Bebelusi de sept-oct 2004 (13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muttzi spune:

Multumesc Roandre. Sa-ti traiasca si tie fetita!

Din pacate nu prea stiu ce detalii sa mai dau pentru listuta.
Daca ai timp te rog sa-mi spui ce lipseste.

Nume= Patrick
DN = 14.10.2004
DPN = 20.10.2004
Greutate = 3.860 g
Lungime = 51 cm
Nascut prin cezariana

Muttzi si bebe Patrick.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici la toate.

Muttzi, bun venit printre noi. Pupici micului Patrick!

Pupici si bebeilor care mai fac o luna in plus azi! Sa cresteti mari!!!

Eu ii dau ceai doar daca i se face foame mai devreme de cele 3 ore dintre supturi si daca mi se pare mie ca ii e sete (i se usuca buzele; avem incalzire cu radiatoare si e normal sa fie mai uscat aerul, chiar daca avem umidificatoare ).

Ne laudam si noi cu o tentativa de intors de pe spate pe burta. Asteptam progrese, ca ramane cu mana sub el

M-am mai uitat la pozele voastre si ale bebeilor si nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul... ca tot eram acum cateva zile cu "data primului test".

Si eu sunt contra decalotarii si o sustin pe Marimar Nici eu nu am auzit sa fie practicata pe aici...

Va pupam.

si Miron Radu (06 oct. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Aissa, multumesc pentru indicatii, am facut modificarea si sper sa apara.
anne33, asa e si la noi, cum ai descris tu. Doar ca fetita mea merge la gradinita in ultimul an, nu la scoala. Dar si eu incerc sa fac lectii cu ea, ca mi se pare ca nu fac mai nimic la gradi (in comparatie cu ce-mi imaginez eu ca se face in tara) si vreau sa profit de perioada asta in care stau acasa.
A propos, a inceput vreuna din noi serviciul? Cand va ganditi s-o faceti?
Pe mine m-au sunat de la firma sa ma intrebe daca nu as fi interesata sa lucrez o ora doua pe zi, de acasa, ca incepe un nou proiect.
Nu mi-ar displace, daca ar fi intr-adevar asa, dar parca vad ca odata acceptata oferta incep si pretentiile sa merg macar o zi pentru o ora, o jumatate de zi, o zi si tot asa. Deci sunt tentata sa refuz. Voi ce parere aveti?

Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Buna dimineata,

Suntem si noi din nou prezente.Am fost si eu prima data aseara la o lectie adevarata de inot si m-am descurcat excelent (asa a zis instructoarea), iar ceilalti 2 colegi de piscina erau doi mosuliciAbia astept lectia numarul 2 si sa pot inota cum trebuie pentru a face asta in mod regulat ca sa-mi "remodelez"(vorba Mihaelei) si eu silueta.Si eu mai am vreo 15 kg de dat jos sa ajung la greutatea de dinaintea sarcinii . Pana acum am scapat doar de surplusul acumulat de sarbatori.Sper ca voi scapa cumva in decursul anului astuia de tot ce e in plus.Dar pentru asta e nevoie de foarte, foarte multa miscare
Roandre, m-ai facut sa rad.Pai cum sa nu-ti vezi copilasul cel mai frumos din lume? Eu o vad pe Alma mea mereu cea mai frumoasa si daca mai imi spune si altcineva asta imi salta inima-n piept de mandrie si bucurieSi mi-au spus-o chiar persoane care nu prea scot cuvinte de lauda de obicei.In ceea ce-l priveste pe tati al nostru, el a declarat la nasterea ei ca "s-a indragostit din nou, de cea mai dulce papusica din lume" si sa nu ma supar, iar eu cum sa ma fi suparat cand stiam de cine e vorbaSi e in continuare fermecat de ea, de chipul si ochisorii ei, de povestile ei de peste zi si de tot ce face ea.Si fata ta e o scumpa si ii sta tare bine in postura de "murdarici" cu papa.A propos de intrebarea ta, eu banuiesc ca trebuie dat mai putin laptic daca se da mancare solida (mai ales cereale date tot cu laptic).Cred insa ca pofta si cheful de mancare a Alexiei o sa te ghideze cel mai bine.
LiliaToma, de ce nu ne arati si tu poze cu minunea ta cea mica?Pai tu te toti uiti pe la poze, dar noi pe pitica ta nu o putem vedea
Alma are azi exact 3 luni. Nu imi vine sa cred ca a trecut deja atata vreme de la nastere.Si nici nu imi vine sa cred ca a crescut asa de mare si ca sta in fundulet pe piciorul meu , cu spatele drept, doar sa o tin de manuta sau rezemata de canapea sta la fel ca noi.Povestioarele ei devin pe zi ce trece mai lungi si cu intonatii mai diversificate si sunt insotite mereu de gesturi (noi ne prapadim de ras cand o vedem ca ne explica cate ceva).
Fetelor, nu stiti siteuri, gen Webshots, unde se pot pune si filmulete for free? Si eu am niste filmulete tare haioase cu Alma si nu stiu cum sa vi le arat.
Uram si noi La multi ani! Liutei a Anamariei, nascuta si ea pe 21 octombrie si lui Alexal Ionellei(merci de aprecieri la adresa Almei,Elisei Nicole si Iuliei Maria, nascuti cu 1 lunisoara inaintea Almei.
Ma retrag acum, dar reapar eu mai pe seara. Pupici,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
Alma, sufletel mic si iubithttp://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ce harnicute ati fost... de cand nu am mai intrat pe DC ati scris ceva...
Eu am inceput sa-i dau Elenei lapte cu biberonul si mananca dupa ce urla o jumatate de ora, dar am zis ca nu-i mai dau la san decat seara si dimineata, ca se se obisnuiasca cu biberonul. In rest ma mulg si il amestec cu lapte praf, pt. ca nu mai am lapte suficient. Asa ca nu am avut timp sa mai fac nimic pt. ca bb papa 30 ml si peste o ora iar voia sa manance... La penultima masa am ajuns la performanta de 110 ml cu bineronul. Sa vedem azi cum o fi.
I-am dat suc de morcov dar l-a scuipat pe tot, asa ca nu o mai chinui si cu ala. Intai sa invete sa manance la biberon si mai vedem. Poate ii dau dupa 4 luni daca incepe sa ia in greutate cum trebuie pana atunci.
Cu asta ne laudam noi.

