Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 2
roserb spune:
Multumim pentru aprecieri, fetelor!
Felis, Bits mi-a luat vorba din gura- unghiutele se taie cel mai bine cand bebe doarme, altfel ei sunt in continua miscare, si e mai greu sa nimeresti fara accidente. Sunt foarte bune forfecutele cu varful rotunjit, eu o am de la Bianca si o folosesc si pt bebe acum. Eu i le tai saptamanal, altfel se face praf pe fata.
Eliza, palmele si piciorusele transpirate pot fi semn al unei usoare lipse de calciu. Asa le are si Mihnea, si ii dau 10 zile pe luna Ca.Cum, Alex nu doarme DELOC de la 7 dimineata la 10 seara , in afara de plimbare?!?!? Si mai rezisti? Mihnea are alta hachita: afara trebuie plimbat permanent, cum ma azez pe o banca, in 5 minute incepe sa foiasca si trebuie sa o iau la picior. De aia mai mult de 1 ora jumatate nu rezist.
Onitza, nu stiu daca e tarziu pus botezul, evident daca stiam ca e vreme asa frumoasa in ianuarie il faceam pana acum, in februarie au anuntat astia frig si zapada, asa ca a ramas martie. O sa aiba aproape 5 luni, si o s-o cocoseze pe nasica, dar asta e. Pe Bianca am botezat-o la 4 luni, tot din motive de frig.
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
roserb spune:
quote:
Originally posted by bits
ROSEBITZO spune-mi te rog pot sa-i dau Eferalgan lui KEN daca este putintel racit,imi stranuta si are parca vocea putin ragusita.am fost la doctor,mi-a spus ca e putin racit si iarasi mi-au dat antibiotice.eu nu sunt de acord cu ele,prefer sa-i dau paracetamol(ceea ce astia nu au aici)
octy,KEN(1nov 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb
Bitsule, daca e numai putin racit nu cred ca e cazul sa-i dai antibiotice, japonezii vostri vad ca se reped imediat cu ele. Poti sa-i dai Eferalgan 2.5 ml de 2 ori/zi ( e vorba de eferalgan pediatric)- de fapt eferalganul este paracetamol.Totusi sa urmaresti ca raguseala sa nu se agraveze (poate fi semn de laringita)- hai ca iar sunt paranoica. Multa sanatate!
Apropo, Eliza, mai bine folosesti Sterimar pentru desfundat nasucul , mie mi se pare mult mai eficient, si are si aplicatorul care te scuteste de efort. Mie mi-a ajuns un tub de pe 15 decembrie si inca mai am destul. Eu ii pun in fiecare seara inainte de culcare preventiv.
Roxana&Co
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
azi am fost la biserica sa-mi fac molifta si tot odata am fost si la plimbare cu ruxy si alex(bineinteles insotita de mama) ca altfel...nu ma mai bag...singura imi e cam greu.
acum alex doarme cu tati si eu scriu cu ruxi langa mine dar nu vrea sa adoarme de nici o culoare.
bubitzele parca i-au mai trecut, dar sa vedem acum dupa ce o alaptez cum se mai fac...
andreea, mariuca e o scumpete de fetitza, frumusica foc...sa-ti traiasca!
felis,eu(adica tati) i-am taiat unghiutzele lui ruxy din prima zi cand am adus-o acasa ca le avea luuungi si moooii...deh...suntem fetitze...cu o unghiera mica, speciala pentru bebelusi(o avem de la alex) dar tot ii pun(manusi-ciorapi) in maini fiindca are manutzele ff reci si mi-e mila de ea, ma gandesc sa nu-i fie frig.
bits-ule si eu zic sa nu-i mai dai antibiotic chiar pentru orice fleac...la praga aia nu ti-ar fi dat antibiotic nici daca lesinai la usa lor...mai intai incercai ceva mai usor si apoi, dupa vreo 10 zile in care vedeau ca nu te vindeci iti prescriau antibiotic.
pupici si mai vorbim ca acum chiar ca nu mai vrea ruxy sa stea cuminte...am incurcat-o...fuuuggggg
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
camys_2000 spune:
Eu ii tai unghiutele cam la 4 zile si e important sa-i tai si colturile, altfel se zgarie. Folosesc forfecuta normala de pielite.
La picioare i le-am taiat de 2 ori, acolo e mai greu, ca da mereu din ele...
Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)
http://community.webshots.com/user/camys_2000
Eliza5 spune:
Roxana, ai inteles bine: Alex nu doarme ziua decat atunci cand il scot afara. Iti dai seama ce obosita sunt.. Incerc sa il adorm in brate, dar imediat ce il pun in patut se trezeste si plange asa ca trebuie sa il iau in brate. In plus, eu inca il mai alaptez cam la fiecare ora . V-am zis eu ca nu ma descurc cu rolul asta, de mama.. Deci de dimineata la 7 pana la 10 cand adoarme sunt in priza tot timpul. Bine ca o am pe bona care imi face de mancare si imi calca, ca altfel...
Felis, si Alexutzu se zgarie pe fatza, desi ii tai unghiutele.. Nu reusesc sa i le tai chiar aproape de piele pentru ca imi este teama. Eu am o forfecuta Chicco cu varfurile rotunjite. La picioare nu i le-am taiat niciodata.
Roxana, multumesc de sugestia cu Sterimar. O sa incerc!
Apropos, eu sunt in parcul Moghioros cam in fiecare zi intre 12 - 14. Poate ne vedem .
