al doilea copil-da sau nu?

al doilea copil-da sau nu? | Autor: pistachio

Link direct la acest mesaj

ma numesc anita si am un baietel de 11 luni,alex.eu si sotul meu ne tot gandim daca sa avem sau nu un al doilea copil...sunt atatea lucruri pro si contra.care e parerea voastra?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Cred ca au fost deshise cel putin 20 de subiecte de genul asta.daca ai cauta..ai descoperi parerilor celorlalte mamici in legatura cu subiectul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pistachio spune:

mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana526 spune:

Pistachio are cine sa te ajute ,sprijin din toate punctele de vedere eu cred ca merita , eu il cresc singura pe Eric si iti spun ca imi este tare greu , nu as mai face altul nici cu pistolul la tample . Iar apoi primul o sa fie gelos pe al doilea si atunci sa vezi , ca sa mai iesi la cumparaturi doamne fereste unu in brate unul pe jos , in general copii sunt tare neastamparati , nu stiu cum este al tau. Ep mi-am dat si eu o parere , pe mine m-a speriat Ericut, pana la 3 4 luni nici nu ieseam cu el prea des afara ca plangea de mama focului de se holbau toti la mine , nici in carucior nu vroia sa stea , cand il lua somnul ,cu greu ,simtea si cel mai mic zgomot , ajunsesem sa nici nu mai respir prin casa , sa mai imi trag si eu sufletul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

sa imi dau si eu parerea
si eu sant singura si intr-o tara straina si nu am avut nici un sprijin in afara de sotul meu care l;ucreaza de seara pana dimineata(si atunci ce sai mai cer sa aiba grija de copil)si a fost foarte greu cateodata simnti nevoia sa respiri dar asta este viata
acum ca este mai maricel eu zic ca greul a trecut (are 1an si 6 luni)dar sa stiti voi ca eu as mai face unul si chiar o sa mai fca daqr las putin sa treaca timpul ca abia ma-m apucat si eu de lucru ,trebuie sa si muncim,dar daca nu ar fi trebuit si ar fi fost dea juns sa lucreze doar unul din familie la-s faca cat mai repede

Mergi la inceput

diana,adevarul e ca si eu sunt cam in aceeasi situati.aici nu am pe nimeni din fam mea iar fam sotului sta departe de noi asa ca soacra-mea nu vine decat o data pe saptamana in vizita!asta nu e mare ajutor!cele care au fam aproape si mamele le pot ajuta ...e alta treaba!sigur ca ne-am dori al doilea copil dar ne cred c voi alege in final sa-l am...alex e foarte activ deja si pt mine singura cu el toata ziua nu e usor.
oricum mersi mult pt raspuns si ma simt mai bine ca cineva gandeste ca mine...(nu ma mai simt asa o mama rea.... pt ca nu-mi doresc al doilea copil..)

Mergi la inceput

diana,cum este in japonia?cum sunt oamenii,cum e mentalitatea?

Mergi la inceput

diana,cum este in japonia?cum sunt oamenii,cum e mentalitatea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

fistic dulcevezi ca e la calatoriile sufletului subiect cu viata in japonia,am aruncat si eu un oki ,e interesant.
Cat despre cel de-al doilea copil...sunt intr-adevar multe subiecte deschise(ultimul pe pagina 2)..si impresia mea e ca pe forum sunt mai multe mamici eroine (de la 2 sau cu planuri de la doi copii in sus).Eu ma simt cateodata eroina si cu unul,tot singura si fara pic de ajutor.

La mine,asta e deja dilema existentiala,am spus tot la subiectul de care am amintit.Mi-ar placea,dar din multe motive nu sunt sigura ca vreau,ma pazesc,dar poate vine...accidentul...Doamne fereste!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Si eu sunt la fel de singura, cu Alex care acum are aproape 3 luni, dar asta nu ma da inapoi de la a-mi dori al doilea copil. Noi am zis mereu ca facem 2 copii. Si dupa ce-am nascut am zis ca eu n urenunt la Mara mea 9imi doresc o fetita pe care s-o cheme asa). Copiii sunt cea mai frumoasa intamplare in viata unui om, iar a creste singur la parinti mie mi se pare a fi lipsit de foarte multe circumstante din care se poate invata foarte multe. Un fratior/surioara pt. copilul pe care-l aveti deja e cel mai bun medicament pt. suflet si pt. caracter. Si se spune ca la al doilea lucrurile par mai simple. Acum in functie de fiecare, bine-nteles, nu traim cu totii aceleasi experiente. Poate ca ceea ce unuia i se pare floare la ureche, altuia i se pare viata de Sisif.
Nici noi nu dam pe-afara cu situatia materiala, insa mi-am dat seama cand l-am avut pe Alex ca singurele lucruri cu adevarat importante pentru copiii mei sunt sanatatea, dragostea si nevoia de siguranta. Restul mai vine si de la sine. Nu tin mortis sa le ofer copiilor totul (dpdv material, ma refer) si nici nu cred ca este recomandat sa se procedeze asa.
Eu sunt pro- al doilea. Si cred ca devenim mult mai "mame" (daca pot spune asa) cu al doilea copil.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Draga mea,
Cum bine a spus sotul meu,( in cazul nostru), decizia iti apartine in mare parte. Daca tu-l vrei si il vrei acum, organismul tau e pregatit, moralul tau e pregatit, fa-l. Nu mai astepta pentru ca te vei razgindi. Banuiesc, ca oricum prea multe sanse de a te intoarce la munca nu ai asa ca... fa-l.
Am primit incurajari de la toate fetele de pe DC sa pastrez bb-ul. Eu am o fetita de 9 luni si un bb de vreo 9 saptamini in burtica asa ca...ma gindesc ce placut va fi sa-l tin in brate dupa ce se naste si cita bucurie imi va aduce.
Pentru mine e foarte greau, sotul pleaca la munca si la scoala dimineata la 7 si vine seara la 21 (incaz fericit).

Kulta si BB Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput