al doilea copil-da sau nu?
Raspunsuri - Pagina 3

timea spune:
Eu am o fetita de 4 luni, nici nu ma gandesc sa nu mai avem inca un copil. E greu dar si bucuriile sunt duble sau triple sau...
Timea si Mara 10 sept. 2004
http://community.webshots.com/user/timea2004

Mia. spune:
Si eu vreau dar vad ca nu se intimpla nimic deocamdata...Daca stai prea mult sa te gindesti nu-l mai faci,eu abia astept sa mai tin unu mic in brate sau la san,Luca a fost f cuminte ca bebelus(acum are 3 ani)si sper si al 2 lea la fel.
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

gio spune:
Pro bb 2, clar!!!Fetita noastra are 18 luni si pana face ea 3-4 ani vrem bb 2, doar ca urmeaza sa ne hotaram cand, din motive care nu tin neaparat de noi (eu una l-as face si maine!!!). Nu mi-e greu sa o cresc pe fetita, mai ales ca suntem mai mult fara ajutor, imi place sa am copii, dupa ce am nascut fetita am trait mai intens si m-am distrat mai mult decat inainte (acum 1 ora singuri e gustata la maximum) si sper ca si bb 2, daca va vrea savina, sa fie cel putin la fel de cuminte!!
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

anky spune:
Si eu sint pro bb2 si il am deja in burtica.Abia astept sa il tin in brate.
Eu zic ca e alegerea fiecareia daca mai vrea un bb sau nu dar oricum cred ca e mai bine sa fie doi nu unul singur sau chiar mai multi.Anca DPN 08.05.05
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100

pisi_ella spune:
Cel mai bine e sa fie doi copii! E mai bine pentru ei...e mai greu pentru parinti...Dar si bucuriile sunt mai multe si viata e traita mai intens! Bineinteles ca pentru parinti e mai comod sa aiba un singur copil! Insa acel copil va simti acut lipsa unui frate! Sunt foarte putini copii care nu-si doresc frati sau surori! Eu sunt singura la parinti si pot spune ca unul dintre reprosurile pe care i le-am adus mamei e ca nu mi-a facut un frate! Asta la modul cel mai serios!
Normal ca trebuie sa stii cum sa te imparti intre cei doi copii, cum sa le oferi la amandoi aceeasi dragoste si intelegere, iti trebuie foarte mult tact si intelepciune...e o misiune tare grea pentru parinti, insa, repet, multumirea e de doua ori mai mare!
Chaton...si cumnatu' meu ii reproseaza soacra-mii ca l-a iubit mai mult pe barbatu'meu decat pe el , cu toate ca nu era asa...Asa i se parea lui, normal,ca era mai mare si i se cerea sa dea totul celui mai mic. Parintii mai fac greseli, insa asta nu inseamna ca nu-si iubesc la fel de mult copiii!! De-aia vorbeam ca-ti trebuie multa rabdare, tact si intelepciune, de-aia zic ca e o misiune grea sa ai doi copii! Amandoi trebuie sa se bucure in aceeasi masura de atentia si intelegerea ta. E foarte greu! De-aia multi parinti gresesc si unul dintre copii sufera, crezand ca nu e iubit la fel de mult ca fratele lui!
Cu toate ca e greu, eu imi asum responsabilitatea sa cresc (sper, cat se poate de bine) doi copii! Am o fetita de 1 an si 8 luni si in iulie se va naste si bb 2! Diferenta optima, zice lumea!
E bine sa creasca impreuna, e bine sa se aiba unul pe celalalt, e bine sa....cunoasca dragostea de frate, ceea ce eu nu stiu ce e, pentru ca n-am avut niciodata...
Stiti, abia astept sa-i vad jucandu-se impreuna!... Imi vine sa plang de fericire inca de pe acum!...
Va pupam,_Ella,
Emma &
din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro

pistachio spune:
mi-am facut un album..sper sa mearga..
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anitasteven2001/album?.dir=/ef1c

