al doilea copil-da sau nu?
Raspunsuri - Pagina 2

anamaria spune:
eu am doi copilasi... doi ingerasi!
asa ca incerc sa descriu cum este. suntem foarte fericiti, mai ales cand ii vedem cum se iubesc, cand isi iau dimineata 'la revedere' sau cand se revad dupa-amiaza (cel mare merge la gradinitza, doarme acolo si vine pe la 4-5 pm). sau cand se joaca impreunalinistiti...
dar avand in vedere varstele, va dati sema ca de cele mai multe ori apar tipete si certuri, eventual batai/ inghionteli samd. e inevitabil sa vrea amandoi in acelasi timp aceeasi jucarie, sau sa ii tii pe amandoi odata in brate...
este si ceva gelozie... si nu numai din partea fratelui mai mare. si cel mic a inceput sa stie, si daca vede ca il dragalesc pe bogdan sau doar facem ceva impreuna (il ajut la colorat/ decupat sau altceva)... e scandal mare!
si, nu in ultimul rand, pt parinti, desi e o mare -mare implinire si fericire cu doi puiuti, nu e usor deloc! si am si ajutoare, nu sunt singura... traim in acelasi oras si cu parintii mei, si cu socrii, asa ca nu ne putem vaita... insa tot este foarte solicitant, si inca avem dificultati sa ne gasim timp doar pt noi... dar cred ca peste cativa ani va fi mai usor, doar sa creasca mai mult si tudor, sa se poata intelege mai bine la joaca... si atunsi bogdan va fi la scoala, si va trebui sa-i despart ca sa-si faca lectiile... asa ca povestea va continua...
DAR, IN FINE, EU ZIC CA DACA GASIM CURAJUL SA FIM PUTIN NAIVI, SI SA NE CONVINGEM CA SUNTEM CAPABILI SA CRESTEM 2 COPII, NU POT DECAT SA VA SFATUIESC SA-L FACETI SI PE AL DOILEA... ca nu e nimic mai minunat, decat sa retraiesti clipele de asteptare, cu burtica , si apoi sa vezi in fiecare zi cum creste bucatica de om...
anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
http://community.webshots.com/user/miremirion

Liliann spune:
imi spun si eu parerea, cu toate ca primul meu bebe este in burtica (19 sapt), dar stiu cat de greu poate sa fie sa cresti un copil, cat te chinui (am in fata experienta lu sora mea). cu toate ca, precum am spus, nu m-am confruntat cu un copil , eu ma gandesc sa-l fac si pe al doilea, orice ar fi, oricat de greu mi s-ar parea. si destul de curand dupa primul (deja am 29 ani poimaine, si io am un fix
: daca o sa aman prea mult, n-o sa-l mai fac pe al 2lea porma
). e bine in primul rand pt ei, se au unul pe altul cand or sa fie mari, eu una nu stiu ce m-as face daca nu as avea-o pe sora mea.
asta e parerea mea

narcisa spune:
Intr-adevar au fost multe subiecte.
Sarcina cu bb2 nu e usoara, nici eu nu am vreun ajutor aici, soacra mea la mom. respectiv nu m-a ajutat, ultimul trimestru nu-i usor si primul an al lui bb2, dar nici imposibil. Si inca ceva, si nu dati cu pietre, va rog: din prisma unui parinte care are numai un copil nu poti sa evaluezi complet situatia cum va fi cu bb 2, abia cind il ai realizezi multe lucruri pt. ca responsabilitatile se schimba si bb2 creste altfel decit primul, stii mai multe lucruri legat de hrana de educatie etc. nu esti ca la primul bb, frica de necunoscut fac bine? nu? si ex. pot continua. E mai usor, mai ales cind sint de virsta apropriata, ai totul proaspat in memorie.
Eu sint pro bb2, e greu dar ai si multe satisfactii.
Sper sa nu fi fost prea incoerenta.
toate cele bune
narcisa

