Bebelusi de sept-oct 2004 (14)
Raspunsuri - Pagina 8
lorena_andreianu spune:
Pupici fetele.
De vreo 4 nopti puiul nostru doarme de la 10 pana la 6 !!! Apoi papa un pic si se culca iar pana la 9-10! Ce mai, incep si eu sa-mi revin cu somnul.
De supt degetele si pumnisori ma stresez si eu...
De intors inca nu se intoarce de tot pe burtica ca-i ramane mana sub el si se pune pe jelit; insa se intinde dupa jucarele (i le pun langa el la o distanta de vreo 20 cm) si se chinuie sa le apuce. Duce la gurita tot ce prinde, mana mea, jucarici, paturica, bavetica...
Eu inca mai am lapte si nici nu vreau sa ma gandesc la diversificare pentru moment. Aici, daca se merge pe alaptat exclusiv se asteapta 5-6 luni implinite si apoi se incepe cu supica de legume si abia la 2 saptamani dupa legume se trece si la fructe... ca e posibil sa-i placa mai mult fructele decat legumele si apoi sa le refuze.
Sambata mergem si noi la vaccin (brrr) si o sa va spun si cate kg are si cati cm.
Va pupacim.
si Miron Radu (06 oct. 2004)
ionella3003 spune:
geo, ai facut ceva special ca sa reglezi digestia la bebeul tau? Alex al meu de aproape 2 saptamani, nu mai face kk de 3-4 ori pe zi ci o data la 2 zile, in cel mai fericit caz, si de cateva ori l-am ajutat cu supozitor sau cu termometrul. Doc ne-a recomandat debridat, dar n-as mai vrea sa-i dau medicamente, oare ce remedii naturale as putea folosi? vreun ceai, ceva??? Pana acum i-am dat, pe langa lapticul de la mama, suc de portocale, insa nici de asta nu mai vrea...
Maine mergem la vaccin, sa ne tineti pumnii!...
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
http://community.webshots.com/user/ionella3003
http://www.babiesonline.com/babies/g/gandacel/
elyanne spune:
Tyaa am gasit un site cu produse pt. bb, si cu biberoane, unde poti sa comanzi pe net si vin prin posta: reclama
Fug ca s-a trezit pitica si plange...
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
tyaa spune:
Roandre, am incercat cu lapte praf NAN si Lactovit. Nici unul nu i-a placut. Mai incercam. Tetine nu am incercat decat un fel, dar mi se parea ca de gustul laptelui si nu de tetina era vorba. O data m-am muls si a baut din biberon laptele meu. Dar cred ca avea pe atunci 2 luni. Acum am comandat un biberon de la chicco si unul de la nuk. Sa vedem poate ii place careva mai mult. Mi-am comandat si spuma de baie pt bb ca aici la noi in oras nu gasesti mai nimic. A...si am incercat sa vad daca ii place mai mult laptele de alimentara si parca ii place mai mult, am amestecat cu ceai babycalm. Sper sa nu ajungem totusi la lapte de vaca. Dar pe aici multe au dat de la 4 luni si lapte de vaca. Nu stiu cat e de sanatos. Pediatra cred ca m-ar scuipa daca ar vedea ce am scris.
mai vorbim
si bebe Elisa Nicola (21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
elyanne spune:
N-a mers ca e reclama... Sa vedem asa: chic bebe .ro... legat, bine-nteles...
Poate merge asa!
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
crini spune:
Mihaela, fetita mea si-a supt degetul mare de la doua luni pana pe la 6, cand a incetat singura, fara ca noi sa-i facem ceva. Dar ce-i drept am vazut si copii de gradinita, adica mai mari de 3 ani, care continua sa-si suga degetul. Nu stiu ce determina comportamentele astea diferite ale copiilor, dar, dupa mine in momentul asta, nu e cazul sa faci nimic s-o opresti.
Fetelor, bebeii vostri se gadila? Ca Andrei cand il pup pe gat si pe burtica rade cu chiuieli.
De intors nu se intoarce inca, dar vad ca nici altii mai mari nu o fac, asa ca ma gandesc ca depinde de ritmul fiecaruia si nu e anormal. L-am pus pe-o parte sa vad daca se intoarce macar asa. Cat am stat cu el mi-a zambit, a gangurit la mine, cand nu m-a mai vazut a inceput sa planga, dar de intors nici gand.
Jucariile le ia daca i le ofer eu, le trece dintr-o mana in alta, le suna putin si-apoi le da drumul. Daca le are langa el nu le ia, nu le acorda atentie.
Mihail-Andrei
frosa spune:
,
am reusit sa citesc dar nu mai stiu cui sa-i raspund deci creier varza (trebuia sa notez). Printre picaturi am retinut cite ceva:
Mina eu ii dau mar golden romanesc cu simburii negrii (asta daca reusesti sa-ti dai seama care are simburii negrii) asa a zis dr. ca sunt mai dulci. Daca vrei sa-l coci poti sa-l bagi si la microunde.
Pufymic am vazut pagina super dragut.
Eu lui Razvanel ii dau sucul de fructe (mar cu morcov) cu lingurita ca nu vrea cu biberonul (si mami face scurta la mina pina il bea pe tot) iar cerealele le refuza categoric.