Bun venit Muttzi! Patrik!
celor care mai implinesc inca o luna!
Cand am timp promit ca ma uit si eu la poze, ca m-ati facut curioasa!

Elena

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Aissa, acum am vazut ce ai scris despre ochii rosi. Ledul e de fapt o luminita care se aprinde chiar inainte de scatarea pozei si are rolul de a dilata pupila, pregatind-o astfel pt flash. Daca fetita nu se uita la aparat, nu vede luminita si ledul nu-si indeplineste functia, de-aia iese cu ochii rosi. Mai e ceva, noua ne-au spus sa nu le facem cu blitul direct in ochi, cica ar trebui acoperit cu o batista, sa nu le dauneze la ochisori.
Eu am grija sa dau sfaturi, dar cand e sa le aplic...

Danyce, ce frumos ca te-ai apucat de inot!
Am facut si eu un curs de un an de zile aici, cand avea fetita mea vreo doi ani. Imi placea tare mult si as fi vrut sa continui, dar sotul meu se plictisise sa stea de 2 ori pe saptamana singur cu fetita seara (dura 3/4 ora, plus dusul, uscatul, drumul la piscina...mai bine de 2 ore). Aproape ca nu stateam impreuna in zilele de piscina. Dar mie mi-a placut si as vrea sa ma reintorc ca am invatat doar pe spate bine si stilul liber nu foarte corect.

Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Mai Danyce cat te pot invidia cu inotul. Asa mi-as dori si eu sa stiu mai intai de toate sa inot si apoi sa ma balacesc .... Eu stiu sa inot doar cat sa nu mor din prima...adica dau de cateva ori din mainis i picioare si apoi sunt mai obosita ca atunci cand as fi carat buturugi, dar ma pun pe spate in "pluta" si am rezolvat treaba. Astept sa vina sa ma salveze cineva.... Poate o dau pe pitica la inot si ma invata ea cum sta treaba caci tati nu prea a reusit mare lucru cu "bolovanul" de mine...hahaha.

Mey, acum daca am zic ca tati o vedea uratica sa nu credeti ca nu era mandru totusi ca "urata" aia e minunea lui mica. Si acum e topit dupa ea, dar recunoaste ca e frumoasa....hihihi.
Cat despre mancat frumos....ha, v-ati gasit! Barbita i-am bagat-o in pantaloni pt ca o ridica si o baga in gura, mainile la fel le baga si apoi se stergea pe pantaloni si se freca pe fata. Cum ajungeam cu lingurita in dreptul la gurita se gandea sa ma ajute si o apuca ea.....hehehe, n-a fost usor. Recunosc ca daca nu aveam scaunul de masina nu stiu cum ii dadeam sa pape. Avem si scaun de masa dar mi se pare prea mica s-o pun in el.
Mai nou si cand suge are un chef de joaca teribil si da din picioare, ma mangaie, ma trage de bluza...dar ce nu-mi face?!?!

