Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (13)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Monica- nu iti face griji copilul aude.Fata mea are 3 luni si can o strig nu intoarce capul.dar daca ies din casa sau ajunge sotul acasa de undeva imediat este ochi si urechi.Vezi daca atnci cand papa se opreste din supt daca aude zgomote.

Cu Ioana de 3 luni
Poze de la botez
http://pg.photos.yahoo.com/ph/angelairinab/album?.dir=/6d84

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

feteloooorrrr, simt ca innebunesc de tot...mi-a bagat sotzul meu un "cui" de nu-mi mai iese din cap....ma intreaba..."ruxy aude???? " zic de ce?????????? cica statea la ea in camera ea fiind in patutz si o striga si ea nu intorcea caputzul spre el(ruxy are acumo luna si 8 zile) dar asa cand face alex taraboi prin casa se trezeste...oare sa fi fost simpla coincidentza pana acum si chiar sa nu-l fi auzit pe sotzul meu???sau e prea mica sa intoarca capul dupa sunete???
voi ce ziceti ca deja simt cum o iau razna

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Haide, mai, Monica, sigur ca aude!.Exact aceeasi dilema existentiala aveam eu cu Bianca- eu am fost chiar convinsa o vreme ca nu aude, pentru ca nici macar nu tresarea la zgomote puternice(usi trantite, batut din palme, etc.)Cand a mai crescut un pic mi-am dat seama ca nu avea nimic biata copila (si sa ma fi vazut pana atunci ce mai pocneam din palme, trosneam si tranteam in jurul ei- doar-doar o reactiona- si domnisoara nimic!) Asa ca stai linistita.

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Felis, Mihaita e un dulce cand plange. Toata lumea se crispeaza cand plang copiii, dar eu iubesc bebelusii care plang cu putere. E adevarat, nu sa-mi urle toata ziua buna ziua i ncap, dar imi plac pozele cu bebe care plang. Are si Alex cateva poze in care plange din toti rarunchii.

Andreap, ti-am vazut ei eu pozele de la botez. Sa stii ca fi-ta are niste ochi foarte frumosi, o sa cam franga niste inimic peste ceva ani. Si e asa dolofana, uite vezi? asta da copil dolofan, asa numesc eu sa fii bebelus. Alex nu a fost si nici nu cred ca va fi asa, e alt gen, dar nici n-are cu cine semana, amandoi am fost niste slabanogi ca si copii.
Vreau sa-ti zic ca-si tine tare bine capul si sta foarte bine pe burtica, Alex n usta asa de semet si de sigur, e cam incert el cand il pun pe burtica. Dar baieteii se spune ca-s mai inceti, oricum, desi bebelina ta e mai micuta ca Alex ca varsta.

Legat de iritatiile de la pampersi: noi dam cu Penaten si intotdeauna a fost bine. De cand a facut prima data am dat apoi mereu preventiv. Un timp am intrerupt si dupa ceva timp a dat sa-i apara iar si am actionat imediat. Trebuie sa fiti atente mereu sa depistati inca de la inceput sa nu apuce sa fie deranjant si pt. bebelusi. Eu mereu ii studiez pielea din jurul anusului, acolo sunt primele semne la noi ca apare o iritatie. Se inroseste pielea si devine mai aspra la pipait. Daca e asa, dau imediat cu Penaten si continui mereu sa dau, preventiv de fiecare data cand face kk, indiferent ca-l sterg cu servetele uemde sau il spal cu apa si sapun. Noaptea nu-l spal ca-l trezesc de tot si il reculc mai greu, de aceea folosesc servetele umede. Oricum si cu servetele umede plange si se trezeste, dar in 2 minute termin totul si apoi iar la san si culcarica mica. Penatenul e bun ca nu intra in piele si reprezinta ca un fel de bariera intre kk si pielea lui bebe. Cand il spal cu apa si sapun trebuie sa insist de 2-3 ori ca sa se duca crema, e unsuroasa.

Legat de primul vaccin: de regula nu se face febra dupa acest vaccin, dar e posibil sa apara si febra ca efect secundar. Deci, sunt putine cazurile unde se face febra dupa acest vaccin.

