gradinite step by step

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Buna, ia ma bag si eu. Desi sunt dintr-un oras de care multe nu a-ti auzit, -Simleu Silvaniei- avem si noi aici grupe de step by step. Andrei baietelul meu de aproape 5 ani e intr-o astfel de grupa. Si culmea , nici nu am vrut sa-l dau la step. Asa a fost sa fie. Aici gradinita step are continuitate la scoala, in sensul ca exista astfel de clase I-IV. am citit ca aici cineva da 1.700.000 lei lunar si nu e gradiniita particulara? Pai da de ce? Cat va costa pe voi care aveti copii dat la step, acest lucru? Aici platim lunar 100.000 lei din care se plateste ajutorul de educatoare.(care sta pana la 12)In fiecare zi o educatoare, ajutorul de educatoare (care e o fata ce nu si-a terminart inca studiile de specialitate) si un parinte impart copii pa 3 centre si apoi se rotesc. Dupaamiaza nu au decat o educatoare si bona. (gradinita e cu program prelungit)Sincer, acum in momentul asta eu nu vreau sa-mi dau copilul la scoala intr-o clasa step. Aici e doar pentru educatoare.(pentru ca atat copilul cat si noi le-am indragit de la inceput)Cam atat. Mai povestiti cum e si la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by silvana_salajan
Sincer, acum in momentul asta eu nu vreau sa-mi dau copilul la scoala intr-o clasa step.

De ce? Te rugam sa ne impartasesti temerile sau dezamagirile legate de step by step.
Capcaun devorator de informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Chiar ieri vorbeam cu cineva despre aceste clase de step.Parintii ocupati care nu se pot ocupa de copii dupaamiaza, prefera ca odraslele lor sa mearga intr-o astfel de clasa, fiindca nu mai au teme acasa, nu mai trebuie verificati, samd. Insa un copil de 7 ani trezit la 7 dimineata va putea face fata cu succes unui efort fizic si intelectual pana la ora 17, in conditiile in care nu are unde sa traga un puiut de somn daca simte nevoia? Cel putin aici, clasa de step are pauza la pranz, se duc copii la masa cu invatatoarea, apoi vin in clasa si au un program de voie un timp (se intind pe jos, -pe mocheta desigur-, ma rog se destind ), dar nu pot dormi (daca doresc-pentru ca nu au unde). Apoi am auzit ca nu e un sistem de notare ca in invatamantul traditional.Si nu are continuitate din clasa a V-a. Deci o sa bulversam total copilul dupa ce termina clasa a IV-a.Astea sunt motivele mele.Desigur, numai un idiot nu se razgandeste, niciodata. Daca se va schimba cava in bine , ma voi mai gandi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Salutare parinti, mai aveti un pic de rabdare pana in toamna si va povestesc eu. Mi-am dat baietelul la scoala intr-o clasa step by step. Mi-a recomandat acest lucru o prietena care este invatatoare si care il cunoaste bine pe fiul meu (care are o personalitate f. puternica)a zis ca acolo prin modul de predare ramane cu impresia ca face ce doreste. Desigur si eu ma gandesc la timpul lung petrecut la scoala, dar ce te faci cand ajungi acasa la ora 18:00 si nu iti permiti sa dai 7.500.000 lei pe o bona? Copilul sta singur, isi incalzeste singur mancare,isi face singur lectiile? nu cred...va astepta sa vina mami de la serviciu si uite asa am ales step. Va fi obositor la inceput dar cu siguranta se va obisnui, oricum baietelul meu nu mai doarme la pranz decat f. rar. Am stat de vorba si cu cateva fetite de clasa a patra step by step si mi-au spus ca nu este foarte greu, ca s-au obisnuit si nu erau cu cearcane si trase la fata asa cum isi imagineaza unii. Am pus si eu problema invatatoarei(ca am fost sa ne cunoastem)ce va face din clasa a Va si mi-a spus ca deoarece la 193(unde va merge)acest invatamant este de 10 ani, profesorii de la V-VIII sunt obisnuiti si ingaduitori, cu copii de la step pentru ca sunt "educati" foarte libertini adica sunt invatati sa spuna ceea ce gandesc. Eu am fost incantata de ce am auzit de la invatatorii de la step by step acum sa vedem cat pun si in practica. Mi-as fi dorit sa vorbesc cu o mamica de copil care a invata la step by step.Singurul lucru care ma deranjeaza un pic este ca nu prea s-au mai bagat bani in scoala si e foarte pacat, dar totusi zic eu conteaza mult experienta. Inca mai astept informatii pe aceasta tema, poate avem vreo invatatoare sau profesoara pe site de la ......193?

Mergi la inceput

madairina, pai e super daca ai o nepotica la step de ce nu o intrebi chiar pe ea, poti sa te informezi din surse mult mai sigure si poate imi spui si mie '. Cred ca stiu de care gradi zici, este una spre Valea Ialomitei (in Drumul Taberei) mai exact spre Cetatea Histriei parca, au si scoala si gradi in aceeasi curte. Cred ca de asta vrei sa spui nu? Acolo este invatatoare tipa care mi-a vorbit de step by step.
Silvana la scoala de care spui tu unde se duc copii sa manance la pranz?
Chiar se tavalesc pe jos sa stii, dar nu sa doarma ci asa fac lectiile mai degajati, i-am vazut eu si mi-a placut ce haios de ce sa stai intzepat in banca, intra mai bine in cap?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veras spune:

Cortez!!!
Cred ca o sa fim colege (prin scolareii nostri). Si Mihnea merge, din septembrie, tot la 193, tot la step by step. In primul rand pentru ca e step, in al doilea ptr ca e relativ aproape de casa. Si noi am fost sa cunoastem invatatoarele, inainte de incheierea anului scolar), ne-am intalnit cu una tinerica, foarte draguta care, din pacate, nu era sigura ca va mai lua clasa I din toamna. Pe cealalta, titulara, nu am cunoscut-o; secretara scolii mi-a spus ca o sa se organizeze o sedinta cu parintii, la inceputul lui septembrie, pentru a ne explica ce si cum urmeaza sa facem; si mie mi s-a parut cam saracuta clasa in care vor invata (fata de cei in care erau in vara cei de clasa I), dar ma gandesc ca daca ne mobilizam un pic putem sa le schimbam mobilierul, mocheta si dulapurile!! Cum este invatatoarea pe care ai cunoscut-o tu?
Sincera sa fiu, si eu am emotii, mai ales ca am auzit fel de fel de opinii in legatura cu sistemul; dar fiind un pic mai indrazneata, ma gandesc ca e o sansa pe care le-o oferim copiilor abordand un sistem mai liber; ca de stat cu mainile la spate in clasa... ne-am saturat pe vremea noastra.
Daca mai ai informatii sau vrei sa schimbam impresii, contacteaza-ma. Eu ma bucur ca am intalnit aici mamica unui viitor coleg de-al lui Mihnea.
Vera

Mergi la inceput

yep, yep, uraaa!!!!!Ma bucur mult Veras ca in sfarsit mi-a raspuns cineva la mesaj ca de cand ma chinui sa dau de o mamica de la aceeasi scoala si mai ales aceeasi clasa cu fiul meu. Noi am fost sa ne inscriem in martie si am dat de un invatator foarte dragut dar din pacate avea clasa a IIIa, el ne-a condus la clasa si invatatoarea care va prelua in toamna clasa intai (la etajul 1 langa scara imediat) la o invatatoare f.tinerica si draguta. Am stat de vorba toti patru cam 40 min (invatatorul, invatatoarea si noi doi parintii)si nu a lasat de inteles ca nu ar lua clasa I, poate s-a intamplat ceva intre timp, iar la clasa la fel m-am gandit si eu sa punem mana de la mana si sa o aranjam imediat, mai ales ca sotul meu se pricepe la facut mobila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Pustiul meu va merge din toamna la gradi 209 la stepby step grupa mica. Si langa aceasta gradi mai eu una (sau e scoala ?!?!?!).
Ce mamici mai au puiutii la aceasta gradi 209 ? Ca ma bucuram saschimbam impresii.

Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns STONE spune:

hy,

exista o clasa step by step la scoala nr.57 din Dr.Taberei.am auzit ca ar trebui sa merg de acum sa-l inscriu pe toamna viitoare.
ma poate ajuta cineva cu informatii?!

Mergi la inceput