Si eu vreau un site unde sa pun si filmulete free. Daca aflati ceva sa-mi spuneti si mie.

Crini, eu la serviciu nu ma voi intoarce prea curand. Din punctul meu de vedere nu se merita. Daca as avea 2 copii sigur n-as accepta oferta lor, avand in vedere ca timpul liber e foarte limitat. Dar repet, asta e parerea mea.

Muttzi, am trecut datele in listuta si s-a echilibrat balanta cu baietei si fetite. Mai era ora la care s-a naxut...lol...dar nu e asa importanta. Sunt suficiente datele. Pupici voua!

Cami, m-am tinut sa-ti cer reteta de branzica si am uitat Deci cum ti-a zis sa faci?

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muttzi spune:

Multumesc de urari si multa sanatate tuturor bebicilor.

In legatura cu decalotarea:
Am citit prin mai multe carti despre cele doua curente in legatura cu decalotarea (unii sunt de parere ca este bine altii ca nu), asa ca eu am luat decizia sa las "natura" sa-si urmeze cursul fara ca eu sa intervin intr-un anumit fel. Dar, pe cand avea Patrick vreo doua luni, o prietena care are un baiat ceva mai mare mi-a povestit ce a patit baietelul ei din cauza ca nu l-a decalotat. A facut fimoza si a treuit dus la doctor sa-l decaloteze fortat. Din pacate nu s-a putut fara durere. Baietelul unei alte prietene nu a patit nimic pana la un an si ceva cand s-a imbolnavit si el si fiind atat de mare a trebuit sa-l taie. Dupa taietura a trebuit sa-l decaloteze in fiecare seara, chiar daca saracutul urla de durere (ca sa nu se prinda pielea la loc). A trebuit sa treaca ceva timp ca sa trec la treaba si cand am incercat nu prea mi-a iesit (eu credeam ca fac bine dar nu eram destul de hotarata - imi era frica sa nu-l doara). La scurt timp dupa asta am fost cu el la chirurgie infantila ca sa vad daca este totul in regula cu el si unul dintre primele lucruri care am fost intrebata a fost in legatura cu decalotarea. I-am spus medicului ca incerc la fiecare baita, dar inca nu am facut progrese. Mi-a aratat doctorul cum trebuie sa fac. Este foarte important ca operatiunea sa se produca in baita (niciodata cand ii schmbati scutecul). Mama trebuie sa aiba unghiile foarte scurt taiate. Nu se forteaza niciodata si nu se trage prea sus de pielicica. Se face progresiv seara de seara (eu am reusit intr-o saptamana). In felul asta nu-l doare deloc. Nici eu nu am crezut ca este bine si eu ziceam ca il curat foarte bine in fiecare seara, dar abia dupa ce l-am decalotat si am vazut cata smegma era adunata acolo mi-am dat seama ca am facut bine pana la urma.

Ioana si bebe Patrick (ora nasterii 12.30)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mihaela,hahaha, eu nici atata nu stiam pana ieri si am reusit performanta de a inota o bucatica singurica , cu capul in apa si nu mi-a fost frica deloc (ca aici era buba la mine: frica de apa)

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
Alma, sufletel mic si iubithttp://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

Buna fetele!
Roandre reteta de branza de vaci:

"Se fierb 0,5l lapte de vaca degresat.In momentul cand laptele incepe sa dea in clocot se adauga 4 tablete de calciu lactic(se gaseste in farmacii).Se mai fierbe putin si apoi se da la o parte de pe foc. Se lasa un pic si apoi cand se separa zerul de branza se scurge.Branza astfel ramasa(careeste tare) se paseaza pe strecuratore. "

Mie doctora mi-a spus sa ii amestec cu legumele la masa de pranz.

Crini eu urmez cum mi-a spus medicul meu si sper sa nu am probleme.
Bebicul meu este foarte dezvoltat pt varsta lui si de aceea trebuie sa ii dau mai mult calciu si proteine,ca sa nu fie anemic.

Pupici la bebici!

Cami-florina si bebe Ben(02.09.04)

Mergi la inceput