Daneza 13 spune:
Si eu sunt pro bb2! De fapt,la mine e chiar in burtica (15 sapt.) si cu toate ca si eu nu am nici un ajutor (sotul e la serviciu de dimineata pana seara)si nu mai sunt nici chiar o "tinerica" (37 ani) totusi ma incumet sa-i mai fac lui Tody (1 an si 4 luni) un fratior sau o surioara.Sunt constienta ca-mi va fi greu...dar si bucuriile vor fi mai multe.Si e bine sa fie doi,sa aiba cu cine sa se joace,vor creste impreuna,se vor avea unul pe celalalt.Intotdeauna mi-am dorit 2 copii,indiferent cat de greu ar fi.
Try, si eu imi doresc tot o fetita pe care s-o cheme tot Mara..Inca nu stiu ce va fi, dar nu conteaza, sanatos sa fie.
Abia astept sa-l tin in brate si sa-i vad jucandu-se impreuna!
Dana lui
Tody(25.09.2003) si cu
in burtica

mitub spune:
Depinde de voi amandoi!
Fiecare are in spate o istorie si niste vise facute pe baza acestei istorii. Personal, mi-am dorit dintotdeauna doi copii, si chiar in momentele critice din primele zile dupa nasterea Mirunei tot nu mi-am schimbat hotararea. Doar ca momentul pentru al doilea copil s-a lasat asteptat...intai sa termin teza de doctorat...apoi o bursa in Italia...apoi teama sotului ca daca facem al doilea copil inainte sa ne luam o casa mai mare nu ne vom putea lua casa...apoi casa, aranjarea ei, intre timp o alta bursa...si uite asha am ajuns ca Miruna facea aproape 4 ani. Insa bebe a hotarat singur ca e momentul sa apara si uite ca acum il asteptam la inceput de august, si zic eu ca o diferenta de 4 ani si jumatate ne situeaza poate chiar la granita intre 2 copii cu preocupari similare/diferite, programe de viata la fel samd.
Insa Miruna isi doreste tare un fratior, noi abia asteptam sa umplem camera si uite ca toate se potrivesc la fix!
Parerea mea...fa un copil cand si daca esti pregatita, sau lasa lucrurile pur si simplu sa curga de la sine...
Sanatate si o decizie cat mai buna,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2

otau spune:
Fiecare face dupa cum simte. E frumos ce spun fetele aici si pro si contra lui bb2.
Eu am un singur copil si nu cred ca il voi mai face pe al doilea desi, la un moment dat, mi-am dorit. Eu nu sunt singura la parinti. Am un frate mai mic cu 5 ani jumate decat mine si mie mi-a fost greu. De ce? Pentru ca parintii mei intotdeauna mi-au spus: "ai grija de baiat!" Ieseam afara impreuna, eu trebuia sa fiu cu ochii pe fratele meu, mergeam in tabara impreuna, eu eram cu ochii pe el. Cand a inceput clasa I, ma duceam sa-l duc la scoala, sa-l iau de la scoala. Incet-incet a devenit obsesia mea. Incepusem sa fiu mai ingrijorata decat mama cand mai intarzia acasa (acum era deja mare, la liceu). Mama imi spune de fiecare data sa nu mai fiu asa ingrijorata pentru el, dar raul a fost deja facut. Mama niciodata nu recunoaste ca mi-a cerut prea mult cand eram mica si de-aia am devenit asa. De aceea am zis ca daca o fi sa am 2 copii ii voi face unul dupa altul. Nu a fost sa fie asa, din mai multe motive, inclusiv medicale. Acum baiatul meu are 6 ani jumate si este prea tarziu pentru bb2. Mi-as fi dorit si o fetita pentru ca fetele sunt mai lipicioase, mai apropiate de mama, dar... asta este. Plus ca deja am 33 de ani.
Niciodata parintii mei nu au facut diferenta intre mine si fratele meu. Nu am simtit ca unul dintre noi este iubit mai mult sau mai putin sau ca unuia i se da mai mult si altuia mai putin.
Cunosc si cazuri in care parintii fac diferenta. Si nu mi se pare corect. Considera ca unul din copii e mai neajutorat si trebuie "pompat" mai mult in el. Nu-i corect si in plus acel copil devine profitor. Pozeaza in victima pentru a primi mai mult. Acest comportament al parintilor are un singur rezultat: racirea relatiilor dintre frati.
Concluzie: fiecare are motivele sale pentru care nu face bb2. Fiecare dinte noi stie mai bine prin ce experiente a trecut si cum e mai bine sa faca. Fiecare gandeste corect. Parerea mea!
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

NicoletaF spune:
quote:
Originally posted by Chaton
De acord in totalitate cu Otau..fiecare are motivele lui.
http://www.babiesonline.com/babies/c/cosmin
asa zic si eu
acum am doar un bb, ne gandim si la al doilea. eu am fost singura la parinti si as mai fi vrut un frate sau o sora,
Nicoleta si Andrei Catalin(17.09.2003)
http://community.webshots.com/user/andrei_catalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro