Bebelusi de sept-oct 2004 (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muttzi spune:

Roandre, am aflat de la un neurolog foarte bun din Timi ca nu-i o problema suptul degetului. Uneori il linisteste dar ce-i mai important il ajuta sa cunoasca lumea. Asa ca poti sa-l lasi sa-si suga degetul sau sa duca la gurita obiectele cu care se joaca (el invata acuma cu buzele si limba). Chiar este bine sa-i pui in manuta obiecte cu suprafata diferita ca sa le duca la gurita si sa le "mursuce". Bineinteles ca daca exagereaza cu degetutele poti sa-i dai o suzeta (daca o accepta). Patrick isi baga ambele maini in gurita (pe langa suzeta daca se poate )

Muttzi si bebe Patrick (DN 14.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Muttzi, ieri doctora m-a intrebat daca pana la 5 luni nu i-am dat sucuri. i-am raspuns ca nu si a zis ca foarte bine si ca incepem cu supica si piure de legume. Deci daca bebelusul e mai mic trebuie inceput cu suc, asta daca mama tine neaparat sa-i dea asa ceva (desi el n-ar avea nevoie). Eu stiam ca daca e alaptata exclusiv se poate incepe de la 5-6 luni diversificarea iar daca e hranit cu lapte praf sau mixt se poate incepe de la 4 luni. Totusi luni e cam devreme, parerea mea, mai ales daca bebe ia bine in greutate si e sanatos si vioi.

Crini, nici eu nu vreau sa creez panica dar am considerat ca e bine sa spun ce mi-a zis doctorita despre Zymaflour. Poate are sau nu dreptate, eu oricum nu-i dau bebelinei asa ceva.

Danyce, eu chiar azi ma gandeam cum o sa fie atunci cand voi incepe cu Alexia sa decupama hartiute sa facem diverse colaje, etc....Sa invatam poezii, cantecele, sa numaram, sa invatam adresa unde stam si cum o cheama....Wow, parca vad ca imediat vine si vremea asta si ne mai intrebam cu ce jocuri sa-i mai stimulam si ce poezii mai stim!
Tu ai ceva cu mine . Mai intai cu inotul si acum cu slabitul. hihihi. Pls, spune-mi reteta si o salvez si mai tarziu ma apuc si eu de ea. cel mai tare ma deranjeaza burta asta care are sunculite si nu mai pot purta bluzite mulate si rochite ca se vede ca naiba.
Abdomene?!? face Alexia si pt mine dar eu deloc ca mi-e lene.

Mcm, super ca cei de la Pampers au facut asta. Eu am fost la BabyExpo si acolo am mai primit mostre de scutece. Foarte bine ar fi daca am putea cumpara si la bucata alte scutece in afara de pampers (eu nu am vazut altceva) ca sa nu arunci tot pachetul cum spui si tu. Eu pt moment m-am oprit la pampers.

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Buna fetelor!
Iarasi am intrebari pt voi....am inceput ieri sa ii dau supa (morcov+catof+supa) dar nu pare sa ii placa prea mult. A mancat cam o lingurita in total si apoi plangea cand vroiam sa ii mai dau, dar insistam. Si ai vostri bb tot asa s-au strambat la inceput? Tare grea mi se pare diversificarea asta plus ca nu prea mai am lapte de cateva zile si ar trebui sa ii dau si completare. Nici laptele praf nu ii place deloc. Am zis ca pana la urma incerc de vaca desi nu e voie pana la un an.
Suzeta nu o vrea sub nici o forma dar degetele si le suge de numa. Isi baga si toata mana in gurita.
Si inca ceva....nu stiti de unde se pot cumpara biberoane de pe net? Si care ar fi cele mai bune? Pana acum noi nu am folosit. Am primit cateva si azi am vrut sa le sterilizez (sa le fierb) si toate si-au schimbat forma, deci nu erau bune de nimic.
Sa vad voi ce imi spuneti.
Va multam fain. pa pa

si bebe Elisa Nicola (21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Chiar...
Roandre spune-ne si noua cum reusesti sa fi asa de organizata. Mie nu imi iese nici cum cand vreau sa ii fac program la bbsi nici altfel.

