endometru, ovulatie, temperaturi (6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena.c spune:

buna,
multumesc mult TIA .
sper sa nu va obosesc cu intrebarile mele , dar sunt la inceput si nu am cunostintele necesare. ma bucur foarte tare ca v-am gasit pe voi .cu ajutorul vostru o sa invat cit mai multe.
TIA intr-adevar dozarile ( in afara de progesteron ), care urmeaza sa-l fac zilele astea le-am facut in ziua a3a .
am 2 intrebari :
1) de unde iau valorile normale corespunzatoare fazei foliculare , ovulatiei etc ?
2)a-ti monitoriza ovulatia inseamna sa-ti iei temperatura zilnic sau sa fac testul de ovulatie ?
temperatura o iau de aproape 3 luni (zilnic).

multumes mult si sa auzim doar vesti bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

mie imi merge relativ bine...nu am simptome mai deloc, si ma cam ingrijorez. dar poate e prematur.
incerc sa nu ma gandesc prea mult, dar nu prea reusesc
si sunt suparata ca posta americana mi-a piedut un pachet cu acte oficiale de vize si nu stiu daca mai ajung in Romania cand imi propusesem din cauza lor

Tonnia nu dispera, chiar asa, o fi o luna fara ovulatie, dar curios e ca folicul a crescut totusi, desi nu suficient, chiar daca ai o problema...nu e prea majora. ar fi putut sa nu creasca deloc, ma gandesc.

elena.c valorile normale trebuie sa fie scrise pe buletinul de analiza, ca poate fiecare laborator are instrumentele lui si deci valorile pot varia. dar daca nu scrie, sigur gasesti pe internet.
fetele cand zic de monitorizarea ovulatia se refera la a merge la ecografie si a vedea foliculii.
burtici la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Felicity, si eu cred ca e prea devreme sa ai toate simptomele de sarcina. Se-ntampla asa ceva (cu actele) si pe acolo. Ia cere-le niste despagubiri! Crezi ca Ariadna aluat o pauza de DC fara sa ne spuna?

Foliculul meu e "oprit in evolutie" daca ati mai pomenit asa ceva. Nu a crescut deloc intr-o saptamana si cica nici nu mai creste. Endometrul, insa, are 8.5 mm. Cred ca de la mararul cu care m-am tot indopat. Am asa un soi de disperare si ma simt tare neinteleasa. Nu mai am chef de nimic.

Multumesc de incurajari, Natasha.

PS. Pt. ziua a 3-a e important si LH-ul. Nu ma intrebati de ce.

Mergi la inceput

Tonnia, poate ar trebui sa nu mai iei nimic o luna, am auzit ca poti avea dereglari de la ceaiuri, poate si de la marar. Poate nu la toata lumea face bine!

Si eu sunt dispearta cu lipsa de simpotmuri, si cu pierderea scrisorii, dar se rezolva totul cumva si trebuie sa avem rabdare.
Nu iti face probleme, se poate intampla intr-o luna sa nu ovulezi, e bine de urmarit si luna viitoare ce va fi, si nu mai lua marar (parerea mea).
incearca sa-ti muti gandurile la altceva sunt asa de multe lucruri frumoase in jurul tau si tu stai bosumflici si uite asa nu le observi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Buna, fetele
M-am adunat si eu de pe drumuri, in sfarsit... Am plecat supertarziu de la birou si am dus si motanu' la parintii lui ca se pare ca pina la urma si-a facut treaba. Cel putin, asa speram.

Asta daca n-o avea oligo/asteno/a/spermie si daca pisi o fi fost imediat inainte de ovulatie si nu cumva are trompele infundate, fibrom, sau TPC negativ, plus ca nu i-am masurat temperatura in ultimii ani sa vad exact cin ovuleaza coana Bela.

Cam in doua saptamini aflu daca o mut la mamici pisici, si cam tot atunci aflu daca eu ma mut la mamici. Deci ma asteapta 2 saptamini de dubla emotie... In ceea ce ma priveste, nu ma omoara grija, dar zau ca mi-as dori sa se prinda la pisi. Asta daca n-o avea probleme de implantare .

Cam asta e, fetelor... ma asteapta inca 3 zile de program din asta forte si dupa aia nici n-am timp sa-mi trag sufeltul ca o iau de la capat. Nu vreau sa va stresez cu stresu meu, va rog, iertati-ma.

Felicity, las' c-or veni ele si greturile si raul si somnul si toate cite si mai cite. Si pachetul.

Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara fetelor. Ce mai faceti? La mine azi e a 13-a zi de CM.Si azi linea picului de la testul de ovulatie era la fel de vizibila ca si celalalte 3 zile adica : foarte greu vizibila. Temperatura azi nu mi-am probat-o ca nu am auzit ceasul.Macar daca as fi .Oricum ieri era 36,2. Eu am pe 8,10 si 12. Deci in caz ca am ovulat ar trebui sa sper....nu? Uff, e grea asteptarea. Oricum daca nici de data asta nu raman ,luna viitoare voi incerca sa nu mai fiu atenta la teste,temperatura. Voi si voi incerca sa nu mai fiu de la atatea socoteli si investigatii. Asa poate cine stie nu voi mai fi asa stresata.

O seara buna.

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Draga Tonnia,

Intentia mea nu era sa polemizez pe subiectul avorturi, nici sa o supar pe Felicity.
Si nici sa negociez in vreun fel cu tine, pentru nu esti in pozitia de a "negocia" cu mine sau de a-mi "clarifica" ceva.
Cu totii avem zile proaste, dar, pe viitor, te rog frumos sa te stapanesti.
Multumesc,

Raluca Dimitriu

Mergi la inceput

Draga Natasha71,

Nu te cunosc, ergo nu te judec.
Mi s-a parut, in schimb (dar poate e doar o parere), ca tu m-ai judecat pe mine. "Do not onto others..."
Felicity, esti o femeie curajoasa. Good for you. Ti-ai exprimat o parere, asa cum am facut si eu. Si ti-ai exprimat-o civilizat. Iti multumesc si cu asta am incheiat, ca in curand o sa fiu lapidata de-a binelea.
O zi buna tututor,

Raluca

Mergi la inceput

Parerea mea coincide intru totul cu a ei:

"Nu judec pe nimeni care face acest lucru [...] nu sunt D-zeu sa am dreptul sa judec [...]. Tot ce am facut si am sa mai fac in viata este sa incerc sa conving fete din jurul meu sa nu faca acest lucru, desi a fost mereu fara rezultate, le respect decizia."

Oana Cretu, 19.04.2004, desprecopii.com

Mergi la inceput

Emi si mami, dar cine esti tu, sau mai exact...cine te crezi tu, de trebuie sa convingi oamenii despre cum sa-si traiasca propria viata? Nu ti se mai pare mai intelept sa iti vezi frumos de propria viata si sa lasi si pe ceilalti sa faca la fel?
Cat despre interventia Tonniei si stapanirea de sine, cred ca mai usor ar fi sa te uiti spre tine si sa te analizezi si daca nu poti sa aduci un suport la acest grup, sa citesti si sa treci mai departe.
Sunt situatii in care nu trebuie neaparat sa ne dam cu parerea, si desigur...e si mai bine daca nu am avea o parere despre orice ne inconjoara. Limiteaza-te strict la modelul tau de viata si fii mandra ca ai unul si lasa lumea sa-si urmeze cursul firesc al vietii, dupa cum fiecare si-o doreste.
Si daca chiar vrei sa dezbati problema avort, Tonnia a facut o remarca foarte inteligenta, poate ar fi cazul sa o urmezi!

Mergi la inceput