Eliza si Alex (15 nov. 2004)
http://community.webshots.com/user/tincuta101
Diana_b spune:
Buna fetelor,
Sint de la mamici de ianuarie-februarie 2004. Nu va suparati ca ma bag in seama, vreau sa va zic sa va obisnuiti cu ideea ca oricit de bine le-ati taia unghiutele, tot vor gasi un coltisor cit de mic cu care sa se zgirie pe undeva, asta ca sa va arate ca nu prea le-ati taiat bine .
Apropo de rosul unghiutelor de catre parinti, asa am citit si eu prin carti, dar pediatra m-a sfatuit sa nu fac asta pt. ca noi avem microbi in gura, ei isi baga minutele in gura si nu e bine. Si forfecutele trebuie sterse cu spirt de fiecare data cind le taiati unghiile.
Succes si pupici.
Diana si Mircea (2.01.2004)
Album Mircea
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
dama spune:
Buna fetelor. Azi am fost la pediatru si avem si noi 5430g, 58cm si ne-a spus ca ne inscriem in standarde (respectam cu strictete graficul) Apoi ne-a facut si vaccinul si desi ii pusesem patchul cu anestezicul tot a plans putin. Noua nu ne-a spus sa nu-i facem baitza si nici alta contraindicatie.
Apropos ce fel de vaccin se face bebeilor la 2 luni in Ro? La 3 luni se face vreunul, ca noi mai facem si atunci un vaccin.
In rest suntem bine, desi si eu am intrebat-o de ce fornaie si pare ragusit si a spus ca e ceva normal si ca in timp va disparea de la sine (nu este racit cum credeam eu). Dar mi-a spus sa-i curatz nasucul si cu pompitza aceea speciala dupa ce ii pun Humer in nasuc. Eu nu o foloseam pana acum ca nu vedeam nici un mucisor dar se pare ca trebuie ca stau ascunsi, uratii
Eliza, si David are manutele si piciorusele umede. Asta inseamna ca le este prea cald, cica si transpira. Eu unghiutele i le-am ros pana acum (numai la mana, la picioare nu), dar cred ca o sa ma incumet si eu sa i le tai cand doarme cu forfecutza.
Felis, Roxana ce dolofanei si frumusei sunt baiteii vostri iti vine sa le mananci obrajorii aia, nu alta... Roxana, dar Bianca e o adevarat domnisoara, e scumpica foc...imi face pofta de un al doilea bebe, dar ca si Dena nici sotul meu nu vrea inca.
MamicaluiDavid, bine ai venit printre noi. Si eu sunt tot o mamica de David, nascut tot cu 3270g si 50cm lungime (ce de coincidentze) Voiam sa-ti spun ca si mie mi se pare mult 140ml de laptic praf la 4 saptamani. Mie azi mi-a spus pediatra ca David al meu la 2 si 1 saptamana trebuie sa bea 140ml. Si el nu bea atat pt ca ii dau si san inainte. Asa vorba Ionelei, uite-te pe cutie sa nu-i dai cumva prea mult pt varsta lui.
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
roserb spune:
Eliza, in ritmul asta cred si eu ca esti super- obosita, noroc ca incepi serviciul in curand. In schimb saraca bona va avea de tras, nu gluma. Mi-ar face mare placere sa ne vedem , si sper ca vom reusi pana la urma , insa eu deocamdata sunt nevoita sa ies pe la 11 si sa stau pana pe la 12-12.30 maxim, din cauza Biancai, care la 13 mananca, bebe papa la 14 si amandoi dorm de la 14 incolo. Daca mai sunt prin parc dupa ora 12 , iti dau un tel. si ne vedem. Si eu as vrea sa ies mai tarziu, dar din pacate nu am cum. Mai sunt insa zile cand o ia mama pe Bianca la ea,poate reusim atunci!
Noi trebuie sa incepem trecerea la Humana 2 peste cateva zile, pediatra cand i-am zis ca bebe are 7 kg, a zis:" Mama cata tanculetul" , dar cica nu am ce-i face, mai putin de 5 mese nu am cum sa-i dau , si nici mai putin de 170 ml, ca face scandal. In fine, sanatos sa fie, are timp sa si slabeasca!
Roxana&Co
Roxana&Co
Dena spune:
Mai Diana spune-i lu' tanti doctorita ta sa o lase mai moale cu contaminarea bebeului de catre mama!! Pai mai frate! Cat e bebe bebe si il alaptezi si ai atatea contacte cu bebe , iar el , bebele , isi ia imunitatea de la mama , ar fi chiar culmea sa mai ramaie microbi materni la care el, bebele, sa nu fie imun.
By the way ca e valabil si pt el, sotul, chiar daca nu il alaptezi.
monica-elizabet spune:
feteloooorrrr, simt ca innebunesc de tot...mi-a bagat sotzul meu un "cui" de nu-mi mai iese din cap....ma intreaba..."ruxy aude???? " zic de ce?????????? cica statea la ea in camera ea fiind in patutz si o striga si ea nu intorcea caputzul spre el(ruxy are acumo luna si 8 zile) dar asa cand face alex taraboi prin casa se trezeste...oare sa fi fost simpla coincidentza pana acum si chiar sa nu-l fi auzit pe sotzul meu???sau e prea mica sa intoarca capul dupa sunete???
voi ce ziceti ca deja simt cum o iau razna
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos