuie sa stam in chirie. Dar e asa de bine cand ne facem planuri de mobilat,amenajat, etc.
Nici eu nu sunt de acord cu locuitul cu parintii. numai asa se poate distruge o casnicie.pana vom face nunta(aug.2006) speram sa avem si ap.amenajat, sa fie totul ok inautru. Parintii nostri sunt ambii in Alba Iulia,iar noi ne descurcam super in Tm, numai noi 2. E mai bine asa. Mergem la 2 3 sapt. in vizita 2 zile si pe urma tot la casta noastra ne intoarcem.
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamadalina spune:

Cata,
Noi avem un apartament de trei camere intr-un bloc ANL dat in folosinta acum 2 ani. Ne-am mutat acum un an pentru ca au fost multe amenajari de facut...le-au dat intr-o stare de toata jena. Blocul e construit bine, dar finisajele au fost rele rau. Am refacut practic tot in interior, inclusiv electrica, tevile etc.
Am platit un avans de nu mai stiu exact cit: 10-15% din valoarea apartamentului care era la momentul respectiv 15.000 de euro. Rata pe 20 de ani este cea pe care ti-am spus-o. Dupa aceea, e al nostru. Partea proasta e ca incepi sa platesti rata din momentul in care te pun ei....adica atunci cind avanseaza de la fundatie la construire. Valoarea lui a crescut enorm in 2 ani. Daca ne-am hotari sa-l vindem acum l-am plati integral si am ramine cu bani multi. Cneva a vandut 3 camere neamenajate cu 35.000. Acte...habar n-am ce-ti trebuie pentru ca nu m-am ocupat eu ci viitorul meu sot, dar daca te duci la ANL iti spun aia exact ce-ti trebuie. Oricum pana la acel pas trebuie sa ai cerere depusa la ei...sa figurezi in evidenta si sa-ti faca ei un asa-numit punctaj. Cererea se completeaza tot la ei. Asa ca daca te bate vreun gand du-te repede acolo si precis afli tot ce a nevoie.
Te pup si bafta multa
Ps: sa-mi zici si mie ce-ai mai facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miezure spune:

Buna fetelor!
Ati pus punctul pe I.
Unde o sa stam?
Noi vrem sa facem un imprumut in banca pt. a cumpara apartament.
Dar am auzit tot felul de zvonuri cum ca una dintre conditiile de acordare a imprumutului este sa fi lucrat in ultimele 6 luni la acelasi loc de munca.
E adevarat? Toate bancile cer asta?
Ca noi ne-am cam schimba serviciul luna care vine si nu stim daca nu cumva asta o sa ne amane imprumutul.
Stie deci cineva ceva? Help!

miez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

exact la fel am facut si noi: am platit avansul si am dat deja 2 rate, dar muncitorii au turnat numai fundatia. Insa, sunt putin mai castigata, deoarece omul meu se ocupa de acest bloc, de santier, urmareste tot. si noi avem emotii pt. finisaje, dar sa speram ca daca el va fi mai tot timpul in control va fi cat de cat bine.
cat despre credit: minim 6 luni vechime la ultimul loc de munca, adeverinta cu salariul(sot/sotie, in cazul in care sunteti casatoriti).eu nu te-as sfatui sa iei de la banca, daca te descurci cu ajutorul fam., prietenilor e mai bine. am intrebat si noi informativ, si la salariul prietenului meu ii dadea un credit de 23mii euro pe 20 ani.dupa 20 ani ajungeam sa platim la banca 50mii euro, plateam mai mult de jumate din suma creditata. Noi am avut noroc ca aveam ceva pus deoparte si am dat avansul, iar din salariile noastre platim rata la viitorul ap. si chiria unde stam momentan.Suntem norocosi ca avem de unde si nu trebuie sa cerem ajutorul parintilor, rudelor, ca nu au de unde.

Gio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana07 spune:

De chestia asta si eu auzisem. Chiar la unele banci s-ar putea sa-ti ceara si mai mult de 6 luni vechime. O prietena de-a mea chiar a fost de curand la mai multe banci sa se intereseze de conditiile pt credit. Daca aflu mai multe te informez si pe tine.

Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Noi am stat un an la ai mei(n-a fost nici bine,nici rau),dar n-am avut incotro;apoi a prietena a mamei a plecat un an in America,ne-a lasat pe noi in apartament,sa avem grija de el si sa ne platim intretinerea,ne-am simtit minunat in intimitate si ea a fost multumita ca-si stia apartamentul supravegheat si nu a fost pradat de hoti!
In acesti 2 ani ne-am terminat facultatile si ne-am luat servici,apoi am obtinut un imprumul de la CEC si ne-am luat un apartament,la care o sa platim rate timp de 20 de ani.
Mai avem inca 14 ani!

Mergi la inceput