ana_a spune:
Anita, eu am un bebe mic de 5 luni si imi doresc si o fetitza, am deja 28 de ani, si am de gand sa raman insarcinata la anul, sa nu ma apuce 30 de ani... ma gandesc sa fiu o mamica tanara. Nu ma pot baza pe nimeni ca ma va ajuta, chiar daca si mama si soacra stau pe aproape (prin zona) Eu una imi asum riscul, mai ales...ca nu prea stiu ce ma asteapta, dar vreau sa cred ca voi fi suficient de puternica sa fac asta. Noi suntem 4 fratzi, cam unul dupa altul, si este MINUNAT! nici nu mi-as inchipui viatza fara surorile mele si fratele meu!Sotul meu are o sora si el, si amandoi ne dorim doi copilasi. Ba mai mult decat atat, sotul meu e hotarat sa infiem un al treilea daca ne va permite buzunarul peste catziva ani...
Eu zic ca merita sa incerci sa vezi cum este cu BB2 pentru ca sunt convinsa ca satisfactziile vor curge garla!
Numa bine! si sa ne anuntzi decizia care ai luat-o!
http://photos.yahoo.com/ana_77net
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati! (19.08.2004)

narcisa spune:
Eu am fost singura la parinti si nu mi-a placut, ma uitam cu jind ca ceilalti au cu cine sa se joace, acasa ma refer.
Cit despre faptul ca unul se trezeste si celalalt doarme, depinde de tine ca parinte cum il obisnuiesti. Pina aproape de un an n-ai ce sa-i faci, dar dupa eu zic ca da. La noi Vivi are 1 an si Patrick 2 ani si 7 luni, de cam doua luni au acelasi program de somn: la prinz 12.30-13 pina in jur de 15-15.30 si seara cel tirziu la 20 - 07.30. Dorm dusi toata noaptea. Evident depinde de copii, dar si de parinti ff. mult pt. ca un copil asa de mic nu e in stare sa-si faca singur un program si eu au nevoie de un program si de rituale zilnice ca sa se simta in siguranta.
Chaton, te rog sa ma crezi ca raspunsul meu n-a fost cu rea intentie.
toate cele bune
narcisa

narcisa spune:
quote:
Originally posted by Chaton
Nu,narcisa,nu ma supar.. fiecare cu parerea lui, de aia e forum.Sunt copii care se simt bine singuri,altii vor companie.. eu m-am simtit bine asa..
http://www.babiesonline.com/babies/c/cosmin

narcisa

Mirupati spune:
Salutare, eu am gemeni si e o bucurie imensa. Ii crestem singur, in Londra, fara nici un ajutor si supravietuim. E greu intr-adevar, dar bucuriile sint pe masura. Pe undeva e mai bine ca sintem doar noi doi si nu avem miile de interferente. Uneori ne dorim sa avem linga noi o mama care sa preia macar pentru citeva ore, dar una peste alta e mai bine ca ne ocupam de ei singuri.
Copiii se joaca mult impreuna, invata unul de la altul si bineinteles ca mai tirziu o sa comploteze impotriva noastra. Dar iti spun, e o binecuvintare ca avem doi copii !

ANDREEABANICA spune:
Eu am o fetita de 5luni jumatate si vreau ca bb2 sa vina cat mai devreme.Deci sunt pro bb2.
Andreea Banica

pistachio spune:
mersi pt raspunsuri,fetelor!pt noi e adevarat ca e si cam devreme sa ne gandim la al doilea copil...mai avem timp sa ne hotaram...
inca o data mersi!

addiana spune:
aceeasi problema o am si eu. am o fetita de 1 an si 7 luni, si sotul ar vrea sa-i facem si un fratior sau o fratioara, dar eu sunt in dubii. pt denisa as vrea, pt ca noi suntem 3 surori si ne-am inteles mereu bine si nu as vrea ca fetita mea sa fie singura. dar nu am ajutor din partea nimanui si imi este destul de greu doar cu ea! si am nascut si prin cezariana, sarcina cu probleme, iar cicatricea de la uter este foarte subtire, iar doctorul ginecolog mi-a spus ca o a doua sarcina ar fi cu riscuri mari, mai ales daca bebele ar fi mare (Denisa a avut 3.800 la nastere). dar am zis ca daca e sa mai facem un bebe o sa-l concepem anul asta prin oct-nov, ca sa nasc cand are fetita 3 ani, sa ma pot intelege cu ea. pana atunci o sa mai am timp sa ma gandesc, si sper din tot sufletul sa zic: DA pt un fratior.
diana si denisa