sarcina si pilozitatea
Buna, fetelor!
Sunt foarte noua printre voi, habar nu am ce trebuie sa fac, dar sper ca ma voi descurca.
Sunt insarcinata in sapt.11, am citit deja multe publicatii de specialitate, dar tot mai am o droaie de intrebari fara raspuns. De exemplu, o "mare" problema, o reprezinta pentru mine, pilozitatea. Nu pot folosi aparatul de ras pentru ca ma irita foarte rau, asa ca pe picioare ma fac cu epilatorul. In alte zone, insa, foloseam deobicei creme sau alte produse cu efect similar. Acum imi este teama ca aceste produse sunt toxice pentru bebel. Cine ma poate lamuri si pe mine?
ramona
Raspunsuri
simonnete spune:
Dar tu cu ceara nu te poti epila ?
eu o folosesc de dinainte de a ramane insarcinata si nu am probleme, ma epilez cu ea peste tot: adica axila ,brate ,picioare si inghinal (total),iar dr mi-a spus ca pe bb nu-l afecteaza in nici un fel
rrox3 spune:
Nu folosi creme, sunt toxice. Epilatorul e de baza. Ceara e ok, daca o suporti. Si aparatele cu lama sunt ok, daca lama e noua si folosesti si ceva gen aftershave dupa, nu te iriti.
Sarcina usoara!
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 28+
Androix spune:
Daca nu ai incercat pana acum ceara nu este momentul sa incerci exact acum. Epilarea cu ceara este dureroasa si durerea puternica poate sa-ti provoace contractii. Asa ca mai bine stai cuminte si paroasa ca nu se intampla nimic. Eu ma faceam cu ceara dar sunt destul de rea de durere asa ca pentru perioada sarcinii am renuntat. Ma fac pe picioare si la subrat cu aparatul, iar inghinal am lasat o "plantatie" destul de rusinoasa dar sanatoasa. Inainte de a naste am sa incerc o lama daca o sa ma mai pot apleca, daca nu il pun pe sotul meu sa incerce.
Eu am alta problema in schimb: mi-a aparut par prin zone destul de ciudate de cand sunt insarcinata. Adica pe burta in jurul buricului. Acolo nu am indraznit sa ma ating de firele de par nicicum dar incep sa-mi stea pe creier. A mai patit cineva?
Andreea
24 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
Shobo spune:
Androix, salutari! ce mai faci? sper ca bine.
eu aveam par pe sub buric si inainte de sarcina, insa acum parca s-a accentuat. eu ma epilez cu ceara de ani de zile si nu mai am pb cu durerea, m-am obijnuit destul de bine. si inclusiv pe burtica, mai ales vara cind mergeam la plaja. dupa o consulater cu medicul meu am intelss ca nu e absolut nici o pb sa continuui epilarea, daca m-am abijnuit cu ea. si m-am facut toata sarcina si chiar si pe abdomen ca nu suportam parul ala mai ales cind stiam ca merg la echo. dar, repet, eu sint obijnuita cu durerea aia de epilat. e adev. uneori ff rar mai faceam contractii, dar de obicei bagam un No-spa inainte sau imediat dupa si-mi trecea. si gindeam pozitiv! :)
si n-am avut pb. acum de exp. sint epilata total si astept nasterea :) ma mai fac daca e un picut asa bibilit inainte de termen si gata. toate astea eu le fac la coafor, sa nu intelgi ca acasa, nu stiu sa ma eplilez singura si n-am facut-o niciodata. am o cosmeticiana ff draguitza la un salon linga mine si ii sint clienta fidela. dar nici nu am avut pb de la acest salon!
pe cel de la buric poti sa-l mai iei cu penseta si o oglinjoara sa vezi de burtica acolo :) eu as mai fac intre 2 epilaturi.
insa pe picioare de prin luna a 4-a mie nu imi mai creste cum imi crestea!!! e ceva fantastic, dpdv asta sa tot fiu insarcinata, daca inainte tb. sa ma epilez la max 4 sapt. acum pot sta si 6 sapt fara sa ma simt maimutza pe picioare, nu stiu exact, cred ca de la hormoni s-a rarit considerabil.
pupici
Eu si bibisor sapt. 37
Dr. Tutunaru - ELIAS
rrox3 spune:
Androix nu te ingrijora. E normal sa devii mai paroasa pe burta, in special de la buric in jos, in timpul sarcinii. Mi s-a intamplat si mie si prima data si acum si am auzit si alte viitoare mamici plangandu-se de aceeasi problema. Medicul zice ca e normal si e cauzat de hormonii de sarcina. Oricum, dupa nastere se duce si blanita in exces. Sigur.
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 28+
giliutza spune:
Si la mine se intampla o chestie ciudata: am observat de ceva vreme ca pe burta a inceput sa-mi creasca "blanita" (e mai mult un pufulet, dar fiind bruneta, se vede imediat). In schimb, pe picioare imi creste mult mai incet decat inainte de sarcina si chestia asta am observat-o de vreo doua luni (acum sunt in sapt. 30).
Daca si alte viitoare mamici patesc la fel, inseamna ca e absolut normal si nu trebuie sa ne facem probleme, nu?
Giliutza:) si Adinuta:)
Dr. Tutunaru - Elias
ra_75 spune:
Multumesc pentru raspunsurile voastre! M-am bucurat tare mult cand am vazut cat ati scris (sunteti foarte harnice).
Sper ca de la un moment dat sa imi creasca si mie mai putin par pe picioare decat imi crestea inainte...Sunteti fericite cele cae puteti folosi ceara, eu insa nu pot. Nu este vorba de durere, dar eu am un fel de malformatie a radacinii firului de par (Keratoza pilara rosie). Este ceva genetic, si inseamna ca firul de par iese cu un fel de bucla, ceea ce inseamna ca, daca folosesc ceara, imi creste sub piele. E cam neplacut. Desi nu se simte atunci cand trec mana pe picior...se vede
!
Ma gandeam ca sunt ridicola cu problema mea, cand atatea alte fete se plang de tot felul...dar parca este mai placut sa povestim de chestii mai usurele, nu?
Va pup!
ramona
ra_75 spune:
Ooops! Sunt tot eu. Am vrut sa aleg un smily de ala si am nimerit ceva cu zid?????????
Let's try again: ![]()
Acum cred ca este OK!
ramona
Cris Ciurea spune:
Buna fetele 
Eu de cand sunt insarcinata imi creste mai greu parul. Adica: inainte ma epilam o data pe luna(cu cera) acum ma epilez cam la o luna jumatate
. La voi nu se intampla la fel?
Va pupici,
Cristina si bb 18
simonnete spune:
Ba da , ba da ..........e clar hormonii sunt de vina !
si mie parca mi-a crescut pe burtica si parca e si mai inchis la culoare.asta nu-mi convine....dar e bine ca pe picioare creste mai greu
ahhhh si inca ceva ...pe cap cum va creste? mie tot asa mai greu....eu observ pt ca sunt bruneta natural si ma vopsesc blonda si am observat ca acum imi cresc radacinile mai greu
deci pana la urma sg lucru bun e ca parul creste mai greu pe picioare
dar din pacate creste mai greu pe cap si creste chiar si pe burticuta!!!