Am inceput si eu sa ma duc la piscina dar nu sustinut trebuie sa-mi fac program.
A ... apropo de biberoane eu am folosit numai biberoane de plastic de la nuk sau chico si nu am avut probleme cu ele. Le-am fiert, le-am pus la sterilizator .. cu solutie (citeodata) si niciodata nu mi s-a strimbat biberonul . Ba gresesc doar o data cind l-am pus in sterilizatorul de microunde si am uitat sa pun apa, erau contorsionate toate.
Nu inteleg de ce s-au strimbat biberoanele tale cit le-ai lasat la fiert???
Monica si Razvan (10.09.2004)
tyaa spune:
Elyanne, credeam ca nu vrei sa faci reclama. merge ci chic...merci
si bebe Elisa Nicola (21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
mcm spune:
Sunteti atat de active ca de-abia pot tine pasul.
Am fost azi la medic si avem 6800 gr. (la 3 luni si 3 saptamani) si 62 de cm. Fontanela este mica dar mi-a spus sa-i dau vigantol in continuare. Saptamana vitoare mergem pentru vaccinul de 4 luni. Am uitat sa-i cer ceva pentru dinti, am luat numai vibrocil si eferalgan.
Va pupam.
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/lastusedpixel
Kittie spune:
Vai fetele, dar ce mai sunteti harnicutze!!!!
Hai sa va povestesc intai ce s-a mai intamplat la mine... Dupa ce am scris ultima oara si am primit sfat sa ma tin cu firea... pentru ca ii dadeam biberon si prima oara cand a papat seara biberon si l-am pus la san a supt numai 5 minuti , eu am plans un sfert de ora, m-am gandit ca poate sunt prea "mamoasa"... si "m-am tinut cu firea" fi-mi-ar firea de ras sa-mi fie ca trebuie facut ce e bine pentru cupil, nu?
Eee, deci am dat eu cu biberonul inainte si seara urmatoare, ba chiar si in timpul zilei, sa punem pulpite si falcute la cupil.. Si...?cupilu s-a obisnuit... asa de mult si asa de bine incat a inceput sa urle cand dadea de san.. Buun, deci m-am tinut cu firea in continuare si am luat cu pompa din san si am pus in iubitul biberon...placut?placuuuuut..
Deci am invatat si cu biberonul, ba chiar acum ii place si ceaiul ..
In rest o trezeste pe mami noaptea intre 4-6 si dup'aia depinde, ori la 2 ore, ori la 4ore si incepe ziua; nu ne rotim, e adevarat, dar ne tinem capul foarte bine, facem baita la ora 10 si stam in baita ca un pasha in suportul pe care l-a luat mami, si dup'aia face mami masajjjjjjj cu crema de galbeneleeeee si dup'aia da mami biberon si mai da si un pic de tzatzic si dup'aia ne leagana si adormim si dup'aia ne muta mami in patutul nostru, ca sa nu stim nimic despre ce s-a intamplat...Hainutele de 3 luni nu ne mai vin chiar asa, am inceput sa purtam de 6 luni (acilea depinde de firma, e adevarat) si ne place tare mult sa zambim la mami, si sa povestim cu ea, ii tinem de urat cand spala vasele...Ne uitam la televizor da nu ne place foarte tare, ne uitam cu jind cand papa mami, doar-doar s-o mai tine cu firea si acilea si o incepe diversificarea...
Eu m-am gandit sa incep de la 4 luni, ca nu mai e mult pana atunci, oricum, mai creste si el, ma mai obisnuiesc si eu cu ideea. Din pacate, de la atata dragoste cu biberonul, tzitzi lu mami sufera si nu se mai umplu ele ca pe vremuri .. deci deocamdata urmaresc cu interes tot ce povestiti voi despre primele lingurite, primele supite si suculete...
Cine se plangea ca nu se obisnuieste bebe cu biberon??? Imi pare rau, dar la cate zeci de pagini am avut de recuperat, nu mai tin minte subiectele nominale... deci, si eu am avut aceeasi durere.. Si cu bibu si cu suzi. Si biberonul l-a acceptat pe cel de la mothercare, cu gura foarte larga, si din acest motiv i se face gurita pe tetina ca si pe san... nu stiu cat costa pt ca l-am cerut din alta tara, ca aici nu au adus inca modelul asta (au biberoane cu aceeasi forma, dar cele pe care le am eu se sterilizeaza singure 90sec la microunde), suzi n-a vrut decat de la chicco (cele fiziologice, lunguiete..) si am inceput sa-l conving inainte de masa, cand ii era foame si usor-usor s-a obisnuit cu ea..Pacar c-o apuca de "toarta" si si-o da jos din gurita imediat cand n-are chef de ea...Si mai e o "smecherie" cu biberonul - sa-i inchizi gurita pe tetina si sa-l tii asa putin pana prinde gustul de laptic si gata..
Sa va intreb de vaccinul de 4 luni? Caci la noi se apropie.. care credeti voi ca e mai bun, cel platit sau cel gratuit?
Stiu ca scria in "mama si copilul" ca e bine de scos bebe cand ninge.. Voi l-ati scos deja? Eu ma gandeam sa pun pelerina pe carut si sa ies asa..
Ma scuzati, a inceput sa cante puiu... fug la el, va pup
mamica de ( 13oct04 )