al doilea copil-da sau nu?
Raspunsuri - Pagina 4

simon@ spune:
Chiar in aceste momente cei doi copilasi ai mei (baietelul meu de 9 ani jumate si fetita mea de 9 luni) sunt in camera vecina si se joaca. Nu-ti pot spune ce momente deosebite sunt cind le aud vocile si risetele.
Intotdeauna mi-am dorit doi copii, dar de la teorie pina la practica a fost cale lunga (9 ani). Mai ales dupa prima nastere nici nu m-am mai gindit la al doilea . La un moment dat cred ca am renuntat la idee, mai ales ca ceasul biologic ticaia puternic spre 35 ani. Dar acum stiu sigur ca fetita mea este un dar de la Dumnezeu (la fel am gindit si despre baietel dupa ce l-am nascut). Si sa-ti spun de ce: dupa prima nastere am avut sterilet timp de 9 ani. Dupa ce l-am scos, in luna iunie, am ramas insarcinata aproape "instantaneu" . Colegele de serviciu erau "invidioase" deoarece erau multe dintre ele mai tinere care incercau de mult sa ramana insarcinate.
Acum ca ii am pe amindoi stiu ca sunt cea mai norocoasa mamica din lume. Intradevar este bine ca baietelul este mai mare, mai intelegator la aceasta virsta, de aceea iti spun din proprie experienta ca este bine sa fie citiva ani intre ei. Baietelul meu si-a dorit dintotdeauna un fratior sau o surioara si nu a renuntat la idee nici cu trecerea anilor. Ba dimpotriva imi spunea: Dar tu mami, chiar nu ai de gind sa-mi faci un fratior sau o surioara? Asa ca nu mai aveam nici o scapare. Acum imi spune ca o iubeste pe surioara lui mai tare decit pe noi, parintii.
Nu-mi vine sa cred nici acum ca totusi am mai facut un copilas. Parca traiesc un vis. Si e un vis foarte frumos.

Alexandra30 spune:
Fetita mea este cu un an si 5 luni mai mare decat baietelul (care si el are aproape 2 ani). Mi-a fost greu la inceput, dar acum se joaca asa de frumos impreuna, iar pentru mine al doilea pui este chiar o usurare. Eu sunt definitiv pro. (chiar si al treilea ar fi binevenit)

Emilly spune:
io vreau 5 copii si nu glumesc.Dupa primul copil sunt din ce in ce mai
convinsa ca vreau sa fiu cit mai aproape de cifra 5.Sper sa ma ajute Dumnezeu si sa ne tina pe toti sanatosi.
Nu exista bucurie mai mare pe pamint, ginguritul unui bebelus, zimbetul unui copil inocent si apoi privirea plina de curiozitate.Totul.Voi mamicile stiti mai bine la ce ma refer.
Numai bine!
Emilly cu gaza ei
Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul. (Albert Einstein)

mstef spune:
Da,merita sa ai doi copii.Prima fetita, Ada, am avut-o ca mamica tanara;la 24 de ani.A doua,Ioana, ca mamica "coapta", la 34 de ani. Desi am crezut totdeauna ca trebuie sa fie doi copii la parinti, mi-au trebuit 10 ani sa ma hotarasc s-o fac pe Ioana. Intr-un final,mi-am spus ca mai bine sa regret ca am facut al doilea copil decat sa regret ca nu l-am facut. De fapt eram sigura ca nu voi regreta niciodata. E adevarat ca responsabilitatea e dubla, dar si bucuria e pe masura. Multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca sunt sanatoase amandoua si asta este cel mai important lucru! Va urez succes si va indemn din tot sufletul sa le faceti copiilor vostri fratiori, mai ales daca ei si-i doresc si daca situatia v-o permite. Michi.
mstef

pistachio spune:
draga alexandra,intra pe http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41396&whichpage=6
acolo sunt toate fetele din elvetia!
te pup si te asteptam
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anitasteven2001/album?.dir=/ef1c
si poze cu mine
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anitasteven2001/album?.dir=/7844

hena spune:
Cu siguranta, daca va vrea si CEL DE SUS, va veni si al doilea copil. De ce? Din doua motive dintre care unul egoist. Mi-a placut enorm de mult sa fiu gravida, mi-am dorit ani la rand lucrul asta, si cand s-a intamplat noua luni mi s-au parut prea putine. In ultima saptamana de sarcina, cand am mers la spital, ii spuneam sotului meu ca vreau sa mai stau acasa, ca nu vreau sa renunt la burtica... . Si cum spuneam - motivul egoist: vreau din nou sa traiesc experienta sarcinii. Al doilea motiv - daca-s macar doi se au unul pe celalat, sotul meu e singur la parinti si nu va spun ce "invidios" e pe mine si sora-mea.
Numai bine!!!
Hena si BB Mihnea - 08.nov.2004
pozele noastre

Theiuta spune:
Sint intru totul de acord cu Chaton si cu Otau. Fiecare stie foarte bine daca o tin resursele fizice, psihice, financiare(nu sa cresca copii in lipsuri), sa mai faca unh copil. E foarte roz sa ai 2 copilasi cu bucurii duble, dar...sa fim realiste ca si greutatile sint mari. Depinde de fiecare. Eu am un baietel de 1 an si 4 luni si abea acum imi revin dupa depresie, oboseala, etc.
unele fete sint pregatite imediat sa faca al 2 copil, altora le e mai greu si se decid in mai mult timp. Depinde de cum te simti tu. Eu, una daca nu dorm 2 nopti la rin, a treia imi e rau de oboseala de cad pe jos. Acum alt copil m-ar termina.
Depinde, sanatate multa, Theiuta
http://community.webshots.com/user/theiuta

mami-misha spune:
Copilul meu are doar 6 luni, dar chiar m-am gandit la a-l doilea copil, insa si eu imi cresc copilul singura, si mi-e teama ca nu ma voi descurca ...