Denisa, si Alex scoate un kk mucilaginos. Are dati in care tot kkuta lui e asa si cam lichefiat, fara sa mai aiba aspectul ala de semintele. Alte dati arata ca o pasta. Oricum nu mai e cum era in prima luna. A devenit mai pastos, e mai omogenizat, chiar daca tot moale spre lichid face. Intr-o zi la masaj l-am surprins facand kk si facea cu spume, fara gluma, era spuma la curuletul lui cand iesea. Oricum acum face kk mai usor decat obisnuia sa faca in primele 2 luni. Si nu trebuie sa-ti fixezi ca target sa iasa kk nemucios. Nu-i problema ca iese mucios. Tu mananca normal si consistent sa iaba bebe ce trage acolo la tzitzirel.

Onitza, exact asa a fost cazul nostru: miercuri vaccin si samabata botez. Alex n-a avut nici o problema, doar a fost plangacios cateva ore dupa vaccin. Pana sambata, deja uitasem c-am facut vaccin. Vreau sa-t izic ca eu la cateva ore dupa vaccin i-am testat locul cu pricina si nu-l mai durea nimic. L-am apasat si nu a schitat nimic o grimasa, semn ca deja nu-l mai durea.

Felis, pana acum nu i-ai taiat unghiutele deloc? Eu i le-am taiat prima data lui Alex in noaptea in care l-am nascut, ca se nascuse cu unghiute mari. Eu trebuie sa i le tai la fiecare 3-4 zile, altfel isi face niste zgarieturi pe fatza de toata frumusetea. La inceput am folosit si eu forfecuta aia cu varfuri rotunde, dar mai apoi am trecut la unghiera, trusa pe care am luat-o le avea pe amandoua. Mi-e mult mai usor cu unghiera. Singurul moment cand ii pot taia unghiile e cand suge. Cand e treaz misca prea tare din maini, iar cand doarme il trezesc daca i le tai. La picioare insa nu i le-am ttaiat decat o singura data la unghiile mari. Am vazut ca la celelale degetele i se rup singure. La masaj cu uleius, cand ii masez talpa ma trezesc ca una din unghiute se rupe, trag usor si se desprinde imediat surplusul. Nici n-am cum sa ii tai unghiile la degetele de la picioare ca-s asa mici ca nu vad nimic. Doar la degetele mari pot.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Fetele , Felis o sa aiba nevoie de ceva banuti pt poimaine.
Care puteti ajuta , va rog sa ma sunati maine dupa ora 15 sa ne intalnim sa iau eu banii si ma intalnesc eu cu ea.

poze Darius (26.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Monica iubire!! Se vede ca nu prea citesti carti pt bebei
Bebeii aud dar nu intorc capul... cand mai cresc intoc capul numai daca vor... aleatoriu...Iar 1 luna si 8 zile ... este inca mica. Nu te ingrijora ca oricum la spital i-au facut testul de auz obligatoriu... Spune-i sotului sa se linisteasca
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Monica penelope Leach"Your baby & child from birth to five" dixit:
"In primele saptamani de viata privitul si auzul sunt siteme separate. Bebe asculta fara sa priveasca catre sursa zgomotului pe care il aude, deci ft adesea asculta vocea ta fara sa te priveasca. Dar daca il urmaresti cu atentie, vei vedea reactii la vocea ta dulce. (zambete etc)Daca plange si tu te apropii de patut fara sa intri in raza sa vizuala dar ii vorbesti dragastos, bebe se va opri din plans fie numai si pt cateva clipe. El nu are nevoie sa te vada sau sa te simta atingandu-l numaidecat.Daca sta intins linistit cand tu ii vorbesti , va incepe sa se miste ft energic. Daca dimpotriva , el da din picioare energic , el se va opri si isi va concentra atentia asupra vocii tale. Va trece destul de multa vreme pana cand el isi va sincroniza aceste doua actiuni (privire & auz)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Roserb esti o mama minunata; ai miste puiuti; Bianca este intr-adevar o maaaaare domnisoara, frumoasa foc, iar Mihnea un dolofan, dulce fooc; adineauri cand ti-am vazut pozele o tineam pe Emily in brate, la care ea se uita la monitor si dadea din manute, sii facea semn lui Mihnea, de parca ar fi vrut sa spuna "aici sunt!!!"; Bianca acum mai foloseste pempers?;sa va traiasca puiutii si sa va bucurati din plin de ei
Monica , explicai sotului tau ca Ruxi aude de cand era in burtica; si dupa cum bine spunea si Dena, la nastere i s-a facut contr. de vaz-auz; nici Emily nu intoarce capul mereu cand o strig, dar cand plange si aude vocea mea, se potoleste (mai bine reactioneaza la vocea sotului si a lui sora-sa)

http://photos.yahoo.com/ionelarxn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Chestia cu taiatul unghiilor, chiar adineauri i le-am taiat lui Emily, si a fost circ; era treaza si va dati seama ce balamuc era; chiar daca doarme mie imi este si mai teama, ptr. ca tresare si o pot rani mult mai usor decat cand este treaza, cand atunci o imobilizez cum trebui, pe cand daca doarme ma culc pe-o ureche si spun ca nu simnte nik, si cand colo ; sunt Stan patitul, de la Arisa; eu dupa ce le tai unghiile la amandoua (le tai cu fofecuta mea, si numai eu, sotul de nici o culoare nu se baga), le dezinfectez unghiile, iar bebelinei ii pun manusi si GATA!!!
Bitsule ai maaare grija ca astia c-am indoapa cu antibiotice; la Arisa cat a fost bebe nu am avut nici o problema, dar de pe la 1an jumate, si pana acum ne-am indopat de fiecare data, dar adevarul este ca imediat s-a vindecat, dar numai prafuri cu diferite gusturi de fructe, pe care fiica-mea le bea fara nici o problema.
Fetelor am mai pus poze cu noi!!!; vizionare placuta!!!
Apropo, cum face-ti voi de puteti da denumire la fiecare poza in parte?

http://photos.yahoo.com/ionelarxn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Fetelor ce faceti ca fata mea nu vrea sa manance.Abia ii dau ceva cand doarme.Habar nu am care este problema.

Cu Ioana de 3 luni
Poze de la botez
http://pg.photos.yahoo.com/ph/angelairinab/album?.dir=/6d84

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

buna dimineata!Postasem aseara,dar vad ca nu l-a luat!Asa ca o sa repet intrebarea:acum cateva zile i-am gasit o unghie aproape rupta si acum vad ca degetelul cu pricina s-a cam inrosit.Sa se fi rupt din carne?cu ce sa-i dau?puroi parca nu se vede.
Eliza,nu esti singura...Mari doarme noaptea de pe 21-21.30 pana pe la 7(asta dupa ce seara o legan cam 2 ore),ziua atipeste in brate cam 30 minute(dar nu o pun jos ca se trezeste)o data pe la 8-8.30 apoi dupa amiaza pe la 17-17.30,si mai doarme afara cam 3-4 ore cat o plimb.Dar daca se raceste nu o sa mai pot sta asa mult si nu stiu ce ma fac.Si in rest sta numai in brate,cu exceptia a 20-30 minute pe zi cand o pacalesc la carusel.
E posibil sa-i mai revina colicii acum?Ca parca iar se strange de burtica.Sau "borfotelile"din burtica si partzurile erau tot colici,ca eu sunt.....Dar parca nu o dureau,ca de multe ori nici nu se trezea din somn.
Aseara am incercayt sa o legan pe picioare,ca ma dor rau mainile.A urlat.....Mai nou urla si daca nu-i place cum o legan.Am incercat intr-o seara sa vedem daca tace si dupa 10 minute inca plangea..asa ca momentan leganam BBluul toata ziua.As vrea sa o dezvat,dar cum?
voua vi se intampla sa aiba accese de plans isteric(cu lacrimi,invinetire etc)aparent inexplicabil?E posibil de somn?Ca azi dimineata mi-a facut ceva scene cu un plans de ziceai ca ii tai piciorul,dupa 5 minute de leganat(cum ii place,in picioare,mergand prin casa)a atipit.oare de oboseala sa faca asa urat?
Try,intre Alex si Maria sunt 2 zile diferenta.Da,a mea e harnica la ridicat capul,asta poate ptr.ca nu-i place pe burta si se forteaza sa se intoarca.A mea pare mai dolofana ptr ca e "piticuta"abia acum 1aptamana avea si ea 56 cm.......multumesc de aprecieri!
o zi buna,
Andreea si Maria(7.11.2004)
http:community.webshots.com/user/andreap124

Mergi la inceput