si bebe Elisa Nicola (21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Fetelor, iata reteta de slabit.E de la soacra mea, ea avand-o de la un medic (primita cu ani in urma) si a urmat-o si ea de nenumarate ori cand voia sa slabeasca sanatos si mai mult in timp scurt.Eu o urmez exact si nu fac nici o abatere, nu stiu daca unele produse se pot inlocui sau nu.
Asadar:
Ziua 1: Mic dejun: ceai/cafea fara zahar+1 felie paine prajita unsa cu unt de arahide (strat subtire)+1 jumatate de grapefruit
Pranz:cafea/ceai, 50g ton din conserva (uleiul trebuie scurs)+1 felie de paine prajita
Cina: 95g carne slaba (vita sau piept de pui)+120g fasole verde lata sau chinezeasca (din aia subtire - se gaseste in conserve si in Ro) fiarta, 120g sfecla rosie fiarta (eu am adaugat putin hrean pt. gust)(sfecla se cumpara de la piata, nu in conserva sau borcan), 1 mar si 120g inghetata de vanilie
Ziua 2:Mic dejun: cafea sau ceai fara zahar+1 felie de paine prajita+1 ou fiert tare+1 jumatate de banana
Pranz: 120g branza de vaci cu 5 crackers, cafea/ceai fara zahar
Cina: 2 cremwursti calzi+120g broccoli fiert+60g morcovi fierti+jumatate de banana+60g inghetata de vanilie
Ziua 3:Mic dejun: cafea/ceai fara zahar+5 crackers+100g branza cheddar, 1 mar
Pranz: cafea sau ceai fara zahar +1 ou fiert tare +1 felie de paine prajita
Cina: 60g ton din conserva (se scurge uleiul)+120g secla rosie fiarta+120g conopida fiarta+jumatate pepene galben+60g inghetata de vanilie.

Asta e reteta ca atare. Eu am tradus-o acum pentru voiVa mai scriu ce mai scrie pe hartia mea:"Aceasta este Dieta celor 3 zile si este recomandata de Organizatia bolilor cardiace, este sanatoasa, sigura si, in primul rand, eficienta!
Aceasta dieta trebuie urmata cu exactitate. Senzatia de foame (aproape absenta) poate fi ``pacalita`` cu ceai/cafea fara zahar sau apa. Cu aceasta dieta puteti slabi pana la 4,8 kg in 3 zile.Dieta acesta functioneza pe principiul descompunerilor chimice, nu schimba nimic in organism si nu aduce nimic nou.Sarea si piperul sunt permise , insa sunt interzise orice alt fel de condimente. Dieta trebuie urmata 3 zile, apoi se face pauza 1 zi, cand se mananca normal, insa fara exagerari. Apoi puteti continua dieta inca 3 zile. Puteti slabi pana la 19,2 kg in 2 saptamani ( de 4 ori 3 zile de dieta) daca o urmati cu strictete.``

Succes cui se apuca de ea!O zi buna. Acum chiar ca ma retragMai revin pe seara.Pupici,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
Alma, sufletel mic si iubithttp://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

tyaa, la varsta lor cel mai bine e sa folosesti biberoane de sticla. Cele de plastic (presupun ca asa erau ale tale, daca si-au schimbat forma) sunt pentru perioada in care copilul isi tin singur biberonul. Asa, chiar daca le cede nu se sparge. Ca marca eu am folosit doar de la Chicco si am fost multumita.
Suzeta nu o vrea nici Andrei, dar mainile le baga pe amandoua in gura.
Iar daca cumva baga doar uns, o impinge asa tare pe gat ca ii vine sa vomite.
Danyce, spune-mi si mie, te rog, de pachetul ala educativ. Daca nu e in olandeza m-ar interesa si pe mine. Exista vreun site care sa-l prezinte? Ma intereseaza si pentru Andrei dar si pentru fetita mea care in septembrie incepe scoala. Tare sunt nemultumita de ce fac la gradinita!

Mihail-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Multumesc mult fetele pentru re-primire, sfaturi si recomandari de doctori.Deja m-am programat peste 2 sapt la o doctorita recomandata de doua prietene - Trandafir (are cabinet pe la veteranilor), ati auzit de ea?Pana ajung la consult cultiv rabdarea...In caz ca nu-mi rezolva colul+perineul apelez la voi.
Se vorbea de creme de dat la fundulet: eu il dau pe Andrei dupa fiecare baita cu o crema de la Klorane si pana acum nu am avut nici un fel de probleme.Nici nu am stat fara, sa vad dc apare ceva la fundulet ca nu am chef de experimente.In schimp nu ma descurc de nici o culoare cu putzi, de fapt cu outzele unde are o iritatie care nu cedeaza nici la Bepanthen nici la crema de galbenele - ca altceva nu am incercat.Iritatia cu pricina e prezenta numai la capatul superior al unui outz, sub putzi, unde pielicica e rosie si aspra.Mamici de baietei,Nina voi ce ziceti?
Se mai confrunta careva cu afte in guritze?Ca afte cred eu ca sunt patutzele albiciose pe care le are pe buzitza superioara.Tot dau cu glicerina cu stamicin si degeaba.Nici nu le pot ignora, pentru ca netratate am inteles ca devin dureroase.
Culoarea ochisorilor stiu ca se definitiveaza in jurul varstei de 7 luni sau o alta varianta - dupa intarcat.Mi-ar placea mie sa-i ramana culoarea de acum a ochisorilor da' nu prea cred.
Fetelor, cam cat tre sa ia bebeii in greutate pe sapt/luna incepand din luna a 3-a?
Mi s-a trezit artistu'!
Mai sa uit: am vazut si eu pozicile noi: super, super bebei si bebeline mai fetele!!Pufy, super filmulete! Adela: tot grasan e si Andreiu' tau

Cristiana si Andrei (nacsut 29 Sept 2004)
http://photos.yahoo.com/c_vaideanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Saluty dragelor!
Multumim mult pentru aprecieri!
Noi suntem tot la programul cu trezitul noaptea de 3-4 ori..este cam epuizant pentru mine...dar am citit ca ar putea fi ceva trecator...sper din tot sufletul. Ina oricum se trezea noaptea de 2 ori..dar tot era mai bine.
Tb sa fac ceva sa-si reintre in program..sau trece de la sine?
Voi cum faceti exercitiile de intors..ii rostogoliti voi pur si simplu sau ii ademeniti cu o jucarica?
Ar mai fi ochestie..Ina nu sta singurica mai mult de 2 minute..chiar daca eusunt in camera si ma vede..incepe sa maraie..si eu imediat sunt langa ea..
voi ati patit asa ceva? cum procedati? ii mai lasatisa si planga?

Operatia si pe mine ma mai doare cate putintel la schimbarea vremii , dar la fel..e suportabil.
Vreau si eu reteta de slabit...
Mihaela..mesc pt informatii..si eu le-am salvat..dar o sa incepem mai tarziu diversificarea..momentam ne luptam cu sanul...

Pupici

Ania & bebitza Ina (23 oct 2004)
Inutza televizomana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Anielas si eu am aceeasi problemuta cu gazuca al meu, ca se maraie cand e singurel, dar deja e prea greu sa-l mai tin toata ziua in brate, asa ca am cam inceput sa-l mai las si sa planga( cu toate ca mor de mila lui)!
Cristiana, am cautat in revista Mami si am gasit ca la 3 luni ia in greutate 800-1000gr/luna, si cam 3 cm , la 4 luni 450-600gr/luna si cam 2 cm, la 5 luni, idem 4 si 1 cm, la 6 luni idem 5, la 7 luni 240-300 gr si 1 cm, la 8 luni idem 7, la 9 luni idem 8, la 10 luni 230-280 gr/luna si 1 cm, la 11 luni idem 10 si la 12 luni idem 11.
Prematurii recupereaza deficitul de greutate pana la 6 luni sau chiar un an!
Mihaela, Muttzi, Tyaa, si noi avem aceeasi problema cu suptul degetului, si a pumnutului uneori, pe care si-l baga pana-n gat de-si face greata! Suzeta o refuza categoric!!!
Acum l-am pus in patut pe pitic si a urlat cam 10 minute dupa care s-a domolit. Sper sa se invete si singurel in patut ca eu nu mai pot sa-l transport toata ziua in brate!( ca doar asa l-a invatat tata-sau si eu cand era micut)!
Pupici

Ioana si bebe Alesio (08/10/2004)http://alesio.shorturl.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Hahaha, ce ma distrati cand imi spuneti ca sunt organizata. Nici pe departe, as zice eu.
Tyaa, ce lapte praf ai incercat sa-i dai? Ai incercat cu diverse tetine si cu lingurita? Eu zic totusi sa nu te grabesti cu laptele de vaca.
Suzeta nu prea o mai vrea pt ca smechera a invatat s-o apuce sa se joace cu ea si in final sa-si bage tot degetelul in gurita. O ia in manuta si apoi incearca singura sa si-o bage, uneori reuseste dar bineinteles ca in secunda urmatoare o scoate si iar incearca...si tot asa pana se plictiseste si ramane cu prietenul "degetelul". Jucariile le prinde singura si le baga si pe alea in gurita si le musca, roade. Mai bine spus, tot ce prinde baga in gura, dar sa vedeti cam imi prinde mie mana ce ma capseaza si se incordeaza asa si strange cu toata forta.
E adevarat ca degetelul o linisteste, dar n-as vrea sa devina un obicei. Sora mea si-a tot supt degetul cand era mica si destul de greu a dezobisnuit-o. Eu nu am vrut nici sueta, nici degetel....dar eram foarte rea si agitata...hihihi.

Tyaa, ca biberoane eu am doar 4 biberoane. Doua de la PRIMII PASI (cele mai ieftine si foarte bune), unul Merri Tots (anticolici) si altul de la Disney (care este cu manere si cu un dispozitiv de transformat in canita).

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput